Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 στις 10.30 πμ

Κινητοποιηση υπερασπισης της κυριακατικης αργιας

Κυριακή 14 Ιούλη, 10.30πμ Τσιμισκή με Αριστοτέλους

Θα μας βρουν μπροστά τους! Στον δρόμο θα σπάσουμε την αντεργατική πολιτική!

Την Κυριακή 14 Ιούλη 2019, μια ακόμα Κυριακή με τα μαγαζιά ανοιχτά, ο Συντονισμός Δράσης ενάντια στην Κυριακάτικη Εργασία στη Θεσσαλονίκη οργανώνει για άλλη μια φορά κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στις 10.30 στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της περιόδου Μάη-Οκτώβρη που τα καταστήματα βάσει του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να είναι ανοιχτά κάθε Κυριακή στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και σε άλλες "τουριστικές περιοχές". Κι αν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει τελικά έως σήμερα, αλλά σε ένα μικρό μόνο τμήμα της αγοράς, θεωρούμε ότι είναι αποτέλεσμα και της αγωνιστικής δράσης που έχει αναπτυχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο αγώνας μας είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου των ταξικών αγώνων για την υπεράσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων, των αναγκών, της ζωής και της αξιοπρέπειας μας. Ενάντια και στις δικαστικές αποφάσεις που διαφυλάσσουν τη νομιμότητα της εκμετάλλευσής μας. Ως προς αυτό, θυμίζουμε και την πρόσφατη πλειοψηφική απόφαση του ΣτΕ που έκρινε συνταγματικό το άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως αυτές προσδιορίστηκαν το 2015. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα επιχειρήσει μια ακόμα πιο επιθετική αντεργατική πολιτική με πρόταγμα την 7ημερη εργασία και την ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας που δεν θα περιοριστεί στους εργαζόμενους στο εμπόριο.

  • Ούτε 52, ούτε 32, ούτε και 8! Κανένα μαγαζί την Κυριακή ανοιχτό!
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας!
  • Λιγότερη δουλειά!

Συντονισμός Δράσης ενάντια στην Κυριακάτικη Εργασία

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Ιούλιος 15h