Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στις 13.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεία για την κατασταλτικη επιχειρηση σε Τορινο και Τρεντο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 15/3/2019 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΠΟΡΕΙΑ 16/3/19 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΤΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΡΕΝΤΟ

Την Πέμπτη 7/2/2019 η αστυνομία εισέβαλλε και εκκένωσε μετα από 24 χρόνια κατάληψης, το Asilo Occupato στην πόλη του Τορίνο. Το Asilo έχει πρωταγωνιστήσει σε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ενάντια στις εξώσεις και στις αναπλάσεις των παλιών εργατικών συνοικιών από τα μεγαλοαφεντικά του Τορίνο, ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών, ενάντια στη κατασκευή των TAV, σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Η αστυνομία εμφανίστηκε όχι μόνο για την εκκένωση στο Asilo αλλα και για τη σύλληψη 6 συντρόφων και συντροφισσών, οι οποιοι κατηγορούνται βάσει του άρθρου 270 του Ποινικου Κώδικα περί "ανατρεπτικής δράσης", μια κατασταλτικηή μεθόδευση που χρησιμοποιείται για να χτηπήσει τους αναρχικούς εδώ και χρόνια στην Ιταλία. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι σε καθεστώς απομόνωσης. Η εκκένωση του Asilo και οι προφυλακισεις των συντρόφων-ισσων στο Τορίνο επιδιώκουν το ξερίζωμα της αντίστασης και στο ξεδόντιασμα της αλληλεγγύης.Στα πλαίσια του ίδιου κατασταλτικού δόγματος της κυβέρνησης Salvini κατά του "εσωτερικού εχθρού", στις 19/2/2019, στη πόλη του Τρέντο συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται, κατοπιν αστυνομικής εισβολής σε σπιτια, σύντροφοι-ισσες αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες στα πλαίσια του ιταλικου αντιτρομοκρατικού νόμου.

Συνελευση εναντια στις διωξεις και προφυλακισεις αγωνιστων/ριων στην ιταλία

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/78462/


1 2 3 4

Συγκεντρώση αλληλεγγύης στους συντρόφους από Τορίνο και Τρέντο

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΝΤΙΝΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Τα ξημερώματα της 7ης Φλεβάρη μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εκκενώθηκε βίαια η αναρχική κατάληψη Asilo Occupato στο Τορίνο, ένας κοινωνικός και πολιτικός χώρος που αποτελεί εδώ και 25 χρόνια σημείο αναφοράς για τους αγωνιζόμενους. Το μαχητικό πνεύμα και η αντίσταση των καταληψιών και πολλών αλληλέγγυων κατάφεραν να καθυστερήσουν για 30 περίπου ώρες την εκκένωση της κατάληψης από την αστυνομία αλλά πολύ περισσότερο ενέπνευσαν ένα πλήθος δυναμικών κινήσεων αλληλεγγύης και υποστήριξης. Τελικά 6 σύντροφοι συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν κατηγορούμενοι με βάση το «αντιτρομοκρατικό» άρθρο 270 του ποινικού κώδικα περί «εγκληματικής οργάνωσης» για επιθέσεις ενάντια σε επιχειρήσεις και οργανισμούς διαχείρισης κέντρων κράτησης μεταναστών (CPR).

Στις 19 Φλεβάρη πολυάριθμες δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν κατασταλτική επιχείρηση, με το όνομα «renata», εισβάλοντας σε αναρχικά στέκια, κοινωνικά κέντρα και σπίτια αναρχικών, στην ευρύτερη περιοχή του Τρεντίνο και συλλαμβάνοντας 7 αγωνιστές/στριες, με τις κατηγορίες της ανατρεπτικής δράσης ενάντια στην δημοκρατική τάξη και της συμμετοχής σε τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ αρκετοί ακόμα βρίσκονται υπό έρευνα. Η κατασταλτική αυτή επιχείρηση πραγματοποιείται σε μια περιοχή όπου οι αναρχικοί έχουν δυναμική παρουσία στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και στόχο έχει τόσο την κοινωνική απομόνωση και εγκληματοποίησή τους όσο και την τρομοκράτηση ευρύτερα όσων αγωνίζονται.

