Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στις 21.00

Καφενείο Οικονομικής Στήριξης για τον διωκόμενο Βαγγέλη Μ.

Περισσότερα από δέκα χρόνια τώρα, οι κάτοικοι της Λευκίμμης στην νότια Κέρκυρα αγωνίζονται ενάντια στη κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α (χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων) στην περιοχή τους, στη θέση 'Μεσοράχια', κάποια εκατοντάδες μέτρα από τους οικισμούς της Λευκίμμης και σε περιοχή με πλούσια υπόγεια ύδατα. Ένας αγώνας συνεχής, με υφέσεις και εξάρσεις, που μετρά ήδη μια νεκρή το 2008. Η τελευταία όξυνση του αγώνα των κατοίκων ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018, ελέω διαταγής του Σ.Τ.Ε για "προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων έως και 8.000 τόνων"-δηλαδή δεν μιλάμε καν για ταφή-λόγω του κορεσμού του προϋπάρχοντος Χ.Υ.Τ.Α. στο Τεμπλόνι Κέρκυρας. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, για άλλη μια φορά, όλη η περιοχή βρίσκεται υπό την κατοχή των δυνάμεων καταστολής και των ΜΑΤ, με συνεχείς προσαγωγές και βία εναντίον των κατοίκων.

Στις 26 Φλεβάρη του 2019, πυρπολήθηκαν οι εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ. 4 άτομα βρέθηκαν κατηγορούμενα για τον εμπρησμό, μεταξύ των οποίων κι ένας σύντροφος, ο Βαγγέλης Μ. Λόγω του κακουργηματικού χαρακτήρα του εμπρησμού, του επιβλήθηκε εγγύηση 10.000 ευρώ διαφορετικά θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Θεωρούμε χρέος μας να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους ανθρώπους που αγωνίζονται. Αυτό το Σάββατο (16/03), από τις 21:00, στο χώρο του Στεκιού, θα γίνει καφενείο-bar οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα του συντρόφου

Βαγγέλη.

--

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών

Χανίων

Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά

E-mail: stekexichania@exgmail.coexm

Web: http://www.stekichania.gr

attachment: Καφενείο Οικονομικής Στήριξης.docx

πηγή : mail received on 14 Μάρτιος 15h