Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 στις 23.00

Techno Party για τις οικονομικές ανάγκες μετάβασης φύλου τρανς γυναίκας

5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΦΥΛΟΥ ΤΡΑΝΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ with the full support of Signal Noise Soundsystem: Party Rhythm Noise / Techno / Tekno Line Up: Aspect Ratio, Circulation, Comet, Hadji Salam, Kortez, Kumasi Live Visuals: Didi, Mana Raver

Καλησπέρα, θα ήθελα να μοιραστώ κάτι μαζί σας.

Είμαι μία τρανς κοπέλα και βρίσκομαι ήδη στη διαδικασία αλλαγής φύλου, αυτός είναι και ο λόγος του πάρτι, η οικονομική κάλυψη των αναγκών και της μετάβασής μου. Δουλειά μου είναι η σεξεργασία, μέσω της οποίας δέχομαι βία σεξιστικές συμπεριφορές, έρχομαι αντιμέτωπη με άσχημες και επικίνδυνες καταστάσεις.

Ένα επιπλέον δύσκολο κομμάτι της αλλαγής μου είναι η φωνή μου. Κατά τη διάρκεια της ορμονοθεραπείας το μόνο πράγμα που δεν αλλάζει είναι η φωνή. Εγώ προσωπικά αντιμετωπίζω προβλήματα πιο πολύ σε αυτό το κομμάτι παρά στο εμφανισιακό. Η φωνή σε μία τρανς κοπέλα αλλάζει μόνο με λογοθεραπεία και χειρουργείο. Πολλές φορές έχω δεχθεί άσχημα και επικριτικά λόγια σε συνεντεύξεις για δουλειές, άρα μία θέση εργασίας είναι κάτι δύσκολο για εμένα.

Η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για τα θέματα που αφορούν εμένα και κάθε άλλο τρανς υποκείμενο. Θέματα όπως η διαδικασία αλλαγής φύλου, η γραφειοκρατική αλλαγή της ταυτότητάς μου, κλπ.

Στην αρχή όταν μπήκα στην κοινότητα καταλήψεων κουκακίου προσπαθούσα να λύσω τα προβλήματά μου με τον δικό μου τρόπο, μετά όμως τα παιδιά της κοινότητας με πλησίασαν και κάναμε πολλές συζητήσεις γύρω από τα θέματα που αντιμετώπιζα και κατάλαβα ότι υπάρχει αλληλεγγύη. Έτσι άρχισα να κοινωνικοποιούμαι και με άλλα άτομα που βρίσκονται στην ίδια θέση με εμένα ή ασχολούνται με τέτοια ζητήματα και ένιωσα την ανάγκη να μιλήσω και να εκφράσω τα προβλήματά μου.

Μέσω του πάρτι θα ήθελα να έρθω σε επαφή και να γνωρίσω και άλλα καταπιεσμένα υποκείμενα, να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες.

m45cexommunity@riseup.exnet / κοινότητα καταλήψεων κουκακίου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/79662/