Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 στις 19.00

Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία συνέλευσης αλληλεγγύης

Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία συνέλευσης αλληλεγγύης σε φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία σταθερής συνέλευσης αλληλεγγύης σε φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 10/07, 19:00, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ

Θεωρούμε αναγκαία την δημιουργία μιας συνέλευσης αλληλεγγύης σταθερού χαρακτήρα η οποία θα προωθεί τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των έγκλειστων συντρόφων και των φυλακισμένων αγωνιστών. Η οξυμένη επιθετικότητα στην ρητορική της νέας ακροδεξιάς κυβέρνησης, ως συνεχιστές των προκατόχων τους, απέναντι σε όσους αγωνίζονται απαιτεί την πολιτική και οργανωτική αναβάθμιση των κινηματικών δομών.

Ήδη, οι εξαγγελίες για "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" με τα "γκρουπούσκουλα" των Εξαρχείων, οι δεσμεύσεις για αλλαγή τμήματος του ποινικού κώδικα σε πιο αυταρχική και ανελεύθερη κατεύθυνση για όσους βρίσκονται στις φυλακές, οι εξαγγελίες για επανεμφάνιση των φασιστών της ομάδας "Δ" που αιματοκύλισαν τις κοινωνικές κινητοποιήσεις το διάστημα 2009 - 2015 προς όφελος του Κεφαλαίου, η επαναφορά σε κακούργημα του κουκουλονόμου, η διοικητική υπαγωγή των φυλακών από το υπουργείο δικαιοσύνης στο υπουργείο Προ.Πο, οι διαρκείς εξαγγελίες για επαναφορά των φυλακών τύπου "Γ", προμηνύουν την μονιμοποίηση ενός καθεστώτος εξαίρεσης για τους αμετανόητους πολιτικούς κρατούμενους και τους φυλακισμένους αγωνιστές από τα δικαιώματα του γενικού πληθυσμού της φυλακής.

Η αλληλεγγύη στους έγκλειστους συντρόφους αποτελεί πολιτική και ηθική υποχρέωση, μια απαραίτητη σχέση ενδυνάμωσης των συντροφικών δεσμών που δυναμώνει παράλληλα συνολικά το κίνημα για την αντικρατική πάλη και την αντικαπιταλιστική προοπτική. Μια ευκαιρία να αναμετρηθούμε συλλογικά με την καταστολή και να χτίσουμε προϋποθέσεις ενότητας και γέφυρες μεταξύ των αγωνιστών και των αγωνιστριών που απέναντι στον λυσσαλέο πόλεμο του συστήματος και στο άγριο κυνηγητό των -κατα- διωκτικών αποσπασμάτων του Κράτους καλούνται να -επανα- χαράξουν τους τρόπους, να ορίσουν τους τόπους και να εκπονήσουν συλλογικά μια στρατηγική ταξικής και κινηματικής αντεπίθεσης.

Η οργανωμένη παρουσία και δράση της συνέλευσης αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους ανοίγει νέους δρόμους για την εδραίωση και την εμβάθυνση των σχέσεων με τον εξεγερμένο κόσμο των φυλακών, συγκροτεί έναν ισχυρό πόλο συνείδησης όσο και επαφής με τους πολιτικούς όσο και με τους κοινωνικούς κρατούμενους. Δρα πάντα προς όφελος των καταπιεσμένων και των ταξικά αδύναμων αλλά και ως προς το διαρκές ζητούμενο που αποτελεί μονόδρομο και παραμένει η δημιουργία ενός επαναστατικού κινήματος με σημείο αναφοράς την εξέγερση που θα προκύψει μέσα από τη σύνθεση, όπου είναι δυνατόν, των διαφορετικών δυνατοτήτων της επαναστατικής δράσης που εκφράζουν άτομα και ομάδες. Οι διαφορετικές εμπειρίες αγώνα όσο και οι διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές και ενίοτε κοσμοθεωρίες συνθέτουν ένα αξιοσημείωτο κομμάτι του μωσαϊκού του επαναστατικού κινήματος.

Οι συλλογικοί αγώνες στο πρόσφατο παρελθόν με σημείο αναφοράς την αλληλεγγύη στους έγκλειστους συντρόφους και στους αγώνες τους, μας δίδαξαν ότι όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και η συλλογική θέληση για το ξεπέρασμα των εσωτερικών αγκυλώσεων και της "παραπολιτικής" εσωστρέφειας δημιουργούνται και οι κατάλληλοι όροι για το ριζοσπαστικό κομμάτι ώστε να αποτελέσει πραγματική ωρολογιακή βόμβα στα χέρια των καπιταλιστών και του κράτους τους.

Πρωτοβουλία Συντρόφων-ισσων για την συγκρότηση Συνέλευσης Αλληλεγγύης

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1598988/