Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 στις 22.30

Ρεμπέτικη βραδιά οικονομικής ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα του Ρουβίκωνα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα διωκόμενα μέλη του Ρουβίκωνα/Ρεμπέτικη βραδιά οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα

Συγκέντρωση Πέμπτη 20/6 στις 19:00 στην κατάληψη Παραρτήματος

Ρεμπέτικη βραδιά Πέμπτη 20/6 στις 22:30 στην κατάληψη Παραρτήματος οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

Την Τρίτη 21 Μαΐου, μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας, επιτέθηκαν συμβολικά με μπογιές στο κτήριο της Βουλής. Η παρέμβαση αυτή, όπως και δεκάδες άλλες ενέργειες σε όλο τον ελλαδικό χώρο, έγινε στα πλαίσια αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρισκόταν σε απεργία πείνας από τις 2/5 ως τις 23/5, αιτούμενος τη χορήγηση τακτικής άδειας και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Κατά την δράση συνελήφθη ένα μέλος του Ρουβίκωνα και στη συνέχεια μετά από μερικές μέρες άλλο ένα. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού τύπου και εγγυήσεις 60.000 ευρώ για μπογιές και καπνογόνα!

Η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε από το κράτος η συγκεκριμένη κατασταλτική κίνηση δεν είναι καθόλου τυχαία. Εν μέσω αλλεπάλληλων εκλογικών διαδικασιών και με το ΣΥΡΙΖΑ να βλέπει τη δύναμή του να μειώνεται, συχνά διαμηνύει ότι το κράτος έχει συνέχεια και ο ίδιος είναι ο καταλληλότερος να το διαχειριστεί. Στην εκπνοή της κυβέρνησής του, ψηφίζεται στην Βουλή ο νέος ποινικός κώδικας, για τον οποίο ήδη έχει χυθεί πολύ μελάνι και θα δούμε στο εγγύς μέλλον τις αποτυπώσεις του σχετικά με τις εγγυήσεις, τα πλημμελήματα κοκ. Από την άλλη, η ΝΔ καιρό τώρα διακηρύσσει ότι με τη άνοδό της στην εξουσία, θα <<καθαρίσει>> τα Εξάρχεια και θα επιβάλλει μηδενική ανοχή για ότι η ίδια αποκαλεί τρομοκρατία. Αμέτοχα στη οικοδόμηση του προφίλ του εσωτερικού εχθρού, δεν θα μπορούσαν να μείνουν και τα ΜΜΕ που χτίζουν ένα κλίμα πανικού με συνεχείς αναφορές στις δράσεις αγωνιζόμενων με χολιγουντιανού τύπου ρεπορτάζ.

Στον κόσμο που ζούμε η δημοκρατία πλασάρεται ως το καλύτερο πολίτευμα παγκόσμια. Ένα σύστημα διακυβέρνησης που υποτίθεται ότι προάγει τη συμμετοχή, την ισότητα, τη δικαιοσύνη. Οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του κράτους διατυμπανίζουν ότι η προάσπισή της είναι ευθύνη όλων, από τους στρατούς του εκάστοτε κράτους, τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, μέχρι τους από τα κάτω. Οτιδήποτε απειλεί την δημοκρατία, πρέπει να πατάσσεται, είτε αυτό είναι κάποιο άλλο κράτος, είτε η δίκαιη αντίσταση όλων αυτών που πετιούνται στο περιθώριο και εξαθλιώνονται από αυτή. Ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή βαφτίζεται τρομοκρατία με αποτέλεσμα πολυετής ποινές φυλάκισης. Mια απεργία που επιλέγει να στοχοποιήσει τους κύριους υπεύθυνους της αφαίμαξης των ζωών των εκμεταλλευόμενων, συχνά θα κατασταλεί. Οποιαδήποτε κίνηση απέναντι στα ΜΜΕ, τα προπαγανδιστικά όργανα τους κράτους και του κεφαλαίου, θα θεωρηθεί επίθεση στην ελευθερία του λόγου(sic) και θα καταδικαστεί. Οι επιθέσεις, απαλλοτριώσεις, στοχοποιήσεις τραπεζών θα δημιουργήσουν τρόμο για το εθνικό συμφέρον που πλήττεται, όχι όμως και οι πλειστηριασμοί, τα κόκκινα δάνεια, οι δεσμεύσεις λογαριασμών. Σε αυτό το πλαίσιο η επίθεση στην Βουλή το στολίδι της δημοκρατίας, στον τόπο λήψης αποφάσεων που επηρεάζουν τις συνθήκες διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν θα μπορούσε να μην οδηγήσει στην καταστολή. Εν τέλει, αυτό που μπαίνει στο στόχαστρο, είναι ο ίδιος ο αγώνας και τα μέσα του, είναι οποιαδήποτε μορφή αντίστασης στο υπάρχον.

Η ανάπτυξη που επιθυμεί να φέρει το κράτος και το κεφάλαιο είναι η λεηλασία της φύσης, οι στρατιωτικές αναβαθμίσεις, οι ελαστικές συνθήκες εργασίας, οι εξώσεις, η περαιτέρω ληστεία των ζωών μας . Να δώσουμε την μάχη απέναντι στον σάπιο αυτό κόσμο που ετοιμάζουν, με συνέπεια και συνέχεια. Η αλληλεγγύη μεταξύ όσων αγωνίζονται, η προάσπιση των εαυτών μας, των γύρω μας, των από τα κάτω, των δομών, των επιλογών μας είναι τεράστιας σημασίας. Να πάρουμε θέση, να αγωνιστούμε για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, αδικία, βαρβαρότητα, καταστροφή και πολέμους, μια ζωή ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας, κάθε Δευτέρα στις 19.00 στο Παράρτημα (Κορίνθου & Αράτου). asapatras.espivblogs.net / asapexatras@esexpiv.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1598611/