Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00

Έκτακτη συνέλευση για την Ροζάβα

Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε από την εισβολή της Τουρκίας και των ισλαμοφασιστικών της συμμοριών στο Αφρίν. Έκτοτε, η περιοχή που ήταν το ασφαλές καταφύγιο για τις διάφορες εθνότητες της Συρίας, έχει μετατραπεί σε κόλαση όπου οι απαγωγές, οι βασανισμοί, οι βιασμοί και οι δολοφονίες είναι καθημερινά φαινόμενα. Το Άφριν είναι πλέον κατεχόμενο και οι τουρκικές σημαίες ανεμίζουν στα δημόσια κτήρια, ενώ οι εκτοπισμένοι κάτοικοι του, ζουν ακόμη σε στρατόπεδα προσφύγων.

Πριν από λίγες ημέρες ο Δικτατορίσκος Ερντογάν ανακοίνωσε πως σύντομα θα ξεκινήσει πόλεμο, πως θα εισβάλει και στις απελευθερωμένες από το καθεστώς Ασάντ περιοχές της Βόρειας Συρίας.

Εδώ θα βρείτε την ανακοίνωση της συνομοσπονδίας της βόρειας Συρίας.

Η επίθεση αυτή έχει διττό σκοπό, από την μια να αλλάξει τα σύνορα της περιοχής και από την άλλη να διαλύσει πείραμα του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού.

Για το πείραμα αυτό έχουν δώσει το αίμα τους χιλιάδες μαχητές και μαχήτριες, η θυσία τους αυτή ανοίγει τον δρόμο για μια κοινωνία δημοκρατική, αντικαπιταλιστική, ισότιμη, μάχιμη. Τον δρόμο αυτό καλούμαστε να τον διανύσουμε όλοι/ες μαζί.

Η υπεράσπιση της επανάστασης που συντελείται από τους λαούς στα εδάφη της βόρειας Συρίας μας αφορά, είναι η ελπίδα πως ένα μέλλον μακριά από τους εθνικισμούς και την πατριαρχική κουλτούρα είναι εφικτό και υλοποιήσιμο. Η ελπίδα αυτή πρέπει να μείνει ζωντανή γιατί θα καθορίσει και το δικό μας μέλλον.

Καλούμε λοιπόν σε συνέλευση την πέμπτη 20/12/2018 στης 19:00 στο ΝΤΑ

Η Αντίσταση είναι ζωή - Berxwedan Jiyane - Resistace is life

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1594181/