τι; : συνέλευση θεματική : οργάνωση

Σάββατο 14 Μαίου 2011 στις 12.00

Πρόταση για την συγκρότηση ενιαίου μετώπου των εργατών

Για ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα εργαζόμενων και νεολαίας

Καλούμε τα σωματεία, τις συλλογικότητες, τους αγωνιστές που δεν ανέχονται πλέον να χάνουν διαρκώς οι αγώνες, και έχουν καταλάβει οτι κύριοι υπεύθυνοι για αυτό είναι οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που εκπροσωπούν τον χρεωκοπημένο, κυβερνητικό εργοδοτικό, συνδικαλισμό.

Καλούμε τις εργατικές ομάδες, τους ανέργους που νιώθουν την ανάγκη του συντονισμού και της ενότητας των αγώνων, πιθανά και μέσα από τη δημιουργία μιας πανελλαδικής ταξικής- επαναστατικής συνομοσπονδίας, ενός πραγματικού κέντρου αγώνα πολύμορφων δράσεων της εργατικής τάξης.

Καλούμε όλους αυτούς που έχουν καταλάβει ότι οι αυτοοργανωμένοι, συλλογικοί αγώνες έχουν την ελπίδα και την δυνατότητα να αποτελέσουν έναν άλλο πόλο μάχης για το προλεταριάτο, κόντρα στους ξεπουλημένους γραφειοκράτες και το κράτος των αφεντικών.

Απέναντι στον κατακερματισμο της εργατικης ταξης και τις στενά «συνδικαλιστικές» λογικές να αντιτάξουμε την ελπίδα και την προοπτική της απο τα κατω ταξικής ενότητας με αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες, όπου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα αποφασίζουν για το περιεχόμενο και τις μορφές των αγώνων τους. Αποφασιστικής σημασίας είναι η συμμετοχή των μεταναστών εργατών, που πρέπει να μας βρουν στο πλευρό τους στην προσπάθειά τους να σπάσουν το φόβο για να οργανωθούν και να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους μαζί με τους υπόλοιπους εργάτες.

Σήμερα μας φορτώνουν τα βάρη της κρίσης τους στο όνομα της «πατρίδας», όπως και στο πρόσφατο παρελθόν μας ρουφούσαν το αίμα στο όνομα της εθνικής ανάπτυξης. Οι αστοί έχουν αποδείξει την ανικανότητα και την χρεοκοπία τους, σκορπίζοντας την βαρβαρότητα. Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη το πάθος και την γνώση να λειτουργήσουμε την παραγωγή προς όφελος όλης της κοινωνίας και όχι του ατομικού κέρδους. Το ζήτημα είναι ποιος θα λύσει αυτή την κρίση και προς όφελος ποιανού. Να φτιάξουμε επαναστατικά όργανα που θα αναπτύσσουν μορφές δυαδικής εξουσίας, κοινωνικούς και πολιτικούς αντιθεσμούς, που θα βάζουν στο σήμερα το ζήτημα της εξουσίας της εργατικης ταξης εναντια στην κυριαρχία της αστικής τάξης.

Λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία βάσης, εργατικές επιτροπές, εργατικά συμβούλια, που θα συντονίζονται μεταξύ τους με αντιπροσωπους αιρετούς και ανακλητούς. Μια αντι - εξουσία κόντρα στην κυρίαρχη, που θα παλεύει και θα αγωνίζεται για να καταργήσει κάθε μορφη εκμετάλλευσης και καταπίεσης για μια κοινωνία επιτέλους ελεύθερη από τα δεσμά του καπιταλιστικού κράτους και του κεφαλαίου.

  • ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΤΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Συγκεντρωνόμαστε και συζητάμε το ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΗ στις 12 το μεσημέρι στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Διοργάνωση: ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...