Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12.00

36 καλέσματα : 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 25 27 29 31 33 35

Διαδήλωση ενάντια στην επερχόμενη κατασταλτική εκστρατεία του κράτους

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ενάντια στην επερχόμενη κατασταλτική εκστρατεία του κράτους
& αλληλεγγύης στους κατειλημμένους χώρους αγώνα, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις

Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, 12:00 Προπύλαια

πηγή : http://lk37.squathost.com/2019/08/14/%cf%83%c…


Τέλος του Αυγούστου η νέα κυβέρνηση ΝΔ επιλέγει να εκκενώσει 4 καταλήψεις, πολιτικές και προσφύγων, στο κέντρο της Αθήνας. Είναι μια κατασταλτική ενέργεια που συμπλέει με τη σκληρή κατασταλτική ατζέντα της ενάντια στο κίνημα, τους καταπιεσμένους, την πολυεθνική εργατική τάξη. Η κυβέρνηση ΝΔ και οι μηχανισμοί του κράτους διοχέτευαν δημοσιεύματα στον αστικό τύπο εδώ και καιρό για σχέδιο εκκένωσης των καταλήψεων στα Εξάρχεια. Έμπρακτα δείγματα αντεργατικής και κατασταλτικής γραφής της ΝΔ έχουμε δει ήδη από την στιγμή που έγινε κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συκοφάντηση και η κατάργηση του ασύλου.

Η εκκένωση των 4 καταλήψεων, Σπυρίδωνος Τρικούπη 15 και 17, Gare και Rosa De Foc, είναι η αρχή για την εκκένωση και άλλων. Είναι χτύπημα από τη μεριά του κράτους στο κίνημα. Η κυβέρνηση ΝΔ εκφράζει έμπρακτα λόγο μηδενικής ανοχής, μιλά με ποινικούς όρους ενάντια στο κίνημα και διεγείρει συντηρητικά αντανακλαστικά των μικροαστικών στρωμάτων. Βασίζεται, οπωσδήποτε, και στη συνέχιση της κατασταλτικής πολιτικής από την πρώην «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την εκκένωση καταλήψεων, με τη διασφάλιση του λόγου περί «της ασφάλειας των πολιτών» και την αντιμεταναστευτική πολιτική της απέναντι στους πρόσφυγες με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Άλλωστε, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Ζαχαριάδης) έσπευσαν να υπενθυμίσουν τη δική τους σχετική δράση. Επιβεβαιώνεται ότι το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του έχουν συνέχεια.

Οι καταλήψεις είναι μέσο και εργαλείο του κινήματος, αριστερού και αναρχικού, των προσφύγων, της εργατικής τάξης, της ριζοσπαστικοποιημένης νεολαίας για την αυτοοργάνωση των αγώνων μας. Ταυτόχρονα, είναι χρήσιμες και αναγκαίες για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, όπως το δικαίωμα στη στέγαση. Χτυπιούνται ως παραδείγματα συλλογικής αυτοδιαχείρισης και ως εγχειρήματα που αμφισβητούν την ατομική ιδιοκτησία, αλλά και ως χώροι πολιτικής και πολιτιστικής ζύμωσης και προβληματισμού.

Με την εκκένωση των προσφυγικών καταλήψεων στέγης, το κράτος διαμηνύει ότι θέλει να ξεμπερδεύει με το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τις δομές του, όπως αυτό δημιουργήθηκε με τη μαζική προσφυγική μετακίνηση το καλοκαίρι του 2015. Επιχειρεί να κάνει επικοινωνιακά διαχειρίσιμη την εικόνα «εισβολέα» και «ποινικού» πρόσφυγα και να επιβάλει ως κοινωνικά αποδεκτή την αθλιότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των επιχειρήσεων «σκούπα» που επιφυλάσσει για τους μετανάστες, όταν δεν τους πνίγει στο Αιγαίο. Ένας μισανθρωπικός λόγος για τους πρόσφυγες εκφραζόταν ανέκαθεν από εκπροσώπους του, όπως έγινε με τον ακροδεξιό μπάτσο Μπαλάσκα.

Κυβέρνηση, αστυνομία και ΜΜΕ αποδίδουν στα Εξάρχεια την εικόνα του άβατου και του χώρου ανομίας. Εικόνα αναγκαία για την απαξίωση μιας περιοχής ιστορικά συνδεδεμένης με τα κινήματα και για την εκκένωση των χώρων πολιτικών συλλογικοτήτων που υπάρχουν σ' αυτήν. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες, θα ήθελαν πολύ η γειτονιά να αλλάξει χαρακτήρα και να γίνει ένα εμπορευματοποιημένο εναλλακτικό Σόχο. Να ξεμπερδεύουν μία και καλή με την «παραφωνία» της. Αλλά θα αποτύχουν για άλλη μία φορά, γιατί το κίνημα θα τους φράξει τον δρόμο.

Χρειάζεται να υπερασπιστούμε και να περιφρουρήσουμε το κίνημα των καταλήψεων με τις πολλαπλές μορφές που έχει και λαμβάνει «τόπο» σε κτίρια, ιδιωτικά και δημόσια, και στον δημόσιο χώρο της πόλης, στους εργασιακούς χώρους, στις σχολές. Με ενότητα στη δράση, χωρίς σεκταρισμό, διασπαστικές λογικές και περιχαράκωση. Να ενώσουμε το κίνημα των καταλήψεων με τους άλλους τομείς του εργατικού κινήματος, της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και των κινημάτων των καταπιεσμένων.

Το χτύπημα των καταλήψεων δεν πρέπει να υποτιμηθεί από κανέναν, διότι μέσω αυτού βάλλεται συνολικά το κίνημα και οι αντιστάσεις των από κάτω. Απαιτούμε άμεση απαλλαγή των συλληφθέντων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, τα ταξικά μας αδέρφια. Στηρίζουμε τις πορείες και τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.

Καλούμε στην αντικατασταλτική πορεία στα Προπύλαια στις 14/9, 12 η ώρα.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ) - Σπάρτακος

πηγή : http://okde.org/~okde8395/index.php/el/2014-0…


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Οι κατασταλτικές επιχειρήσεις της 26ης Αυγούστου με την εισβολή ενός στρατού κατοχής Εκαμιτών και διμοιριών ΜΑΤ και την εκκένωση τεσσάρων κατειλημμένων χώρων, τη σύλληψη 3 καταληψιών, την προσαγωγή 143 προσφύγων και μεταναστών και το ξεσπίτωμά τους από τις καταλήψεις στέγασης, είναι η πρώτη κύρια πράξη μίας πολεμικής επιχείρησης. Μίας επιχείρησης που έχει αναγγελθεί εδώ και καιρό από τα εξουσιαστικά επιτελεία, και που προλειάνθηκε με την συστηματική στοχοποίηση του αναρχικού κινήματος και όσων αγωνίζονται από τους γκαιμπελίσκους των ΜΜΕ.

Της επιχείρησης αυτής, είχε προηγηθεί η ψήφιση αντεργατικών μέτρων, η κατάργηση του ασύλου, η ενίσχυση της ρατσιστικής νομοθεσίας απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, κατασταλτικές κινήσεις ενάντια σε κατειλημμένους χώρους στην Αθήνα και στα Γιάννενα. Μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση, πατώντας επάνω στα πεπραγμένα και της προηγούμενης διακυβέρνησης, ξεδίπλωσε την ατζέντα των επόμενων ετών και επισημάνθηκαν οι βασικοί εχθροί της, οι εχθροί κάθε κυβέρνησης: Αναρχικοί, αγωνιστές, μετανάστες και εργάτες. Αυτή η πολεμική επιχείρηση ενάντια σε όσους αγωνίζονται είναι μέρος της συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών από την πλευρά του ελληνικού κράτους να καθυποτάξει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να επιβάλλει την υποταγή. Μίας προσπάθειας που προσέκρουε στον τοίχο των μαζικών και μαχητικών κινητοποιήσεων, των εξεγέρσεων, των αγώνων.

Η χρεωκοπία του κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος, η διαρκής αναπαραγωγή και εμβάθυνσης της σήψης του, συνεπάγεται κλιμακούμενους αποκλεισμούς και αμέτρητη βία για τους φτωχούς, την λεηλασία και την καταστροφή σε ανεπίστρεπτο βαθμό του φυσικού κόσμου, τον θάνατο στα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα για τους κατατρεγμένους, την εξαθλιωμένη επιβίωση στα εργασιακά κάτεργα.

Τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο, ο φόβος των κυρίαρχων για τη δυσαρέσκεια και την οργή απέναντι σε αυτές τις συνθήκες, οδηγεί στην αναβάθμιση της νομικής και κατασταλτικής τους θωράκισης, στον λυσσαλέο ιδεολογικό πόλεμο που φτάνει ως το σημείο της απανθρωποποίησης των αντιπάλων και των ενοχλητικών για το καθεστώς. Από την Ελλάδα ως της Γαλλία οι εξουσιαστικοί λακέδες αποκαλούν «αποβράσματα» και «σκουπίδια» όσους θέτουν στο στόχαστρο, ως προανάκρουσμα για την άσκηση δολοφονικής βίας.

Επιχειρούν να σπείρουν το φόβο, γιατί απέναντί τους έχουν χιλιάδες. Οι εικόνες των πάνοπλων μπάτσων και η εισβολή των διμοιριών στα Εξάρχεια και στις καταλήψεις έχουν πολλούς αποδέκτες, όλες και όλους εκείνους που ασφυκτιούν στο καθεστώς της εκμετάλλευσης και της υποταγής. Το αναρχικό κίνημα σε αυτούς απευθύνεται και από εκεί αντλεί την δύναμή του και είναι βασικό ζητούμενο για τις μέρες που έρχονται η μαζική και μαχητική κάθοδος στο δρόμο, η αντεπίθεση στις φρουρές των πραιτωριανών, η συλλογικοποίηση των αγωνιζόμενων και των καταπιεσμένων. Η έκβαση της μάχης ενάντια σε αυτή την μακροπρόθεσμη κατασταλτική εκστρατεία, θα κρίνει τους συσχετισμούς δύναμης ανάμεσα στο κράτος και τα αφεντικά από τη μία και τους πληβείους από την άλλη, για τα επόμενα χρόνια.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να αναζωπυρώσουμε τις εστίες της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Καλούμε τους αναρχικούς συντρόφους και συντρόφισσες, τους καταληψίες, όσους αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο να οργανώσουν δράσεις και κινήσεις αλληλεγγύης στο αναρχικό κίνημα και τις καταλήψεις στην Ελλάδα. Η διεθνιστική αλληλεγγύη μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμα ανάχωμα στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου και να ενισχύσει τις αντιστάσεις όλων των αγωνιζόμενων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση συμμετέχουμε, στηρίζουμε και καλούμε στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει η συνέλευση αναρχικών καταλήψεων, καταλήψεων προσφύγων και μεταναστών, στεκιών και πολιτικών συλλογικοτήτων NOPASARAN! στην Αθήνα, καθώς και τις διαδηλώσεις στις 31 Αυγούστου και 14 Σεπτεμβρίου. Στηρίζουμε το φεστιβάλ κατειλημμένων χώρων στη Θεσσαλονίκη (3-6 Σεπτέμβρη) και καλούμε στη διαδήλωση ενάντια στη ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη, και σε συγκέντρωση στην Πάτρα το Σάββατο 31 Αυγούστου στον Έσπερο.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

NOPASARAN!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ, 12.00, ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, ΑΘΗΝΑ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 12.ΟΟ, ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΑΤΡΑ
  • 3-6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 17.00 ΚΑΜΑΡΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 12.00, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΑΘΗΝΑ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

28 Αυγούστου 2019

πηγή : https://apo.squathost.com/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%…


Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 | Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Τα ξημερώματα της 26ης Αυγούστου ισχυρές κατασταλτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων καταλήψεων στη γειτονιά των Εξαρχείων, συνέλαβαν 3 καταληψίες και προσήγαγαν 143 πρόσφυγες και μετανάστες. Την ώρα που περίπου γυναίκες, άντρες και παιδιά πρόσφυγες στοιβάζονταν σε κλούβες από ένοπλους κουκουλοφόρους των ΕΚΑΜ, ο θεσμικός φασισμός εξαπέλυε μιντιακά την ιδεολογική του προπαγάνδα: εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ παρομοίαζε τα σώματα ασφαλείας με «ηλεκτρική σκούπα» νέας τεχνολογίας που θα εξαφανίσει από τα Εξάρχεια την «ενοχλητική σκόνη», πρόσφυγες και μετανάστες, και στη συνέχεια τα πραγματικά «σκουπίδια», τους αναρχικούς, προαναγγέλλοντας τη συνέχεια των επιχειρήσεων και τον διακηρυγμένο τους στόχο.

Οι πρόσφατες αστυνομικές εισβολές αποτελούν μια πρώτη εκδήλωση της ανακοινωμένης από τα καθεστωτικά επιτελεία κατασταλτικής εκστρατείας ενάντια στο αναρχικό κίνημα, στους κατειλημμένους χώρους αγώνα, στις αυτοοργανωμένες δομές στέγασης προσφύγων και μεταναστών, στον κόσμο της αλληλεγγύης, στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Πρόκειται για μια κατασταλτική εκστρατεία που συνιστά την αιχμή του δόρατος της επίθεσης κράτους και αφεντικών στα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας, αποσκοπώντας στην τρομοκράτησή τους καθώς και στην εξουδετέρωση των αντιστάσεων για την απρόσκοπτη επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου σηματοδοτούν τη συνέχεια της επιβολής ασφυκτικών συνθηκών διαβίωσης, φτώχειας και αποκλεισμών για εργαζόμενους και ανέργους, του εγκλεισμού προσφύγων και μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και των θανάτων στα σύνορα, την επίταση της λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου και του φυσικού κόσμου, την επιχείρηση εδραίωσης του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πατάει πάνω στην επιχείρηση απονεύρωσης των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και στα δεκάδες κατασταλτικά χτυπήματα σε καταλήψεις κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σύριζα, υποσχόμενη το σαρωτικό χτύπημα στους αγωνιζόμενους - σε όλους και όλες εκείνους που έχουν σταθεί και στέκονται φραγμός στα σχέδια της εξουσίας.

