Σάββατο 18 Μαίου 2019 στις 18.00

Έκθεση "Animals & Animatronics Special Effects"

10-19 Μαΐου 2019 Έκθεση "Animals & Animatronics Special Effects"

10 -19 Μαΐου 2019 Έκθεση "Animals & Animatronics Special Effects"

Animals & animatronics special effects

Η έκθεση αυτή θα μας ταξιδέψει στον κόσμο των ειδικών εφέ. Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες κατηγορίες ιδιοκατασκευών:

1) Μοντέλα ζώων (αναπαραστάσεις): μεταξύ των οποίων θηλαστικά, θαλάσσια πλάσματα, ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση, ζώα που έχουν εξαφανιστεί. Κάθε αναπαράσταση συνοδεύεται από αναλυτική περιγραφή του κάθε είδους ζώου έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να ενημερωθούν ενδεικτικά για ορισμένα αξιοθαύμαστα πλάσματα που έπλασε η φύση. Εκτός από την ενημερωτικό χαρακτήρα, η έκθεση προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες και για το σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης που διατρέχουν πολλά είδη ζώων στο άμεσο μέλλον.

2) Κινούμενα ρομποτικά μοντέλα (animatronics*): με στόχο την παρουσίαση εναλλακτικών εφαρμογών της ρομποτικής (π.χ. ειδικά εφέ) δηλαδή έξω και πέρα από τον βιομηχανικό αυτοματισμό.

3) Διαδραστικά κινούμενα ρομποτικά μοντέλα: Δηλαδή ρομπότ με τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν (κίνηση με χειριστήρια κατά βούληση).

Η έκθεση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους (με έμφαση στην νεολαία) με στόχο να προάγει τη δημιουργική έκφραση της φαντασίας μακριά από το πλαίσιο της κλασσικής μαθησιακής αγγαρείας η οποία επιβάλλεται στα σχολεία. Διότι η μάθηση χρειάζεται πάνω από όλα να είναι ευχάριστη.

Creator: Paraskevakis Nikos

Ημερομηνίες έκθεσης: 10-19 Μαΐου 2019

Ώρες επίσκεψης: 18:00-22:30

Email: specexialeffecextsanimatexronics@yexahoo.com

Phone: 6908254202

facebook

*Ορισμός animatronics: the use of machines controlled by computers to make puppets and models move in a natural way in films and other types of entertainment.

πηγή : https://www.embros.gr/animals-animatronics-sp…