Ως αναρχικοί, έχοντας βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με την επιθετικότητα της κρατικής και παρακρατικής καταστολής, γνωρίζουμε καλά πως όποιο κι αν είναι το πρόσωπο της εξουσίας, είτε πρόκειται για τη νεοφασιστική κυβέρνηση στην Ιταλία είτε για την «αριστερή» διαχείριση στην Ελλάδα, ο στόχος ήταν και παραμένει ένας: η εξουδετέρωση των αντιστάσεων και ο εκφοβισμός της κοινωνίας συνολικά, για την απρόσκοπτη επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς και σε κάθε σημείο που εκδηλώνεται η καταστολή, να αντιτάξουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη, τον κοινό μας αγώνα που θα ανατρέψει τον σάπιο κόσμο της εξουσίας και θα ανοίξει το δρόμο για την Κοινωνική Επανάσταση, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ASILO OCCUPATO

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΝΤΙΝΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Σάββατο 16/03 -13.00

Συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία (Βασ. Σοφίας και Σέκερη)

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

https://apo.squathost.com/5366-2/

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Μάρτιος 23h


1 2 3 4

Όλες/όλοι στην συγκέντρωση - πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 16 Μαρτίου, 13:00 στην Ιταλική πρεσβεία.

Στις 7 Φλεβάρη του 2019 οι κατασταλτικές δυνάμεις του ιταλικού κράτους επιχειρούν και πετυχαίνουν μετά από περίπου 36 ώρες πολιορκίας την εκκένωση της κατάληψης «Αsilo Occupato» στο Τορίνο.

Οι σύντροφοι της κατάληψης δέχθηκαν μια σφοδρή επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις η οποία οδήγησε σε συγκρούσεις και με αλληλέγγυους που είχαν μαζευτεί στους δρόμους γύρω από το κτήριο.

Τελικά συνελήφθησαν έξι συντρόφισσες και σύντροφοι οι οποίοι κατηγορούνται για "ανατρεπτική δράση" (άρθρο 270 bis) που αφορά σε ενέργειες που είχαν γίνει ενάντια σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση των κέντρων κράτησης μεταναστών. Αυτή τη στιγμή οι σύντροφοι βρίσκονται προφυλακισμένοι υπό καθεστώς ακραίας απομόνωσης και επιτήρησης, επί της ουσίας αντιμετωπίζονται ως"τρομοκράτες" από το ιταλικό κράτος.

Η κατάληψη «Αsilo Occupato» αποτελούσε μια εστία αντίστασης και αγώνα για τα τελευταία 24 χρόνια πρωτοστατώντας σε πλήθος κοινωνικών - ταξικών αγώνων, όπως εκείνων ενάντια στις εξώσεις των εργατικών συνοικιών στο Τορίνο, ενάντια στα τρένα υψηλής ταχύτητας (NOTAV), ενώ επίσης στάθηκαν αλληλέγγυοι με τους μετανάστες και τις μετανάστριες ενάντια στα κέντρα κράτησης που είχε δημιουργήσει το ιταλικό κράτος προκειμένου να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές.

Η εκκένωσή της δεν θα μπορούσε λοιπόν σε καμία περίπτωση να μην αποτελεί ένα μέρος της ευρύτερης "αντι"τρομοκρατικής πολιτικής του Ιταλικού κράτους απέναντι σε όποιον αγωνίζεται. Μια πολιτική που επιχειρεί εδώ και δεκαετίες να πατάξει τον "εσωτερικό εχθρό", να καταστείλει κάθε δυναμική μορφή αντίστασης και αγώνα επιβάλλοντας γενικευμένη σιωπή και απάθεια.

Παράλληλα στις 19 Φλεβάρη του 2019 στήνεται μια αντίστοιχη επιχείρηση της "αντι"τρομοκρατικής υπηρεσίας στο Τρεντίνο όπου εισβάλουν σε 32 χώρους(στέκια, σπίτια, χώρους εργασίας) με αποτέλεσμα την σύλληψη και την προφυλάκιση 7 συντρόφων και συντροφισσων. Όλοι τους κατηγορούνται με τον αντιτρομοκρατικο για μια σειρά επιθέσεων (εμπρησμών, εκρηκτικών μηχανισμών κτλ) που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα στη ευρύτερη περιοχή.

Η αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συντρόφους και σε όσους αγωνίζονται ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο είναι δεδομένη.

