Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 στις 10.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Απεργία στον κλάδο του βιβλίου και στα public του Ν. Αττικής

Δημοσιεύουμε και πάλι την πρώτη ανακοίνωση του Συλλόγου μας για απεργία την Κυριακή 14 Ιούλη 2019 και το κάλεσμα σε κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία για απεργία στο σύνολο του κλάδου του εμπορίου, σημειώνοντας ότι την ημέρα εκείνη καλούμε (μαζί με το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια) σε εργατική-απεργιακή συγκέντρωση στην αρχή της Ερμού (Σύνταγμα), στις 10πμ.


Την Κυριακή 14 Ιούλη 2019, μια ακόμα Κυριακή με τα μαγαζιά ανοιχτά στο πλαίσιο του Νόμου των «8 Κυριακών», ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής προχωράμε και πάλι (όπως κάναμε και σχετικά πρόσφατα την Κυριακή 21/4/19 και την Κυριακή 5/5/19) σε απεργία στον κλάδο του βιβλίου και στα καταστήματα public του Νομού Αττικής.

>> Κάλεσμα για απεργία στο σύνολο του κλάδου του εμπορίου:

Παράλληλα, όπως και κάθε φορά κάνουμε, απευθύνουμε κάλεσμα στο σύνολο των κλαδικών κι επιχειρησιακών σωματείων του εμπορίου, καθώς και τα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες να κηρύξουν απεργία και να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε να δώσουμε όλοι μαζί σε πανελλαδικό επίπεδο και συντονισμένα τη μάχη αυτή. Μαζί με το σύνολο των συναδέλφων από τον κλάδο του εμπορίου και από κάθε άλλο χώρο δουλειάς, μαζί με όλο τον κόσμο του αγώνα και της τάξης μας. Για τα δεδομένα της Αττικής, πέρα από τα όποια επιχειρησιακά σωματεία, το διαχρονικό κάλεσμα αυτό ουσιαστικά απευθύνεται στους Συλλόγους Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, καθώς και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (από την οποία όλα αυτά τα χρόνια -μέχρι τη στιγμή που διορίστηκε δικαστικά το προσωρινό ΔΣ της- απαιτούσαμε την έγκαιρη κήρυξη απεργίας σε πανελλαδικό επίπεδο), αλλά και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Κάθε κίνηση που δεν περιλαμβάνει και απεργιακή μάχη (τόσο τις Κυριακές, όσο και τις άλλες μέρες για την προετοιμασία της απεργίας) ή και βέβαια κάθε απόφαση για μη κινητοποίηση για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας λειτουργεί ανασχετικά στον αγώνα αυτό.

Να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε το δίκαιο, διαχρονικό και επίμονο αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου των ταξικών αγώνων μας για την υπεράσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων, των αναγκών, της ζωής και της αξιοπρέπειας μας. Ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση, τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια από όποιους κι αν σχεδιάζονται, ψηφίζονται και εφαρμόζονται. Ενάντια σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, ενάντια στην ΕΕ και το ΔΝΤ, ενάντια στις κυβερνήσεις και τους εκάστοτε διαχειριστές του καπιταλιστικού συστήματος. Ενάντια και στα κατασταλτικά σχέδια για την ποινικοποίηση και κατατρομοκράτηση των ταξικών - κοινωνικών αγώνων. Ενάντια και στις δικάστικες αποφάσεις που διαφυλλάσουν τη νομιμότητα της εκμετάλλευσής μας. Ως προς αυτό, θυμίζουμε και την πρόσφατη πλειοψηφική απόφαση του ΣτΕ που έκρινε συνταγματικό το άνοιγμα καταστημάτων για όλες τις Κυριακές από Μάη ως Οκτώβρη σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως αυτές προσδιορίστηκαν το 2017 μέσω νόμου και σχετικής υπουργικής απόφασης.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της περιόδου Μάη-Οκτώβρη που τα καταστήματα βάσει του προαναφερόμενου νόμου μπορούν να είναι ανοιχτά κάθε Κυριακή σε όλο το δήμο Αθήνας και άλλες "τουριστικές περιοχές". Κι αν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει τελικά έως σήμερα σε καταστήματα του κλάδου μας, αλλά σε ένα μικρό μόνο -αν και καθόλου ευκαταφρόνητο- τμήμα της αγοράς, θεωρούμε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα και της αγωνιστικής δράσης που έχει αναπτυχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ούτε 52, ούτε 32, ούτε κι 8! Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά! Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά.

Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Αυξήσεις στους μισθούς - Λιγότερη δουλειά!
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | https://bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2019/07/05/a…


1 2 3 4 5

Κυριακή 14/7, 10πμ, Ερμού (Σύνταγμα) :: Εργατική συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας | Συνέλευση Συντονιστικού δράσης: Τετάρτη 10/7, 8μμ

Την Κυριακή 14 Ιούλη 2019προχωράμε σε εργατική συγκέντρωση στις 10πμ στην αρχή της Ερμού (Σύνταγμα) στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Σημειώνουμε ότι για την ημέρα αυτή έχει προκηρυχτεί απεργία από το Συλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής. [ενημέρωση - ανακοινώσεις]

Επίσης, κατά τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς από τη συνάντηση εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου - Ορθοστασία με ανακοίνωση που αναφέρεται σε Ψέμματα και αλήθειες για την λειτουργία των καταστημάτων για 32 Κυριακές τον χρόνο.

ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ 32, ΟΥΤΕ 8! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ,
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ.

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα" ωράρια | https://syntonistikokyriakes.espivblogs.net, syntexonistikoex_drasis@exespiv.neext

Η επόμενη συνέλευση του Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια θα γίνει την Τετάρτη 10/7στις 8μμ ακριβώς στα γραφεία του ΣΥΒΧΨΑ (Λόντου 6, Εξάρχεια).

Προκειμένου να προετοιμάσουμε και να πραγματοποιήσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους την εργατική κινητοποίηση της Κυριακής 14 Ιούλη απευθύνουμε και πάλι κάλεσμα συμμετοχής στη συνέλευση του Συντονιστικού δράσης σε όσα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, συναδέλφισσες και συναδέλφους βρεθήκαμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις και σε όλες τις σχετικές παρεμβάσεις μας όλη την περασμένη περίοδο και γενικά σε όλους όσοι επιθυμούν να αναπτύξουν/συντονίσουν δράση για το ζήτημα αυτό.

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα" ωράρια

πηγή : https://syntonistikokyriakes.espivblogs.net/2…


1 2 3 4 5

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές και τις ζωές μας

Κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά όλες συγκλίνουν στον στρατηγικό στόχο της οικονομικής ανάπτυξης. Και η οικονομική ανάπτυξη βασίζεται αναγκαστικά σε δύο προϋποθέσεις: πρώτον στην συνεχή κυκλοφορία προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά και δεύτερον στην εξασφάλιση υψηλού κέρδους στην παραγωγή αυτών των προϊόντων. Σε ελεύθερη μετάφραση: συνεχόμενα και εξαντλητικά ωράρια ώστε (αν είναι δυνατόν) τα μαγαζιά να μην κλείνουν ούτε Κυριακές, ούτε αργίες, ούτε βράδια και δεύτερον χαμηλοί μισθοί και διαλυμένα δικαιώματα ως κίνητρα επενδύσεων (άρα και κέρδους).

Το παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει πως η οικονομική ανάπτυξη και η τόνωση της επιχειρηματικότητας, έχουν ως αναγκαία προϋπόθεση τη συνεχόμενη υποτίμηση και υποβάθμιση της ζωής του κόσμου της εργασίας με σκοπό την αποκατάσταση της κερδοφορίας του κεφαλαίου που είχε πληγεί από την κρίση. Μας ζητάνε να επιβιώσουμε με 400 και 500 ευρώ μισθό, επισφαλώς εργαζόμενοι, ανασφάλιστοι, με απλήρωτες υπερωρίες ώστε να ανακάμψει το κεφάλαιο από την κρίση του.

Να περάσουμε στην ενεργό αμφισβήτηση του ρόλου μας

Όχι, δεν είμαστε κατά κανένα τρόπο προορισμένοι να ζούμε για να εργαζόμαστε. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να δουλεύουμε 10ωρα και 12ωρα, να δουλεύουμε Κυριακές, αργίες, γιορτές, βράδια, να δουλεύουμε εν ολίγοις όλη μας τη ζωή για τις ανάγκες ανάπτυξης του κεφαλαίου. Δεν θα ανεχθούμε να πουλάμε όλο το χρόνο μας άνευ όρων στα αφεντικά μας για να απολαμβάνουν οι τελευταίοι τους καρπούς των δικών μας κόπων. Η εργασία δεν είναι ούτε προορισμός ζωής ούτε καμιά απόλαυση που δεν ξέρουμε να πάρουμε από τις κοινωνικές μας σχέσεις. Η εργασία είναι ο κοινωνικός καταναγκασμός όλων εκείνων που δεν έχουμε κανένα άλλο μέσο για να επιβιώσουμε πέρα από την εργασία μας.