Στο πλαίσιο αυτής της αντιεξεγερτικής στρατηγικής εντάσσεται ο διακηρυγμένος στόχος για την κατοχή των Εξαρχείων - (μιας γειτονιάς που φέρει μια βαθιά κουλτούρα αμφισβήτησης της εξουσίας και ένα ιδιαίτερο ιστορικό και αγωνιστικό βάρος που της έχουν προσδώσει οι αγώνες χιλιάδων ανθρώπων. Από την περίοδο της Κατοχής, τα Δεκεμβριανά και τη Δικτατορία ως την εξέγερση του 2008, τις μεγάλες κινητοποιήσεις αντίστασης τα επόμενα χρόνια στην επιβολή επαχθέστερων όρων επιβίωσης, μέχρι και σήμερα. Και γι αυτόν τον λόγο αποτελεί ένα σημαντικό έδαφος στο κέντρο της πόλης για την ανάπτυξη ευρύτερα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Ένα αγκάθι στην επιχείρηση ολοκληρωτικής κρατικής επιβολής στην κοινωνία και ελέγχου της πόλης, προκαλώντας διαχρονικά το μένος των κρατικών αξιωματούχων και αμέτρητες ατελέσφορες κατασταλτικές επιχειρήσεις εδώ και δεκαετίες* Μιας γειτονιάς άρρηκτα συνδεδεμένης με το αναρχικό-αντιεξουσιαστικό κίνημα, και η οποία τα τελευταία χρόνια, με τις μαζικές αφίξεις κατατρεγμένων ανθρώπων από τις πολεμικές συρράξεις, έδωσε πνοή στην αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια, μέσα από πλήθος καταλήψεων στέγης. Μιας γειτονιάς, τέλος, που ο έλεγχος της από το κράτος επιχειρείται εδώ και χρόνια και μέσα από την εγκατάσταση ναρκομαφιών και την απόπειρα επικράτησης συνθηκών κοινωνικού κανιβαλισμού). Στην ίδια αντιεξεγερτική εκστρατεία εντάσσεται η εκκένωση των καταλήψεων - πάγια πρόθεση του κράτους ειδικά μετά την κοινωνική εξέγερση του 2008 - και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αποτυπώνοντας το φόβο των κυρίαρχων για τις εστίες που έχουν λειτουργήσει στο παρελθόν και συνεχίζουν να λειτουργούν σαν σπίθα για την ανάπτυξη μιας κοινωνικής δυναμικής ικανής να σαρώσει την αλαζονεία τους. Και αν το μήνυμα που στέλνουν οι κυβερνώντες με την αποφυλάκιση του δολοφόνου μπάτσου Κορκονέα, με την ενίσχυση του νομικού τους οπλοστασίου σε βάρος των αγωνιζόμενων και με τις υπό εξέλιξη κατασταλτικές επιχειρήσεις είναι πως η δολοφονική βία τους θα σβήσει τη φλόγα της εξέγερσης ώστε να ισοπεδώσουν ανεμπόδιστοι την κοινωνία, εμείς γνωρίζουμε καλά το εξής: Καμία απειλή δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεριζώσει την αλληλεγγύη, να σβήσει την επιθυμία για μια ζωή χωρίς αφεντικά και δούλους, χωρίς κράτη και σύνορα, δεν θα μπορέσει ποτέ να καταπνίξει τον αγώνα.

Η ανακοινωμένη κατασταλτική επιχείρηση είχε ξεκινήσει με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στη στεγαστική κατάληψη προσφύγων Νοταρά 26 και την απόπειρα διακοπής του ρεύματος στην επίσης προσφυγική κατάληψη «Όνειρο» στα Εξάρχεια τον Ιούλιο, συνεχίστηκε με κατεδάφιση της κατάληψης Brooklyn στα Γιάννενα και διαφημιζόταν μέσα από πλήθος δημοσιευμάτων στον καθεστωτικό τύπο. Απέναντι σε αυτή την κατασταλτική εκστρατεία, μαζί με συντρόφους και συντρόφισσες από καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και πολιτικές συλλογικότητες (ανάμεσά τους και η κατάληψη στέγης προσφύγων Σ. Τρικούπη 17 που εκκενώθηκε στις 26/8) συμμετέχουμε το τελευταίο διάστημα στη συνέλευση NO PASARAN! για τη συλλογική και μαχητική υπεράσπιση των χώρων του αγώνα, δηλώνοντας πως απέναντι στις κρατικές απειλές δεν θα υπάρξει καμιά παράδοση και καμιά ανακωχή.Σε αυτό το πλαίσιο οργανώθηκαν από κοινού οι δημόσιες συγκεντρώσεις-περιφρουρήσεις στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 (3/8), στην κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών Νοταρά 26 (7/8), στην κατάληψη στέγης προσφύγων Σπύρου Τρικούπη 17 (13/8) και στο Κ*Βοξ (20/8). Στο ίδιο πνεύμα καλούμε σε πορεία μέσα στη γειτονιά των Εξαρχείων αυτό το Σάββατο 31/8 στις 12 μ.μ. και σε κεντρική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας στις 14 Σεπτεμβρίου.

Εχτές, μετά τις εκκενώσεις των τεσσάρων καταλήψεων, δόθηκε μια πρώτη απάντηση με τη συγκέντρωση που κάλεσε η κατάληψη της Σ. Τρικούπη 17 έξω από τη γειτονική κατάληψη της Νοταρά και τη διαδήλωση εκατοντάδων ανθρώπων ως τον αστυνομικό φραγμό μπροστά στις εκκενωμένες καταλήψεις της Σ. Τρικούπη, όπου φωνάζονταν συνθήματα την ίδια ώρα που σύντροφοι ανέβηκαν στο σφραγισμένο κτήριο της Σ. Τρικούπη 17 και κρέμασαν πίσω απ' τις γραμμές των ΜΑΤ πανό που έγραφε YOU CAN'Τ ΕVICT A MOVEMENT.

Καλούμε τους αναρχικούς συντρόφους/ισσες, τους καταληψίες, όσους αγωνίζονται ενάντια στην παγκόσμια δικτατορία του κράτους και του κεφαλαίου σε κάθε γωνιά του κόσμου να στηρίξουν την καμπάνια NO PASARΑN, τον αγώνα για την υπεράσπιση των καταλήψεων, των προσφύγων και των μεταναστών, και για την αντεπίθεση στην κρατική καταστολή.

Απέναντι στους κοινούς μας εχθρούς, να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη, τον κοινό μας αγώνα που θα ανατρέψει τον σάπιο κόσμο της εξουσίας και θα ανοίξει το δρόμο για την Κοινωνική Επανάσταση, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ!

NO PASARAN!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 12.00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

καμιά νοσταλγία για αυτόν το γερασμένο κόσμο που, από καιρό πια, ανήκει στο παρελθόν. Κανένας συμβιβασμός με το αβίωτο παρόν που υπόσχεται μόνο το χειρότερο. Κανένας δισταγμός και φόβος για το μέλλον που θέλουμε : την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον κομμουνισμό.

Αθήνα, Αύγουστος 2019
Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

*συνέλευση για την επανοικείοποιηση των Εξαρχείων, Ιούλιος 2019

πηγή : https://epitaprosw.espivblogs.net/2019/08/30/…


Παρέμβαση στην Ελευσίνα

post image

Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποίησαν παρέμβαση σε συναυλία που γινόταν στην Ελευσίνα στα πλαίσια του φεστιβάλ των Αισχυλείων. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης αναρτήθηκε πανό για τις πρόσφατες εκκενώσεις των καταλήψεων στα Εξάρχεια ενώ μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια που καλούν στην αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία ηρώων το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν παραπάνω από θετικές. Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη συμμετέχουμε μαζικά στην πορεία ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία στα προπύλαια στις 12:00 και έπειτα κατευθυνόμαστε στην Ελευσίνα για την αντιφασιστική συναυλία που είναι αφιερωμένη στον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα. Ακολουθεί το υλικό που μοιράστηκε και αναρτήθηκε.

Αντιφασίστες και αντιφασίστριες από την Ελευσίνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599759/


Ανάληψη Ευθύνης [Θεσ/νίκη]

post image

NO PASARAN

Τα ξημερώματα της 27ης Αυγούστου, έγινε επίθεση με σφυρία στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Σταυρούπολης της Νέας Δημοκρατίας, ως ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις που δέχθηκαν επίθεση από το κράτος.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το πρωί της 26ης Αυγούστου εκκένωσε 4 καταλήψεις στα εξάρχεια με την ταυτόχρονη προσαγωγή 143 προσφύγων και το ξεσπίτωμα τους από τις καταλήψεις στέγης, μια επιχείρηση που βάδιζε στα χνάρια των κατασταλτικών κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι επιχειρήσεις αυτές είχαν εξαγγελθεί εδώ και καιρό από τα επιτελεία του κράτους σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουν τον αναρχικό χώρο.

Ως αναρχικοί/ες και ελευθεριακοί/ες κομμουνιστές/τριες θα υπαρασπιστούμε τις καταλήψεις μας με κάθε κόστος

Μπροστά στην κρατική καταστολή καμιά παράδοση καμιά ανακωχή

*όλοι/ες στις κινητοποιήσεις

7/9 Αντικρατική, αντικυβερνητική συγκέντρωση Καμάρα 17:00

14/9 Αντικατασταλτική πορεία στα προπύλαια 12:00

αναρχικοί-ές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599785/


[ενημέρωση απο τις προπαγανδιστικές δράσεις που έγιναν στην Πολυτεχνειούπολη, τις εστίες Α' ΦΕΠΑ, το Γεωπονικό και το Πάντειο]

AΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Που αποσκοπεί στην όξυνση της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και των αποκλεισμών, που στοχοποιεί τις καταλήψεις, το αναρχικό κίνημα, τους πρόσφυγες και μετανάστες, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες

Που εκδηλώνεται με τα σχέδια αστυνομικής κατοχής των Εξαρχείων και τις επιθέσεις σε χώρους αγώνα, με την κατάργηση του ασύλου, τις διώξεις και φυλακίσεις αγωνιστών, την αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου του κράτους

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
για την αντεπίθεση στο καθεστώς της εκμετάλλευσης και της υποταγής

ΝΟ PASARAN!

Διαδήλωση ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία και αλληλεγγύης στους κατειλημμένους χώρους, τις δομές του αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 12.ΟΟ Μ.

αναρχική φοιτητική συνέλευση Αροδαμός

πηγή : https://el-gr.facebook.com/afsarodamos/


Κάλεσμα στη διαδήλωση ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία/αλληλεγγύης σε κατειλημμένους χώρους, κοινωνικές-ταξικές αντιστάσεις

Ως Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση στηρίζουμε και καλούμε στην αντικατασταλτική διαδήλωση στις 14 Σεπτέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.

Αντιλαμβανόμαστε την επίθεση που πραγματοποιούν οι κατασταλτικές δυνάμεις στη γειτονιά των Εξαρχείων ως κομμάτι μιας συνολικής επίθεσης προς τους από κάτω.

Σπάμε τον φόβο, την αδράνεια, την εξατομίκευση, την υποταγή και δυναμώνουμε τις εκδηλώσεις κοινωνικής ανυπακοής.

Επιδιώκουμε τη σύνδεσή μας με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και προς την κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η κοινή μας παρουσία σε συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, εκδηλώσεις, σε κάθε πεδίο αγώνα. Αναγνωρίζοντας τη συνολική και ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου, αναζητάμε τη συμπόρευση με άλλα μετωπικά σχήματα στην κατεύθυνση ενίσχυσης των αντιστάσεων σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, σε χώρους εργασίας, γειτονιές, σχολεία, σχολές και παντού.

Ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία - αλληλεγγύη στους κατειλημμένους χώρους, τις δομές του αγώνα, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 12 Μ.

Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση | επικοινωνία: seseexem@espivex.net, blog: seseem.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599814/


ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΞΕΚIΝΗΣΕ… ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Ξημερώματα 26/9 μια νέα κατασταλτική επιχείρηση εξελίσσεται στην περιοχή των Εξαρχείων με τέσσερις καταλήψεις να εκκενώνονται. 143 μετανάστες, που διέμεναν σε δύο από αυτές, τσουβαλιάζονται σε χώρους κράτησης και κέντρα «φιλοξενίας», χωρίς καμία πρόβλεψη για στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπoύς διαβίωσης (επαρκή χώρο, τροφή κτλ.), ως συνήθως. Από τους εν λόγω μετανάστες, οι 10 οδηγούνται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας προς απέλαση, επειδή δεν έχουν χαρτιά. Τρεις καταληψίες συλλαμβάνονται και άλλος ένας, που βρίσκεται σε σημείο άσχετο με κάποια κατάληψη, περνά ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας για κάποιες ώρες, κατά τις οποίες γίνεται έλεγχος στο σπίτι του και σε ένα δεύτερο εγκαταλελειμμένο χώρο της περιοχής όπου βάσει μιας, για άλλη μια φορά, ανώνυμης καταγγελίας υποτίθεται πως έκρυβε όπλα και ναρκωτικά. Τελικά αφήνεται ελεύθερος καθώς οι διωκτικές αρχές δεν βρίσκουν τίποτα.

Με πλήθος αστυνομικών και κατασταλτικών δυνάμεων να εγκαθίστανται πλέον μόνιμα σε διάφορα σημεία των Εξαρχείων, ξεκινά ένα γαϊτανάκι αστυνομικής βίας και κρατικής καταστολής, με επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σε κατειλημμένους χώρους από τα ΜΑΤ. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δύο επιθέσεις στο Κ*VOX, η πρώτη με ρίψη δακρυγόνου στον γεμάτο από κόσμο χώρο και με χρήση γκλοπ σε όσους βρίσκονταν στην είσοδο, προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς, και η δεύτερη με ρίψη ασφυξιογόνου εντός του πάλι γεμάτου χώρου της κατάληψης. Χρήση χημικών και γκλοπ γίνεται επίσης και σε κόσμο που παρακολουθεί συναυλία στην πλατεία. Δύο επιθέσεις δέχεται και το «Στέκι Αναρχικών Μεταναστών», όπου στην πρώτη σκίζονται πανό που βρίσκονται εκτός του κατειλημμένου χώρου και στη δεύτερη τα ΜΑΤ μπαίνουν εντός της κατάληψης και καταστρέφουν ότι βρίσκουν εκεί. Τέλος, σπάζεται η κλειδαριά στην κατάληψη "Ομόκεντρο". Σε όλο αυτό το διάστημα γίνονται συνεχείς προσαγωγές καθώς και σεξιστικά σχόλια και απειλές σε κατοίκους και περαστικούς της περιοχής από τα ΜΑΤ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό βίαιης ομοφοβικής επίθεσης σε ζευγάρι που περνούσε από τη γειτονιά. Αυτά είναι μόνο κάποια από τα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες μέρες στη γειτονιά των Εξαρχείων.