Μια υψωμένη γροθιά στους αναρχικούς της Ιταλίας

Όλες/όλοι στην συγκέντρωση - πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 16 Μαρτίου, 13:00 στην Ιταλική πρεσβεία.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ - ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ταμείο αλληλεγγύης στους διωκόμενους και φυλακισμένους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596336/


1 2 3 4

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΡΕΝΤΙΝΟ | ΣΑΚΤΧ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΡΕΝΤΙΝΟ

Στις 7 Φεβρουαρίου ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις ξεκινούν την επιχείρηση εισβολής στην αναρχική κατάληψη ASILO OCCUPATO, στο Τορίνο της Ιταλίας. Ύστερα από 30 ώρες μαχητικής υπεράσπισής της, οι μπάτσοι καταφέρνουν να την εκκενώσουν ενώ συλλαμβάνουν 6 καταληψίες, οι οποίοι προφυλακίζονται με την κατηγορία των επιθέσεων σε κέντρα επαναπροώθησης μεταναστών. Παράλληλα οργανώνονται συγκεντρώσεις αλληλέγγυων οι οποίοι με σκοπό την ανακατάληψή της, συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής. Συλλαμβάνονται ακόμα 11 διαδηλωτές και αρκετοί τραυματίζονται.Η Asilo Occupato έχει βρεθεί και στο παρελθόν στο στόχαστρο της καταστολής γιατί εδώ και 25 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους αγωνίζονται και συμμετέχουν ενεργά στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ενάντια στις εξώσεις και τις αναπλάσεις των εργατικών συνοικιών του Τορίνο, τα τρένα υψηλής ταχύτητας (TAV) και σε όσους στέκονται έμπρακτα αλληλέγγυοι με τους μετανάστες και εναντιώνονται στις δομές εγκλεισμού τους.

Λίγες μέρες μετά ην εκκένωση της κατάληψης, ακολουθεί η κατασταλτική "αντι"τρομοκρατική επιχείρηση με το όνομα "Renata" στην ευρύτερη περιοχή του Τρεντίνο της Ιταλίας. Μια επιχείρηση η οποία αφορά εισβολές και έρευνες σε αναρχικές δομές και κοινωνικά στέκια, σε σπίτια συντρόφων/ισσών και συγγενικών τους προσώπων καθώς και σε χώρους εργασίας. Συλλαμβάνουν ακόμα 7 άτομα που διώκονται για αναβαθμισμένες ενέργειες ανατρεπτικής δράσης. Η εκκένωση της Αsilo Occupato και η κατασταλτική επιχείρηση "Renata" εντάσσονται στο πλαίσιο μιας γενικευμένης εκστρατείας από την πλευρά του ιταλικού κράτους που στοχεύει να πλήξει το αναρχικό κίνημα, να εγκληματοποιήσει τους αναρχικούς και να επιβάλλει την τρομοκρατία στοχοποιώντας όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται σθεναρά στα σχέδιά του.

Οι καταλήψεις και οι αυτιδιαχειριζόμενοι κοινωνικοί και πολιτικοί χώροι αποτελούν δομές συσπείρωσης και ζύμωσης των αγωνιζόμενων που στήνουν αναχώματα απέναντι στη βαρβαρότητα κράτους και καπιταλισμού και θα αντισταθούμε συλλογικά και μαχητικά για να τις υπερασπιστούμε. Κάθε κατασταλτική μεθόδευση είτε από νεοφασιστικές κυβερνήσεις σαν αυτή της Ιταλίας, είτε από "αριστερές" κυβερνήσεις σαν αυτή του ελληνικού κράτους που επιχειρεί την επιβολή ενός σύγχρονου ολοκληρωτισμού θα μας βρίσκει απέναντι. Με όπλο τη διεθνιστική αλληλεγγύη, τους κοινούς μας αγώνες απέναντι στον κοινό εχθρό, μέχρι να καταστρέψουμε τον κόσμο της εξουσίας και στα συντρίμμια του να χτίσουμε από κοινού μια κοινωνία ισότητας, αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Mέχρι την Κοινωνική Επανάσταση, για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ASILO OCCUPATO

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΡΕΝΤΙΝΟ

Συγκέντρωση και Διαδήλωση Σάββατο 16/3 - 13:00, Ιταλική Πρεσβεία (Βασ. Σοφίας και Σέκερη)

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2019/03/15/apena…