Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στις 18.00

Συνέλευση αλληλεγγύης στις εκκενωμένες καταλήψεις

Παρασκευή 19 Απρίλη 9πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια, για τις συντρόφισσες από τις εκκενωμένες καταλήψεις

Saturday 19 April 9am

Demo in the courts of Evelpidon st., for solidarity with the arrested comarades from the evicted squats

Επόμενη συνέλευση, Σάββατο 20/4 6μμ Πολυτεχνείο

Next assembly, Saturday 20/4 6pm Polytechneio

Το πρώτο κάλεσμα της συνέλευσης:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΓΚΙΝΗ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ 4 ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ QUEER ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ.

Σήμερα το πρωί δύο καταλήψεις εκκενώθηκαν. Η Clandestina, στην οδό Μπουμπουλίνας, μία στεγαστική κατάληψη στην οποία έμεναν οικογένειες μεταναστών/τριων από την οποία 68 άτομα μεταφέρθηκαν στην Πέτρου Ράλλη. Η δεύτερη εκκένωση στη Ζωοδόχου Πηγής είναι Cyclopi και αποτελεί αντιεξουσιαστική queer φεμινιστική κατάληψη. 2 συντρόφισσες από τη δεύτερη κατάληψη συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης, οπλοκατοχής και της απείθειας. Όλες οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Βλέπουμε μια επανάληψη των εκκενώσεων των τελευταίων εβδομάδων όταν στο στόχαστρο του κράτους βρέθηκαν η New Babylon και η Azadi. Και στις 2 στεγάζονταν οικογένειες μεταναστών/τριων και περίπου 70 άτομα μεταφέρθηκαν στην Πέτρου Ράλλη και για κάποιους/ες απ'αυτούς/ες εκκρεμούν απελάσεις. Όπως στην προηγούμενη επιχείρηση, έτσι και τώρα δεν βρέθηκαν ναρκωτικά μέσα στις καταλήψεις, αλλά για να δικαιολογηθεί η σημερινή επιχείρηση, παράλληλα εισέβαλλαν σε ιδιωτικό διαμέρισμα στο οποίο βρήκαν χόρτο.

Οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των προσαγωγών και των συλλήψεων συγκεντρώθηκαν από καθεστωτικά μέσα.

Μερικούς μήνες πριν μία ακόμη μεταναστευτική κατάληψη εκκενώθηκε, η Single Men κατάληψη στην Αραχώβης 44.

Διακρίνουμε μια ξεκάθαρη στρατηγική του κράτους να "καθαρίσει" τη γειτονιά των Εξαρχείων, παρουσιάζοντας αυτή την επιχείρηση σαν δράση ενάντια στις ναρκομαφίες. Παρ'όλα αυτά, είναι ολοφάνερο ότι αυτή η επιχείρηση είναι πόλεμος ενάντια στις καταλήψεις και στους μετανάστες/τριες.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 18/04 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΟ ΓΚΙΝΗ

CALL for an open assembly tonight at Gkini at 19:30 for the EVACUATION OF 4 MIGRANTS SQUATS and an ANTIAUTHORITARIAN QUEER FEMINIST SQUAT.