Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.30

Κάλεσμα σε πρωτοβουλία για έναν αντιπολεμικό-αντιφασιστικό συντονισμό στη νεολαία

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ | Κάλεσμα σε πρωτοβουλία για έναν αντιπολεμικό-αντιφασιστικό συντονισμό στη νεολαία

Σύσκεψη το Σάββατο στις 18.30 στο βιβλιοπωλείο "Εκτός των Τειχών", Γραβιάς 10-12.

Οι πρόσφατες καταλήψεις σχολείων «για τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ήπειρο», καθοδηγούμενες από ανοιχτά φασιστικούς και εθνικιστικούς κύκλους, δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Εμφανίστηκαν σε μια συγκυρία που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στην περιοχή μας πιο δυνατά από ποτέ, στο πλαίσιο της παρόξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ- Ρωσίας και της στοίχισης των ντόπιων εξαρτημένων αστικών τάξεων στα επιθετικά σχέδια που ξεδιπλώνονται.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που η Συρία και η Μέση Ανατολή ματώνουν από τους πολέμους και τις επεμβάσεις, η πολύπαθη περιοχή των Βαλκανίων μπαίνει για άλλη μια φορά στο στόχαστρο, με δεδομένη την πρόθεση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να εδραιώσει βαθύτερα την παρουσία του σε αυτή και να εκτοπίσει τον βασικό του ανταγωνιστή- τη Ρωσία. Αυτό είναι και το πραγματικό περιεχόμενο της «Συμφωνίας των Πρεσπών», που στόχο έχει την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και το ξαναμοίρασμα της γειτονιάς μας από τα μεγάλα αφεντικά του πλανήτη. Την αντιδραστική αυτή κατεύθυνση υπηρετεί με προθυμία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ ταυτόχρονα, παραχωρεί το σύνολο της χώρας μας για να μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση και ορμητήριο πολέμου.

Μόνο θυσίες και αίμα επιφυλάσσουν αυτές οι εξελίξεις για τους λαούς και τη νεολαία της περιοχής! Οι ιμπεριαλιστές-φονιάδες και οι υποτελείς σε αυτούς τοπικές αστικές τάξεις φέρνουν πιο κοντά μας τον πόλεμο και γι' αυτό φροντίζουν να καλλιεργήσουν τους εθνικισμούς, τους αλυτρωτισμούς και την έχθρα μεταξύ των λαών, για να στρώσουν το έδαφος για τα εφιαλτικά σενάρια που μαγειρεύουν.

Τα φασιστοειδή που πουλάνε σήμερα στη νεολαία «πατριωτισμό» και έχουν το θράσος να καλούν σε «καταλήψεις», όταν διαχρονικά αποτελούς τους εχθρούς κάθε κινητοποίησης μαθητών-φοιτητών-εργαζομένων για δωρεάν παιδεία και δουλειά με δικαιώματα, τσιράκια του συστήματος και της εργοδοσίας, δεν είναι τίποτε άλλο από εργαλεία στα χέρια των ισχυρών για τη διαίρεση των λαών και την προώθηση των αιματοβαμμένων επιδιώξεών τους. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι όσο κάνουν επίδειξη ισχύος στους αδύναμους και τους κατατρεγμένους, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, άλλο τόσο στέκονται σούζα στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, τους δολοφόνους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που κάνουν κουμάντο και στη χώρα μας.

Αυτό που θέλουν να πετύχουν μέσω της απόπειρας συντονισμένης εμφάνισης τους στα σχολεία- με την ανοιχτή κάλυψη εξάλλου και κομματιών του επίσημου αστικού πολιτικού προσωπικού- είναι να δηλητηριάσουν νεανικές συνειδήσεις με το μίσος προς τους γείτονες λαούς και τον εθνικισμό. Θέλουν να διαμορφώσουν κλίμα στη νέα γενιά για τα πολεμικά σφαγεία που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους! Με αυτόν τον τρόπο, έρχονται να εξυπηρετήσουν τα βρώμικα σχέδια της αστικής τάξης, των κυβερνήσεων και των ξένων αφεντικών τους, οι οποίοι προορίζουν τη νεολαία για κρέας στα κανόνια τους.

Δεν θα τους περάσει! Η νεολαία δεν θα συμμετάσχει στις πρόβες πολέμου που στήνουν!
Ο λαός και η νεολαία πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στον εθνικισμό και τον φασισμό. Πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους γείτονες λαούς. Το αντίθετο μάλιστα. Πρέπει να ενώσουν τις φωνές και τους αγώνες τους ενάντια στους κοινούς μας εχθρούς: Τους ιμπεριαλιστές, αλλά και τις κυβερνήσεις και τα ντόπια αφεντικά. Αυτούς δηλαδή που καθημερινά ληστεύουν τους εργαζόμενους και προετοιμάζουν τις νέες αλληλοσφαγές.

Οι αγώνες των μαθητών που ξεκίνησαν αυτές τις μέρες κόντρα στον φασισμό και τον εθνικισμό πρέπει να συνεχιστούν! Να κινηθούν σε αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση και να επεκταθούν στις φοιτητικούς συλλόγους και τους χώρους δουλειάς της νεολαίας!

Καλούμε σε συντονισμό αγωνιστές μαθητές και φοιτητές, δυνάμεις με αναφορά στο κίνημα και την αριστερά, κάθε προοδευτικό νεολαίο, ώστε να προγραμματίσουμε συλλογικά και οργανωμένα τη δράση μας σε σχολεία και σχολές με συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό! Θα νικήσει η φιλία των λαών!

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2018/11/b…