Η σκλήρυνση της καταστολής δεν αποτελεί έκπληξη, αφού η επίπλαστη ασφάλεια που αυτή θα πρόσφερε, αποτέλεσε κεντρικό κομμάτι της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ και ένα από τα δυνατά χαρτιά για την εκλογή της. Φυσικά, όπως έσπευσαν να υπενθυμίσουν και κάποια στελέχη της νυν αντιπολίτευσης, οι τωρινοί κρατικοί στόχοι δεν είναι νέοι, αλλά συνέχεια της προηγούμενης "αριστερής διαχείρισης", η οποία την τετραετία που πέρασε ακολούθησε και αυτή πιστά το έργο των προκατόχων της, με υπογραφές μνημονίων, εκκενώσεις καταλήψεων, ψήφιση νέου ποινικού κώδικα, απελάσεις μεταναστών. Έτσι συνεχίζει τώρα και η δεξιά, κάνοντας εμφανές για μια ακόμη φορά ότι με τις εναλλαγές διακυβέρνησης το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος επιβολής των κρατικών επιταγών. Η αριστερά είχε μια χειρουργική μέθοδο για την εφαρμογή των κρατικών σχεδιασμών που αποσκοπούσε στην ελαχιστοποίηση των αντιστάσεων, ενώ η δεξιά στηρίζεται στην διάχυση του φόβου και την υιοθέτηση περισσότερο ακραίων μέτρων επιβολής. Η πρόθεση κράτους και κεφαλαίου να περάσουν σε μικρότερο χρόνο μια σειρά σχεδιασμών που θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις ζωές των από τα κάτω, με εκμετάλλευση κάθε σπιθαμής γης (ΒΑΠΕ, εξορύξεις, εξευγενισμός - gentrification περιοχών), ιδιωτικοποιήσεις, χειρότερες συνθήκες εργασίας (κατάργηση της δικαιολόγησης των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα), πρόσβαση στην υγεία με κριτήρια κλπ, γνωρίζουν ότι είναι ζήτημα χρόνου να προκαλέσει αντιδράσεις. Απαραίτητη λοιπόν από μέρους τους είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος φόβου και καταστολής που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην εκδήλωση κάθε αντίδρασης. Προς αυτόν το σκοπό, χρησιμοποιείται η εκμετάλλευση και η δημιουργία διαχωρισμών (εργαζόμενοι - άνεργοι, ντόπιοι - μετανάστες, ασφαλισμένοι - ανασφάλιστοι κλπ), η εφαρμογή μέτρων ανά μεμονωμένες ομάδες αρχικά, η άσκηση ακραίων κατασταλτικών μεθόδων σε περιθωριοποιημένες ομάδες (μετανάστες, τοξικοεξαρτημένους κτλ), όπως και η χρήση, ως προειπώθηκε, του δολώματος της ασφάλειας και τις πάταξης του «εσωτερικού εχθρού», που σε ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου είναι αρκετό για την αποδοχή οποιουδήποτε μέτρου.

Ως προς το κίνημα, που το κράτος γνωρίζει ότι θα βρει απέναντί του, η επίθεση παίρνει πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η σφοδρή βία που αναφέραμε παραπάνω εναντίον καταληψιών και προσφύγων, η χρήση ανώνυμης καταγγελίας για την δικαιολόγηση άτυπης και πολύωρης απαγωγής και η κατασκευή μεθοδευμένων κατηγορητηρίων, είναι πρακτικές που έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, τόσο για να τρομοκρατήσουν αλλά και για να εκδικηθούν και εξοντώσουν τα αγωνιζόμενα υποκείμενα. Ας μην ξεχνάμε εδώ τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης, με την υπουργοποίηση του γνωστού σε όλους για το δόγμα «μηδενικής ανοχής», Μ. Χρυσοχοΐδη. Καθώς και τις εξαγγελίες για την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, την δημιουργία νέων φυλακών, την αυστηροποίηση της νομοθεσίας που αφορά τους πολιτικούς κρατούμενους και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο υποτίθεται πως κάλυπτε διάφορες «παραβατικές συμπεριφορές». Το έδαφος φυσικά είχε ήδη στρωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, με την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε αλλαγές των ποινών για πλημμελήματα, ανοίγοντας την πόρτα της φυλακής σε όποια/οιον αντιστέκεται.

Από το '80 στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικές καταλήψεις, καταλήψεις στέγης και καταλήψεις που συνδυάζουν την πολιτική δράση με την στέγη. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν εμφανιστεί και καταλήψεις στέγης μεταναστών όπου ασχολούνται ειδικά με το πρόβλημα στέγασης μεταναστών και προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα. Το κράτος και οι καπιταλιστές ενοχλούνται από την ύπαρξη καταλήψεων. Τους ενοχλεί το γεγονός ότι μέσα από αυτές βγαίνει πολιτικός λόγος και δράσεις ενάντια στο υπάρχον σύστημα. Θέλουν μία δημοκρατία που δίνει το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης μόνο σε όσους συναινούν με την αδικία που δημιουργεί η οικονομία της ελεύθερης αγοράς, μόνο σε όσους αποδέχονται τους νόμους που είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους. Πέρα απο τον πολιτικό λόγο ενοχλητική γι' αυτούς είναι και η πολιτική δράση της κάθε κατάληψης. Είναι και η ίδια η λειτουργία των καταλήψεων. Ενοχλούνται γιατί κάποιοι αυτοοργανώνουν τη ζωή τους μακριά από τις λογικές της εμπορευματοποίησης. Εξάλλου στα δικά τους σχέδια ακόμα και οι βασικές μας ανάγκες (σίτιση, στέγαση, υγιεινή) είναι εμπορεύματα που όποιος δεν έχει τη δυνατότητα να τα αγοράσει αποκλείεται από αυτά. Ενοχλούνται, γιατί κάποιοι άνθρωποι αποφασίζουν να δώσουν ξανά ζωή σε εγκαταλελειμμένα κτήρια της μητρόπολης. Για αυτούς είναι προτιμότερο να υπάρχουν κτήρια-φαντάσματα παρατημένα στη μοίρα τους, αρκεί το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς να μένει σεβαστό, παρά τα ίδια κτήρια να αποκτούν ζωή και χρησιμότητα από άτομα και ομάδες που δεν αναγνωρίζουν την έννοια της ιδιοκτησίας ως ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας. Ενοχλούνται και από την ιδέα ότι οι μετανάστες μαζί με αλληλέγγυους μπορούν να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους. Τους μετανάστες τους θέλουν ως μία ελεγχόμενη μάζα που χρησιμεύει μόνο σαν φθηνά εργατικά χέρια με όποιον περισσεύει να πετάγεται στα σκουπίδια.

Εμείς λοιπόν, είμαστε από αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται τις καταλήψεις ως κτήμα τους αλλά σαν χώρους που δεν ανήκουν σε κανέναν και είναι ανοιχτοί στο να χρησιμοποιηθούν από όλους. Οι καταλήψεις μας είναι χώροι που ακροβατούν ανάμεσα σε μια κοινωνία ελευθερίας της ανθρώπινης ζωής και δημιουργικότητας και στην κοινωνία που πασχίζουν να συντηρήσουν κράτος και καπιταλιστές, όπου αν κάποιος δεν μπορεί να συντηρήσει την δική του ιδιοκτησία είναι ένα παράσιτο που πρέπει να απομονωθεί. Είναι αυτονόητο λοιπόν το κράτος να αντιμετωπίζει τις καταλήψεις ως κάποιο εχθρικό στρατόπεδο εν καιρώ πολέμου και όχι απλά ως "εστίες ανομίας" όπως μας λένε καθημερινά τα ΜΜΕ. Κομμάτι της προπαγάνδας τους δεν είναι μόνο να δυσφημίσουν τον εχθρό τους αλλά να τον κάνουν να φαίνεται ότι δεν υπάρχει καν. Οι καταλήψεις για αυτούς είναι "ορμητήρια μπαχαλάκηδων", η άρνηση των καταληψιών να δεχτούν τους νόμους της ιδιοκτησίας ταυτίζεται με αποδοχή κάθε είδους "παρανομίας" και οι μετανάστες που συμμετέχουν στις καταλήψεις θεωρούνται ότι είναι ελεγχόμενοι από τους αναρχικούς και ότι χρησιμοποιούνται από αυτούς σαν προσωπικός τους στρατός. Για εμάς οι καταλήψεις αποτελούν κοινότητες στις οποίες υπάρχουμε και προκρίνουμε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, πέρα από κάθε είδος εξουσία και διαχωρισμούς, με σχέσεις στηριζόμενες στην ισότητα, την αλληλεγγύη και την ελευθερία. Είναι χώροι που αποτελούν ορμητήρια αγώνα ενάντια σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η εκμετάλλευση, ο ατομικισμός και η μοιρολατρία.

Στην επίθεση που έχει εξαπολύσει το κράτος, τόσο στην γειτονιά των Εξαρχείων όσο και ευρύτερα στους κατειλημμένους χώρους, η απάντηση δίνεται ήδη. Δίνεται στις καθημερινές πλέον συνελεύσεις σε κατειλημμένους χώρους και στο Πολυτεχνείο, στην έμπρακτη αμφισβήτηση της καταστολής με την παρουσία μας στην «εμπόλεμη ζώνη» των Εξαρχείων, στις μαζικές, αντανακλαστικές κινήσεις και οργανωμένες διαδηλώσεις και συγκρούσεις που πραγματοποιούνται συνεχώς. Γνωρίζουμε πως οι σχεδιασμοί του κράτους πηγαίνουν μακριά κι ότι αυτή η μάχη, που προετοιμάζεται καιρό τώρα, δεν θα τελειώσει γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε πως ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι να βρισκόμαστε συλλογικά απέναντι σε κάθε νέα επίθεση του κράτους, όλο και πιο αποφασιστικά και ανυποχώρητα. Μέσα από την πολυμορφία των δράσεων μας και την αλληλεγγύη, να δείξουμε ότι δεν υποχωρούμε και να αντεπιτεθούμε.

Αλληλεγγύη στους κατειλημμένους χώρους και δύναμη σε όσους και όσες αγωνίζονται

Να μην αφήσουμε καμία κρατική επίθεση αναπάντητη

Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές

Συμμετέχουμε στην αντικατασταλτική διαδήλωση,

Σάββατο 14/09, 12:00 Προπύλαια

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ

Ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

email: efimexerida@esexpiv.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599815/


14/9 - Προπύλαια, 12 Μ: Κάλεσμα στη διαδήλωση αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης, ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ, ΤΩΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΓΩΝΑ,

ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

που στοχεύει στη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου και των φυσικών πόρων, στην περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση βασικών κοινωνικών αναγκών, στην πλήρη εξάλειψη των εργασιακών μας κεκτημένων / δικαιωμάτων, στον πλήρη αποκλεισμό των πλέον ευάλωτων κομματιών της κοινωνίας

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ - ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΝΕΟΛΑΙΩΝ

ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ - ΑΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση - μικροφωνική

που καλείται από πολιτικές καταλήψεις, καταλήψεις στέγης προσφύγων και μεταναστών, πολιτικές συλλογικότητες και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια

ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, 6 μ.μ.

Καλούμε στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης στους κατειλημμένους χώρους, στις δομές του αγώνα, στους πρόσφυγες και μετανάστες, στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 12 Μ.

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

http://sakakp.blogspot.com | sakaexkp@gmailex.com

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599831/


ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΑΡΚΟΜΑΦΙΕΣ -ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 14/9, 12 Μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗN ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ KAI THN ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ - ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΑΡΚΟΜΑΦΙΕΣ

Στις 26 Αυγούστου, ισχυρές δυνάμεις καταστολής πραγματοποιούν εισβολή στην περιοχή των Εξαρχείων, με αποτέλεσμα την εκκένωση τεσσάρων καταλήψεων, τη σύλληψη τριών καταληψιών και τη βίαιη απομάκρυνση και προσαγωγή 143 προσφύγων και μεταναστών. Λίγες μέρες μετά, στις 29 Αυγούστου, δυνάμεις των ΜΑΤ, σε μια επίδειξη ισχύος, επιτίθενται με ρίψη χημικών στο Κ*Βοξ, προκαλώντας τον τραυματισμό συντρόφων και επιφέροντας υλικές ζημιές στο κτίριο. Οι συγκεκριμένες επιθέσεις αποτελούν μέρος της ευρείας κατασταλτικής εκστρατείας του κράτους που έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό από τα αστυνομικά επιτελεία, τους ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους και τα μιντιακά παπαγαλάκια τους, θέτοντας ως βασικές της αιχμές το χτύπημα των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων δομών αγώνα και στέγασης προσφύγων και μεταναστών, την αστυνομική κατοχή του δημόσιου χώρου, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την εγκληματοποίηση και ποινικοποίηση των αντιστάσεων που αναπτύσσονται απέναντι στις αντικοινωνικές πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου.

Πρόκειται για τη συνέχιση του σχεδιασμού που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και έρχεται να ολοκληρώσει η νέα, μετά την ανανέωση της κοινωνικής νομιμοποίησης που άντλησε μέσα από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Όπως γράφαμε σε προηγούμενες ανακοινώσεις της Συνέλευσης για την Επανοικειοποίηση των Εξαρχείων: Η γιγάντωση των ναρκομαφιών, η μετατροπή της πλατείας στην μεγαλύτερη ναρκοπιάτσα του κέντρου της Αθήνας και το στρίμωγμα κάθε λογής αντικοινωνικών συμμοριών στην περιοχή αποτέλεσαν ένα κρατικό - καπιταλιστικό σχέδιο. Επιβλήθηκαν ως αντίπαλο δέος στην ανάπτυξη των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων καθώς και για την κοινωνική αποσάθρωση της γειτονιάς. Η γενικευμένη αντικοινωνική συνθήκη που διαμορφώθηκε υπό την πλήρη εποπτεία και αξιοποίηση των κατασταλτικών επιτελείων και μηχανισμών του κράτους, αποτέλεσε την αναγκαία μεταβατική συνθήκη για την απονοηματοδότηση της αυτοοργάνωσης και τον μαρασμό των ριζωμένων εδώ και δεκαετίες χαρακτηριστικών της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συνύπαρξης και της αντίστασης στο έδαφος των Εξαρχείων. Αποτέλεσε το όχημα για την κοινωνική νομιμοποίηση μιας συντριπτικής αστυνομικής επέμβασης, το τσάκισμα των αγωνιστών, την εκδίωξη των απόκληρων, των προσφύγων, των μεταναστών και συνολικά των φτωχών από την περιοχή. Το όχημα για την κατασταλτική, ιδεολογική και "αναπτυξιακή" επέλαση του κράτους και του κεφαλαίου στην περιοχή και την απρόσκοπτη μετατροπή της σε ζώνη υψηλής καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Η ιδεολογική επίθεση του καθεστώτος σήμερα, μέσα από τα μιντιακά φερέφωνα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αξιοποιεί τη στρατηγική της προηγούμενης κυβέρνησης ταυτίζοντας τον κόσμο του αγώνα και το σύνολο του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού με το έγκλημα, για να εμπεδώσει κοινωνικά το "Καθεστώς Εξαίρεσης" τόσο για τους αναρχικούς και πολλούς άλλους αγωνιστές της βάσης όσο και για τους πρόσφυγες και μετανάστες και να δικαιολογήσει κοινωνικά την αστυνομική βία πάνω τους. Να επεκτείνει εκ νέου τα όρια της δολοφονικής δράσης των σωμάτων ασφαλείας πέρα από εκεί που τέθηκαν με την εξέγερση του Δεκέμβρη.