Να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας. Να οργανωθούμε στους χώρους εργασίας μας

Αναγνωρίζουμε τη δυσμενή μας θέση ως εργαζόμενοι/ες. Προοριζόμαστε να θυσιάζουμε τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τα όνειρά μας καθώς είμαστε αναγκασμένοι/ες να εργαζόμαστε για να επιβιώσουμε. Μέσα σε αυτή την αναγκαία κατάσταση, υπό το φόβο της ανεργίας, είμαστε πρόθυμοι να δεχθούμε οτιδήποτε μας επιβάλλουν κράτος - κυβερνήσεις - κεφάλαιο προκειμένου να μην βρεθούμε στο σωρό των ανέργων. Βλέπουμε σιγά σιγά πως είμαστε εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που πετάγεται χωρίς δεύτερη σκέψη στον ιστορικό κάδο, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ανάπτυξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Μέσα από αυτό να συνειδητοποιήσουμε πως δεν έχουμε όλοι/ες τα ίδια συμφέροντα. Να θέσουμε λοιπόν τα δικά μας συμφέροντα και τις δικές μας επιθυμίες σε ευθεία αντιπαράθεση με τα συμφέροντα κερδοφορίας του κεφαλαίου. Να ανοίξουμε το δρόμο στην ταξική πάλη.

Να συνειδητοποιήσουμε πως όσο υποχωρούμε και δεχόμαστε κάθε νέα συνθήκη αμαχητί, κάτι τέτοιο ανοίγει το δρόμο για μια όλο και μεγαλύτερη απαξίωση της ζωής και του χρόνου μας. Κανείς δεν πρόκειται να νοιαστεί για τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων. Τα σώματά μας είναι ο φορέας του κέρδους, και ως τέτοια μπορούν να είναι μόνο πλήρως εκτεθειμένα και εκμεταλλεύσιμα.

Δεν μας απομένει καμιά άλλη επιλογή πέραν της συλλογικής οργάνωσης και αντίστασης. Να καταλάβει καθένας και καθεμία από μας πως δεν είναι μόνη της. Η κυριακάτικη αργία, οι άδειες, τα ρεπό, οι αργίες, οι γιορτές είναι κομμάτια του ελεύθερου χρόνου μας και δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Η επιβολή όλων των παραπάνω ας είναι μόνο η αρχή προς μια δυναμική διεκδίκηση για μείωση των ωρών εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για πλήρη κάλυψη όλων των δικαιωμάτων μας. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα μας χαριστεί απλόχερα αν δεν το διεκδικήσουμε συλλογικά, ως εργαζόμενοι/ες.

Η πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, η πάλη ενάντια στην υποτίμηση της ζωής μας διεξάγεται καθημερινά, από τις πιο μικρές διεκδικήσεις στους χώρους εργασίας. Να μην αφήσουμε καμία Κυριακή να χαθεί αμαχητί.

Δεν θα χάσουμε τη ζωή μας προσπαθώντας να την κερδίσουμε.

Κάτω τα ξερά σας από τις Κυριακές και τις ζωές μας.

Όλες/οι στην συγκέντρωση που καλεί το Συντονιστικό
δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα" ωράρια Κυριακή 14/7, 10.00 στην Ερμού

Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

πηγή : http://ydragogeio.gr/κάτω-τα-χέρια-από-τις-κυ…


1 2 3 4 5

Κυριακή 14/7, 10.00 π.μ. Εργατική συγκέντρωση, Ερμού (Σύνταγμα)

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ!

1. Ήρθε η ώρα να κάνουμε το δικό μας ταμείο. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι-ες στον κλάδο του εμπορίου, σε εμπορικές αλυσίδες & Malls, σε supermarkets & «εκπτωτικά πάρκα», σε τοπικές εμπορικές ζώνες & στο κέντρο της Αθήνας, έχουμε ανάγκη να κάνουμε έναν κοινό απολογισμό των ίδιων των συνθηκών εργασίας μας. Βασική προϋπόθεση ώστε ν' αποκτήσουμε συλλογική φωνή μέσα σ' ένα περιβάλλον κατακερματισμού, εντατικοποίησης και φόβου.

