Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από την εκκένωση της Non Serviam

ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ…

Την Τετάρτη 17/10 γινόμαστε θεατές σε ένα ακόμα καλοστημένο έργο κράτους και ιδιοκτητών. Στις 6 και 20 το πρωί δεκάδες μπάτσοι όλων των ειδών ( Μ.Α.Τ, Ο.Π.Κ.Ε, ΔΙ.ΑΣ. και μπόλικο ασφαλιτολόι ) γεμίζουν τη γειτονιά και εισβάλλουν στο κατειλημμένο σπίτι επί της οδού Κ. Κατσάρη 5. Εκείνη την ώρα μέσα στην κατάληψη βρίσκονται 5 συντρόφισσες/σύντροφοι οι οποίοι και συλλαμβάνονται. Οι κατηγορίες λίγο πολύ γνωστές και αναμενόμενες: διατάραξη οικιακής ειρήνης ( σε ένα ρημαγμένο σπίτι, παρατημένο στην τύχη του από το 2007), κλοπή ρεύματος και νερού, άρνηση δακτυλοσκόπησης, ενώ συμπληρωματικά οι 2 από τις συντρόφισσες χρεώνονται και την κατηγορία της "παράνομης" βίας.

Επειδή όμως δε μας αρέσει να ζούμε με αυταπάτες γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η βρώμικη δουλειά του κράτους δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία. Μόνο στην εποχή της αριστερής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ( όχι ότι οι εκ των δεξιών προηγούμενες κυβερνήσεις "τα πήγαν άσχημα") έχουν εκκενωθεί 11 καταλήψεις. Έτσι φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι το κράτος, είτε αριστερό είτε δεξιό, μανιωδώς προσπαθεί να καταστείλει κάθε τι που του αντιτίθεται, κομμάτι του οποίου είναι και οι καταλήψεις. Και όπως είναι γνωστό, όπου το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει και να χτυπήσει, αναλαμβάνουν τα αγαπημένα του παρακρατικά σκυλιά 'να κάνουν τη δουλειά' με εμπρησμούς και επιθέσεις από εθνίκια στις έπαυλη Κουβέλου, κατάληψη Libertatia, κατάληψη Παναιτωλίου 21, ΕΚΧ Φαβέλα και με πιο πρόσφατο παράδειγμα την κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου.

Σε εποχές που μας αναγκάζουν να ζούμε χωρίς τα βασικά αγαθά για την διαβίωση (στέγη, νερό, ρεύμα) προτάσσουμε την συνειδητή απαλλοτρίωση τους, απεμπλέκοντάς τα από τον κύκλο του εμπορεύματος. Για εμάς, τα παραπάνω είναι κοινωνικά αγαθά και δεν θα έπρεπε να τα στερείτε καμία/κανένας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αντίστασης είναι το κίνημα έναντια της ιδιωτικοποίησης του νερού στον Βόλο, η επιτροπή κατοίκων της Ελεούσας που μηνύθηκε γιατί αρνήθηκε να πληρώσει τα υπέρογκα τέλη και πλήθος κόσμου που καθημερινά επανασυνδέει το κομμένο του ρεύμα. Και επειδή ξέρουμε πολύ καλά ότι κανένα κράτος και οι φορείς του δε χαρίζουν τίποτα, παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Όπλα μας η αυτοοργάνωση των αγώνων για την ατομική/συλλογική αντίσταση, η έμπρακτη αλληλεγγύη σε αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και όχι η υποκριτική αλληλεγγύη που επικαλείται το κράτος μέσω της φιλανθρωπίας. Χτίζουμε πραγματικές σχέσεις ισότητας και αντιτασσόμαστε στην αποξένωση που προωθείται από τον καπιταλισμό. Κλοπή ρεύματος και νερού; Εν τέλει ποιός "κλέβει" και από ποιόν;;;...

Μπροστά λοιπόν στην όλη καταστολή που βιώνουμε καθημερινά στις κοινωνικές μας σχέσεις, υψώνουμε και θα συνεχίσουμε να υψώνουμε αναχώματα αντίστασης και αλληλεγγύης ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Για κάθε κατάληψη που εκκενώνεται φυτρώνουν άλλες δέκα.

ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΖΩΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων Τρίτη και 13/11/18 στις 9π.μ.

Κατάληψη Non Serviam

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/77226/