Η προπαγανδιστική ρητορική περί "άβατου ανομίας" των Εξαρχείων εξυπηρετεί ακριβώς αυτή τη στρατηγική. Επιχειρεί να εμφανίσει την γειτονιά ως ένα στρατόπεδο εγκληματιών και "μπαχαλάκηδων" απέναντι στο στρατόπεδο της έννομης δημοκρατικής τάξης. Ωστόσο τα Εξάρχεια δεν είναι ούτε άβατο, ούτε πολύ περισσότερο στρατόπεδο. Είναι μια γειτονιά με τις αντιθέσεις και τα αδιέξοδα που παράγει το χρεοκοπημένο πολιτικοοικονομικό σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας, όπως κάθε γειτονιά. Που φέρει όμως επιπλέον μια βαθειά κουλτούρα αμφισβήτησης της εξουσίας και ένα ιδιαίτερο ιστορικό και αγωνιστικό βάρος που της έχουν προσδώσει οι αγώνες χιλιάδων ανθρώπων. Από την περίοδο της Κατοχής, τα Δεκεμβριανά και τη Δικτατορία ως την εξέγερση του 2008, τις μεγάλες κινητοποιήσεις αντίστασης τα επόμενα χρόνια στην επιβολή επαχθέστερων όρων επιβίωσης, μέχρι και σήμερα. Και γι αυτόν τον λόγο αποτελεί ένα σημαντικό έδαφος στο κέντρο της πόλης για την ανάπτυξη ευρύτερα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Ένα αγκάθι στην επιχείρηση ολοκληρωτικής κρατικής επιβολής στην κοινωνία και ελέγχου της πόλης, προκαλώντας διαχρονικά το μένος των κρατικών αξιωματούχων και αμέτρητες ατελέσφορες κατασταλτικές επιχειρήσεις εδώ και δεκαετίες.

Γιατί πέρα από τα χιλιοπαιγμένα κλισέ της κρατικής προπαγάνδας, αυτό που είναι πραγματικά επικίνδυνο για το κράτος δεν είναι κάποιος φανταστικός στρατός αλλοφρόνων στο "άβατο των Εξαρχείων" αλλά οι αξίες και τα προτάγματα της ταξικής αλληλεγγύης, της μαχητικής αντίστασης, της κοινωνικής αυτοοργάνωσης, του αντιρατσισμού, της συνύπαρξης και του σεβασμού διαφορετικών ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου ή καταγωγής, η ιστορία των αγώνων και το όνειρο για έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης, που έχουν ριζώσει πια βαθειά σε μια κοινωνία στην οποία τα αφεντικά δεν έχουν να υποσχεθούν τίποτα άλλο πέρα από φτώχεια, καταστολή και φασισμό. Και αυτές τις αξίες, τα προτάγματα και τους αγώνες που γεννούν, είναι που θέλει να ξεριζώσει το κράτος από τα Εξάρχεια, το κέντρο της πόλης και κάθε γειτονιά.

Από τη μεριά μας, ως συλλογική διαδικασία αγώνα βρεθήκαμε ανελλιπώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια μαζί με πολλούς άλλους, σε ευθεία αντιπαράθεση με τις ναρκομαφίες, τα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού και τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς του κράτους, αναγνωρίζοντας την εκφυλιστική επίδραση τους πάνω στο σύνολο της κοινωνικής ζωής και στο κίνημα. Αναγνωρίζοντας το κρίσιμο διακύβευμα του αγώνα και πιστεύοντας με βεβαιότητα στις πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες του κόσμου της αυτοοργάνωσης απέναντι στην αντικοινωνική συνθήκη που επιχειρήθηκε να επιβληθεί ολοκληρωτικά στην περιοχή. Το πλήθος των κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσαν ανάχωμα στην άνευ όρων εξάπλωση αυτής της συνθήκης, εμπόδιο στην στρατηγική του κράτους και στη συγκάλυψη του αντικοινωνικού του ρόλου, σημείο αγωνιστικής συσπείρωσης έναντι της παραίτησης, της συναίνεσης, της παράδοσης και αφομοίωσης του κινήματος και μια σημαντική αγωνιστική παρακαταθήκη μπροστά στη σημερινή γενικευμένη κατασταλτική επιχείρηση.

Έτσι πιστεύουμε και τώρα ότι απέναντι σε αυτήν την κατασταλτική επιχείρηση οι αντιστάσεις μπορούν να αναπτυχθούν με αγωνιστική αξιοπιστία, μόνο στον βαθμό που κατακτιούνται και συντίθεται σταθερές θέσεις και στάσεις απέναντι στην παρασιτική, διαβρωτική και εκφυλιστική για το σύνολο της κοινωνικής ζωής δράση της ναρκομαφίας και των αντικοινωνικών συμμοριών, τόσο από τα ίδια τα εγχειρήματα και τους ανθρώπους τους που βρίσκονται άμεσα στο στόχαστρο της καταστολής όσο και από ευρύτερα κομμάτια του κινήματος. Και αυτή είναι η μοναδική προοπτική συνάντησης πολλών και διαφορετικών ώστε να αντιπαρατεθεί στα Εξάρχεια με όρους νίκης ο ζωντανός και σύνθετος κόσμος του αγώνα με τον σάπιο κόσμο της εξουσίας, της καταστολής, του ναρκεμπορίου, του καπιταλισμού, του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Σε αυτήν την κατεύθυνση στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αυτοοργανωμένη δομή και κάθε αγωνιστή που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κρατική καταστολή και στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που αναπτύσσεται με αγωνιστική αξιοπιστία και αξιοπρέπεια από τα κάτω απέναντι στην κρατική - καπιταλιστική βαρβαρότητα, πιστεύοντας πως όταν χτυπούν έναν από εμάς πρέπει να μας βρίσκουν όλους απέναντί τους. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τη συγκέντρωση-μικροφωνική, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μμ. στην πλατεία Εξαρχείων και καλούμε στη διαδήλωση το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 μ. στα Προπύλαια, στην κατεύθυνση του χτισίματος ενός εξωστρεφούς πλατιού μετώπου αντίστασης στους σημερινούς κρατικούς σχεδιασμούς. Για την υπεράσπιση της ζωής, της αξιοπρέπειας, των αυτοοργανωμένων δομών, του ελεύθερου δημόσιου χώρου, της αγωνιστικής ιστορίας μας. Για τη διαμόρφωση των όρων της αυριανής κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση-μικροφωνική, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, Πλατεία Εξαρχείων, 6 μ.μ. - Άνοιγμα του πολιτικού περιπτέρου

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 12 Μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συνέλευση για την Επανοικειοποίηση των Εξαρχείων

Σεπτέμβριος 2019

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599829/


Κάλεσμα στην πορεία της 14 Σεπτέμβρη ενάντια στην κρατική καταστολή

Καλούμε στην πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή στα Προπύλαια 12 το μεσημέρι Σάββατο 14 Σεπτέμβρη. Ώς Ανοιχτή Συνέλευση Καταλήψεων, Συλλογικοτήτων, Στεκιών, Διεθνιστών, Προσφύγων-Μεταναστών και Αλληλέγγυων, με οργανωμένο μπλόκ προσκαλούμε κόσμο να κατέβει στην πορεία για να υπερασπιστεί τις καταλήψεις και να αντισταθεί στην κρατική καταστολή.

Ακολουθεί το κείμενο της συνέλευσης.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Το κράτος και το κεφάλαιο πάντα εξαπέλυαν επίθεση στις ελευθερίες της κοινωνικής βάσης και καταλήστευαν την εργασία και τους πόρους της. Τα τελευταία χρόνια βιώσαμε μία από τις πιο βίαιες επιθέσεις με μαζική εξαθλίωση και φτωχοποίηση των ήδη καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων ανθρώπων. Από την άλλη πλευρά, εκδηλώθηκε ευρεία κοινωνική αντίσταση και αλληλεγγύη. Αγωνιστές και αγωνίστριες δημιούργησαν μια ποικιλία αυτο-οργανωμένων χώρων όπως υποδομές στέγασης, κοινωνικά ιατρεία, συλλογικές κουζίνες, ανοιχτά πάρκα και δημόσιους χώρους που αποτελούν μερικά από τα κύρια παραδείγματα. Παρά τις αδυναμίες και τις υποχωρήσεις, με καταλήψεις, με πολιτικές ομάδες, με σωματεία βάσης, με συνελεύσεις πλατειών και γειτονιών, το κίνημα δημιούργησε ένα σταθερό κοινωνικό έδαφος που έχει συγκεντρώσει σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες, σχηματίζοντας κοινότητες αγώνα με ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και έχοντας μια ευρεία απεύθυνση στην κοινωνία, ασκώντας παράλληλα και κριτική. Πολλές φορές έπρεπε να χρησιμοποιήσει τη βία για να υπερασπιστεί και να επεκτείνει τους ελεύθερους χώρους και τα εδάφη του από τα κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα και τις φασιστικές επιθέσεις. Το κίνημα μεγάλωσε μέσα στην πολυμορφία και την ζωντάνια, παρά τη συνεχιζόμενη ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των κινητοποιήσεων.

Στα πλαίσια αυτής της κοινωνικής-ταξικής σύγκρουσης, την Δευτέρα, 26/8 το κράτος με πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλε στα Εξάρχεια και εκκένωσε 4 καταλήψεις. Δυο προσφυγικές μεταναστευτικές, την Transito και την Σπύρου Τρικούπη 17 όπου αιχμαλώτισαν 144 πρόσφυγες μετανάστες/-τριες ξεριζώνοντάς τους για δεύτερη φορά από τους χώρους διαμονής τους και απομονώνοντάς τους σε κέντρα κράτησης. Εισβολές-εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε υπό διαμόρφωση στεγαστική και πολιτική κατάληψη στην Ασημάκη Φωτήλα και στην κατάληψη Gare όπου πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις. Οι μπάτσοι προχώρησαν επίσης και σε εισβολή στο σπίτι συντρόφων από την κατάληψη Gare. Τις επόμενες μέρες οι μπάτσοι έδιωξαν τους άστεγους από το λόφο του Στρέφη, χτύπησαν ομοφυλόφιλους, επιτέθηκαν στο στέκι αναρχικών μεταναστών, στον κατειλημμένο κοινωνικό χώρο Κ*Βοξ. Το κίνημα έδωσε πολύμορφες απαντήσεις στην καταστολή με συγκεντρώσεις, συγκρούσεις και μαζικές διαδηλώσεις.

Εκτός από τις καταλήψεις και το ίδιο το κίνημα, οι συγκεκριμένες κατασταλτικές επιχειρήσεις έχουν ως στόχο τους μετανάστες/-τριες και πρόσφυγες. Αυτοί/-ές αποτελούν ένα από τα πιο καταπιεσμένα κομμάτια της κοινωνίας αφού η ίδια τους η ύπαρξη κρίνεται παράνομη. Σε κατάσταση παρανομίας δεν υπάρχει πρόσβαση σε υγεία και εκπαίδευση ενώ οι όροι εργασίας είναι όροι πραγματικής σκλαβιάς. Η κατάσταση αποκλεισμού, η οποία πολλές φορές έρχεται και από ένα κομμάτι της κοινωνίας, τους οδηγεί σε βίαιες και εξαγριωτικές καταστάσεις, οι οποίες μετά χρησιμοποιούνται από το κράτος και τους ρατσιστές για να επιτεθούν στους μετανάστες. Πολλοί επιλέγουν την αυτο-οργάνωση και τις δομές αλληλεγγύης του κινήματος ώστε να επιβιώσουν και να αντισταθούν. Μαζί με ντόπιους και διεθνείς αλληλέγγυους/-ες χτίζουν κοινότητες και διεκδικούν την ορατότητά τους αποτελώντας άμεση απειλή για την πολιτική και οικονομική εξουσία. Η αλληλεγγύη που χτίζουμε βρίσκεται σε αντίθεση με την ανθρωπιστική βοήθεια των ΜΚΟ που θυματοποιούν τους μετανάστες και βγάζουν χρήμα από τα προβλήματά τους. Η πραγματική αλληλεγγύη βρίσκεται σε σύγκρουση με τον ανθρωπισμό του κράτους που χρησιμοποιείται απλά για να συγκαλύψει τους θανάτους στα σύνορα και τις δολοφονικές συνθήκες στα κέντρα κράτησης. Εκεί οι κρατούμενοι/-ες στερούνται ιατρικής περίθαλψης υποφέροντας καθημερινά από ασθένειες που οδηγούν στο θάνατο, στερούνται βασικής υγιεινής ζώντας με κοριούς στα κελιά και άθλιο φαγητό, βασανίζονται κατ' εξακολούθηση με ξυλοδαρμούς, βιασμούς από τους ανθρωποφύλακες κι όλα αυτά με σκοπό να εγκαταλείψουν το ελλαδικό και ευρωπαϊκό έδαφος και να μην προβάλουν καμία αντίσταση στην περαιτέρω υποτίμηση και απαξίωσή τους. Η μεταφορά τους από τις καταλήψεις που οι ίδιοι επιλέξανε να ζούνε αναιρεί την αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεσή τους, ενώ η δικαιολογία πως τα κέντρα κράτησης είναι ασφαλέστερα και πιο υγιεινά αποτελεί ένα από τα πιο χυδαία ψέματα του κράτους, μια απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας.

Όσο αφορά πιο συγκεκριμένα τις καταλήψεις, όλα αυτά τα χρόνια έχουν απαντήσει σε πληθώρα αναγκών και επιθυμιών. Είναι ελεύθεροι χώροι όπου η κοινωνική βάση δημιουργεί εκ νέου τις σχέσεις της χωρίς κρατικό έλεγχο και οικονομικό αποκλεισμό, υπερβαίνοντας εθνικές, έμφυλες και άλλες συστημικές διακρίσεις. Απαντάνε σε βασικές ανάγκες όπως η στέγαση, σπάζοντας τον εκβιασμό του ενοικίου και εν μέρει της μισθωτής σκλαβιάς. Σε καιρούς μαζικού εκτοπισμού που προκαλείται από την φτώχεια και τους διακρατικούς πολέμους, έχουνε προσφέρει καταφύγιο σε χιλιάδες ανθρώπους απαλλάσσοντάς τους από τα βάρβαρα κέντρα κράτησης μεταναστών. Ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα είναι πως άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές οργανώθηκαν στις καταλήψεις και συγκρότησαν συλλογικά σώματα για να δημιουργήσουν εγχειρήματα που αντανακλούν τον κόσμο ισότητας και ελευθερίας που επιθυμούμε. Οι καταλήψεις από κοινού με άλλες κοινωνικές και κινηματικές δυνάμεις υπερασπίζονται τις γειτονιές και τους δημόσιους χώρους από τα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα της εξουσίας.

Η πολιτική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας είναι συνέχεια της πολιτικής του Σύριζα. Αποσκοπεί στην μετατροπή ολόκληρης της επικράτειας σε εύκολα εκμεταλλεύσιμο έδαφος για το τοπικό και το ξένο κεφάλαιο. Αποτέλεσμα είναι η περαιτέρω εκμετάλλευση και καταστροφή του περιβάλλοντος και ο επιθετικός εξευγενισμός του αστικού χώρου που μετατρέπει γειτονιές εντός των πόλεων σε ζώνες τουριστικής κατανάλωσης, εκτοπίζοντας τους κατοίκους και πραγματοποιώντας μια άτυπη «κοινωνική εκκαθάριση». Για την εφαρμογή των προαναφερθέντων χωρίς μεγάλη αντίσταση, είναι πρωταρχικής σημασίας η πειθάρχηση των εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών, μαθητών, μεταναστών, γυναικών, ΛΟΑΤΚΙ+, η φυλάκιση όσων εξεγείρονται και η στρατιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου. Ορισμένες από τις πρώτες κινήσεις του κράτους ήταν η ενσωμάτωση του σωφρονιστικού συστήματος και του υπουργείου μετανάστευσης στην αστυνομική δικαιοδοσία. Ταυτόχρονα, προσέλαβαν 1500 νέα άτομα στις αστυνομικές δυνάμεις επεκτείνοντας τον κρατικό στρατό καταστολής. Ποινικοποίησαν περαιτέρω τα μέσα του αγώνα και κατάργησαν το πανεπιστημιακό άσυλο προετοιμαζόμενοι να αντιμετωπίσουν τους νέους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες. Αγώνες τους οποίους ο Σύριζα στο παρελθόν αφομοίωσε και απονέκρωσε ανοίγοντας τον δρόμο για ένα ακόμα πιο επιθετικό κράτος που βλέπουμε κατά την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας.

