Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 στις 21.00

Προβολή της ταινίας ”Fellini’s Satyricon”

Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία "Fellini's Satyricon" (1969), στην κατειλημμένη Αίθουσα11 Χημ.μηχανικών, πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.

Περίληψη

Χαλαρό αφηγηματικά, αλλά με εντυπωσιακές εικόνες και εκπληκτικά σκηνικά από τον Ντανίλο Ντονάτι. Υποψήφια για Οσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσία και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας, παρά το τολμηρό της περιεχόμενο.

Υπόθεση

Η περιπλάνηση δύο νεαρών ακόλαστων στη Ρώμη της εποχής του Νέρωνα. Ελεύθερη προσέγγιση του έργου του Πετρώνιου, μέσα από ένα εγχείρημα που ο Φελίνι αποκάλεσε «δοκίμιο επιστημονικής φαντασίας του παρελθόντος».

Στην ταινία ανασυντίθεται μια άλλη Ρώμη, που από κάποιες απόψεις δεν απέχει και πολύ από αυτήν της σύγχρονης εποχής, ένα «παραμύθι για ενήλικες» όπως χαρακτηρίστηκε, στην οποία ο κομίστας Φελίνι στήνει ένα εντυπωσιακό σκηνικό της αρχαίας πόλης. Με απενοχοποιημένη και αφοπλιστική μαεστρία μιλάει για μια εποχή παρακμής, ταραχής και αποσύνθεσης. Σαν να θέλει ουσιαστικά να μιλήσει με μια παραβολή για το σήμερα και να εντυπωσιάσει με τα σκηνικά του και τις ευφάνταστες εικόνες του. Δύο φίλοι, ο Εγκόλπιο και ο Ασίλτο, μονομαχούν για τον ωραίο έφηβο Γκιτόνε. Χάνει ο ένας, γίνονται εχθροί μέχρι να τους επανασυνδέσει ένας σεισμός. Στη διαδρομή της ιστορίας ο Φελίνι αφήνει τη φαντασία του να καλπάσει και να δημιουργήσει μία από τις πιο αλλόκοτες ταινίες του διεθνούς κινηματογράφου.

Τρόποι πρόσβασης:

Με δικό σας μέσο ή Metro Κατεχάκηhttps://www.google.gr/maps/dir/37.9778711,23.…

Λεωφορείο 608 και 230, στάση 8η Ζωγράφουhttps://www.google.gr/maps/dir/37.9755908,23.…

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Σεπτέμβριος 19h

πηγή : http://radio98fm.org/2018/09/13/provoli-tis-t…
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Σεπτέμβριος 19h