Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στις 11.00

Έκτακτη γενική συνέλευση ΣΜΕΘ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Μ.Ε.Θ.

Κυριακή 10/2 στις 11:00 π.μ. στο ΕΚΘ

Οι φροντιστηριάρχες θέλουν καθηγητές-δούλους με ωρομίσθιο 3,5 ευρώ μικτά!

Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς!

Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην πρώτη μας κινητοποίηση ενάντια στην κατάπτυστη προσφυγή των φροντιστηριαρχών (ΟΕΦΕ), με την οποία ζητάνε το ωρομίσθιο των εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια να πέσει στα 3,50 ευρώ μικτά.

Το σωματείο μας ξεκίνησε μια πλατιά καμπάνια ενημέρωσης στους χώρους δουλειάς και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, που κατέληξε στην πρώτη επιτυχημένη διαδήλωση, την Τρίτη 5/2, όταν με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΟΕΦΕ και με πορεία και διαμαρτυρία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, οι εργαζόμενοι κάναμε ξεκάθαρο ότι ο εργασιακός μεσαίωνας που θέλουν να επιβάλλουν δεν θα περάσει! Η ΟΕΦΕ θορυβημένη από την κινητοποίηση των εργαζομένων, με ανακοίνωση της, υπερασπίζεται την κατάπτυστη προσφυγή της, λέγοντας πως δεν είναι δημοκρατικό να ορίζεται ο μισθός από την κυβέρνηση παραλείποντας τον πόθο τους να μην μας απομείνει και το ελάχιστο δικαίωμα. Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι η κοροϊδία τελείωσε!

Με την οργάνωση, αντίσταση και μαχητική κινητοποίησή μας μπορούμε να αποκρούσουμε αυτήν τη σφοδρή επίθεση, η οποία δεν θα είναι η τελευταία. Το ΣΜΕΘ, καλεί κάθε συνάδελφο να προσεγγίσει το Σωματείο, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα μας. Μετά την πρώτη κινητοποίηση είναι επιτακτική ανάγκη να συμμετέχουμε στη γενική συνέλευση στις 10/2, για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα μας.

Η αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής από το ΣτΕ για τις 19/3, πρέπει να αποτελέσει εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων, ώστε να οργανώσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά τον αγώνα μας.

H ΟΕΦΕ, η εργοδοτική ένωση των φροντιστηριαρχών, με προσφυγή της στο ΣΤΕ ζητάει :

α) την μείωση του ωρομισθίου μας από 6,70 μικτά, στα 3,50 ευρώ μικτά, δηλαδή στο μισό!

β) την κατάργηση του πλήρους ωραρίου των 21 ωρών εβδομαδιαίως και τη μετατροπή του σε 40ωρο.

γ) την κάθετη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και των ενσήμων μας, μετά και την περσινή νίκη του σωματείου μας με μαχητικές κινητοποιήσεις όταν επιχειρήθηκε και πάλι η μείωση των ενσήμων μας στο μισό.

δ) την επίσημη θεσμοθέτηση καθεστώτος κάτεργου στα φροντιστήρια: Με καθηγητές στα όρια της εξαθλίωσης, μισθούς πείνας, απόλυτα αναλώσιμους και φοβισμένους, και φροντιστηριάρχες που θα παζαρεύουν για να μας δίνουν ψίχουλα.

Οι φροντιστηριάρχες είναι ένα κομμάτι εργοδοτών το οποίο ωφελήθηκε στο έπακρο από την εφαρμογή των μνημονίων και την καταστρατήγηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι γνωστή σε όλους μας η κατάσταση στον κλάδο, με την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, την μη καταβολή δώρων και επιδομάτων και την ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Είναι φανερό ότι ούτε αυτά τους είναι αρκετά! Ταυτόχρονα, δε μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην απόφαση του ΣΤΕ και της δικαιοσύνης, καθώς με μια σειρά αποφάσεών της, τελευταία, (καθαρίστρια στο Βόλο, Κυριακάτικη αργία, μη καταβολή δεδουλευμένων), δείχνει ότι είναι βασικός πυλώνας της εφαρμογής του δόγματος «νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη».

Απαιτούμε να απορριφθεί η κατάπτυστη προσφυγή της ΟΕΦΕ. Οι εργοδότες, με αυτήν την προσφυγή, μας κηρύσσουν ανοιχτό πόλεμο. Τους διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους ότι οι πόθοι τους για εργαζόμενους δούλους δεν θα πραγματοποιηθούν. Ζητάμε από την ομοσπονδία να κηρύξει άμεσα απεργία και καλούμε κάθε συνάδελφο σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα καλέσει το ΣΜΕΘ.

Απαιτούμε - παλεύουμε για:

- Να απορριφθεί άμεσα η κατάπτυστη προσφυγή της ΟΕΦΕ.

- Κλαδική Σύμβαση στα φροντιστήρια, υποχρεωτική για όλους, με υποχρεωτικές αυξήσεις στους μισθούς και τα ωρομίσθια.

- Καμιά ανοχή στη μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Να πληρώνονται όλα τα δώρα και τα επιδόματα.

- Μετατροπή της σύμβασης εργασίας σε αορίστου χρόνου αυτόματα, μετά από δύο χρόνια εργασίας στον ίδιο εργοδότη.