Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στις 10.30 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Κυριακάτικη απεργία

Όλοι την Κυριακή 21 Απριλίου

Τσιμισκή με Αριστοτέλους

10:30πμ Απεργιακή Συγκέντρωση

Συντονισμός δράσης ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία

και στα "απελευθερωμένα ωράρια"

επικοινωνία: sintexonismoskexiriakis@exespiv.neext


1 2 3

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Υπερασπιζόμαστε την κυριακάτικη αργία,

τον ελεύθερο χρόνο μας, τα εργατικά συμφέροντα.


Επειδή κάνουν ότι μπορούν για να μας στερήσουν το δικαίωμα στην απεργία.
Επειδή μας βάζουν να δουλεύουμε σπαστά ωράρια, νύχτες και αργίες.
Επειδή μας δηλώνουν 4ωρα ενώ δουλεύουμε 8ωρα.
Επειδή ο μισθός δε φτάνει ούτε για τα βασικά.
Επειδή μας απολύουν όποτε θέλουν.
Επειδή δεν έχουμε χρόνο για μας…

Την Κυριακή 21 Απρίλη 2019, μια ακόμα Κυριακή με τα μαγαζιά ανοιχτά σε πανελλαδικό επίπεδο συγκεντρωνόμαστε 10.30 Τσιμισκή με Αριστοτέλους για να συνεχίσουμε το δίκαιο, διαχρονικό και επίμονο αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου των ταξικών αγώνων μας για την υπεράσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων, των αναγκών, της ζωής και της αξιοπρέπειας μας.

Ούτε 52, ούτε 32, ούτε κι 8! Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά.

Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


1 2 3

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ, ΤΣΙΜΙΣΚΗ με ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 10:30πμ

Συναδέλφισσα - Συνάδελφε:

Οι συνθήκες εργασίας στον κλάδο του εμπορίου είναι λίγο πολύ οι ίδιες για όλους μας. Οι περισσότεροι από εμάς πάμε στη δουλειά χωρίς να ξέρουμε ούτε αν θα κάνουμε υπερωρίες, ούτε σε πόσα πόστα θα τρέχουμε. Μας κρατάνε στην αβεβαιότητα της ανεργίας με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ακόμα και μίας ημέρας όπως την Μαύρη Παρασκευή, ενώ πάντα είμαστε υποστελεχωμένοι. Οι υπεύθυνοι και οι διευθυντές προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας διασπάσουν, είτε με τους ατομικούς στόχους πώλησης είτε με το να μας τάζουν πόστα αν δείξουμε «καλή θέληση».

Τα πρόσφατα παραδείγματα στον κλάδο του εμπορίου, όπως η προσπάθεια επιβολής 9ωρης εργασίας στα Leroy Merlin, η απόλυση συναδέλφου από τον Μασούτη ύστερα από απαίτηση πελάτη και η αισχρή ανακοίνωση των My Market με ειρωνικά, υποτιμητικά και εκφοβιστικά σχόλια για χαμογελαστούς εργαζόμενους, είναι ένα μικρό μέρος της πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθημερινά, αποτέλεσμα του μνημονιακού καθεστώτος που έχουν επιβάλει κεφάλαιο και εργοδότες. Το τσάκισμα της αξιοπρέπειας των εργαζομένων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επιβληθεί ολοκληρωτικά το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης στην εργατική τάξη.

Με την δικαιολογία της αύξησης του τζίρου, έχει ανοίξει ο δρόμος για την 7ήμερη εργασία με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Το 2012, οι μνημονιακοί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τις 7 εργάσιμες Κυριακές που ένα χρόνο μετά έγιναν 8, το 2017 η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε τις 32 εργάσιμες Κυριακές στις «τουριστικές» περιοχές. Το ΣτΕ, τον Ιανουάριο του 2019, μετά από αίτηση ακύρωσης από τα εργοδοτικά σωματεία ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και συνολικά από 28 φορείς, κρίνει πως η λειτουργία των καταστημάτων και για τις 52 Κυριακές είναι συνταγματική. Αυτή η απόφαση ανοίγει την πόρτα στις μνημονιακές κυβερνήσεις να ψηφίσουν νέα μέτρα, με τα οποία θα διευρύνουν το άνοιγμα των καταστημάτων σε περισσότερες Κυριακές και περιοχές από ότι ισχύει σήμερα.

Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο στόχος των πολυεθνικών και μεγαλοεμπόρων είναι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και για τις 52 Κυριακές πανελλαδικά και σε όλους τους κλάδους εργαζομένων.

Όπως καταφέραμε με τις αντιδράσεις μας, μέσα και έξω από τα καταστήματα, να ανακόψουμε μερικώς την προσπάθεια των μνημονιακών κυβερνήσεων και εργοδοτών να επιβάλουν καθολικά την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, έτσι χρειάζεται να παλέψουμε και για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Γιατί η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κάθε κυβέρνηση, δεν πρόκειται να κάνει τίποτα, αν δεν το επιβάλουμε εμείς οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων στα χέρια του ΠΑΜΕ έχει καταντήσει ένα ανίσχυρο σωματείο αντί για ένα εργαλείο πάλης και αγώνα. Ένα σωματείο πρέπει να βοηθάει στην οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων και όχι να στρέφεται ενάντια σε όποιον αντιδράει πραγματικά. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ διέλυσαν βιαίως το συνέδριο της ΟΙΥΕ με τις τραμπούκικες επιθέσεις τους, για να κρύψουν τις απώλειές τους και να διασφαλίσουν τις «καρέκλες» τους.

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, αστικοποιημένη(ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ) και σταλινική(ΠΑΜΕ), έχει αφήσει τους εργαζόμενους ξεκρέμαστους. Ειδικά τώρα, που ξεκινάει το συνεχόμενο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές για τους επόμενους 6 μήνες, χωρίς να κηρύσσουν και να οργανώσουν καμία απεργία στον κλάδο του εμπορίου.

Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και να αλλάξουμε τους συσχετισμούς προς όφελος των αγώνων των εργαζομένων. Να δημιουργήσουμε επιχειρησιακά σωματεία και επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε ενωμένοι τους μαχητικούς αγώνες που χρειάζονται για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την κατάργηση της Κυριακάτικης εργασίας. Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στο Εμπόριο παλεύει πάνω σε αυτό το πρόγραμμα και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν.

  • 751€ βασικό μισθό. Πλήρη ασφάλιση για όλους.
  • Επιβολή πληρωμής των μισθών, δώρων και προσαυξήσεων.
  • Πραγματική Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, για να υπογραφεί Κλαδική Σ.Σ.Ε στο Εμπόριο, υποχρεωτική για όλους με αυξήσεις στους μισθούς.
  • Κατάργηση της Κυριακάτικης εργασίας.
  • Μαχητική υπεράσπιση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειάς μας.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΕΜΠΟΡΙΟ

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να οργανώσουμε όλοι μαζί την αντίστασή μας

τηλ: 2310265730, blog: www.antepithesitonergazomenon.blogspot.gr

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Απρίλιος 11h