τι; : συνέλευση θεματική : οργάνωση

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 στις 17.30

Έκτακτη συνέλευση για την επαναπροφυλάκιση των 3 αναρχικών

Κλήσεις που τους καλούν την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 10.00 το πρωί να εμφανιστούν στο συμβούλιο εφετών όπου θα εξεταστεί "η παράταση ή μη της προφυλάκισής τους", έλαβαν σήμερα οι 3 σύντροφοι, Χριστόφορος Κορτέσης, Σαράντος Νικητόπουλος και Βαγγέλης Σταθόπουλος, που κατηγρούνται για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγωνα και από την πρώτη στιγμή της συλληψής τους αρνούνται όλες τις εναντίον τους κατηγορίες.

Την ίδια ημέρα, στις 12.30 έχουν κληθεί οι συνήγοροι όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση να παραστούν στο συμβούλιο που θα βγάλει το βούλευμα για τη δίκη, αποφασίζοντας επί της ουσίας για το ποιοι θα παραπεμφθούν και με τι κατηγορίες.

Η δικαστική μεθόδευση (ή αλλιώς "άνωθεν εντολές") για την επαναπροφυλάκιση των 3 αναρχικών είναι πλέον κάτι περισσότερο από εμφανείς. Τι εννοεί άραγε η πρόταση "για την παραταση ή μη της προφυλάκισης" με δεδομένο ότι οι σύντροφοι φυσικά και δεν είναι πλέον προφυλακισμένοι αλλά εδώ και σχεδόν δύο μήνες είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά από ομόφωνη και (υποτίθεται κατά τους νόμους τους) αμετάκλητη απόφαση συμβουλίου εφετών; Ξεχνά (;) επίσης το συμβούλιο να αναφέρει ότι δεν θα αποφασίσει αλλά θα ξανα-αποφασίσει, μιας και είναι η δεύτερη φορά (πρωτοφανές στα νομικά χρονικά) που θα εξαταστεί το ίδιο θέμα! ( φαίνεται η πρώτη απόφαση δεν "ταίριαζε" στα ευφάνταστα σενάρια που έχει στήσει η αντιτρομοκρατική για τους 3 συντρόφους)... τη στιγμή μάλιστα που έχει περάσει το 12μηνο και οι νόμοι τους ορίζουν ότι κανένα συμβούλιο πλέον δεν έχει τη δικαιοδοσία να τους ξαναπροφυλακίσει.

Καλούμε σε έκτατη γενική συνέλευση την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 17.30, Πολυτεχνείο.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΣΑΡΑΝΤΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ

Διοργάνωση: αλληλέγγυοι-ες

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...