Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 στις 22.00

Βar για να στηθεί στέκι στη ΣΘΕ

Κάθε Παρασκευή στις 22:00 θα έχουμε μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για να μπορέσουμε να στήσουμε το στέκι μας.Ξεκινάμε απο αυτή.Είναι και ταυτόχρονια μια απάντηση στο κάτεβασμα ρολών αφού όλοι μαζί θα μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανή,ανοιχτή και ασφαλή την ΣΘΕ.

Η κοσμητεία της Σ.Θ.Ε. αποφάσισε να κλειδώνει την σχολή, κατεβάζοντας ρολά, μετά το πέρας των μαθημάτων. Από ποιους αλήθεια περιφρουρεί την σχολή η κοσμητεία;

Η ελεύθερη πρόσβαση και έκφραση στο πανεπιστήμιο είναι κατάκτηση του λάου και δεν αποτελεί αντικείμενο απόφασης καμίας κοσμητείας. Η οικειοποίηση του πανεπιστημίου από την νεολαία και γενικότερα την κοινωνία κάνει το πανεπιστήμιο χώρο ζυμώσεων και πολιτιστικής δημιουργίας. Η νεολαία συνδιαλέγεται, οργανώνεται, αποκρυσταλλώνει τα κοινωνικά της προτάγματα, με άλλα λόγια πολιτικοποιείται. Η κορύφωση της διαδικασίας αυτής είναι η δημιουργία πολιτικών συλλογικοτήτων που διεκδικούν την κοινωνία που οραματίστηκαν.
Ένα κλειστό πανεπιστήμιο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει προστασία από εξωγενής κινδύνους.Κατεβάζοντας ρολά και αποξενώνοντας τον πανεπιστημιακό χώρο από τον φοιτητή είναι άμεσα κατανοητό πως η εξάπλωση εγκλημάτων αποτελεί φυσικό επακόλουθο αφού πλέον χάνει τον ζωντανό χαρακτήρα και μετατρέπεται σε μια άβια ύλη η οποία αποτελεί και την καλύτερη ευκαιρία για «ναρκέμπορους» και κάθε λογής εγκληματία.Η αστυνόμευση θα είναι η τελική λύση αφού μετά δεν θα μένουν περιθώρια για διαφορετική αντιμετώπιση. Είναι μια έμμεση επίθεση στους κοινωνικούς αγώνες και τον φοιτητικό συνδικαλισμό.Πρέπει να αναλογιστούμε ποιος έφερε τους ναρκέμπορους στα πανεπιστήμια και ποιος τώρα κάνει βήματα για να καταστήλει το άσυλο.Έχοντας βάλει ως σκοπό η ''κρατική ελίτ'' να σβήσει κάθε φωνή αντίδρασης ,η κατάργηση του ασύλου είναι ένα επιπλέον μέτρο που αποβλέπει στον εκφυλισμό των φοιτητικών αγώνων.
Είναι απαραίτητο να οικειοποιηθούμε εκ νέου το πανεπιστήμιο, να το κρατήσουμε ανοιχτό προς την κοινωνία και να διαφυλάξουμε το άσυλο, όπως αυτό νοηματοδοτείται στην κοινωνική του βάση, μέσα από τους δικούς μας αγώνες.Αυτό θα υλοποιηθεί μόνο αν εμείς οι ιδιοί αποφασίσουμε να μετατρέψουμε την ΣΘΕ σε έναν υγιή χώρο δράσεων που θα κρατήσει μακριά του κάθε κακουχία που θέλει να τον βλάψει.
Την Παρασκευή με πρωτοβουλία του σχήματος καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτή την ΣΘΕ ,ένα πρώτο βήμα ,για να στείλουμε τα ρολά και το σχέδιο τους πίσω σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν.

Venceremos!!!

πηγή : https://www.facebook.com/fermaeaak/