Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 στις 22.00

Λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι

Ως ΑΡ.ΑΓ.Ε.-ΕΑΑΚ, ένα σχήμα της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής αριστεράς, δεν έχουμε, ούτε είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, κανενός είδους οικονομική ή εμπορική σχέση με ιδιώτες, επιχειρήσεις, κρατικούς θεσμούς, κομματικούς φορείς. Θεωρούμε θεμέλιο λίθο της αυτοτέλειας στον πολιτικό λόγο που εκφράζουμε και στις κινηματικές δράσεις που προβαίνουμε, την οικονομική ανεξαρτησία απ' όλα τα παραπάνω. Αυτή η επιλογή μας έχει πολύ άμεσες συνέπειες στην ποιότητα και την ποσότητα της καθημερινής μας παρέμβασης. Πολύ θα θέλαμε, για παράδειγμα, να εκδίδουμε τακτικά ένα περιοδικό του σχήματος, το οποίο και να διανέμουμε δωρεάν, ώστε να φτάνουν συνολικά οι αντιλήψεις μας στ' αυτιά κάθε συμφοιτητή μας. Κάτι τέτοιο όμως είναι οικονομικά αδύνατο.

Γενικεύοντας την παραπάνω συλλογιστική, συμπεραίνουμε ότι το πανεπιστήμιο πρέπει να αποτελεί στήριγμα για την ύπαρξη, οικονομικά αυτοτελών κινηματικών δομών (σχημάτων, συλλογικοτήτων κλπ) και πολιτισμικών ομάδων (θεατρικές, κινηματογραφικές κλπ). Γι' αυτό εναντιωνόμαστε στην απονέκρωση του πανεπιστημίου που περνάει μέσα από την μετάλλαξη του σε ένα κέντρο μετάδοσης αυστηρά και μόνο ακαδημαϊκής γνώσης και την ενσωμάτωση από πλευράς φοιτητών του ρόλου τους ως παρακολουθητές σ' αυτή τη διαδικασία. Γι' αυτό στεκόμαστε ενάντια στα λουκέτα και τις περιφράξεις που επιδιώκουν να καθιερωθούν και να ευνοήσουν την παραπάνω κατεύθυνση. Γι αυτό στηρίζουμε τη διοργάνωση πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για την χρηματοδότηση των κινηματικών δομών.

Επίσης αξιοποιούμε το πανεπιστήμιο ως μια εναλλακτική επιλογή διασκέδασης στις ήδη υπάρχουσες. Εναλλακτική με δύο έννοιες. Πρώτον, με την έννοια της ποιοτικής διαφοροποίησης. Δεν θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κανενός είδους ανάλυση διαχωρίζοντας τη διασκέδαση σε ποιοτική και μη ποιοτική. Δεν έχουμε κάποια ενιαία άποψη επι του ζητήματος, και μάλλον δεν μας εκφράζουν τέτοιου είδους διαχωρισμοί. Θα πούμε απλά ότι σε συνέχεια του συλλογισμού της προηγούμενης παραγράφου πέρι δραστηριοποίησης κινηματικών δομών εντός του πανεπιστημίου, είναι αντικειμενικό ότι αυτή η δραστηριοποίηση παράγει, συντηρεί, ανατροφοδοτεί κι εξελίσσει μια αντίστοιχη κινηματική κουλτούρα. Η οποία βρίσκεται - η μάλλον οφείλει να βρίσκεται - σε συνάφεια με την συνολική κοσμοθεωρία και ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα που αυτές οι δομές πρεσβεύουν. Αυτόν τον ισχυρισμό τον υπερασπιζόμαστε με μεγάλη δόση κριτικής κι αυτοκριτικής διάθεσης. Η έτερη πτυχή της "εναλλακτικής επιλογής" έχει να κάνει με τη δυνατότητα κοινωνικοποίησης σε μια εποχή βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης, με τις τεράστιες συνέπειες που την ακολουθούν. Κι ως προς αυτό το σκέλος, επιλέγουμε να οικειοποιούμαστε δημόσιους χώρους, να δίνουμε κάποια από τα χρήματα που μας περισσεύουν - αν μας περισσεύουν - για τη διασκέδαση μας, σε κινηματικούς σκοπούς, παρακάμπτοντας κράτος και ιδιωτικά μαγαζιά. Ή στη χειρότερη περίπτωση, παρακάμπτοντας τη μοναξιά και την απομόνωση του σπιτιού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και κυριότερα απ' όλα για να περάσουμε καλά, σας καλούμε να στηρίξετε συνειδητά το μεγάλο μας γλέντι οικονομικής ενίσχυσης, όπως και συνολικότερα τις δομές αγώνα.

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Σεπτέμβριος 18h