Ως συνέχεια της αντίστασης όλων των τελευταίων χρόνων, καλούμε τον κόσμο του αγώνα, εξεγερμένους και εξεγερμένες, καταληψίες, συλλογικότητες και άτομα, να ενδυναμώσουν την προσπάθεια για ένα ανοιχτό μέτωπο απέναντι στην καταστολή. Με πρωταρχικό στόχο την υπεράσπιση των καταλήψεων και με ευρύτερο στόχο την υπεράσπιση όλων των κοινωνικών κεκτημένων απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο μέχρι την ανατροπή τους.

Να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές και να φτιάξουμε καινούργιες, να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τους κοινωνικούς, ταξικούς και τοπικούς αγώνες. Να μην αφήσουμε τον αγώνα να αφομοιωθεί από καμιά καθεστωτική δύναμη. Να τσακίσουμε τις κατασταλτικές δυνάμεις, να σπάσουμε την μιντιακή προπαγάνδα και να βγάλουμε προς τα έξω την αλήθεια του αγώνα των καταπιεσμένων.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και στους χώρους αγώνα.

Κοινοί αγώνες ντόπιων-μεταναστών

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/-τριών, μεταναστών-προσφύγων, αλληλέγγυων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599843/


Call for the demo on the 14th of September against state repression [English, French, Farsi, Arabic]

από Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/τριών, μεταναστών-προσφύγων, αλληλέγγυων

Τοποθεσία: Athens / Propylea, Panepistimio

Call for the demo on the 14th of September against State Repression

We are calling for a demo against state repression at Propylaia (Panepistimio metro station) at 12:00 on Saturday 14th of September. As the open assembly of squats, collectives, stekia, internationalists, refugees-migrants and solidarians in an organized block, we are inviting people to come down to the street and join us in the demo in order to defend the squats and resist state repression.

Appel à manifestation le 14 Septembre 2019 contre la répression de l'État

Nous appelons à une manifestation contre la répression de l'État à Propylea (métro Panespistimio) à 12:00, samedi 14 septembre. En tant qu'assemblée ouverte des squats, collectifs, stekia, militants internationaux, réfugiés-migrants et solidaires organisés en un bloc commun, nous vous invitons à descendre dans la rue et nous rejoindre pour manifester pour défendre les squats et résister contre la répression de l'État.

دعوت به تظاهرات علیه سرکوب دولتی در همبستگی با اسکواتها و مهاجران

شنبه ۱۴ سپتامبر ساعت ۱۲ ظهر از پروپیلایا ( ایستگاه مترو پانپستیمیو )

ما بهعنوان مجمع عمومی متشکل از گروههای فعال در اسکواتها، پاتوقهای سیاسی، فعالان بینالمللی و همبستگان، مهاجران و پناهندگان یک بلوک واحد سازماندهی کردهایم و از شما دعوت میکنیم که برای دفاع از اسکواتها و مقاومت در برابر سرکوبهای دولتی در این تظاهرات به ما بپیوندید.

دعوة إلى مظاهرة ضد قمع الدولة تضامناً مع المهاجرین و السكواتيين

السبت ۱۴ سبتمبر الساعة۱۲ ظهراً من بروبیلایا (محطة مترو : پاناپستیمیو)

الجمعية العمومیة تتشكل من السكواتيين، الناشطین الدولیین، المتضامنين، المهاجرین واللاجئين ونحن جميعاً نقوم بهذه المظاهرة بتضامن.

ندعوکم للالتحاق بنا للدفاع عن السكواتيين ولمقاومة قمع الدولة.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/80174


Σάββατο 14/9, 12.00 μ.μ., Προπύλαια: Όλες/οι στη διαδήλωση

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση καλεί στη διαδήλωση το Σάββατο 14 του Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

14919.jpg

Η απόφαση της κυβέρνησης της νδ να επιχειρήσει τη λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων, να καταργήσει το άσυλο και να προχωρήσει το ηλεκτρονικό φακέλωμα όσων αγωνίζονται μέσα από σωματεία πάει μαζί με την καταστολή των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων χώρων. Προκειμένου να συνεχιστεί η καπιταλιστική αναδιάρθρωση, επιχειρεί με όρους θεάματος να καθηλώσει τα άτομα στις οθόνες της τηλεόρασης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επιβάλλοντάς τους ως προτεραιότητα το δόγμα "νόμος και ασφάλεια", αλλά και αναζητώντας τον "εσωτερικό εχθρό" στις καταλήψεις στα Εξάρχεια, καθώς και σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας. Την πολιτική αυτή άσκησε και όταν διαχειρίστηκε ξανά την καπιταλιστική αναδιάρθρωση με την άγρια καταστολή εργατικών και κοινωνικών αγώνων, την απαγόρευση συγκεντρώσεων, ακόμη και την προκλητική παρουσία μπάτσων σε γενικές συνελεύσεις σωματείων. Όλα αυτά συντελούνται σήμερα μετά από μια περίοδο κατά την οποία η αριστερά του νεοφιλελευθερισμού, η κυβέρνηση σύριζα, με πολιτική φιλανθρωπίας επιχείρησε να αφομοιώσει αγώνες και αγωνιστές, χωρίς όμως να διστάσει να μεθοδεύσει το χτύπημα των εργατικών και κοινωνικών αντιστάσεων.

Είναι σαφές ότι στόχος τους είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, των αεροδρομίων, των δρόμων, των λιμανιών, των μέσων μαζικής μεταφοράς, του φυσικού αερίου και των πετρελαίων, η λεηλασία της φύσης (Σκουριές, Αχελώος, Άγραφα…) και των δημόσιων χώρων (Ελληνικό, αιγιαλός…), αλλά και η αλλαγή των χρήσεων της γης με τις δήθεν αναπλάσεις, τον "εξευγενισμό", όπως το σχέδιο με τη γραμμή U του μετρό, ώστε να τελειώσουν μια για πάντα οι γειτονιές και οι αντιστάσεις που υπάρχουν ή γεννιούνται μέσα σε αυτές.

Προϋπόθεση για να μεθοδευτούν αυτά είναι η εγκληματοποίηση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, με την ιδεολογική επίθεση από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (ΜΜΕ) ότι δήθεν "η κοινωνία κινδυνεύει από τους καταληψίες", αλλά και με την επιβολή, από τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό, κατάστασης πολιορκίας σε ό,τι αποτελεί ή δυνητικά θα αποτελέσει έδαφος αγώνα και αυτοοργάνωσης, αλλά και καθεστώτος εξαίρεσης για όσ@ δεν πειθαρχούν στην "κανονικότητα" της "νομιμότητας".

H καταστολή των καταλήψεων -πολιτική που εφάρμοσε συστηματικά την προηγούμενη περίοδο και ο σύριζα- παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ σαν προσπάθεια "εκκαθάρισης των Εξαρχείων από την ανομία". Στην πραγματικότητα επιβάλλεται η πλήρης στρατιωτικοποίηση της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η προώθηση ναρκωτικών. Επιχειρούν να χτυπήσουν τους χώρους αντίστασης, απαξιώνοντας τη ζωή των κατοίκων και αλλάζοντας τη χρήση γης με τη μετατροπή και αυτής της περιοχής σε εμπορευματοποιημένη τουριστική ζώνη βραχυχρόνιας μίσθωσης με "γραφικά μαγαζιά".

Ταυτόχρονα, η πολιτική της νδ είναι η απροκάλυπτη ρατσιστική αντιμετώπιση των μεταναστ(ρι)ών με στρατόπεδα συγκέντρωσης-φυλακές, όχι μόνο στα νησιά αλλά και στην εξορία απομακρυσμένων περιοχών στην ενδοχώρα. Η μετανάστευση χαρακτηρίζεται ζήτημα "ασφάλειας" και το δημόσιας τάξης αναλαμβάνει την εξόντωσή τους… Χαρακτηριστικό παράδειγμα δεν είναι μόνο το χτύπημα των καταλήψεων στα Εξάρχεια, που ήταν καταφύγιο μεταναστ(ρι)ών, αλλά και το ζέπελιν της frontex που πετά πάνω από το Αιγαίο, με τον επίγειο εξοπλισμό μέσα στο πανεπιστήμιο στη Σάμο, ακόμη και εν αγνοία της συγκλήτου, η οποία -ξεδοντιασμένη πια χωρίς άσυλο- διαμαρτύρεται επιστολικά…

Το σχέδιο της εξουσίας ήταν, είναι και θα είναι να μην υπάρχουν αντιστάσεις, να αποπολιτικοποιηθούν όχι μόνο τα Εξάρχεια, αλλά και κάθε γειτονιά. Να επιβληθεί η πειθάρχηση, ο έλεγχος και ο τρόμος σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο. Ο καθένας να κοιτά μόνο την επιβίωσή του, κανιβαλίζοντας τους συναδέλφους του, τους γείτονές του, τους άλλους. Μόνο έτσι μπορεί να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου.

Είναι όμως γελασμένοι· σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Η φωτιά θα μείνει αναμμένη στον κάμπο. Οι ταξικοί και κοινωνικοί αγώνες συνεχίζονται ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση, κόντρα σε κάθε μορφή διαχείρισής της, μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο…

Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση

πηγή : https://erganidekp.wordpress.com/2019/09/09/%…


Ανακοίνωση του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου Επί τα Πρόσω ενάντια στην κρατική κατασταλτική εκστρατεία

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Στις 26 Αυγούστου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εισβολή στην περιοχή των Εξαρχείων και προχωρούν στην εκκένωση τεσσάρων καταλήψεων, στη σύλληψη τριών καταληψιών και στην απομάκρυνση και προσαγωγή 143 προσφύγων και μεταναστών. Τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από τις 29 Αυγούστου, δυνάμεις των ΜΑΤ, σε μια επίδειξη ισχύος, επιτίθενται καθημερινά με ρίψη χημικών στο Κ*Βοξ, προκαλώντας τον τραυματισμό συντρόφων και επιφέροντας υλικές ζημιές στο κτίριο. Την ίδια στιγμή η περιοχή των Εξαρχείων θυμίζει κατεχόμενη ζώνη, με πάνοπλους άνδρες της αστυνομίας να βρίσκονται παντού, επιβάλλοντας έτσι το δόγμα «νόμος και τάξη» της νεοφιλελεύθερης-ακροδεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι θα επιδιώξει να τσακίσει τον εσωτερικό εχθρό, που δεν είναι άλλος από τους αναρχικούς, τους μετανάστες, τους εργάτες και τον κόσμο του αγώνα, από όσους ορθώνουν αντιστάσεις απέναντι στην επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Η κατασταλτική εκστρατεία που έχει προαναγγελθεί από καιρό (και πιάνει το νήμα από εκεί που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση) είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς της. Άλλωστε, έχει δείξει ήδη δείγματα γραφής, με την κατάργηση του ασύλου, τη νέα ρατσιστική νομοθεσία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, το φακέλωμα των σωματείων καθώς και με τις εξαγγελίες για ακόμα μεγαλύτερη επίθεση πάνω στους εργαζόμενους και τις κατακτήσεις τους. Την ίδια στιγμή, η επίθεση έναντι των αγωνιστών και των χώρων αγώνα στα Εξάρχεια εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο εκδίωξης κάθε αγωνιστικού στοιχείου από την γειτονιά των Εξαρχείων με σκοπό την μετατροπή της σε ζώνη καπιταλιστικής κερδοφορίας. Η αστυνομοκρατία που έχει επιβληθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τους κατοίκους, τους αγωνιστές και όσους εναντιώνονται στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου.

Ως Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος «Επί τα Πρόσω», κομμάτι των χώρων του κοινωνικού και ταξικού αγώνα, δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους και στις συντρόφισσες, στις καταλήψεις και στους χώρους αγώνα που βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής. Η επίθεση σε αυτούς, είναι επίθεση σε όλο το αναρχικό κίνημα, είναι επίθεση σε όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που προσπαθεί να επιβληθεί. Για μας, οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι αποτελούν εστίες των αγώνων μας ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό, χώρους πολιτικής ζύμωσης και στέγασης των ελευθεριακών-αναρχικών μας ιδεών και προταγμάτων. Είναι χώροι εδαφικοποίησης των αντιλήψεων και των πρακτικών μας, ένας δίαυλος επικοινωνίας με την κοινωνία. Αγωνιζόμασταν, αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για την υπεράσπισή τους με όλες μας τις δυνάμεις! Δεν τους παραχωρούμε στο κράτος, δεν τους παραδίνουμε στην καταστολή!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

NOPASARAN !

