Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στις 19.30

Συνέλευση σχετικά με την υπόθεση της δίωξης των 20 συντρόφων

Κάλεσμα για ανανέωση συνέλευσης για τη δίωξη 20 πρώην και νυν πολιτικών κρατούμενων

Την προηγούμενη Παρασκευή έπειτα και από ένα αντανακλαστικό κάλεσμα μιας πρωτοβουλίας συντρόφων, προσήλθε στο Πολυτεχνείο ένα σεβαστό σώμα συντρόφων και συντροφισσών οπού και ενημερώθηκαν σχετικά με τις διώξεις που είναι έτοιμες να ασκηθούν σε 20 πρώην και νυν πολιτικούς κρατούμενους (όσον αφορά τα γεγονότα της 24ης Φεβρουαρίου στις φυλακές Κορυδαλλού και τη διαμαρτυρία για τη βίαιη μεταγωγή του αναρχικού Ντίνου Γιατζόγλου ο οποίος και έκανε απεργία πείνας και δίψας ζητώντας να παραμείνει ως προφυλακισμένος που ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού) και κατόπιν αυτού ανανεώθηκε το ραντεβού της συνέλευσης που δημιουργήθηκε για την επόμενη Παρασκευή 21/6 στις 19:30 στο κτίριο του Πολυτεχνείου, αίθουσα Γκίνι. Η ενημέρωση κατατόπισε τον κόσμο ως προς το πώς ξεκίνησαν σε αρχικό στάδιο να προπαρασκευάζονται οι συγκεκριμένες διώξεις και για το πώς προχώρησαν. Συγκεκριμένα: 1ο στάδιο: Απρίλιος 2018, Η εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου σταχυολογεί από τον κυβερνοχώρο 4 ειδησεογραφικά δημοσιεύματα , τα αποστέλει στην εισαγγελία Πειραιά και ζητά να διενεργηθεί έρευνα ως προς τα γεγονότα της 24ης Φλεβάρη.

Η εισαγγελία Πειραιά προχωρά στη λήψη καταθέσεων από το προσωπικό της φυλακής και εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Δεν προκύπτει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για οποιονδήποτε κρατούμενο 2ο στάδιο: Η εισαγγελία Πειραιά αποστέλει στις φυλακές Κορυδαλλού αίτημα με το οποίο ζητά να ενημερωθεί συγκεκριμένα για το ποια μέλη της ΣΠΦ κρατούνται στην Α πτέρυγα των φυλακών και για το ποια μέλη του αντί-εξουσιαστικού χώρου κρατούνται στη Δ πτέρυγα 3ο στάδιο: Ιούνιος 2018 , Καλούνται οι πρώτοι 8 πολιτικοί κρατούμενοι σε ανωμοτί καταθέσεις σχετικά με τα γεγονότα. Κάποιοι από αυτούς έχουν υπογράψει κείμενο αλληλεγγύης ώρες μετά την εκδήλωση της διαμαρτυρίας στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ άλλοι αναφέρονται απλώς σε δημοσιογραφικά δημοσιεύματα είτε ως πρωταίτιοι και πρωταγωνιστές των γεγονότων είτε απλώς ως κρατούμενοι της Α πτέρυγας των φυλακών. 4ο στάδιο: Τους επόμενους μήνες θα αρχίσουν να λαμβάνουν κλήσεις για ανωμοτί κατάθεση και επιπλέον πολιτικοί κρατούμενοι, άλλοι από τους οποιους έχουν υπογράψει κείμενο αλληλεγγύης 4 μέρες μετά την διαμαρτυρία των κρατουμένων, άλλοι αναφερόνται και αυτοί σε δημοσιεύματα, άλλοι δεν έχουν υπογράψει κείμενο άλλα ούτε και αναφέρονται πουθενά.

Συνολικά ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων που καλούνται ανέρχεται στους 19. 5ο στάδιο: Ιούνιος 2019 , ένα χρόνο σχεδόν μετά και ενώ πλέον έχουν αποφυλακιστεί κιόλας κάποιοι από τους πολιτικούς κρατούμενους που είχαν λάβει τις πρώτες κλήσεις για ανωμοτί καταθέσεις, η εισαγγελέας Πειραιά Βικτωρία Μαρσιώνη, η οποία είχε αναλάβει και την υπόθεση κατά την προανακριτική, κλείνει το φάκελο στέλνοντας τον σε τακτικό ανακριτή ενώ παράλληλα ενημερώνει τις φυλακές Κορυδαλλού ότι εκκρεμούν διώξεις εις βάρος συγκεκριμένων πολιτικών κρατουμένων ώστε να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες. Το πρώτο αποτέλεσμα της κίνησης αυτής ήταν τρείς πολιτικοί κρατούμενοι να ενημερωθούν πως δε θα τους χορηγηθούν τακτικές άδειες ως αποτέλεσμα της εκκρεμούς δίωξης εις βάρους τους. Σημειωτέον ότι πλέον στην τακτική ανάκριση αναμένεται να κληθεί να απολογηθεί και σύντροφος πρώην πολιτικός κρατούμενος ο οποίος δεν είχε καν κληθεί στο προηγούμενο στάδιο της προανακριτικής διαδικασίας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των διωκόμενων στους 20. Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι η δίωξη αυτή δεν πατάει πάνω σε κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε καν κατασκευασμένο.