2. Διανύουμε την 3η χρονιά εφαρμογής του νόμου για τις 32 εργάσιμες Κυριακές σε «τουριστικές ζώνες», δηλαδή την αδιάλειπτη λειτουργία των καταστημάτων για 180 μέρες σερί (Μάης-Οκτώβρης)! Οι συνάδελφοι-ισσες στην Ερμού ή στο εμπορικό πάρκο του Αεροδρομίου γνωρίζουν από πρώτο χέρι το περίφημο «7μερο εργασίας» ή «7μερο λειτουργίας των επιχειρήσεων». Η διαδοχή των κυβερνήσεων που πριμοδοτούν, εφαρμόζουν ή νομοθετούν το 7μερο δουλειάς, επηρεάζει άμεσα τον τρόπο που θα τους δείξουμε ότι ΔΕΝ έχουν τη συναίνεσή μας για τίποτα από τα παραπάνω. Η συλλογική μας οργάνωση και απεργιακή δράση ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αποτελεί το μόνο ισχυρό ανάχωμα στις επιδιώξεις τους…πρώην και επόμενων.

3. Οι 32 εργάσιμες δεν υποτίμησαν μόνο τις συμβάσεις μας και μας έκαναν πιο λάστιχο. Υποτίμησαν το μεροκάματο και μας έκαναν πιο φτηνούς ως εργαζόμενους! Πλήθος εργοδοτών εφαρμόζει 5ωρα απασχόλησης και 5ωρα λειτουργίας καταστημάτων κυριακάτικα ώστε να μην παίρνουν οι συνάδελφοι τις προσαυξήσεις και το επιπλέον ρεπό που δικαιούνται. Τα αφεντικά πατώντας πάνω στον φόβο μας ή και στην ανάγκη μας για επιπλέον εισόδημα, μας πληρώνουν λιγότερα απ' ότι τις «καθημερινές»! Ιδού η πολυπόθητη «τόνωση της αγοράς» που προπαγάνδιζαν τα ΜΜΕ!

4. Πλάι στο πετσόκομμα της κυριακάτικης αργίας, οι εργοδότες του εμπορίου θέλουν να καταργήσουν κάθε έννοια αργίας αμφισβητώντας αργίες όπως της 26/12 ή της 2/1, που ισχύουν εδώ και δεκαετίες. Εργοδότες όπως τα Factory Outlet, τα McArthurGlenn, τα Praktiker πρωταγωνιστούν στην μάχη αυτή. Ήδη, οι τώρα κινητοποιήσεις μας έχουν αναγκάσει ομίλους όπως η Inditex, τα Η&Μ και τα Empoli Outlet να οπισθοχωρήσουν. Η έκβασή της μάχης αυτής είναι ακόμα ανοιχτή και εξαρτάται από την αγωνιστική ετοιμότητα μας στους χώρους δουλειάς Ας ξεμπερδεύουμε το συντομότερο δυνατόν!

5. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αξιοποιήθηκε από τα αφεντικά ώστε να επιβάλλουν νέες συμβάσεις-κουρελόχαρτα. Στα Jumbo και τα Media Markt, η εργοδοσία επιχειρεί να επιβάλλει 6μερες συμβάσεις εργασίας και σπαστά ωράρια στο όνομα της «εποχικότητας» του επαγγέλματος (!!!). Στα Leroy Merlin εφαρμόζονται 3μερες συμβάσεις εργασίας αποκλειστικά για Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή. Στα Hondos Center ξεφυτρώνει η μονόημερη εργασία με εργόσημο. Στον όμιλο Inditex, εφαρμόζονται κάθε λογής ατομικές συμβάσεις πολλαπλών ταχυτήτων: 12,16,20,30ωρα απασχόλησης ανά βδομάδα με πρόγραμμα και ωράριο που μαθαίνεις την προηγούμενη μέρα και ρυθμίζεται από τις «ανάγκες της επιχείρησης»…

6. Και τι να πρωτοπούμε για τις περίφημες «νέες θέσεις εργασίας»; Ουσιαστικά, μιλάμε για την άνευ προηγουμένου γενίκευση της ενοικιαζόμενης εργασίας, μέσω δουλεμπορικών εταιρειών τύπου Man Power, Adecco, Icap, Mellon, Randstat; Εταιρείες όπως το Πλαίσιο, ο Βασιλόπουλος και τα Leroy Merlin στελεχώνουν ολόκληρα τμήματα πχ.Logistics αποκλειστικά με ενοικιαζόμενους σκλάβους. 1 στους 4 εργαζόμενους στα H&M είναι ενοικιαζόμενοι της Randstat που σήμερα δεν γνωρίζουν αν και πού θα δουλεύουν αύριο. Ιδού ο εργασιακός παράδεισος της πολυπόθητης ανάπτυξης τους!