Εκδήλωση ενάντια στην κρατική κατασταλτική εκστρατεία την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη στο Επί τα Πρόσω στις 19.00

Θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική ενημέρωση από συντρόφους και συντρόφισσες από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 σχετικά με τις πρόσφατες κατασταλτικές κινήσεις του κράτους, την καμπάνια «No pasaran» και τη διαδήλωση της 14ης Σεπτέμβρη στην Αθήνα

Στηρίζουμε τη διαδήλωση αλληλεγγύης στους κατειλημμένους χώρους, τις δομές του αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη στα Προπύλαια στις 12.00

Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος "Επί τα πρόσω"

Πάτρα, Σεπτέμβρης 2019

epitexaprosw@gexmail.com | epitaprosw.espivblogs.net

πηγή : https://epitaprosw.espivblogs.net/2019/09/09/…


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαδήλωση Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, 12μμ, Προπύλαια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Να στήσουμε αναχώματα στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα

Σε ένα κρεσέντο αστυνομοκρατίας και επίδειξης δύναμης και κινητοποιώντας τεράστιες δυνάμεις ενόπλων η νέα δεξιά κρατική διαχείριση πραγματοποίησε πρόσφατα εισβολή και εκκένωση τεσσάρων καταλήψεων όπου διέμεναν κυρίως πρόσφυγες και μετανάστριες, στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι πάνοπλοι αστυνομικοί οδήγησαν κάποιους εκατοντάδες μετανάστες και ανήλικα παιδιά στα κρατητήρια της ΕΛΑΣ στην Πέτρου Ράλλη και στη συνέχεια σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης (αυτά που το κράτος βαφτίζει ως κέντρα φιλοξενίας), προκειμένου να ζήσουν και εκείνοι απομονωμένοι από τον κοινωνικό ιστό και εξαρτημένοι αποκλειστικά από τους μηχανισμούς του κράτους και των θεσμικά αναγνωρισμένων ΜΚΟ. Στη συνέχεια, οι είσοδοι των κτιρίων χτίστηκαν και στήθηκαν μόνιμες ένοπλες φρουρές εντείνοντας περαιτέρω το κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί στη γειτονιά των Εξαρχείων. Παράλληλα, στην περιοχή σημειώνονται από την αστυνομία πλήθος επιθέσεων, λεκτικών προκλήσεων, χρήσης χημικών εναντίον κατειλημμένων χώρων και αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Η επιλογή του κράτους να θέσει ως πρωτεύον κατασταλτικό στόχο τη γειτονιά των Εξαρχείων δεν είναι τυχαία. Τα Εξάρχεια είναι μια περιοχή που φιλοξενεί ένα κράμα ατόμων και συλλογικοτήτων που αντιστέκονται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και στην οποία εντοπίζονται χώροι ριζοσπαστικοποίησης, συντροφικότητας και αλληλεγγύης. Οι χώροι αγώνα και αυτοοργάνωσης, όπως είναι και οι καταλήψεις, αποτελούν ανάχωμα στα καταστροφικά σχέδια και ταυτόχρονα την εδαφικοποιημένη αμφισβήτηση του κόσμου της εξουσίας. Ενός κόσμου που βασίζεται στην εκμετάλλευση και την καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου όλα αποτελούν εμπόρευμα και η μέγιστη αξία είναι το κέρδος των αφεντικών. Οι καταλήψεις, λοιπόν, βρίσκονταν και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής καθώς αμφισβητούν το υπάρχον και ταυτόχρονα προεικονίζουν έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας. Η επίθεση στοχεύει στον εκφοβισμό των πολιτικών υποκειμένων και την κάμψη των αγώνων, ενώ παράλληλα κανονικοποιεί την μπατσοκρατία στο κέντρο της μητρόπολης και την ασύμμετρη βία από το κράτος.

Οι κατασταλτικές κινήσεις δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία. Το δόγμα «νόμος και τάξη» αποτέλεσε κεντρική αντιπολιτευτική γραμμή του κυβερνώντος κόμματος και επιχειρήθηκε συστηματικά να παρουσιαστεί ως το σημαντικότερο πολιτικό διακύβευμα, για να αποπροσανατολίσει από το γεγονός πως τόσο η δεξιά όσο και η αριστερά (όλο το αστικό πολιτικό φάσμα) συμφωνεί στην ουσιαστική πολιτική γραμμή που εφαρμόζεται την τελευταία δεκαετία. Στην πραγματικότητα, στην κοινωνική πλειοψηφία δεν έχουν να υποσχεθούν τίποτα περισσότερο από ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης, αποκλεισμούς, εξαθλίωση και καταστολή. Η συνθήκη της φτώχειας, της έντασης της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, της καταστροφής του περιβάλλοντος στο όνομα της «ανάπτυξής» που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια, μέσω των μνημονίων, παγιώνεται οριστικά και οι δύο πόλοι του αναστηλωμένου δικομματισμού διαγκωνίζονται για το προσωπείο της μεθόδου επιβολής. Με τα παραδοσιακά της χαρακτηριστικά του ανοικτού αυταρχισμού, βίας, ρατσισμού και αστυνομοκρατίας, η δεξιά διαχείριση απευθύνεται στην συντηρητική εκλογική της βάση, στην οποία επαναπατρίστηκε εκλογικά το μεγαλύτερο μέρος των φασιστών. Συγχρόνως κλείνει το μάτι σε κάθε λογής ρατσιστές, φασίστες και σεξιστές από τις τάξεις της μπατσαρίας οπλίζοντας σκοπίμως τα δολοφονικά τους ένστικτα.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις δεν είναι τυχαίο ότι στρέφονται ενάντια στο πιο υποτιμημένο και κατατρεγμένο κομμάτι της κοινωνίας, τους πρόσφυγες και τις μετανάστριες. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της εξουσίας πάρθηκαν μέτρα που έκαναν ξεκάθαρη την επιλογή συνέχισης της απομόνωσης, της παρανομοποίησης και της καταστολής των μεταναστών. Η διαχείριση του «μεταναστευτικού» πέρασε στο υπ. Δημόσιας Τάξης. Ο υπουργός εργασίας Βρούτσης αφαίρεσε τη δυνατότητα απόκτησης ΑΜΚΑ στους αιτούντες άσυλο και στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, αποκλείοντας τους από στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας και μέσα βιοπορισμού. Καταργήθηκε η εξέταση σε 2ο βαθμό των αιτήσεων ασύλου και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων στα θαλάσσια σύνορα, η αναβάθμιση των τεχνικών μέσων επιτήρησης και η ενίσχυση της συνεργασίας με FRONTEX και NATO. Όλος ο σχεδιασμός του κράτους στοχεύει στην αποτροπή της μετανάστευσης με κάθε μέσο και επειδή αυτό δεν είναι δυνατόν εξαιτίας των συνεχιζόμενων πολεμικών και οικονομικών επιχειρήσεων των κυρίαρχων, επιδιώκεται η απομόνωση, η παρανομοποίηση, η εξαθλίωση και ο πλήρης έλεγχος της ζωής των προσφύγων και μεταναστών. Για αυτό κατασκευάστηκαν και συνεχίζουν να κατασκευάζονται στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα οποία διαχειρίζεται η αστυνομία και ο στρατός και όπου στοιβάζονται χιλιάδες μετανάστες με τη βία και ζουν σε άθλιες συνθήκες, μέσα σε κοντέινερ με τριπλάσιους ανθρώπους από τη χωρητικότητά τους, δίχως την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το κράτος, λοιπόν, επιχειρεί να εξασφαλίσει την ζοφερή του αποκλειστικότητα στη μοίρα των κατατρεγμένων.

Εμπόδιο σε αυτόν τον σχεδιασμό αποτελούν οι καταλήψεις στέγασης μεταναστών και μεταναστριών και οι αυτοοργανωμένες δομές αγώνα που βρίσκονται στα Εξάρχεια αλλά και σε κάθε γωνιά του ελλαδικού χώρου. Σε αντίθεση με ό,τι παρουσιάζουν οι δημοσιογραφικοί παπαγάλοι, οι μετανάστες που μένουν στα απελευθερωμένα κτίρια ζουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Διαβιούν στις καταλήψεις λαμβάνοντας μέρος στις συλλογικές διαδικασίες διαχείρισης του χώρου αναπτύσσοντας επαφές και σχέσεις με τον «ντόπιο» πληθυσμό, σπάζοντας έτσι τα ταμπού της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Γιατί το κοινό έδαφος που έχει κατακτηθεί στους κατειλημμένους χώρους από ντόπιους και μετανάστριες δημιουργεί την απαραίτητη συνθήκη να επικοινωνηθούν οι ανάγκες και από κοινού να αγωνιστούν προς μια ριζοσπαστική κατεύθυνση. Για εμάς ωστόσο, δεν υφίσταται η επιλογή ενός πιο «ανθρώπινου» στρατοπέδου συγκέντρωσης, αλλά μόνο η απαίτηση να κλείσουν τα camps του θανάτου και να απελευθερωθούν οι μετανάστριες από το καθεστώς εγκλεισμού και απομόνωσης.

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στην φτώχεια, τον φασισμό, τον πόλεμο, την καταπίεση και την εκμετάλλευση, για την κοινωνική επανάσταση, για την αναρχία και τον κομμουνισμό.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΝ!

Διαδήλωση Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, 12μμ, Προπύλαια

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

πηγή : https://vogliamotutto.espivblogs.net/2019/09/…


Η καταστολή της δεξιάς και τα επιχειρηματικά συμφέροντα απειλούν τις γειτονιές μας, όχι το κίνημα, οι καταλήψεις, οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες! Όλοι στην διαδήλωση 14 Σεπτέμβρη - 12μ. Προπύλαια

Οι κατασταλτικές επιχειρήσεις της 26ης Αυγούστου στα Εξάρχεια είναι, μαζί με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την επίθεση στην κατάληψη Κ*ΒΟΞ το βράδι της Πέμπτης 29 Αυγούστου, δείγματα για το πώς εννοεί η κυβέρνηση της ΝΔ την εφαρμογή του «Νόμου και της Τάξης». - Με εισβολή πάνοπλων ράμπο, με ολοήμερο μπλόκο της γειτονιάς, έβγαλαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες/ριες, μεταξύ τους πολλά παιδιά, από τα σπίτια και να τους πήγαν σιδεροδέσμιους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. - Στο Κ*ΒΟΞ έκαναν απόπειρα εισβολής, έσπασαν τζαμαρίες του χώρου, ενώ βρισκόταν κόσμος μέσα και τραυμάτισαν ένα άτομο σοβαρά, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μετά την επίθεση των ΜΑΤ, ακολούθησαν λεκτικές προκλήσεις, η διμοιρία ΜΑΤ βρέθηκε στην πλατεία, πέταξαν χημικά. Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών χαρακτήρισε τους πρόσφυγες, τους αριστερούς και τους αναρχικούς σαν «σκουπίδια» και «ανθρώπινη σκόνη». Παρόλη την «για τα μάτια του κόσμου» καθαίρεσή του, η επίθεση στο Κ*ΒΟΞ δείχνει ότι η τοποθέτησή του δε διαφέρει από τις πολιτικές της κυβέρνησης. Προχτές ήταν οι καταλήψεις, οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες/ριες, χτες ο αναρχικός χώρος, αύριο ποιοι; Η «επιχείρηση Εξάρχεια» ουσιαστικά εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα των μεγαλοκατασκευαστών και του τουρισμού που έχουν κατακλείσει την περιοχή, αγοράζοντας τα πάντα προκειμένου να μετατρέψουν -και- τα Εξάρχεια από γειτονιά κοινωνικής αμφισβήτησης σε μια γειτονιά airbnb πανάκριβης κατοικίας και πολυτελών ξενοδοχείων. Στα σχέδιά τους δεν χωράνε μετανάστες, το κίνημα κι η νεολαία, ούτε καν οι ίδιοι οι σημερινοί κάτοικοι! Σε αυτή την επιχείρηση βίας εξιλαστήρια θύματα είναι για μια ακόμα φορά οι κατατρεγμένοι αυτού του κόσμου, οι μετανάστες/ριες κι οι πρόσφυγες. Σε συνέχεια της «πολιτισμένης» δύσης και της ΕΕ φρούριο, με τις κυβερνήσεις, αφού τους πνίγουν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, με τις ρατσιστικές συμφωνίες (βλ. συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας), αφού φτιάχνουν και διατηρούν αίσχη τύπου Μόριας, τους ανακηρύσσουν σε εξιλαστήρια θύματα της πολιτικής τους. Το «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης, είναι καταστολή, βία και επιθέσεις στο κίνημα, στους πρόσφυγες και μετανάστες και διευκολύνσεις στο κεφάλαιο. Θα μας βρουν απέναντί τους. Το όπλο μας ήταν, είναι και θα είναι η αλληλεγγύη και η αντίσταση.

Καλούμε και συμμετέχουμε στη διαδήλωση στις 14 Σεπτέμβρη 12μ. στα Προπύλαια • Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, έξω η Αστυνομία από τα Εξάρχεια. • Όχι στις νέες επιθέσεις λιτότητας, καταστολής και ρατσισμού.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

πηγή : https://www.kar.org.gr/2019/08/30/i-katastoli…


Σαβ. 14/9, 12.00, Προπύλαια :: Διαδήλωση ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους [Κοινό κάλεσμα σωματείων - Εργατικό μπλοκ |&| Ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ]

Κοινό κάλεσμα εργατικών σωματείων στη διαδήλωση:

Ως εργατικά σωματεία συμμετέχουμε, συγκροτώντας κι ένα κοινό εργατικό μπλοκ, το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη (12.00, Προπύλαια) στη διαδήλωση ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους & αλληλεγγύης στους κατειλημμένους χώρους αγώνα, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση αυτή ως μια έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις που είναι στο στόχαστρο και προκειμένου να δοθεί μια άμεση, μαζική απάντηση από το σύνολο του κόσμου του αγώνα στην επίθεση αυτή. Επίσης, συμμετέχουμε, επειδή η επίθεση αυτή είναι ένα κομμάτι της συνολικής επίθεσης προς όλους και όλες μας, η οποία εκδηλώνεται τόσο μέσω της άγριας καταστολής και της κατατρομοκράτησης και κατασυκοφάντησης των αγώνων μας, όσο και μέσα και από τις αντεργατικές και αντικοινωνικές ρυθμίσεις που προωθούνται από την κυβέρνηση. Τέλος, με τη συμμετοχή μας αυτή συμβάλλουμε στη σύνδεση των ταξικών - κοινωνικών αγώνων και στη συνολική ενίσχυσή τους.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και τις συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων, όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσές μας και συνολικά τον κόσμο της εργασίας και του αγώνα, να συμμετέχουμε στη διαδήλωση και να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη συνέχιση και στο δυνάμωμα των κοινών μας αγώνων.

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ)
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
Σωματείο Εργαζόμενων στην εταιρεία Πλαίσιο Νομού Αττικής

Η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου μας (ΣΥΒΧΨΑ):

Η κατασταλτική εκστρατεία του κράτους είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε όλοι μας

Αμέσως μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση θέτει ταχύτατα σε εφαρμογή το πολυδιαφημισμένο σχέδιο της, διαχρονικά διακαή πόθο του συστήματος, για πλήρη εξουδετέρωση κάθε εστίας αντίστασης, κάθε μορφής διεκδίκησης, πατώντας πάνω στο έδαφος που εντέχνως έστρωσε η προηγούμενη. Σε μια απόπειρα εμπέδωσης κλίματος μηδενικής ανοχής, στο ευρύτερο πλαίσιο κατατρομοκράτησης κάθε φωνής, κάθε συλλογικού εγχειρήματος που μπορεί να σταθεί ανάχωμα στη βάρβαρη ταξική πολιτική που επιδιώκουν να επιβάλουν κράτος, κεφάλαιο και εργοδότες, καλλιεργώντας την υποταγή, την πειθάρχηση, τον φόβο, την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, ότι κάθε σκέψη για μια ζωή διαφορετική είναι μάταιη.

Οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί, συνεπικουρούμενοι από μια άθλια προπαγάνδα πληθώρας καθεστωτικών ΜΜΕ, εκκενώνουν καταλήψεις, επιτίθενται σε κινηματικούς χώρους, στοχοποιούν αγωνιστές, δεν διστάζουν να θέσουν υπό αστυνομική κατοχή μια ολόκληρη περιοχή. Ενώ ήδη η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην ψήφιση της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, μέσα στον Αύγουστο αντικρίσαμε σοκαριστικές εικόνες ανέστιων, ταλαιπωρημένων ανθρώπων, θυμάτων ανθρωπιστικής κρίσης, κυρίως μικρών παιδιών, να ξεσπιτώνονται βίαια από μια γειτονιά που τους καλωσόρισε, στην οποία αισθάνθηκαν ασφαλείς και κοινωνικοποιήθηκαν, προκειμένου να διασπαρούν εκδικητικά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την επικράτεια. Στο στόχαστρο βρίσκονται και άλλες καταλήψεις, ακόμα και το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο - παιδική χαρά της Ναυαρίνου και Ζωοδόχου Πηγής. Η εφαρμογή του προαναγγελθέντος δόγματος «νόμος και ασφάλεια», έδειξε πλέον ξεκάθαρα τους πραγματικούς του στόχους. Οι οποίοι, φυσικά, καμία σχέση δεν έχουν με το ξεκαθάρισμα των ναρκομαφιών που λυμαίνονται την περιοχή. Καθίσταται έτσι πλέον προφανές και στον πιο αφελή ότι οι συμμορίες ναρκεμπόρων δρουν όχι μόνο υπό την ανοχή, αλλά και με την ενθάρρυνση του κράτους, όπως έχει κατά κόρον καταγγελθεί.

Για όλους και όλες εμάς, ως κομμάτι του κόσμου της εργασίας, τα παραπάνω γεγονότα αποτελούν προοίμιο αντίστοιχων πρακτικών στο ταξικό πεδίο. Ήδη πληθώρα δημοσιευμάτων προλειαίνει το έδαφος νέας σαρωτικής επίθεσης στους εργαζομένους. Η επιχείρηση αφομοίωσης και απονεύρωσης των αντιστάσεων μέσω πολιτικών κοινωνικής και ταξικής ειρήνευσης, ήταν ξεκάθαρη επιδίωξη της προηγούμενης κυβέρνησης. Η νέα διαχείριση βιάζεται να οξύνει περαιτέρω την επίθεση με ένα μείγμα ακραίας αντικοινωνικής πολιτικής, ακροδεξιάς ρητορικής και πρακτικής. Παγιώνει την πλήρη φτωχοποίηση και εξαθλίωση, σπρώχνει τα πλέον ευάλωτα τμήματα του κοινωνικού ιστού στον πλήρη αποκλεισμό, καλλιεργεί και υποθάλπει τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Η πολιτική αυτή στοχεύει πρώτιστα στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, του κέρδους, με ανυπολόγιστο τίμημα για τον κόσμο της εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι μετατρέπονται συνεχώς σε υποκείμενα χωρίς δικαιώματα. Επισημοποιεί την πλήρη εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία μέσα από μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, επιχειρεί τον έλεγχο των συνδικάτων μέσω ηλεκτρονικών μητρώων μελών, δηλαδή ηλεκτρονικό φακέλωμα, και θέσπισης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για κήρυξη απεργιών, προωθεί τις τοπικές συμβάσεις εργασίας με δυσμενέστερους όρους, τη δυνατότητα εξαίρεσης επιχειρήσεων από την εφαρμογή μιας κλαδικής σύμβασης, τις αναιτιολόγητες απολύσεις. Παράλληλα εμπεδώνεται σε όλους τους τόνους η λογική του κοινωνικού εταιρισμού, η ΓΣΕΕ συνδιαλέγεται με τον ΣΕΒ, προτάσσοντας τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, εμπεδώνοντας την προπαγάνδα τους ότι οι εργάτες και τα αφεντικά μπορούν να έχουν κοινά συμφέροντα, κοινούς σκοπούς.

Η επιλογή λοιπόν στοχοποίησης της περιοχής των Εξαρχείων, διαχρονικά αλλά και με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία χρόνια, έχει από τη μια συμβολικό χαρακτήρα, προκειμένου να καμφθούν συνολικά οι αντιστάσεις, οι διεκδικήσεις που αναπτύσσονται από εργαζομένους, ανέργους, νεολαίους, πρόσφυγες, μετανάστες, αγωνιζόμενα πολιτικά υποκείμενα που οραματίζονται ένα αξιοπρεπές μέλλον. Από την άλλη πλευρά είναι ξεκάθαρο ότι διακυβεύονται και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με τον τουρισμό και το ξεπούλημα ακινήτων.

Στην περιοχή αυτή διαχρονικά επίσης διαμορφώθηκε ένα έδαφος που ευνοεί την ανάπτυξη κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων, τη διακίνηση ιδεών, την κριτική σκέψη, την έκφραση ριζοσπαστικού λόγου. Στην ευρύτερη γειτονιά υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί δικοί μας εργασιακοί χώροι, βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι, αποθήκες, τυπογραφεία, όπως βέβαια και πανεπιστημιακές σχολές, φροντιστήρια και χώροι καλλιτεχνικής έκφρασης. Είναι συνεπώς λογικό και αυτονόητο ότι τις τελευταίες δεκαετίες στεγάζουμε εδώ και τις συνδικαλιστικές μας διαδικασίες.

Τα πάντοτε δαιμονοποιημένα από την εξουσία Εξάρχεια, οφείλουμε λοιπόν να τα υπερασπιστούμε, για ταξικούς, ιστορικούς, χωροταξικούς, κοινωνικούς λόγους, επιδεικνύοντας ενότητα στη δράση. Όλοι μαζί, ταξικά σωματεία, εργατικές συνελεύσεις, αυτοοργανωμένοι χώροι, εγχειρήματα στεγαστικών και πολιτικών καταλήψεων, πολιτικές οργανώσεις, ταξικές και κοινωνικές συλλογικότητες.

Να συμβάλλουμε παράλληλα με όλες μας τις δυνάμεις στην υπεράσπιση των καταληψιακών εγχειρημάτων, ως εστιών αντίστασης, ως χώρων όπου καλλιεργούνται σχέσεις ισότητας, συντροφικότητας, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Όπου προωθείται η αυτοδιαχείριση, η χειραφέτηση όλων των «από κάτω» ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό, σε κάθε είδους ρατσισμό, στην αποξένωση και στην εξατομίκευση, στην υποταγή στους «από πάνω» και στον μισαθρωπισμό που επιχειρούν αυτοί να επιβάλουν. Να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις ως αναπόσπαστο κομμάτι των ταξικών - κοινωνικών αγώνων, σπάζοντας παράλληλα τη διαχρονική καθεστωτική προπαγάνδα που τις παρουσιάζει σαν εστίες ανομίας.

Θεωρούμε ότι η ουσιαστική σύνδεση των αντιστάσεων όλων των συλλογικών υποκειμένων που κινούνται στο πλαίσιο των κοινωνικών - ταξικών αγώνων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη νικηφόρα έκβαση τόσο των επιμέρους όσο και των συνολικότερων μαχών που δίνουμε.

Αντιλαμβανόμαστε τις επιθέσεις αυτές, όπως και όσες προηγήθηκαν αλλά και όσες θα ακολουθήσουν, ως κομμάτι μιας συνολικής επίθεσης που βιώνει ο κόσμος του μόχθου και του αγώνα, ως κομμάτι της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας που ασκείται εναντίον όλων μας.

Συνολική είναι και η απάντηση από όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτού του σάπιου και παρασιτικού εις βάρος μας πολιτικού και οικονομικού συστήματος ανελέητης ταξικής επιβολής και άγριας λεηλασίας της κοινωνίας και της φύσης προκειμένου να διασφαλιστεί και να διαιωνιστεί η κερδοφορία και η ασύδοτη κυριαρχία του κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας, τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες να συμμετέχουμε στη διαδήλωση αλληλεγγύης στους κατειλημμένους χώρους, στις δομές του αγώνα, στους πρόσφυγες και μετανάστες, στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους, που διοργανώνεται το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου (Προπύλαια, 12 Μ.).

Κάτω τα χέρια από τους κατειλημμένους χώρους αγώνα,
τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις!

Κοινοί ταξικοί - κοινωνικοί αγώνες ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις κυβέρνησης, κράτους και εργοδοτών.

Να συνδέσουμε τις αντιστάσεις μας εντός κι εκτός των χώρων εργασίας μας, ώστε να ισχυροποιήσουμε τη συλλογική μας δύναμη και να αντισταθούμε με καλύτερους όρους στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | https://bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2019/09/10/1…


Το κράτος έχει συνέχεια… αλλά το ίδιο και οι αγώνες μας - Διαδήλωση Σάββατο 14/9, 12μμ, Προπύλαια

Στις 7 του Ιούλη αν για κάτι πριμοδοτήθηκε η ΝΔ από τα κοινωνικά στρώματα που την στήριξαν, είναι για τις προσδοκίες περί της πολυπόθητης ανάπτυξης. Το πολιτικό προσωπικό και ο μηντιακός συρφετός είχε στοχοποιήσει από πριν τα «εμπόδια»: οι απεργίες και η έλλειψη ευελιξίας στα εργασιακά, ο αναρχικός/αντιεξουσιαστικός χώρος και οι καταλήψεις, διάφορες περιβαλλοντικές «αγκυλώσεις» που εμποδίζουν φαραωνικά σχέδια επενδύσεων, ήταν στο στόχαστρο ως οι νούμερο ένα εχθροί. Αναμφίβολα, η απαραίτητη κοινωνική συναίνεση που απέσπασε η ακροδεξιά ΝΔ με την εκλογική της νίκη της έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν για την επιβολή του μοντέλου της μηδενικής ανοχής, της τάξης και της ασφάλειας σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Το δόγμα αυτό έχει, αρχικά, σαν στόχο να εκμηδενίσει κυρίως μέσω του εκφοβισμού κάθε ανατρεπτική φωνή που θα μπορούσε εν δυνάμει να αποτελέσει τροχοπέδη στους σχεδιασμούς των κυρίαρχων, όπως αυτοί εκπροσωπούνται από τη νέα κρατική διαχείριση. Δευτερευόντως, θέλει να ικανοποιήσει το ακροδεξιό κοινό της το οποίο ζητάει, σαν άλλη Σαλώμη, κεφάλια αγωνιστ(ρι)ών στο πιάτο.

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπ' όψιν το πως έχει καλλιεργηθεί το κοινωνικό έδαφος τα τελευταία χρόνια - ιδίως αν συνυπολογιστεί η «μαυρίλα» που παρήλασε στο δρόμο στις κινητοποιήσεις για το μακεδονικό -, δεν μας προξενεί εντύπωση πως η μεγάλη προεκλογική δημιουργία εντυπώσεων χτισμένη πάνω στην ατζέντα της δημόσιας τάξης, ήρθε να κουμπώσει τέλεια με τη νέα και καθ' όλα βολική και φαντασιακή, κοινωνική συνθήκη: ανομία, εγκληματικότητα, ανασφάλεια, το «άβατο των Εξαρχείων» με τους κουκουλοφόρους μπαχαλάκηδες, τα πανεπιστήμια που είναι ξέφραγα αμπέλια, η διακίνηση ναρκωτικών που οργιάζει, η παραβατικότητα των μεταναστών. Αυτά είναι κάποια απ΄ τα βασικά κλισέ με τα οποία βομβαρδίζουν ασταμάτητα τα μήντια και το πολιτικό προσωπικό το φιλοθεάμον κοινό. Μια ρητορεία που συνεχίζει ακάθεκτη και διογκώνεται ξερνώντας δηλητήριο, κινούμενη στη δημιουργία ενός κλίματος με συστατικά ησυχίας, τάξης, ασφάλειας και μπόλικης εκκλησίας, ώστε να τηρήσει τις υποσχέσεις προς όσους τη στήριξαν και την στηρίζουν (μικρούς και μεγάλους).

Από την άλλη πλευρά, ασφαλώς και δεν άλλαξε κάποια κατεύθυνση σε σχέση με την πορεία του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού. Η αλλαγή στην εξουσία έφερε απλά τροποποιήσεις όσον αφορά την κρατική διαχείριση για την επίτευξη του σκοπού: την απρόσκοπτη καπιταλιστική επέλαση για την κερδοφορία των αφεντικών. Απλά από το αφομοιωτικό μοντέλο διακυβέρνησης της μεταμοντέρνας σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, περάσαμε στο νεοφιλελεύθερο/ακροδεξιό της ΝΔ. Η προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ) κατάφερε να εντείνει τον πόλεμο στους από τα κάτω και να ισχυροποιήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου με τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισε και εφάρμοσε. Παράλληλα, στο μεταναστευτικό ισχυροποιήθηκε το καθεστώς των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ενώ οι πνιγμοί και οι θάνατοι μεταναστ(ρι)ών είτε στα νερά του Αιγαίου, είτε σε κάποιο ΑΤ της μητρόπολης έγιναν καθημερινές εικόνες. Επίσης, η δημόσια εκτέλεση του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh από ιδιοκτήτες νοικοκυραίους, μπάτσους και τον αιμοβόρο όχλο αποτελεί, ίσως, το σκληρότερο παράδειγμα κοινωνικού κανιβαλισμού που επωάστηκε σιωπηλά στο κοινωνικό σύνολο, στα χρόνια της κρίσης και της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Οι εισβολές στις καταλήψεις και σε σπίτια αγωνιστών συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση μεν, αλλά με χειρουργικό τρόπο δε, ώστε να μην υπάρξουν οι ανάλογες αντιδράσεις. Η ψήφιση και η εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα ήρθε για να θωρακίσει και να ενισχύσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κράτους απέναντι κυρίως στον εσωτερικό εχθρό.

Με την αλλαγή της σκυτάλης, δεν άργησαν να φανούν και τα πρώτα δείγματα των διαθέσεων της νέας κυβέρνησης, για το διάστημα που θα ακολουθήσει: Στις 12 Ιούλη πραγματοποιείται πορεία ενάντια στην τουριστικοποίηση και τον εξευγενισμό στο Κουκάκι με τους διαδηλωτές να δέχονται επίθεση και ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ. Στις 15/7 οι μπάτσοι εκκενώνουν και στη συνέχεια γκρεμίζουν τη κατάληψη Βrooklyn στα Γιάννενα με την βοήθεια συνεργείου και εργολάβου. Λίγες μέρες μετά, μια συνηθισμένη μικροκλοπή σε κατάστημα της πολυεθνικής Leroy Merlin (μια διαδεδομένη πρακτική σε καιρούς κρίσης), μετατρέπεται σε κακουργηματική δίωξη για «ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία» και κάπως έτσι ο σύντροφος Χρ. Κορτέσης βρίσκεται προφυλακισμένος με διογκωμένο κατηγορητήριο για … 180 ευρώ. Παράλληλα διώκονται ακόμα τέσσερα άτομα λόγω της αλληλεγγύης που επέδειξαν και άλλοι δύο σύντροφοι ως συνεργοί, ένας εκ των οποίων (εργαζόμενος στο εν λόγω κατάστημα) παντελώς εκδικητικά εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης. Τα δικαστικά μαγειρέματα και οι αστυνομικές μεθοδεύσεις που έλαβαν χώρα στην υπόθεση αυτή υποδεικνύουν τις προθέσεις της νέας διαχείρισης.

