Παρασκευή 10 Μαίου 2019 στις 21.30

Συνέλευση

Πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση - Τετάρτη 1/5/19, 11 π.μ., Πολυτεχνείο (Πατησίων)

Υπερασπιζόμαστε τη μετακίνηση ως βασική κοινωνική ανάγκη, ενάντια στην κοστολόγησή της ανάλογα με τις προθέσεις κράτους και αφεντικών, ενάντια στη λειτουργία της με όρους κέρδους και ζημιών, με όρους αποκλεισμού για όσους δεν έχουν ή επιλέγουν να μην πληρώνουν εισιτήριο.

Προτάσσουμε την ελεύθερη μετακίνηση, επαναπροσδιορίζοντας με τον ρεαλιστικότερο τρόπο τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών, ως σημείο σύμπλευσης όλων όσοι αγωνίζονται για ΜΜΜ που θα καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες, εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών. Όλων αυτών που ανήκουμε στο ίδιο στρατόπεδο, των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων.

Αντιστεκόμαστε στην εργαλειακή χρήση των συγκοινωνιών στο πεδίο των γεωπολιτικών ανταγωνισμών των κυρίαρχων πολιτικών και οικονομικών ελίτ. Ειδικότερα μάλιστα στην περίπτωση της συμμετοχής της ΣΤΑ.ΣΥ. στην κατασκευή και λειτουργία τραμ στην Ιερουσαλήμ, στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας Ελληνικού και Ισραηλινού κράτους, ξεπλένοντας δολοφονικές πολιτικές απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό (που αντιστέκεται με
αξιοπρέπεια, αυταπάρνηση και τεράστιο κόστος), οι οποίες έχουν ως ξεκάθαρο στόχο τον πλήρη αφανισμό του. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Παλαιστινίων για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Ενάντια στους σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου, η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων σε όλο τον κόσμο.

Εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και επιβάτες αντιστεκόμαστε από κοινού στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του κλεισίματος των μπαρών. Απέναντι στην επιδίωξη διαμόρφωσης όρων "ζούγκλας" στην κοινωνία, συνεχίζουμε την κοινή πορεία ενάντια στον έλεγχο που θέλουν να επιβάλουν σε κάθε μας βήμα, ενάντια στους αποκλεισμούς, στους διαχωρισμούς και στον κοινωνικό κανιβαλισμό, ενάντια στην αναδιάρθρωση και στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση των ΜΜΜ. Σπάμε τον φόβο, την αδράνεια, την εξατομίκευση, την υποταγή και δυναμώνουμε τις εκδηλώσεις κοινωνικής ανυπακοής. Αντιστεκόμαστε συλλογικά και αλληλέγγυα στον οποιοδήποτε περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης μας!

ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ,
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ,
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ
ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Καλούμε στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, στο Πολυτεχνείο (Πατησίων), στις 11 π.μ.,

και στην απεργιακή διαδήλωση που θα ακολουθήσει συμμετέχουμε στο μπλοκ της πρωτοβουλίας εργαζομένων στις συγκοινωνίες Ταξικό Μέτωπο.

Επόμενη συνέλευση την Παρασκευή 10 Μαΐου, 9:30 μ.μ.,στα γραφεία των σωματείων, Λόντου 6 (Εξάρχεια)

Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση

πηγή : https://seseem.espivblogs.net/2019/04/23/prot…