Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Πορεία γειτονιάς για την υπεράσπιση της κατάληψης Mundo Nuevo

Ανακοίνωση της Mundo Nuevo με αφορμή επικείμενη παρέμβαση εισαγγελέα ενάντια στην κατάληψη και την πιθανή απόπειρα εκκένωσής της.

Άλλη μια βρώμικη επίθεση στήνεται ενάντια στην κατάληψη Mundo Nuevo. Όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ο Δήμος Θέρμης, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του κτηρίου έχει έρθει σε συμφωνία με τον ΟΚΑΝΑ με στόχο να παραχωρήσει το οίκημα στον Οργανισμό για να τον μετατρέψει σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας για τοξικοεξαρτημένους.

Είναι παραπάνω από εμφανές τι συμβαίνει εδώ. Στα πλαίσια της «ορθολογιστικής» καταστολής που προτάσσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρείται η εκμετάλλευση των δεδομένων ευαισθησιών που έχουμε ως αναρχικοί αγωνιστές απέναντι σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ώστε να αποσπαστεί ένα σημαντικότατο εργαλείο από τα χέρια του αναρχικού - επαναστατικού κινήματος. Ενώ, λοιπόν η κυβέρνηση επιτίθεται στους σφοδρότερους αντιπάλους της, τους αναρχικούς, ταυτόχρονα προσπαθεί να φιλοτεχνήσει κι ένα προοδευτικό προφίλ, αφού οι επιθέσεις γίνονται «για καλό σκοπό». Δεν ξεγελάνε κανέναν. Ξέρουμε πολύ καλά σε τι αποσκοπούν. Η ίδια κυβέρνηση που δίνει συγχαρητήρια στα ΜΑΤ, όταν χτυπάνε τα αναρχικά μπλοκ, όπως την 17η Νοέμβρη στην Αθήνα, δήθεν μαλώνει τους μπάτσους, όταν η ίδια τους στέλνει να επιτεθούν σε δασκάλους και εκπαιδευτικούς. Είναι η κυβέρνηση της επέκτασης των μνημονίων, της καταλήστευσης του πλούτου, της όξυνσης των ταξικών αντιθέσεων, της ολοκληρωτικής σύμπλευσης με τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Ως καταληψίες και αναρχικοί είμαστε υπέρμαχοι της δημιουργίας σχολείων και άλλων δομών παροχής βοήθειας σε τοξικοεξαρτημένους. Αν και ασφαλώς βλέπουμε την τρομερή υποκρισία του κράτους, το οποίο αφού κάνει τα πάντα για να ρίξει τους ανθρώπους στην απελπισία και στα ναρκωτικά, αφού η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια ή και συνεργάζεται στην επέκταση των ναρκομαφιών που έχουν κατακλύσει το κέντρο της πόλης, αφού συνεργάζεται με τους εφοπλιστές - μαφιόζους που φέρνουν την ηρωίνη με τα Noor 1 τώρα καμώνεται ότι παρέχει πρόνοια στα θύματα. Υπάρχουν λοιπόν χιλιάδες άδεια κτήρια για να παίξει το θέατρο της απενεχοποίησης το βρώμικο σύστημά τους, όμως διαλέγει το κτήριο που αποτελεί εστία των αναρχικών αγωνιστών. Επιχειρεί λοιπόν να εκμεταλλευτεί το κράτος άλλη μια φορά τους τοξικοεξαρτημένους αυτή τη φορά για συγκεκριμένους κατασταλτικούς πολιτικούς σκοπούς. Κανένας δεν θα πέσει σε αυτήν την παγίδα.

