Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 στις 18.00

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση αδιαμεσολάβητου αγώνα για τη λέσχη

Η λέσχη του Α.Π.Θ. σερβίρει φαγητό. Σερβίρει όμως και αποκλεισμούς σε εμάς τους ν+2 φοιτητές, τις φοιτήτριες αλλά και τους άστεγους, τις μετανάστριες, τους άνεργους. Σε όλους όσους, δηλαδή, δεν πληρούμε γενικώς τα κριτήρια για έκδοση κάρτας σίτισης, όσους δεν μπορούμε να δώσουμε 2 ευρώ για κάθε γεύμα αλλά ούτε και 66 ευρώ το μήνα.

Γιατί δεν μας έφτανε να πληρώνουμε για τις σημειώσεις, μετακινήσεις και για τη στέγαση, τώρα θέλουν να πληρώνουμε και για την σίτιση. Και όλα αυτά, πάντα , στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του πανεπιστημίου, ώστε να είναι παραγωγικό για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Γιατί, τα λεφτά που θα δίνουμε για τη σίτιση μας σημαίνουν επιπλέον κέρδη για τους εργολάβους - διαχειριστές της λέσχης. Και προκειμένου αυτά να αυξηθούν περαιτέρω, παρατηρείται εντατικοποίηση της εργασίας στις πλάτες των εργαζομένων και αναβάθμιση του ελέγχου, με απαγόρευση εισόδου, τραμπουκισμούς και εκφοβισμούς.

Από πλευράς μας δεν μπορούμε να δούμε την κίνηση αυτή ως κάτι άλλο εκτός από αυτό που είναι: μια επιθετική κίνηση προς τα κεκτημένα προηγούμενων αγώνων, οι οποίοι διεκδικούσαν την κοινωνική λειτουργία της λέσχης χωρίς ελέγχους, αποκλεισμούς και εργασιακή εκμετάλλευση. Αγώνων, δηλαδή, ενάντια στην υποτίμηση όλων όσων βρισκόμαστε εκεί καθημερινά.

Πιάνοντας το νήμα αυτών των αγώνων και στη βάση των κοινών αναγκών και επιθυμιών μας επιχειρούμε να υψώσουμε συλλογικές αρνήσεις ενάντια στην επιβολή αντιτίμου στη λέσχη και να σαμποτάρουμε τους ελέγχους. Εκεί που οι αποκλεισμοί και η επιβολή αντιτίμου μας τίθενται ατομικά, ψάχνουμε συλλογικές απαντήσεις έξω από έτοιμες λύσεις και κομματικές γραμμές.

ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΔΩΡΕΑΝ

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Οκτώβριος 23h