Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 στις 23.00

Party οικονομικής ενίσχυσης αυτοδιαχειριζόμενου κυλικείου Μηχανολόγων

Είναι δίκαιο, το κάνουμε πράξη! Η πολυαναμενόμενη παρτάρα του Σεπτεμβροκτώβρη είναι γεγονός!
Το κυλικείο θα κλείσει σε λίγο καιρό 3 χρόνια λειτουργίας και σας καλούμε να το γιορτάσουμε!
Τα 3 αυτά χρόνια το κυλικείο μας λειτουργεί το από τους ίδιους τους φοιτητές «από τα κάτω» με όρους αυτοδιαχείρισης. Χωρίς αφεντικά-υπάλληλους-πελάτες..Με μόνους "χορηγούς" εσάς τους/ις ίδιους/ες που ανταμώνουμε καθημερινά στον καφέ, τα γλέντια, τις εκδηλώσεις και καλή ώρα το πάρτυ...
Όλο αυτό το διάστημα έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι δεν χρειαζόμαστε κανέναν εργολάβο για να καλύψουμε τις βασικές μας καθημερινές ανάγκες, κανέναν «ειδικό» να μας πεί το πώς θα οργανώσουμε και θα κατανείμουμε τι εργασίες που χρειάζονται για να διαμορφώσουμε ένα χώρο λειτουργικό ,αλλά και φιλόξενο στην δημιουργική διάθεση του καθενός να παράξει πολιτισμό και πολιτική «από εμάς για εμάς».
Το ίδιο το εγχείρημα αποτελεί μια προσπάθεια ανάκτησης του δημοσίου χώρου, ο οποίος έτσι κι αλλιώς ανήκει σε όσους ζουν και αναπνέουν σε αυτόν και όχι σε όσους τον καταχράζονται. Σκοπός μας ήταν από την αρχή να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό κοινωνικό χώρο στον οποίο θα μπορούμε να συζητάμε,να προβληματιζόμαστε, να επικοινωνούμε και να περνάμε καλά ικανοποιώντας παράλληλα τις βασικές μας ανάγκες.
Δεν είμαστε επαγγελματίες εργολάβοι ούτε "startup-ers" αλλά κινούμαστε με γνώμονα την ισότιμη και συλλογική κάλυψη των αναγκών μας!
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η στήριξη και η λειτουργία ενός τέτοιου χώρου δεν αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της καθημερινότητάς μας, ειδικά αν συγκριθεί με τα όσα βλέπουμε και βιώνουμε. Μιας καθημερινότητας που μας ωθεί να συμβιβαστούμε με την υποβάθμιση των όρων που ζούμε και σπουδάζουμε. Να κοιτάμε την πάρτη μας, πώς θα ανταγωνιστούμε τον διπλανό μας, να αναλωνόμαστε πλήρως στο τρίπτυχο μάθημα-διάβασμα-εξέταση και τελικά να δεχόμαστε ως φυσικό νόμο την μιζέρια και την αποξένωση.
Απέναντι σε αυτές τις λογικές, στέκονται οι έννοιες της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και του συλλογικού δρόμου. Απέναντι στο γκρίζο των ακαδημαϊκών μας τοίχων στέκει ο φιλόξενος χώρος του κυλικείου μας.
Απέναντι στην μετεξεταστική μελαγχολία, το άγχος και τη μιζέρια έρχεται η παρτάρα που σκαρώνουμε!
Ολ@ εκεί

Αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο μηχανολόγων

πηγή : https://el-gr.facebook.com/kylikiara/