Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στις 11.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Απεργιακή συγκέντρωση

Απεργία στον κλάδο του βιβλίου και στα καταστήματα public Ν. Αττικής

Την Κυριακή 21 Απρίλη 2019, μια ακόμα Κυριακή με τα μαγαζιά ανοιχτά στο πλαίσιο του Νόμου των «8 Κυριακών», ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (βάσει σχετικής απόφασής μας ήδη από τα τέλη Μάρτη) προκηρύσσουμε απεργία στον κλάδο του βιβλίου και στα καταστήματα public του Νομού Αττικής.

Για την ημέρα εκείνη οργανώνουμε απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στην αρχή της Ερμού (Σύνταγμα).

Παράλληλα, όπως και κάθε φορά κάνουμε, ήδη από την αρχή της περασμένης εβδομάδας έχουμε απευθύνει κάλεσμα στο σύνολο των κλαδικών κι επιχειρησιακών σωματείων του εμπορίου, καθώς και τα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες (όπως την ΟΙΥΕ) να κηρύξουν έγκαιρα απεργία και να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε να δώσουμε όλοι μαζί σε πανελλαδικό επίπεδο και συντονισμένα τη μάχη αυτή. Μαζί με το σύνολο των συναδέλφων από τον κλάδο του εμπορίου και από κάθε άλλο χώρο δουλειάς, μαζί με όλο τον κόσμο του αγώνα και της τάξης μας.

Συνεχίζοντας έτσι το δίκαιο, διαχρονικό και επίμονο αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου των ταξικών αγώνων μας για την υπεράσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων, των αναγκών, της ζωής και της αξιοπρέπειας μας. Ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση, τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια από όποιους κι αν σχεδιάζονται, ψηφίζονται και εφαρμόζονται. Ενάντια σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, ενάντια στην ΕΕ και το ΔΝΤ, ενάντια στις κυβερνήσεις και τους εκάστοτε διαχειριστές του καπιταλιστικού συστήματος. Ενάντια και στα κατασταλτικά σχέδια για την ποινικοποίηση και κατατρομοκράτηση των ταξικών - κοινωνικών αγώνων. Ενάντια και στις δικάστικες αποφάσεις που διαφυλλάσουν τη νομιμότητα της εκμετάλλευσής μας. Ως προς αυτό, θυμίζουμε και την πρόσφατη πλειοψηφική απόφαση του ΣτΕ που έκρινε συνταγματικό το άνοιγμα καταστημάτων για όλες τις Κυριακές από Μάη ως Οκτώβρη σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως αυτές προσδιορίστηκαν το 2017 μέσω νόμου και σχετικής υπουργικής απόφασης. Και είναι ήδη μπροστά μας και η Κυριακή 5 Μάη (Κυριακή με ανοιχτά τα μαγαζιά σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και έναρξη περιόδου με τα μαγαζιά ανοιχτά κάθε Κυριακή σε όλο το δήμο Αθήνας και άλλες "τουριστικές περιοχές").

Ούτε 52, ούτε 32, ούτε κι 8! Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά! Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά.

Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Αυξήσεις στους μισθούς - Λιγότερη δουλειά!
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | https://bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2019/04/19/k…


1 2 3

Εργατική συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Την Κυριακή 21 Απρίλη 2019 προχωράμε σε εργατική συγκέντρωση στις 11πμ στην αρχή της Ερμού (Σύνταγμα), στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Σημειώνουμε ότι για την ημέρα αυτή έχει προκηρυχτεί απεργία από το Συλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής. [ενημέρωση - ανακοινώσεις: https://bookworker.wordpress.com/2019/04/19/k…

ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ 32, ΟΥΤΕ 8! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ,
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ.

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα"ωράρια | https://syntonistikokyriakes.espivblogs.net, syntexonistikoex_drasis@exespiv.neext


1 2 3

Κυριακή 21/4, 11.00 π.μ., Ερμού (Σύνταγμα): Εργατική συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση στηρίζει την εργατική συγκέντρωση την Κυριακή 21/4 στις 11.00 π.μ. στην αρχή της Ερμού (Σύνταγμα) στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

πηγή : https://erganidekp.wordpress.com/2019/04/20/%…