Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στις 18.00

Συνέλευση Συντονισμού εργαζομένων στις συγκοινωνίες & επιβατών για ελεύθερη μετακίνηση

Συνδέουμε τον αγώνα για ελεύθερη μετακίνηση με τη διεκδίκηση ΣΣΕ σύμφωνα με τις ανάγκες μας! - Κάλεσμα στην απεργία (1η Νοέμβρη)

Συνδέουμε τον αγώνα για ελεύθερη μετακίνηση με τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας!

Υπερασπιζόμαστε τις βασικές μας ανάγκες!

Η προκήρυξη διακλαδικής απεργίας, οργανωμένης από τα κάτω, για την 1η Νοέμβρη, από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής, τον Σύλλογο Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών, τον Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ, το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού από την Αθήνα αλλά και το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας από τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια συντονισμού και διεκδίκησης από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα πρωτοβάθμια σωματεία τους.

Τα χαρακτηριστικά οργάνωσης της απεργίας είναι αυτά που και εμείς ως Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση υιοθετούμε και προτάσσουμε για τον αγώνα που δίνουμε στο πεδίο των συγκοινωνιών. Μέσα από τέτοιου τύπου απεργίες βλέπουμε ότι ο κάθε επιμέρους αγώνας αποκτά προοπτική. Όπως στην δικιά μας περίπτωση όπου εργατικά, κοινωνικά και φοιτητικά σχήματα παλεύουμε από κοινού για ελεύθερες μετακινήσεις, έτσι και σε αυτό τον συντονισμό των σωματείων βλέπουμε την προσπάθεια εργαζόμενοι από διαφορετικούς κλάδους και εργασιακούς χώρους να βάλουν μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και τις ανάγκες τους.

Το πρόταγμα της ελεύθερης μετακίνησης έρχεται να συνδεθεί με τη στόχευση αυτή της απεργίας την 1η Νοέμβρη. Μια βασική ανάγκη όλων μας δεν μπορεί να κοστολογείται ανάλογα με τις προθέσεις κράτους και αφεντικών. Δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους αποκλεισμού για όποιους δεν έχουν ή δεν θέλουν να πληρώσουν εισιτήριο. Ιδιαίτερα όσον αφορά τους εργαζόμενους η υποχρεωτική καταβολή όλο και μεγαλύτερου τμήματος του μισθού τους για να μετακινούνται, πόσο μάλλον για να πηγαίνουν από το σπίτι στη δουλειά, αποτελεί ένα οικονομικό βαρίδι που πρέπει να αγωνιστούμε για να απαλλαγούμε από αυτό.

Οι κινήσεις μας ενάντια στην επιβολή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου εντάσσονται στον αγώνα ενάντια στη λειτουργία των συγκοινωνιών με λογικές κέρδους και ζημιών. Παλεύουμε για συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων και μεταναστών. Όλων αυτών που ανήκουμε στο ίδιο στρατόπεδο, των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων. Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου χτίζουμε μέτωπα αγώνα για τη σύνδεση και την ενίσχυση των αντιστάσεων των από τα κάτω σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, σε χώρους εργασίας, γειτονιές, σχολεία και σχολές.

Εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και επιβάτες αντιστεκόμαστε από κοινού στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του κλεισίματος των μπαρών. Απέναντι στην επιδίωξη διαμόρφωσης όρων «ζούγκλας» στην κοινωνία, συνεχίζουμε την κοινή πορεία ενάντια στον έλεγχο που θέλουν να επιβάλουν σε κάθε μας βήμα, ενάντια στους αποκλεισμούς, στους διαχωρισμούς και στον κοινωνικό κανιβαλισμό, ενάντια στην αναδιάρθρωση και στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση των ΜΜΜ. Σπάμε τον φόβο, την αδράνεια, την εξατομίκευση, την υποταγή και δυναμώνουμε τις εκδηλώσεις κοινωνικής ανυπακοής. Αντιστεκόμαστε συλλογικά και αλληλέγγυα στον οποιοδήποτε περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης μας!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΪΟΝ

ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ,

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πέμπτη 1η Νοέμβρη 2018: στηρίζουμε και ενισχύουμε

την οργανωμένη από τα κάτω διακλαδική απεργία

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, 12 μ., Χαυτεία

Συγκέντρωση - παρέμβαση

Δευτέρα 29/10, 6 μ.μ., σταθμός Ομόνοια

Επόμενη συνέλευση του Συντονισμού

την Παρασκευή 9/11, στις 6 μ.μ.,

στα γραφεία των σωματείων, Λόντου 6 (Εξάρχεια)

Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση

επικοινωνία: seseexem@espivex.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1592443/