Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 στις 21.00

Συνέλευση προετοιμασίας του 14ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ

14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ - Ραντεβού τον Σεπτέμβρη

Το 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτέμβρη αντί στις 28-30 του Ιουνίου.

Δύο είναι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Ο πρώτος είναι οργανωτικός: η προκήρυξη των εκλογών είχε ως συνέπεια την ακύρωση εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν, τόσο από την πλευρά των προσκεκλημένων ομιλητών όσο και από την πλευρά συγκροτημάτων που θα συμμετείχαν.
Ο δεύτερος έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του Φεστιβάλ και την τρέχουσα πολιτική συγκυρία. Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στα Χανιά είναι ένας θεσμός ο οποίος επιχειρεί να αναδείξει κοινωνικές διεργασίες και κοινωνικά κινήματα τα οποία προάγουν την κοινωνική αλληλεγγύη και την αντίθεση στο ρατσισμό, σεξισμό, εθνικισμό και φασισμό. Κρίναμε ότι, ειδικά στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία όπου θα κυριαρχεί η εκλογική πόλωση, παρεμβάσεις όπως το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, οι οποίες επιχειρούν να ανοίξουν τη συζήτηση στα κοινωνικά προβλήματα πέραν των εκλογικών αντιπαραθέσεων, κινδυνεύουν να μην επιτύχουν το στόχο τους. Δεν επιθυμούμε ο χώρος του Φεστιβάλ να αποτελέσει το φόντο σε φωτογραφίες υποψηφίων πολιτευτών, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία σπεύδουν να ρουφήξουν λίγη υπεραξία από εκδηλώσεις στις οποίες δεν έχουν θέση.

Οι συνελεύσεις προετοιμασίας του Φεστιβάλ (Τρίτη, 21:00, στο Στέκι) και η διοργάνωση προφεστιβαλικών εκδηλώσεων συνεχίζονται.
Κατά τ' άλλα, ραντεβού τον Σεπτέμβρη.

Η Συνέλευση του 14ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων