Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στις 19.30

Νέα συζήτηση για τη συνέχιση των δράσεων για το parking στη Δ.Πλακεντίας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου η έκτη κατά σειρά συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιβολή αντιτίμου στο πάρκινγκ του μετρό στο σταθμό Δουκίσσσης Πλακεντίας. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, της Πρωτοβουλίας Πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια, της Αντίστασης και Ανατροπής-Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων και του Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή κάτοικοι της πόλης και των όμορων δήμων διαδήλωσαν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στην εμπορευματοποίηση του χώρου που αυξάνει το κόστος της μετακίνησης και επιβαρύνει την κατάσταση της γειτονιάς. Οι συγκεντρωμένοι αποκλείσαμε για δυο περίπου ώρες την είσοδο στο πάρκινγκ, εμποδίζοντας, έστω και για λίγο, την κερδοφορία της επιχείρησης. Παράλληλα ενημερώναμε τους περαστικούς και τους επιβάτες για το νέο αυτό χαράτσι.Έγινε επίσης σαφές στους υπεύθυνους του πάρκινγκ ότι οι δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι να επανέλθει η ελεύθερη στάθμευση.

Μια μέρα νωρίτερα την Πέμπτη 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών με το ίδιο αντικείμενο. Σε συνάντηση αντιπροσωπείας των παραπάνω σχημάτων με τον Γενικό Γραμματέα Γ. Δέδε, εκείνος δήλωσε πλήρη άγνοια για την υπόθεση, υποσχέθηκε όμως να ενημερώσει και να υπάρξει συνάντηση σε "ανώτερο πολιτικό επίπεδο" την προσεχή εβδομάδα.

Στο μεταξύ η εικόνα γύρω από το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας επιβεβαιώνει τις δυσμενείς συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ. Ο χώρος στάθμευσης 500 θέσεων είναι σχεδόν άδειος, καθώς λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να καταβάλουν το ημερήσιο αντίτιμο των 6 ευρώ. Παράλληλα οι γύρω δρόμοι έχουν γεμίσει από αυτοκίνητα, ορισμένα εκ των οποίων σταθμεύουν πάνω σε πεζοδρόμια, διαχωριστικά και διαβάσεις. Και όλα αυτά γιατί η Αττικό Μετρό αποφάσισε να αυξήσει τα κέρδη της πάνω στις δικές μας πλάτες.

Οι δημοτικές αρχές φαίνονται ανήμπορες να υπερασπιστούν την δωρεάν στάθμευση και να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ, παρά τα πομπώδη ψηφίσματα και τις ανακοινώσεις. Το υπουργείο καμώνεται τον ανήξερο. Έτσι οι μόνοι/ες που μπορούν να ματαιώσουν τα σχέδια (της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και POLIS PARK) εμπορευματοποίησης της μετακίνησής μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι/ες, ο απλός κόσμος που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ, αν αποδείξουμε με τη μαζική μας παρουσία και αντίσταση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε άλλον έναν αποκλεισμό και άλλη μια επιβάρυνση στην καθημερινότητά μας.

Νέα συζήτηση για τη συνέχιση των δράσεων την Πέμπτη 28/3 στις 19.30στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων Αγίας Παρασκευής, Αγ Τριάδος και Δημοκρατίας 2

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