Δευτέρα 16 Μαίου 2011 στις 20.00

Συνάντηση για Επιτροπή Αλληλεγγύης για τις απολύσεις στη wind

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΤΩΝ ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΜΕΝΑΓΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

Η εταιρία WIND συνεπής στις επανειλλημένες συνδικαλιστικές διώξεις, στις απολύσεις και την χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών, συνεχίζει το θεάρεστο έργο της. Πρόσφατα απέλυσε μερικές δεκάδες συναδέλφων με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου, ξεχνώντας τις δεσμεύσεις των στελεχών της πως δεν θα μειωθούν θέσεις εργασίας για το έτος 2011. Το μνημόνιο που προωθούν κυβέρνηση-ΔΝΤ-ΕΕ-εργοδότες άνοιξε την όρεξη και στην εργοδοσία της WIND που αποθρασσύνεται και με την επίκληση της κρίσης επιτίθεται να κατασπαράξει τις θέσεις εργασίας, τις συνθήκες εργασίας αλλά και τους μισθούς μας.

Η στάση αυτή της επιχείρησης μας οδήγησε σε αποχή εργασίας, στάσεις εργασίας και απεργίες με καθολική συμμετοχή των συναδέλφων μας. Οι κινητοποιήσεις αυτές στηρίχτηκαν από δεκάδες συναδέλφους μας που τις περιφρούρησαν από τις απεργοσπαστικές κινήσεις της επιχείρησης, όσο και από αλληλέγγυα σωματεία και συλλογικότητες.

Τους αγώνες βοήθησε η σθεναρή αξιοπρεπής στάση της συναδέλφισσας Ελένης Δεμέναγα που αρνήθηκε να αποδεχτεί την άδικη απόλυσή της. Απευθύνθηκε στο σωματείο και συλλογικά δίνουμε τον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσής της. Την ίδια στάση κράτησε και η Ελένη Στεφανίδου που δεν αποδέκτηκε την λήξη της σύμβασης ορισμένου χρόνου, η οποία έγινε για εκδικητικούς λόγους και συγκεκριμένα γιατί συμμετείχε στις κινητοποιήσεις και στις εκλογές για τα όργανα του σωματείου.

Οι συναδέλφισσές μας δίνουν το παράδειγμα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις απολύσεις.

Για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την ανάκληση των απολύσεων των Ελένη Δεμέναγα και Έλενας Στεφανίδου το σωματείο μας καλεί σωματεία και συλλογικότητες να τις στηρίξουν με την συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης, όπως στο παρελθόν έχουμε κάνει αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τόσο την απόλυση όσο και την συνδικαλιστική δίωξη μελών του ΔΣ του Σωματείου μας.

Είμαστε σίγουροι πως με τους κοινούς μας αγώνες θα αναγκάσουμε την εργοδοσία της WIND να πάρει πίσω τις απολύσεις.

Σας καλούμε για την συγκρότηση Επιτροπών Αλληλεγγύης

την Δευτέρα 16 Μαϊου:

  • Στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας
  • Στις 8 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΤΩΝ ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΜΕΝΑΓΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...