Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 στις 9.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

4η δίκη Ε.Α. για υποθέσεις ληστειών που αποδίδονται στην οργάνωση

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

Tην Πέμπτη, 10/1/2019 στις 9:30 π.μ στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού συνεχίζεται η 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα για υποθέσεις ληστειών ανά την επικράτεια που αποδίδονται στην οργάνωση με μάρτυρες κατηγορίας υπαλλήλους τραπεζών.

Είναι γνωστό ότι η αντιτρομοκρατική δια του διευθυντή της υποστράτηγου Μπάκα έστησε αυτή την υπόθεση υποδεικνύοπντας στην εισαγγελία εφετών Αθηνών και στον εισαγγελέα που ερευνά θέματα ''τρομοκρατίας'' Ευτ. Νικόπουλο, να συσχετίσουν και να συνενώσουν τουλάχιστον έως και 9 υποθέσεις ληστειών τραπεζών (που εξετάζονται σε αυτή τη δίκη και χρονολογούνται από το 2008 - 2015) με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα σε μια προσπάθεια απολιτικοποίησης και απονοηματοδότησης της δράσης της οργάνωσης. (To εν λόγω έγγραφο είχε κατατεθεί από τον Ν.Μαζιώτη στην έναρξη της δίκης)

Υπευνθυμίζουμε πως ο Επαναστατικός Αγώνας και τα μέλη του Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για απαλλοτριώσεις ληστειών που σκοπό είχαν την χρηματοδότηση για την συνέχιση της δράσης της οργάνωσης.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση όσοι εμπλέκονται ή ερευνάται η εμπλοκή τους σε αυτές τις ληστείες κατηγορούνται τόσο με τον άρθ. 187Π.Κ ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης όσο και με τον 187Α με σκοπό την χρηματοδότηση του Επαναστατικού Αγώνα. Συγκεκριμένα κατηγορούνται και δικάζονται πρωτόδικα: Ο Ν.Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, η Μαρία Θεοφίλου, ο Γ. Πετρακάκος, οι Θεμιστοκλής και Φώτης Ασημακόπουλος, ο Μάριος Σεϊσίδης, ο Κώστας Σακκάς, ο Παναγιώτης Ασπιώτης, ο Γρηγόρης Τσιρώνης και Σπύρος Χριστοδούλου (ενώ ο Σπύρος Δραβίλας αυτοπυροβολήθηκε δίνοντας τέλος στη ζωή του λίγο πριν την σύλληψή του σε επιχείρηση των ΕΚΑΜ κατά την οποία και συνελήφθησαν ο Σπύρος Χριστοδούλου, Γ. Πετρακάκος και Γρηγόρης Τσιρώνης). Η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για τις 17/1/2019.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/77879/


Συνεχίζεται η δίκη της υπόθεσης των «ληστών του Διστόμου»

από ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου στις 9.30 συνεχίζεται στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη της υπόθεσης των «ληστών του Διστόμου» εναντίον αναρχικών και κοινωνικών κρατούμενων. Μία δίκη στηριζόμενη στον τρομονόμο, την ποινικοποίηση προσωπικών, κοινωνικών και οικογενειακών σχέσεων και το περιβόητο DNA, στην οποία κατηγορούμενοι/ες είναι οι: Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Χριστοδούλου, Μαρία Θεοφίλου, ο αναρχικός και μέλος του Ε.Α. Νίκος Μαζιώτης, οι αναρχικοί Γρηγόρης Τσιρώνης, Παναγιώτης Ασπιώτης, Μάριος Σεϊσιδής, Κώστας Σακκάς, καθώς και δυο οικογενειακοί φίλοι του Πετρακάκου. Το κατασκεύασμα αυτό, προσπαθεί να τεκμηριώσει τον συσχετισμό υποθέσεων ληστειών τραπεζών και προσώπων που κατηγορούνται για αυτές με την δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Αυτές οι νέες αλχημείες, στόχο έχουν να μεθοδεύσουν ένα στρεβλό θεώρημα, ότι αναρχικοί - «ποινικοί» αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, είναι μια προσπάθεια απονοηματοδότησης του πολιτικού χαρακτήρα των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων, της πρακτικής της απαλλοτρίωσης τραπεζών, καθώς επίσης και μια προσπάθεια παράτασης της δικαστικής ομηρίας και της φυσικής αιχμαλωσίας των πολιτικών κρατουμένων και όχι μόνο κάτω από τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο 187Α. Απέναντι σε αυτές τις προσδοκίες του κράτους να στήσουμε αναχώματα όσον αφορά τη μόνιμη ομηρία των συντρόφων μας και των ανθρώπων που στέκονται με αξιοπρέπεια ενάντια στο αδηφάγο σύστημα, αλλά και να μην αφήσουμε κανένα μπάτσο και δικαστή να αποπολιτικοποιήσει τον αγώνα όλων μας προς την ανατροπή κράτους και κεφαλαίου.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