Κυριακή 22 Μαίου 2011 στις 11.00

Συνέλευση Σωματείου Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών

Θέμα: «Πληρωμή εκπαιδευτικών Δημοσίων IEK»

Την Τρίτη 10 Μάη 2011, υλοποιώντας την απόφαση που πάρθηκε στη συνέλευση του ΣΕΑΕ, εκπαιδευτικοί των Δ.Ι.Ε.Κ. πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης. Μετά από απαίτηση του Σωματείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης κ. Μπάκα και τον σύμβουλο της Αναπληρώτριας Υπουργού, κ. Κριονίδη. Από τη συνάντηση πήραμε τις κάτωθι προφορικές απαντήσεις:

Στο θέμα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων 2008-10, ο κ. Μπάκας δήλωσε ότι τέλη Μάη θα αρχίσουν οι πληρωμές σε ορισμένα ΙΕΚ που έχουν γίνει οι έλεγχοι και ότι αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλη Ιουλίου. Για άλλη μία φορά, παρά τις πιέσεις του Σωματείου, δεν υπήρχε ρητή δέσμευση για όσα μας δήλωσε. Ζητήσαμε από το υπουργείο να εκδώσει άμεσα δελτίο τύπου που να πιστοποιεί την παραπάνω δέσμευση, διαφορετικά είναι προφανές ότι πρόκειται πάλι για αόριστες υποσχέσεις, που στόχο έχουν να καθησυχάσουν τους εκπαιδευτές και να τους αποτρέψουν από την απόφασή τους για απεργία διαρκείας μέσα στις εξετάσεις.

Οι συμβάσεις εργασίας για το τρέχον εξάμηνο που θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί από τον Ιανουάριο θα σταλούν ηλεκτρονικά για υπογραφή στα τέλη Μάη.

Η καταβολή των δεδουλευμένων για το τρέχον εξάμηνο θα γίνει σύμφωνα με το εξής χρονοδιάγραμμα:

- Μέσα στην επόμενη βδομάδα θα πληρωθούν ο Γενάρης και ο Φλεβάρης.

- Τον Μάη θα πληρωθούν ο Μάρτης και ο Απρίλης.

- Τέλη Ιούλη θα πληρωθούν ο Μάης και ο Ιούνης.

Θεωρούμε απαράδεκτο να δουλεύουμε χωρίς συμβάσεις και διατηρούμε βάσιμες επιφυλάξεις για την εφαρμογή των παραπάνω. Ποτέ τους δεν δεσμεύτηκαν εγγράφως, ενώ όσες φορές το έκαναν μετά από λίγο διαψεύδονται. Ανησυχούμε επίσης ιδιαιτέρως για το πέρασμα των ΙΕΚ στις Περιφέρειες, αφού από τα λεγόμενα τους φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο προς όφελος των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών μιας και όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, έχουν σκοπό να καταργηθούν αρκετές ειδικότητες. Το μόνο σχέδιο που φαίνεται να υπάρχει είναι η διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, μιας και οι Περιφέρειες δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια. Η νέα συνάντηση που μας ζητήθηκε από τον κ Μπάκα για τις 24 Μαΐου ώστε να συζητηθεί το θέμα τις λειτουργίας των ΙΕΚ και της διαφάνειας των προσλήψεων, ξεκαθαρίσαμε ότι θα γίνει μόνο σε περίπτωση που το υπουργείο προχωρήσει στην τήρηση των δεσμεύσεων του για καταβολή των δεδουλευμένων, διαφορετικά καμία άλλη συζήτηση δεν έχει νόημα.

Με βάση τη συνεχιζόμενη προκλητική στάση από την πλευρά του υπουργείου αλλά και την αγανάκτηση που δικαιολογημένα ξεχειλίζει, αποφασίζουμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και να εντείνουμε τις προσπάθειες μας στην κατεύθυνση που έχουμε ως τώρα χαράξει (συνεχείς παρεμβάσεις ενημέρωσης, παραστάσεις διαμαρτυρίας, απεργίες) και να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Το κάλεσμά μας απευθύνεται προς όλους τους συναδέλφους αλλά και προς τους σπουδαστές μας που αγωνιούν και αγωνίζονται καθημερινά στις αίθουσες μαζί μας.

α) Παρεμβάσεις ενημέρωσης των συναδέλφων στα δημόσια ΙΕΚ αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δευτέρα 16/05 ΔΙΕΚ Αγ. Αναργύρων, Σίνδου, Εύοσμου

Τρίτη 17/05 Σιβιτανίδειος , ΔΙΕΚ Γλυφάδας, Τριανδρίας

Τετάρτη 18/05 ΔΙΕΚ Κορυδαλλού, Επανομής, Θέρμης, Θεσσαλονίκης 1,

Πέμπτη 19/05 ΔΙΕΚ Γαλατσίου, Νεάπολης,

β) Νέες γενικές συνελεύσεις σε Αθήνα ( Εργατικό Κέντρο Αθήνας 3ης Σεπτεμβρίου & Μάρνης στις 11 π.μ.) και Θεσσαλονίκη την Κυριακή 22 Μάη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γραφτούν στο Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών και να συμμετέχουν στον αγώνα που δίνει ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα. Για αυτό την Κυριακή 22 Μάη θα αποφασιστούν οι δράσεις του Σωματείου για την κλιμάκωση του αγώνα και μια πρώτη συζήτηση του πλαισίου λειτουργίας των ΙΕΚ στη βάση της πρότασης του ΣΕΑΕ.

Επίσης καλούμε τους συναδέλφους να συμπληρώσουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση μαζικών αγωγών, που θα βρουν στο site του Σωματείου (http://seae.terapad.com) Διευκρινίζουμε ότι η συμπλήρωση της δεν συνεπάγεται καμία δέσμευση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να αρχίσει άμεσα η καταβολή των χρεών του ΟΕΕΚ από το 2008 προς τους εκπαιδευτικούς, χωρίς την παράνομη παρακράτηση του 20% που αποφάσισε μονομερώς το υπουργείο για το 2010.

Να καταβληθούν οι αποδοχές του τρέχοντος εξαμήνου στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των δημόσιων ΙΕΚ από το ΙΔΕΚΕ που έχει αναλάβει και την εποπτεία των ΙΕΚ μετά την διάλυση του ΟΕΕΚ.

Να δοθεί στην δημοσιότητα ο οικονομικός απολογισμός του ΟΕΕΚ ώστε να φανεί που κατασπαταλήθηκαν τα δεκάδες εκατομμύρια που εισέπραξε ο οργανισμός απ ό ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και από τα δίδακτρα των σπουδαστών.

Να αλλάξει το πελατειακό σύστημα προσλήψεων στα δημόσια ΙΕΚ και να γίνει συζήτηση πάνω στο πλαίσιο λειτουργίας που έχει θέσει το Σωματείο μας.

κάλεσμα : 82ie.doc

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...