Τετάρτη 15 Μαίου 2019 στις 11.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση

Να σταματήσει άμεσα η δίωξη του αγωνιστή Ηλία Σμήλιου και του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς

Να σταματήσει άμεσα η δίωξη του αγωνιστή Ηλία Σμήλιου και του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς

Συγκέντρωση στη δίκη την Τετάρτη 15/5, 11π.μ., Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το γεγονός ότι οδηγείται σε δίκη την Τετάρτη 15/5 ο αγωνιστής δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος για τη δράση στα πλαίσια του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Είναι μια ακραία έκφραση ενός αντικοινωνικού κρατικού αυταρχισμού που επιχειρεί με τη δίωξη και τη δικαστική ομηρία των αγωνιστών του λαϊκού κινήματος να τρομοκρατήσει όσους δέχονται την επίθεση της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ε.Ε. Τα μνημόνια παραμένουν εδώ με τους 700 εφαρμοστικούς νόμους τους, ενώ η διαδικασία κατασχέσεων και πλειστηριασμού της λαϊκής κατοικίας επιταχύνεται. Γι' αυτό μπαίνει στο στόχαστρο το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και οι αγωνιστές του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης. Για να μην είναι παράδειγμα η πρωτοπόρα και αποτελεσματική δράση του, που έβαλε φραγμό στους πλειστηριασμούς για 1,5 χρόνο.

Δεν είναι τυχαίο ότι αξιοποιείται μια μήνυση ενός προσώπου που ελέχγονταν για μεγάλη κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι όσοι ρήμαξαν και λεηλάτησαν τη ζωή των φτωχών λαϊκών ανθρώπων και της εργατικής τάξης είναι σε ασυλία. Ούτε ότι οι φασιστές δρουν ασύδοτοι και κάτω από την ανοχή των δυνάμεων κρατικής καταστολής.

Πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς από δίκες που έχουν στοχοποιήσει μαζί με άλλους αγωνιστές για τη δράση του, τον συνδικαλιστή δάσκαλο Η. Σμήλιο, μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο με την "Ανυπακοή στις Γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης". Ενοχλεί η κοινωνική δράση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και η παρουσία στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, γιατί αμφισβητεί στην πράξη και δείχνει ότι δεν είναι ανίκητη η αντιλαϊκή πολιτική. Δείχνει ακόμα η ζωή μας θα αλλάξει με τους λαϊκούς εργατικούς αγώνες που έχουν στόχο τη νίκη, έχουν δημοκρατική οργάνωση και μαχητικές μορφές πάλης. Μακριά από την αδράνεια, τη συναίνεση και την υποταγή του γραφειοκρατικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Αυτοί οι αγώνες απέδειξαν ότι όταν κινδυνεύει το σπίτι του φτωχού οι φασίστες και οι εθνικιστές είναι απόντες και συκοφαντούν τις δυνάμεις του αγώνα.

Το σταμάτημα της δίωξης και η απαλλαγή από τις κατηγορίες του Η. Σμήλιου και των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας είναι υπόθεση του λαϊκού μαζικού κινήματος και των μαχόμενων δυνάμεων της κοινωνίας. Είναι ώρα να ξεδιπλωθεί η δύναμη της μαχητικής αλληλεγγύης.

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή δάσκαλο Ηλία Σμήλιο

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες όλοι οι αγωνιστές του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας!

- Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζίτη - Όχι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις - Διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5284


1 2 3

Συγκέντρωση δικαστήρια Θεσσαλονίκης - Τετάρτη 15 Μάη. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη - Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη - Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

-

Το τελευταίο διάστημα εκτυλίσσεται ένα ατελείωτο μπαράζ, χουντικού τύπου, κλήσεων σε απολογία αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Έχουν κληθεί από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (ασφαλίτικο τμήμα, έχει συσταθεί πατώντας σε νόμο της μεταξικής δικτατορίας) πολλά μέλη αριστερών οργανώσεων και κινημάτων ενάντια στους πλειστηριασμούς. Μάλιστα προσπαθούν να φορτώσουν στον καθένα πάρα πολλές κατηγορίες του ποινικού κώδικα. Συνολικά δεκάδες κλήσεις έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες και ξεκινούν και τα δικαστήρια, όπως αυτό ενάντια στο μέλος του Συντονισμού συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς Θεσσαλονίκης, Ηλία Σμήλιο, την Τετάρτη 15 Μάη.

Αυτό το πογκρόμ πολιτικών διώξεων ενορχηστρώθηκε και υποκινήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις τράπεζες και τα γνωστά οικονομικά αρπακτικά-funds. Η άθλια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι τοκογλύφοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν με κάθε τρόπο το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ώστε να συνεχίσουν με ταχύτερο ρυθμό τις αρπαγές πρώτης κατοικίας εφαρμόζοντας την μνημονιακή δέσμευση της 3ης αξιολόγησης. Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν είναι σαφές: «Απαγορεύεται το απαγορεύεται για το κεφάλαιο.» Όποιος αντιστέκεται στους μνημονιακούς νόμους, την φτώχεια και την εξαθλίωση που σπέρνει ο νεοφιλευθερισμός, όποιος παλεύει για να υπερασπίσει τα αυτονόητα, δηλαδή το σπίτι του, θα διώκεται, γιατί δεν επιτρέπει στα αρπακτικά να ξεζουμίσουν μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος ότι έχει απομείνει στους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Παρά τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις που έχει πληρώσει από την τσέπη του ο ελληνικός λαός, οι τράπεζες θα χρειαστούν και νέα το επόμενο διάστημα. Γι' αυτό έχουν λυσσάξει να επισπεύσουν τους πλειστηριασμούς, ώστε να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια, χωρίς να νοιάζονται για το που θα μείνουν και πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα ξεπουλάνε τα δάνεια σε funds που χρησιμοποιούν μαφιόζικες και μαυραγορίτικες πρακτικές, για να αρπάξουν ότι μπορούν από τον χρεοκοπημένο ελληνικό καπιταλισμό.