Δηλώνουμε απερίφραστα προς τον Δήμο Θέρμης τον ΟΚΑΝΑ και όποιον άλλο φορέα ενδιαφέρεται ότι η έξωση μας από τον χώρο μπορεί να γίνει μόνο με τη χρήση βίας, από τους ένστολους εντολοδόχους του κράτους, δηλαδή τα ΜΑΤ. Καμία συνεργασία δεν πρόκειται να έχουμε με κανέναν τους. Ας μην το σκέφτονται καν, εκτός αν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη να καλέσουν τα ΜΑΤ και να συλλάβουν τους αγωνιστές. Αλλά εάν προτιμούν αυτή τη λύση, τους καλούμε να το σκεφτούν καλά, μαζί με τις συνέπειες που θα έχει αυτή επιλογή. Καλό θα ήταν επίσης να γνωρίζουν όλοι ότι ακόμη κι αν οι φορείς αυτοί που ομιλούν κιόλας στο όνομα της αλληλεγγύης και της βοήθειας επιλέξουν τον δρόμο της βίας, εμείς σκοπεύουμε να επανέλθουμε στο κτήριο με όποιο πρόσφορο τρόπο και μέσο και να εμποδίσουμε την οποιαδήποτε έναρξη λειτουργίας του, πέρα από αυτήν που έχει σήμερα, δηλαδή την προώθηση και υποστήριξη των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, την αλληλεγγύη στους φτωχούς και τους καταπιεσμένους για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας για έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά και εξουσίες, μπάτσους, δικαστές. Ο κόσμος του αγώνα ενάντια σε ό,τι μας συνθλίβει είναι η ευκαιρία κάθε καταπιεσμένου να αποφύγει όλες τις εξαρτήσεις.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ MUNDO NUEVO!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΡΙΤΗ 22/01, 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 24/01, 18:00 MUNDO NUEVO (φιλίππου & σιατίστης)


1 2 3 4 5

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

Την Τετάρτη το πρωί μετά από έγκυρες πληροφορίες μάθαμε ότι ο Δήμος Θέρμης, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, δηλαδή της κατάληψης που στεγαζόμαστε, της Mundo Nuevo, έχει έρθει σε συμφωνία με τον ΟΚΑΝΑ με στόχο να παραχωρήσει το οίκημα στον Οργανισμό για δική του εκμετάλλευση.

Σαν πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία αντιλαμβανόμαστε ότι ο αγώνας ενάντια στην πατριαρχία είναι συνολικός και δεν διαχωρίζεται από τον γενικότερο αγώνα ενάντια στο κράτος και την εξουσία. Γι αυτό τον λόγο επιλέξαμε να είμαστε κομμάτι της κατάληψης κατανοώντας ότι δεν θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε κάπου αλλού παρά μόνο σε χώρους και δομές αγώνα που προτάσσουν αυτόν τον κόσμο όπου δεν θα υπάρχει καμία μορφή εξουσίας και εκμετάλλευσης.

H καταστολή των καταλήψεων είναι πάντα μέρος ενός κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού του κράτους απέναντι στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και θα μας βρίσκει πάντα προετοιμασμένες να απαντήσουμε στις επιθέσεις του με κάθε τρόπο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Η MUNDO NUEVO ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ !

ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 24/01, 18:00 στη MUNDO NUEVO

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία - Θεσσαλονίκη

prwtovouliagunaikwnskg.wordpress.com | prvtovexoulia_gunaikexwn1@riseup.nexet


1 2 3 4 5

Παρέμβαση της συνέλευσης αλληλεγγύης στη mundo nuevo στο Δ.Σ. του Δήμου Θέρμης

https://youtu.be/gTFDiCLpi5A

Στις 22/01 στις 18.00, 30 σύντροφοι/ισσες πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Δ.Σ. του Δήμου Θέρμης (Θεσσαλονίκη), στον οποίο ανήκει το κτίριο της mundo nuevo, Φιλίππου με Σιατίστης γωνία. Απέναντι από το δημαρχείο υπήρχε σταθμευμένη κλούβα των ΜΑΤ, ενώ στην είσοδο υπήρχε παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια των δράσεων αλληλεγγύης στη κατάληψη, η οποία απειλείται με βίαιη εκκένωση μετά τη σύμπραξη ΟΚΑΝΑ-Δήμου Θέρμης για μίσθωση του κτιρίου. Η δράση αυτή έρχεται μετά από κείμενα αλληλεγγύης από όλη την Ελλάδα, αναρτήσεις πανό και την παρέμβαση συντρόφων/ίσσων στα διοικητικά γραφεία του ΟΚΑΝΑ στις 21/01 στην Αθήνα.