Εδώ δεν έχουμε διώξεις βάση κάποιου αμφισβητούμενου δείγματος DNA σε κάποιο αντικείμενο, δεν έχουμε μερικά ή και ολόκληρα αποτυπώματα σε κινητά, ή μη, αντικείμενα , δεν έχουμε αναγνωρίσεις ατόμων, μερικές ή και απόλυτες, δεν έχουμε καταθέσεις που εμπλέκουν εξατομικευμένα πρόσωπα ως προς τις κατηγορίες, δεν έχουμε βιντεοληπτικό υλικό που καταγράφει σωματοδομές έστω και θολά. Το μόνο στοιχείο που υπάρχει, και το μόνο για το οποίο έχουν ενδιαφερθεί οι διωκτικές αρχές ,ομολογώντας το κιόλας απροκάλυπτα, είναι η πολιτική ταυτότητα των διωκόμενων και η αλληλεγγύη που δείχνουν σε όλους τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις κρατουμένων όλα αυτά τα χρόνια.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε μια υπόθεση που ξεπερνάει κατά πολύ το χαρακτήρα μιας απλής σκευωρίας. Πλέον, ομολογημένα κιόλας, μόνο και μόνο η πολιτική ταυτότητα του αναρχικού, η συμμετοχή στις διάφορες εκφάνσεις του ανταγωνιστικού κινήματος, αρκεί για να βρεθείς υπό δίωξη χωρίς καν να χρειάζεται να υπάρξει κάποια κοπιαστική διαδικασία κατασκευής του οποιουδήποτε στοιχείου. Μόνο η πολιτική ταυτότητα. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες κλήσεις για απολογία σε τακτικό ανακριτή ως προς τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο οποίος και θα αποφασίσει με τι περιοριστικούς όρους θα φτάσουν οι διωκόμενοι σύντροφοι στο στάδιο της δίκης. Η βαρύτητα του κατηγορητηρίου, η οποία ακόμα και υπό τον νέο ποινικό κώδικα, ενδέχεται να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, μπορεί να επιβάλει και τους πλέον αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Είναι δηλαδή δυνατόν στη χειρότερη των περιπτώσεων να δούμε εως και 20 προφυλακίσεις συντρόφων, κάποιοι από τους οποίους είναι ήδη μέσα έχοντας εκτίσει πολύχρονες ποινές και όντας έτοιμοι να αποφυλακιστούν το προσεχές διάστημα, άλλοι έχοντας αποφυλακιστεί εδώ και λίγους μήνες. Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του αγωνιστή και πολιτικού κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα ό οποίος μετά την πολυήμερη και εξαντλητική απεργία πείνας που είχε κάνει διεκδικώντας την άδεια του αντιμετωπίζει μια ακόμα εκδικητική κατασταλτική μεθόδευση εις βάρος του που αποσκοπεί μεταξύ άλλων στην περαιτέρω ταλαιπωρία του . Για όλους αυτούς τους λόγους, για τη σοβαρότητα του κατηγορητηρίου, τους κινδύνους που εγκυμονεί αλλά και για την πολιτική ουσία μιας τέτοιας πρωτοφανούς υπόθεσης, είναι σημαντικό και απαραίτητο να μην υπάρξει καμία επανάπαυση αλλά εγρήγορση και ετοιμότητα.

Ανανεώνεται λοιπόν το κάλεσμα για συνέλευση σχετικά με την υπόθεση της δίωξης των 20 συντρόφων πρώην και νυν πολιτικών κρατούμενων για την Παρασκευή 21 Ιούνη στο Πολυτεχνείο αίθουσα Γκίνη.

Καμία δίωξη για τη διαμαρτυρία της 24/2 στις φυλακές Κορυδαλλού Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους συντρόφους εντός και εκτός των τοίχων.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους διωκόμενους νυν και πρώην πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1598599/