Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ…

Σχεδόν τρεισήμισι χρόνια έχουν περάσει από τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο μικρό στενάκι της Κουρεμένου, όταν πραγματοποιήθηκε εκκένωση της κατάληψης στέγης Acta Et Verba. Οι δυνάμεις καταστολής μαζί με την εισαγγελία, μας έκαναν γνωστή τη θέση του κράτους αναφορικά με τη στέγαση. Η οποία λίγο - πολύ, μας λέει πως «τα κυριότερα αγαθά για τη διαβίωση, δεν πρέπει να ξεφεύγουν από την εμπορευματική διαδικασία.
Η κατάληψη και αυτοδιαχείριση της στέγης με συλλογικό τρόπο αλλά και κάθε κοινωνικού αγαθού, είναι αυτό που θέλει να προτείνει το μικρό αυτό σπίτι επί της οδού Κουρεμένου, όπως κάνει εδώ και δεκαετίες το κίνημα των καταλήψεων σε όλο των κόσμο. Βάζοντας την αξιοπρεπή διαβίωση, πάνω από τα σχέδια κράτους και αφεντικών για κερδοφορία. Βάζοντας τις ανάγκες των εργαζομένων πάνω από τις απαιτήσεις της αγοράς και κυρίως προτάσσοντας πως οι ανάγκες αυτές μπορούν να ικανοποιηθούν άμεσα, τώρα και όχι σε ένα μακρινό μέλλον που περνάει από τις πελατειακές σχέσεις της κάλπης, των κομμάτων και του γλειψίματος. Προφανώς, αυτή η πρόταση κάθε άλλο παρά συμφέρει τους εξουσιαστές. Τρομοκρατούνται στην ιδέα πως υπάρχει ένα κύμα το οποίο μπορεί να εξελιχθεί και σε τσουνάμι και γι αυτό σκυλιάζουν.
Η αντιπαράθεση αυτή, οδήγησε εκείνη την ημέρα (6 Απριλίου του 2015) στη σύλληψη ενός καταληψία, με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και στην πρόκληση βίαιων συγκρούσεων με τους συγκεντρωμένους, τραυματίζοντας ορισμένους από αυτούς. Ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές που έδωσε το δικαστήριο (ειλικρινά, έχουμε χάσει το μέτρημα), καλούμαστε και πάλι να παραβρεθούμε στη δίκη που έχει προγραμματιστεί για τις 17/9/2018.
Εδώ και τρεισήμισι χρόνια, εμείς είμαστε ακόμη εδώ. Έχουμε ριζώσει στη γειτονιά, έχουμε αναπτύξει σχέσεις με τους γείτονες, έχουμε μοιραστεί προβληματισμούς για τα κοινά, έχουμε βοηθήσει ο ένας τον άλλο όποτε χρειάστηκε, έχουμε αντιπαρατεθεί ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο, έχουμε μοιραστεί χαρές και λύπες. Καλούμαστε λοιπόν να αποδείξουμε το αυταπόδεικτο. Αυτό που
πλέον γνωρίζουν όλοι, τουλάχιστον στη γειτονιά και στα πέριξ. Πως δεν διαταράχτηκε η
οικιακή ειρήνη κανενός και ποτέ, παρά μόνο όταν το κράτος επέλεξε να στρατιωτικοποιήσει το στενό της Κουρεμένου στον Πλάτανο, προκειμένου να εκκενώσουν την κατάληψη στον αριθμό 5.
Θα μείνουμε εδώ γιατί είμαστε κομμάτι αυτής της γειτονιάς, γιατί οι ανάγκες δεν σταματάνε με τις εκκενώσεις. Γιατί είναι χρέος του καιρού μας, αντί να στρογγυλοκαθίσουμε σε έναν καναπέ, να διαχέουμε το λόγο μας στην κοινωνία, να διερευνούμε, να αναδεικνύουμε και να οξύνουμε τις αντιθέσεις της, ενώ παράλληλα ραδιουργούμε ακατάληπτα για την καταστροφή της. Γιατί η κατάληψη Acta et Verba, είναι κι αυτή ένα πετραδάκι στο δυναμικό ψηφιδωτό ενός κινήματος ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που παλεύει για την δημιουργία ενός κόσμου χωρίς εκμετάλλευση, ανισότητα και αδικία. Μιας ζωής αξιοβίωτης. Αυτός είναι ο ουσιαστικός λόγος της εκκένωσης της και γι΄ αυτό σέρνεται ο σύντροφός μας ακόμη στα δικαστήρια.
Οι δίκες, είναι αναμφίβολα, η νομική συνέχεια της κρατικής βίας, όπως αυτή εκδηλώθηκε από τα ΜΑΤ το πρωινό της 6ης Απρίλη 2015. Εμείς και οι συναγωνιστές/ριες μας όμως, ούτε μπροστά στα ΜΑΤ, ούτε στους τραυματισμούς ούτε στους δικαστές υποχωρήσαμε. Αντιλαμβανόμαστε τις δικαστικές αίθουσες, ως ένα ακόμη δημόσιο βήμα που θα προβάλουμε τις θέσεις μας. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι ο αντικειμενικός στόχος των πολιτικών προϊσταμένων(η πρώτη φορά αριστερά!) της αστυνομίας και της εισαγγελίας, δεν ήταν να παραδώσουν το σπίτι στην ιδιοκτήτριά του, η οποία έτσι κι αλλιώς γνώριζαν πως δεν είχε τίποτα να το κάνει. Ήταν να ερημώσουν την φωνή μας και να απαλλαχτούν από την παρουσία μας. Έτσι κι εμείς, την ημέρα που το κράτος επιλέγει να δικάσει την κατάληψη μας, διοργανώνουμε ένα γλέντι για να γιορτάσουμε την επιλογή μας να συνεχίσουμε να μην τους κάνουμε το χατίρι. Μία γιορτή πολιτικής παρουσίας και δημιουργικής κατάφασης του αγώνα ενάντια στην ερήμωση, την μιζέρια και τον παραλογισμό που γεννά η εξουσία. Σύντροφοι/ισσες, γείτονες/ισσες και φίλοι/ες, καλώς να κοπιάσετε…
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2018
9:00: συγκέντρωση
στο δικαστικό μέγαρο
18:00: ΜΕΤΑ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Στην κατάληψη Κουρεμένου 5 στον Πλάτανο

Acta et Verba

πηγή : https://actaverbasquat.wordpress.com/2018/09/…