Η παρέμβαση αυτή ήταν μία ακόμα κινηματική αντίδραση με στόχο να καταστήσει σαφές σε έναν από τους πλουσιότερους δήμους της Βόρειας Ελλάδας, ότι αυτή η οικονομική συμφωνία τους δε θα περάσει. Ότι η εκκένωση μίας δομής του αναρχικού κινήματος αποτελεί κομμάτι της πολιτικής μεθόδευσης της επί ΣΥΡΙΖΑ καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και αγωνιστών/στριών. Μία επιχείρηση των ΜΑΤ θα βρει εμπόδιο τα σώματα μας και την αλληλεγγύη όσων αγωνίζονται. Τίποτα δεν είναι μη αντιμετωπίσιμο εκεί που υπάρχει το δίκιο κι η βούληση του αγώνα.

ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ 24/01 18.00 στην κατάληψη Mundo Nuevo Φιλίππου με Σιατίστης γωνία

κάλεσμα : Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : https://apo.squathost.com/video-παρέμβαση-της…


1 2 3 4 5

Πορεία γειτονιάς για την υπεράσπιση της κατάληψης Mundo Nuevo

Στηρίζουμε τις καταλήψεις ως ζωτικό κομμάτι των κοινωνικών αγώνων. Αλληλεγγύη στην κατάληψη Mundo Nuevo που απειλείται με εκκένωση. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις.

κάλεσμα : Φάμπρικα🟊Υφανέτ


1 2 3 4 5

Αλληλεγγύη με την κατάληψη Mundo Nuevo

Οι καταλήψεις ξεχωρίζουν σαν κτίρια ζωντανά, χώροι ελευθερίας, εστίες πολιτικής δράσης και αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο. Επόμενο είναι να ενοχλούν, και πολύ μάλιστα, το κράτος και τις παραφυάδες του. Η στοχοποίηση των καταλήψεων πραγματοποιείται από πολλές πλευρές: λασπολογία από τα ΜΜΕ, εκκενώσεις από το κράτος, επιθέσεις από φασίστες. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, στις 21/1, μια τέτοια επίθεση έκαψε και τη δική μας κατάληψη, με φόντο και στήριγμα τις ζητωκραυγές του εθνικιστικού παραληρήματος. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα (αλλά ακόμα και εκείνη την ίδια μέρα) και άλλοι χώροι δέχθηκαν επιθέσεις, αποδεικνύοντας πως όντως είναι χώροι κοινωνικά υπολογίσιμοι, αφού το κράτος δε διστάζει να εξαπολύσει τις φασιστικές του συμμορίες εναντίον τους.
Και ερχόμαστε τώρα σε μια νέα κατασταλτική ενέργεια. Με πρόσχημα την ίδρυση σχολείου δεύτερης ευκαιρίας για τοξικοεξαρτημένους, το κράτος απειλεί να εκκενώσει την κατάληψη Mundo Nuevo. Προσπαθεί να καταφέρει έτσι μία κίνηση με διπλά οφέλη. ενισχύεται το φιλανθρωπικό του προφίλ και πατάσσεται η ''μάστιγα'' των αναρχικών. Προκύπτει έτσι μια γλοιώδης αντίφαση: χρησιμοποιείται μια κοινωνικά ευπαθής ομάδα ως ''βιτρίνα'' για να αφαιρεθεί ένα μέσο αγώνα από αυτούς και αυτές που αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα που γεννά το πρόβλημα. Εν όψει εκλογών, δεν εκπλήσσει μια πιθανή μεθόδευση των επιθέσεων ενάντια στις καταλήψεις. Όπως και να 'χει, εμείς απαντάμε: Με τις επιθέσεις του κράτους (και του παρακράτους) ο αγώνας δεν κάμπτεται, μόνο δυναμώνει.

ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κατάληψη Libertatia

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Ιανουάριος 14h