τι; : συζήτηση θεματική : οργάνωση

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 στις 17.00

Συζήτηση-συντονισμός για τα κλειδώματα

Κάλεσμα για συζήτηση- συντονισμό για τα κλειδώματα

Όλες/οι την ΚΥΡΙΑΚΗ 11/11 στις 17:00 στο Τρίγωνο Πολυτεχνείου* για να μην μείνει το ζήτημα των κλειδωμάτων αναπάντητο.

Διανύουμε τους πρώτους μήνες του νέου ακαδημαϊκού έτους και για άλλη μία φορά ερχόμαστε αντιμέτωπες/οι με την προσπάθεια των αρχών του πανεπιστημίου να διασφαλίσουν την «καθαρότητά» του μέσω της γεωμετρικής αύξησης των κλειδωμάτων. Οποιαδήποτε μη επιστημονική ενασχόληση φαίνεται να μην χωράει πίσω απ' τα νέα γυαλιστερά λουκέτα. Η προσπάθεια για επίτευξη της «ομαλής λειτουργίας» του πανεπιστημίου ξεκίνησε με τον αποκλεισμό των ατόμων από τις αίθουσες του ΑΠΘ, επεκτάθηκε στα τμήματα των σχολών και κορυφώθηκε σε ολόκληρο τον πανεπιστημιακό χώρο τις ώρες που αποκλίνουν από τα ακαδημαϊκά ωράρια.

Γίνεται ξεκάθαρη η επιθυμία της κοσμητείας να δημιουργήσει ένα αποστειρωμένο επιστημονικό τοπίο με άξονα την εντατικοποίηση των σπουδών μας, καυτηριάζοντας κάθε πολιτική και πολιτιστική δράση έξω από τα πλαίσια που μας επιβάλλει. Το αφήγημα όμως πίσω από τη λογική των κλειδωμάτων είναι η «εξυγίανση» του πανεπιστημίου από την εγκληματικότητα και το ναρκεμπόριο. Προς έκπληξη όλων μας βέβαια, το απονεκρωμένο αυτό κτήριο φαίνεται να είναι κάθε άλλο παρά ασφαλές.

Η απάντηση λοιπόν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας για εμάς δεν κρύβεται πίσω από τα λουκέτα ούτε από την θεσμοθετημένη φύλαξη του χώρου. Νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια όταν οικειοποιούμαστε τους χώρους μας και εκφραζόμαστε μέσα σε αυτούς. Επιζητούμε λοιπόν, ένα πανεπιστήμιο ζωντανό και γόνιμο για πολιτικές και πολιτιστικές ενέργειες όπου θα μπορούμε να στεκόμαστε συλλογικά και να διακινούμε ελεύθερα τις ιδέες μας.

Για να μην μείνει αυτό το ζήτημα αναπάντητο, μαζευόμαστε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 17.00 στο τρίγωνο Πολυτεχνείου* για να συζητήσουμε για το θέμα των κλειδωμάτων. Με αφετηρία το Πολυτεχνείο διεκδικούμε ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο για όλους και όλες μας.
*Στην περίπτωση που το Πολυτεχνείο είναι κλειδωμένο -χαχα- συγκεντρωνόμαστε στο Στεκι Φοιτητ(ρι)ών Νομικής (ΣΦΝ).

Συντονισμός Κινηματογραφικών Ομάδων Πολυτεχνείου