Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 στις 22.30

Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης δικαστικών εξόδων αντιφασιστών

Πάρτυ Οικονομικής Ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα από την φασιστική ενέδρα στο Πέραμα της 26ης Μάη 2018

Το πρωί του Σαββάτου της 26ης Μαΐου μια ομάδα χρυσαυγιτών έστησαν δολοφονική ενέδρα στην αντιφασιστική εξόρμηση που πραγματοποιούσε κλιμάκιο μελών και φίλων της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού στους δρόμους Περάματος.

Με ορμητήριο τα «γραφεία» - γιάφκα του υποτιθέμενου «σωματείου εργαζομένων Ζώνης Περάματος Αγ. Νικόλαος», μια ομάδα ναζί οπλισμένων με σιδηρολοστούς, επιτέθηκε στους αντιφασίστες. Η πειθαρχημένη και αποφασιστική στάση των συντρόφων και συντροφισσών απώθησε την παρακρατική επίθεση και επέτρεψε στα μέλη και φίλους να αποχωρήσουν με ασφάλεια.

Στις 7 Νοέμβρη το πρωί στα Δικαστήρια Πειραιά επιδιώκουμε την καταδικαστική τιμωρία όλων των ναζιστών της επίθεσης, την κατάρρεσυη της σκευωρίας με πλήρη αθώωση των αντιφασιστών κατηγορουμένων και το κλείσιμο της ναζιστικής γιάφκας «Αγ. Νικόλαος»

Φυσικά, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να εμφανιστούν ως θύματα με ένα διπλό σκοπό: Από τη μία να αντιστρέψουν το κλίμα απομόνωσης και περιθωριοποίησης μετά τις συνεχόμενες δίκες και καταδίκες δεκάδων επιθέσεων των Ταγμάτων Εφόδου. Από την άλλη να δοκιμάσουν να ενοχοποιήσουν την Αντιφασιστική Άμυνα και Αυτοπροστασία των συλλογικοτήτων του ταξικού κινήματος.

Όμως, και μόνο η δικαστική εμπλοκή κοστίζει χιλιάδες ευρώ στις οργανώσεις του κινήματος. Οι ταξικές συλλογικότητες δεν έχουν εργολάβους, εφοπλιστές και καναλάρχες να πριμοδοτούν τις δράσεις τους.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού βασίζεται μόνο στην οικονομική ενίσχυση που προκύπτει από τη διακίνηση του περιοδικού, τα κουπόνια της Οργάνωσης και τις συνδρομές μελών και φίλων της. Η οικονομική συνεισφορά εργαζομένων, νεολαίων αγωνιστών και φορέων είναι ο μοναδικός τροφοδότης της αντιφασιστικής πάλης μας.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, που είχε δεχτεί ναζιστική επίθεση μετά το εθνικιστικό συλλαλητήριο την Κυριακή 4/2/2018, μας παραχώρησε το χώρο του για το βράδυ της Παρασκευής 2 Νοέμβρη με σκοπό να διοργανώσουμε ένα πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα.

Καλούμε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να έρθει να μας προσφέρει την όποια οικονομική στήριξη μπορεί να διαθέσει. Κάθε ευρώ είναι ένα παραπάνω κομμάτι στον αποφασιστικό «οπλισμό» που οικοδομούμε ενάντια στην Ακροδεξιά, ενάντια στον Φασισμό, ενάντια στο Αστικό Μπλοκ και στο καπιταλιστικό σύστημα.