Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 στις 18.30

Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα

ΚΑΛΕΣΜΑ

H Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Σεπολίων - Ακ . Πλάτωνα ξεπήδησε από τα μεγάλα κινήματα του λαού και των εργαζομένων του 2011 - 2012. Από τις συγκεντρώσεις στο Βουστάσιο για συζήτηση και δράση σε όλα τα ζητήματα με τα οποία βρεθήκαμε αντιμέτωποι σαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και μεγαλύτεροι, όπως και αυτές στο καφενείο στο μετρό για τα χαράτσια της ΔΕΗ, στήσαμε έναν χώρο, το Στέκι Δράσης Αλληλεγγύης Πολιτισμού, τον Νοεμβρη του 2012.

Σε αυτά τα 6 χρόνια, της μεγαλύτερης επίθεσης που γνώρισε ο εργαζόμενος κόσμος σε όλα τα επίπεδα της ζωής του, από το οικονομικό σύστημα και όλες τις κυβερνήσεις, η Λαϊκή Συνέλευση και το Στέκι συμμετείχαμε σε κάθε αγώνα, μεγάλο ή μικρότερο για την απόκρουσή της και την υπεράσπιση εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, είτε σε κεντρικό επίπεδο είτε ειδικότερα στις γειτονιές μας. Από την υπεράσπιση της στέγης από πλειστηριασμούς τραπεζών,τις επανασυνδέσεις κομμενου ρευματος σε φτωχούς και απορους,μέχρι την αντιμετώπιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και των απολύσεων εγκύου και νέων. Από την απόκρουση ρατσιστικών - φασιστικών επιθέσεων σε μετανάστες, σχολεία, αγωνιστές της γειτονιάς μέχρι την έμπρακτη αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και τις οικογένειές τους. Από την υπεράσπιση του δικαιώματος σε ασφαλή και ποιοτική ζωή στην περιοχή των γραμμών μέχρι τις συνεχείς δράσεις ενάντια στην καταστροφή της ανέγερσης Mall στο πρώην Μουζάκη. Από τις εκδηλώσεις για σημαντικά ιστορικά γεγονότα μέχρι την προσπάθεια για προβολή μιας πολιτιστικής - καλλιτεχνικής δημιουργίας έξω από τα μοντέλα που επιβάλλονται, αλλά και τα συλλογικά λαϊκά γλέντια.

Δημιουργήσαμε το 2013 δομές εμπρακτης λαικής αλληλεγγύης, οπως το Κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο με την στήριξη γιατρών της περιοχής που το επισκέφθηκαν ντοπιοι και μετανάστες, καθώς και μαθήματα υποστήριξης μαθητών και ξένων γλωσσών.

Η Λαϊκή Συνέλευση και το Στέκι είναι μια κατάκτηση στις γειτονιές μας που πρέπει να κάνει βήματα μπροστά. Οι ανάγκες μιας ζωής που μας αξίζει είναι εδώ και οξύνονται. Άλλος δρόμος, εκτός από αυτόν του σταθερού, συλλογικού αγώνα δεν υπάρχει.

Την Κυριακή 28 Οκτώβρη, στις 6.30μμ, συζητάμε τον απολογισμό και, κυρίως, το πως σκεφτόμαστε - σχεδιάζουμε την δράση μας για να πάρουμε πίσω αυτά που μας έκλεψαν και όσα έχουμε ανάγκη, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, για την αντιμετώπιση του φασισμού και της απειλής του, για την αλληλεγγύη, την παιδεία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό,

Καλούμε όλες και όλους στην ανοιχτή ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ , στο Στέκι, Αμφιαράου153

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ - ΣΕΠΟΛΙΩΝ - ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΑ

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_…