Την βιασύνη τους αποδεικνύει και η τροποποίηση του νόμου Κατσέλη, η οποία, παρά τα ψέματα της κυβέρνησης, οδηγεί δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά εκτός οποιασδήποτε ρύθμισης και γίνονται έτσι έρμαια των τραπεζιτών και των funds.

Ο ξεπεσμός και η κατρακύλα της κυβέρνησης και των Μνημονιακών δεν έχει όρια. Οι αντιδημοκρατικές ενέργειες, οι πολιτικές διώξεις, οι προσπάθεια πολιτικής φίμωσης, θυμίζουν τη μετεμφυλιακή περίοδο. Το δικαστικό σύστημα, η αστυνομία, και όπου μπορούν και οι μπράβοι-φασίστες των εργοδοτών εγγυώνται την πιστή εφαρμογή των μνημονίων, ενάντια σε όσους εργαζόμενους και νέους αγωνίζονται.

Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις και να αποσυρθούν οι κατηγορίες. Στον ταξικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Με ανυποχώρητους ενωτικούς αγώνες, να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές μας ελευθερίες. Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση Τσίπρα και οποιαδήποτε άλλη μνημονιακή κυβέρνηση να επιβάλλει ένα κράτος έκτακτης ανάγκης.

-

Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς

Συγκέντρωση δικαστήρια Θεσσαλονίκης - Τετάρτη 15 Μάη - 11πμ

-

  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί. - Προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Να διαγραφούν άμεσα τα λαϊκά χρέη.
  • Έξω από Ε.Ε. και Ευρώ. Διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/9565


1 2 3

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 15-5, 11π.μ.,

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Τετάρτη 15/5 γίνεται η πρώτη από τις δίκες των μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κατά των πλειστηριασμών.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο συναγωνιστής Ηλίας Σμήλιος, δάσκαλος και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, "ως υποκινητής σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που, με ενωμένες δυνάμεις διέπραττε βιαιοπραγίες", δηλαδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο "φωνασκούσαν", "εκφωνούσαν συνθήματα" και «πλησίαζαν απειλητικά την έδρα του Ειρηνοδικείου, όπου ίστατο η επί του πλειστηριασμού υπάλληλος», πρόεδρος τότε του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά, εμποδίζοντας τη διενέργεια του πλειστηριασμού».

ΕΠΕΙΔΗ όμως εκείνη την ημέρα ο κατηγορούμενος συναγωνιστής Ηλίας Σμήλιος δεν ήταν μόνος, αλλά ήμασταν πάρα πολλοί,

ΕΠΕΙΔΗ εκείνη την ημέρα προσπαθούσαμε να σταματήσουμε τον πλειστηριασμό για να σώσουμε ένα μικρό χωράφι-οικόπεδο στον Χορτιάτη, το οποίο προσπαθούσε να αρπάξει η Τράπεζα Πειραιώς από δανειολήπτη που αδυνατούσε να πληρώσει το δάνειο, συνεπικουρουμένη και από την υπάλληλο της Ιωάννας Μπιλίση-Χρουσαλά,

ΕΠΕΙΔΗ δίπλα στον συναγωνιστή Ηλία Σμήλιο έπρεπε να καθίσουμε όλοι που με το κάλεσμα του Συντονισμού επί σειρά ετών εμποδίζαμε τη λεηλασία και αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τα τραπεζικά κοράκια,

ΕΠΕΙΔΗ ο αγώνας συνεχίζεται και τίποτε δεν έχει τελειώσει,

Θα είμαστε την Τετάρτη 15-5-2019 στις 11π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο πλευρό του Η. Σμήλιου.

Με τη δίκη του συναγωνιστή μας αλλά και των δεκάδων άλλων αγωνιστών που διώκονται στη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι δικάζονται οι δημοκρατικοί, ακηδεμόνευτοι, μαχητικοί και νικηφόροι αγώνες που έδειξαν το δρόμο πως θα παλέψουμε για να σώσουμε λαϊκή κατοικία και περιουσία, αλλά και συνολικά την αντιλαϊκή λαίλαπα των μνημονίων. Η κρατική καταστολή, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στρέφεται ενάντια στη δράση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ που έδειξε ότι το «δε γίνεται τίποτα» ισχύει μόνο για το γραφειοκρατικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Η δίκη αυτή στόχο έχει να τρομοκρατήσει το λαό, να περάσει το μήνυμα ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη. Δε θα τους περάσει. Κάθε αντίσταση είναι μονόδρομος. Απέναντι στην καταστολή έχουμε τη δύναμη της αλληλεγγύης!

Καλούμε κάθε σωματείο, επιτροπή και συλλογικότητα αγώνα, φορέα του μαζικού λαϊκού κινήματος, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο και μαχόμενο κοινωνικά πολίτη να πάρει θέση και να σταθεί ασπίδα για τους διωκόμενους αγωνιστές στις δίκες που ξεκίνησαν.

ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-5, 11π.μ.,

ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης

πηγή : https://syntonsyllogthes.blogspot.com/2019/05…