7. Όλα τα παραπάνω, έρχονται να προστεθούν στον φαύλο κύκλο της ανασφάλειας, της εντατικοποίησης και των απολύσεων που βασιλεύουν στον κλάδο μας. Μιλάμε για την εξώθηση σε παραίτηση παλιότερων συναδέλφων ώστε να προσληφθούν νέοι μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων. Μιλάμε για τους συνεχείς τραυματισμούς και τις λιποθυμίες συναδέλφων-ισσων από τα εξοντωτικά ωράρια και τη συνεχή ορθοστασία. Μιλάμε για τα σπαστά ωράρια, την παρακράτηση μισθών για «ταμειακά λάθη», τα κομμένα ρεπό και τις απλήρωτες υπερωρίες, τους τραμπουκισμούς και τις προσβολές από εργοδότες και διευθυντάδες.

8. Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να σταματήσουμε τον κατήφορο; Την απάντηση ας την αναζητήσουμε στην συλλογική μας ικανότητα να οργανωθούμε μέσα στους χώρους δουλειάς δημιουργώντας τις απαραίτητες μορφές οργάνωσης και δράσης για κάθε εμποροϋπάλληλο που πλήττεται και θέλει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Σωματεία βάσης, επιτροπές αγώνα σε κάθε εμπορική αλυσίδα, συνελεύσεις συναδέλφων σε κάθε κατάστημα, απεργιακές πρωτοβουλίες σε κάθε εμπορικό κέντρο ή ζώνη. Οι συνάδελφοι στα Public εμπιστεύτηκαν τις δυνάμεις τους και ίδρυσαν επιχειρησιακό σωματείο ενώ το σωματείο του ΣΥΒΧΨΑ συνεχίζει τον απεργιακό αγώνα για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας και της συλλογικής κλαδικής σύμβασης. Σε μια σειρά χώρων, εργαζόμενοι κινητοποιούνται διεκδικώντας ΣΣΕ, ενοικιαζόμενοι συνάδελφοι εξεγείρονται ενάντια στην επισφάλειά τους. Οι δικοί μας αγώνες είναι η μόνη επιλογή ώστε να φέρουμε στο προσκήνιο τα εργατικά συμφέροντα και να κάνουμε την ταξική μας οργάνωση και δράση ξανά δυνατή και επικίνδυνη απέναντι στους εκβιασμούς των εργοδοτών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/7, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΕΡΜΟΥ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ), 10.00 πμ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

e-mail: orthexostasia@exyahoo.gr

blog: orthostasia.wordpress.com

fb: Ορθοστασία Συλλογικότητα Εμποροϋπαλλήλων

πηγή : https://orthostasia.wordpress.com/2019/07/13/…


1 2 3 4 5

Κάλεσμα στήριξης της εργατικής συγκέντρωσης - Κυριακή 14/7 - Ερμού [Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων στα νότια]

Ως Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια στηρίζουμε την εργατική συγκέντρωση της Κυριακής 14 Ιούλη 2019 στις 10πμ στην αρχή της Ερμού (Σύνταγμα), που οργανώνεται από το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα" ωράρια. [βλ. εδώ]

Συμβάλλοντας έτσι στη συνέχιση και το δυνάμωμα του επίμονου και δίκαιου αγώνα για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, που συνιστά μια κρίσιμη μάχη του συνολικού αγώνα μας για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, για τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Του αγώνα μας ενάντια στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε από το κεφάλαιο, το κράτος και τους μηχανισμούς τους.

Η Κυριακή αυτή αποτελεί μια από τις 8 Κυριακές που τα μαγαζιά -βάσει νόμου- μπορούν να είναι ανοιχτά σε όλη την ελληνική επικράτεια. Βέβαια, σημειώνουμε ότι κατά την περίοδο Μάη - Οκτώβρη τα μαγαζιά ολόκληρης της Αθήνας και σε τμήματα δήμων του παραλιακού μετώπου της Αττικής μπορούν να είναι ανοιχτά κάθε Κυριακή βάσει σχετικού νόμου του 2017.

Τέλος, για την Κυριακή αυτή έχει κηρυχτεί απεργία από το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής στον κλάδο του βιβλίου και στα καταστήματα Public του Νομού Αττικής.

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ, ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ.

ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ.

Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια / prwtexerganenoextia@espiexv.net

πηγή : https://autonomikoinotita.espivblogs.net/2019…