Στις 26 Αυγούστου το κράτος μέσω των κατασταλτικών μηχανισμών του (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ασφαλίτες και κάθε λογής μπάτσοι) πραγματοποιεί επιχείρηση με σκοπό την εκκένωση τεσσάρων καταλήψεων, δύο προσφυγικών (Σπύρου Τρικούπη 15 & 17) και δύο αναρχικών (Ασημ. Φωτήλα 18 και Gare) στα Εξάρχεια. Αποτέλεσμα της επιχείρησης αυτής ήταν η προσαγωγή 143 προσφύγων και μεταναστών (άντρες γυναίκες και παιδιά) οι οποίοι οδηγούνται σε χώρους κράτησης και κέντρα «φιλοξενίας». Από τους εν λόγω μετανάστες, οι 10 μεταφέρονται στο κέντρο της Αμυγδαλέζας προς απέλαση, επειδή δεν έχουν χαρτιά. Από την κατάληψη Gare 3 σύντροφοι συλλαμβάνονται ενώ ο αναρχικός Δ. Χατζηβασιλειάδης προσάγεται σε άσχετο σημείο και κρατείται για ώρες στη ΓΑΔΑ. Παράλληλα πραγματοποιείται έφοδος και έλεγχος στο σπίτι του ενώ ο ίδιο;ς οδηγείται σε εγκατελειμμένο κτίριο της περιοχής με σκοπό να του χρεώσουν τυχόν… όπλα και ναρκωτικά. Έκτοτε οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή, προκαλώντας καθημερινά περαστικούς, κατοίκους και αγωνιστές/στριες. Στις 28 Αυγούστου τα ΜΑΤ καταστρέφουν τον εξωτερικό και κατόπιν εισβάλλουν στον εσωτερικό χώρο του στεκιού των αναρχικών μεταναστών/τριών ισοπεδώνοντάς τον, ενώ 2 μέρες αργότερα εξαπολύουν επίθεση στο Κ.Βοξ πετώντας χημικά εντός του χώρου όπου βρισκόταν πλήθος κόσμου. Στις 31/8 τα ίδια καθάρματα διαλύουν εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων, ρίχνοντας και πάλι χημικά μέσα στο πλήθος και εφορμούν για 2η φορά στο Κ.Βοξ. Αυτή η συνθήκη κατοχής αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού στο πλαίσιο του δόγματος τάξη και ασφάλεια όπου, μεταξύ άλλων, σκοπό έχει την εκκένωση και των υπολοίπων καταλήψεων.

Πέρα από την ικανοποίηση του ακροδεξιού ακροατηρίου, το «άβατο των Εξαρχείων» πρέπει να σπάσει και για πιο πρακτικούς λόγους. Άλλωστε, η μαγική λέξη ανάπλαση κυριαρχεί στο δημόσιο λόγο εδώ και πολλά χρόνια. Το μακροχρόνιο πλάνο όλων των κυβερνήσεων και των αφεντικών περιλαμβάνει την ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου με το ΕΜΠ, την εφαρμογή θεσμικού πλαισίου για «αξιοποίηση» των εγκαταλελειμμένων ακινήτων που τελούν υπό κατάληψη και φυσικά την κατασκευή και έναρξη λειτουργίας σταθμού Μετρό στην περιοχή. Πρώτα επιχειρήθηκε η υποβάθμιση της γειτονιάς των Εξαρχείων μέσα από την «μεταφορά» της πιάτσας των ναρκωτικών εντός της πλατείας. Στη συνέχεια με δούρειο ίππο την βραχυχρόνια μίσθωση (Airbnb), η ζήτηση αγοράς ακινήτων στην περιοχή ανέβηκε και μαζί της συμπαρέσυρε τα ενοίκια, καθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις αδύνατη την ενοικίαση σπιτιού. Άλλωστε, δεν νοείται ανάπλαση μιας περιοχής χωρίς την αντίστοιχη έκρηξη του real estate. Η όξυνση της «κρίσης» του μεταναστευτικού την διετία '15-'16 δημιούργησε μια ιδιαίτερη κοινωνική συνθήκη, καθώς πολλοί πρόσφυγες χωρίς χαρτιά οδηγήθηκαν σε καταλήψεις στέγης στην περιοχή, επειδή τους παρείχαν τα βασικά (φως, νερό, φαγητό και θέρμανση), πράγματα καθόλου δεδομένα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία θα τελούσαν υπό καθεστώς φυλάκισης. Κάποιοι από αυτούς, στράφηκαν στην «μικροπαραβατικότητα», όπως αποκαλεί το φαινόμενο η κυρίαρχη αφήγηση, ως μόνο τρόπο για να επιζήσουν, την ώρα που οι διάφορες μαφίες έτριβαν τα χέρια τους για το νέο «εργατικό δυναμικό» και εύκολα κέρδη εις βάρος του. Ενώ από τη μία το κράτος εφαρμόζει την πλήρη ισχύ του απέναντι σε ένα μετανάστη χωρίς χαρτιά, από την άλλη ανοίγει απλόχερα την αγκαλιά του σε «επενδυτές» ανεξαρτήτως εθνικότητας, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την έκδοσή της χρυσής βίζας για όποιον επενδύει 250.000 ευρώ και άνω. Για να επιβληθεί λοιπόν η τάξη και η ασφάλεια στα Εξάρχεια απαιτείται και άλλο ένα βασικό συστατικό: η αποδόμηση της πολιτικής φόρτισης και ανησυχίας που φέρει η περιοχή. Γι' αυτό και με συνεργασία του κράτους με τους καλοθελητές επιχειρηματίες/καταστηματάρχες, προωθείται η περαιτέρω αλλοίωση του χαρακτήρα της, μέσω της πλήρους μετατροπής της σε πυλώνα ψυχαγωγίας και διασκέδασης της πόλης. Αν λοιπόν ολοκληρωθεί αυτό το σχέδιο, τα Εξάρχεια θα αποτελέσουν ένα εναλλακτικό αποστειρωμένο πεδίο που θα αποτελεί «θεματικό πάρκο» για τις ορδές των τουριστών και κάτεργο για τους/τις προλετάριους/ες που ζουν και εργάζονται εντός της γειτονιάς.

Στο ίδιο κλίμα, η κυβέρνηση μετέτρεψε το υπ. Δημόσιας Τάξης σε μια υπερδομή με νέες προσαυξημένες αρμοδιότητες: τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τη λειτουργία των φυλακών. Στα σκαριά βρίσκονται πάλι οι φυλακές τύπου Γ, το μαζικό κόψιμο αδειών που αποτελούν ανάσες ελευθερίας για τους κρατούμενους, η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού εκτός αστικού ιστού, σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση και την υποχρεωτική έκτιση των ποινών καθώς και ένα νέο αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο για αδικήματα που έχουν να κάνουν με βίαιες κοινωνικές αντιδράσεις. Οι πρόσφατες αναφορές του ξυλοδαρμένου Μπαλάσκα για σκόνες και σκουπίδια σχετικά με τους πρόσφυγες και τον α/α χώρο, οι δηλώσεις του πρώην δημοσιογράφου του πρώτου θέματος και νυν κυβερνητικού βουλευτή Μαρκόπουλου πως «αν τρέξει λίγο αιματάκι από μπαχαλάκια μη πούμε πω πω το παιδί», η ανάρτηση του επίσης κυβερνητικού πλέον Κύρτσου για εφαρμογή μεθόδων Αυστραλίας με εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, η προκλητική μετατροπή ποινής με αποτέλεσμα την αποφυλάκιση του μπάτσου δολοφόνου Κορκονέα και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, καθώς και η επαναφορά στο προσκήνιο της επικήρυξης του Β. Παλαιοκώστα από τον ρεβανσιστή Χρυσοχοϊδη, πέραν του ότι δοκιμάζουν την υπομονή μας, υπενθυμίζουν για άλλη μια φορά: το κράτος έχει συνέχεια και αυτό ας μη το ξεχνάει κανείς, καθώς τα μέτωπα που πρέπει να σαρωθούν είναι πάρα πολλά… Η κρατική καταστολή, που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δείχνει τα δόντια της στο αναρχικό κίνημα και σε όσους αντιστέκονται, θα ενταθεί και θα σαρώσει κι άλλα κοινωνικά πεδία. Σύντομα αναμένεται το κόψιμο του ΑΜΚΑ σε χιλιάδες μετανάστες αποκλείοντας τους ακόμα και από την υποτυπώδη έστω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η νομιμοποίηση της 7ήμερης εργασίας, η περαιτέρω καταστροφή/εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος (εξορύξεις στις Σκουριές, ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη, ανεμογεννήτριες στα Άγραφα, εξορύξεις πετρελαίου στην Ήπειρο). Τέλος, με προφανή σκοπό να αποφευχθούν αντιδράσεις ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι η πλήρης κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ή για την ακρίβεια, ότι είχε απομείνει και θεσμικά απ΄ αυτό. Η φίμωση των αντιστάσεων και η ανεμπόδιστη κυκλοφορία των επιταγών του κεφαλαίου στις αποστειρωμένες αίθουσες διδασκαλίας, περνά και αυτή πλέον στα χέρια της αστυνομίας, η οποία από εδώ και στο εξής θα μπορεί να επεμβαίνει εντός πανεπιστημίων ακόμα και με ένα τηλεφώνημα, όπως δήλωσε η νέα υπουργός Παιδείας Κεραμέως. Ελπίζουμε τουλάχιστον, να φροντίσουν να μπεί αναγνώριση κλήσης στα υπηρεσιακά τηλέφωνα της ΓΑΔΑ για να πέσουν και τα όποια προσχήματα.

Μόνος αντίλογος απέναντι και σε αυτή την επίθεση κράτους και κεφαλαίου, μπορεί και πρέπει να είναι οι συλλογικές μας αντιστάσεις. Σε αυτή τη μάχη διαρκείας, η απάντηση δε μπορεί παρά να δωθεί στο δρόμο, καθημερινά και ανυποχώρητα, όπως συμβαίνει άλλωστε από την πρώτη στιγμή. Να υπερασπιστούμε με κάθε κόστος τις καταλήψεις, τους απελευθερωμένους χώρους και τις δομές του κινήματος, την αξιοπρέπεια του αγώνα και της Τάξης μας. Να πάρουμε θέση μάχης στο πλευρό μεταναστών και προσφύγων, των κολασμένων, υπoτιμημένων και περισσευούμενων αυτού του κόσμου. Να σπάσουμε το φόβο και τη σιωπή που επιχειρούν να επιβάλουν και να τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι καμία επίθεση δε θα μείνει αναπάντητη, ότι εκτός από κέρδη θα έχουν και ζημιές. Η κινηματική αδράνεια και καθίζηση των προηγούμενων χρόνων να μετατραπεί σε αγωνιστική συσπείρωση και επαγρύπνηση. Δε μας τρομάζει η απειλή του «σωφρονισμού», ούτε παλιά, νέα και επανεμφανιζόμενα σώματα καταστολής. Ο κόσμος του αγώνα θα σταθεί απέναντί τους με αξιοπρέπεια όσες φορές χρειαστεί, όπως έκανε και στο παρελθόν. Παράλληλα, ο αγώνας μας δε θα πρέπει να εγκλωβιστεί στα στενά γεωγραφικά όρια των Εξαρχείων ή σε ένα στείρο «αντικατασταλτικό» πρόταγμα. Αντίθετα, είναι αναγκαίο να διαχυθεί σε κάθε πεδίο του κοινωνικού, σε κάθε σημείο της πόλης, να συναντηθεί με τα υποκείμενα που από κοινού βιώνουμε την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Να μοιραστούμε κοινούς αγώνες, αντί για μια κοινή ήττα. Να σαμποτάρουμε την επέλαση της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κράτος και αφεντικά (ανεξαρτήτως διαχείρισης και χρώματος) στην κοινωνία και στο κίνημα, να σηκώσουμε το γάντι και να περάσουμε στην αντεπίθεση. Το στοίχημα της ανατροπής κράτους και κεφαλαίου παραμένει πάντα ανοιχτό και κερδίζεται μέσα από κάθε μάχη, μικρή ή μεγάλη.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Διαδήλωση Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, 12μμ, Προπύλαια

In Omnia Paratus

αναρχική/αντιεξουσιαστική συλλογικότητα στο κέντρο της Αθήνας

Σεπτέμβρης 2019

inomexniaparatexus@espivex.net

inomniaparatus.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599889/


Κάλεσμα στη Διαδήλωση Αλληλεγγύης: Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 12μ στα Προπύλαια

Να μην αφήσουμε τα χημικά της αστυνομίας

και το ναρκεμπόριο της μαφίας να μας δηλητηριάσουν

Στα Εξάρχεια σήμερα δοκιμάζονται για μια ακόμη φορά οι αντοχές του κόσμου του Aγώνα. Η κατασταλτική πίεση των τελευταίων εβδομάδων φέρει τα χαρακτηριστικά μιας ολομέτωπης αντιπαράθεσης. Ο διακηρυγμένος ρεβανσισμός -με τη μετεμφυλιακή ρητορική- της πρόσφατα εκλεγμένης νεοφιλελεύθερης-ακροδεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ, απέναντι στις δομές και τους ανθρώπους του κινήματος, δεν περιορίζεται εκεί αλλά διαπερνά σαν οδοστρωτήρας όλο το ελευθεριακό πνεύμα και τις διαφορετικότητες που συνυπάρχουν και βρίσκουν -εδώ και δεκαετίες- καταφύγιο σε αυτά τα λίγα τετραγωνικά μέτρα γης.

Τα Εξάρχεια παρά τις εκρηκτικές αντιθέσεις που φέρουν στο εσωτερικό τους παραμένουν η «πατρίδα» όλων εκείνων που ασφυκτιούν μέσα στον καπιταλιστικό κόσμο της ανισότητας και της αδικίας. Η «πατρίδα» εκείνων που δεν έχουνε πατρίδα. Ένα διαχρονικό πεδίο αντίστασης απέναντι σε όλες τις μορφές επιβολής του αυταρχισμού, της καταστολής και της ωμής βίας που το σύστημα προσφέρει αφειδώς. Από την περίοδο της Κατοχής και τα Δεκεμβριανά, στην εξέγερση του Νοέμβρη του '73 και τους αγώνες ενάντια στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή στις δεκαετίες που ακολούθησαν και από τις αντιστάσεις ενάντια στην "ανάπλαση" -ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '90- ως την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και τους αγώνες των τελευταίων χρόνων ενάντια στο ναρκεμπόριο και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Μια γειτονιά ποτισμένη με το αίμα των δικών μας νεκρών, όσων πήραν θέση στον κοινωνικό ανταγωνισμό, τον κοινωνικό πόλεμο, τον εμφύλιο ταξικό πόλεμο που διεξάγεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και θα συνεχίζεται μέχρι να πάψουν να υφίστανται τάξεις.

Η εισβολή των δυνάμεων καταστολής στα Εξάρχεια και η στρατιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου αποτελεί για την ακροδεξιά κυβέρνηση την υλική αποτύπωση της επιβολής της αστικής ιδεολογίας πάνω στα σώματα και τις ζωές εκείνων που περισσεύουν από τα «αναπτυξιακά» σχέδια και τα business plan του διεθνούς Κεφαλαίου και της «ελεύθερης» αγοράς. Αποτελεί μια επίθεση με σαφώς προσδιορισμένα ταξικά συμφραζόμενα αφού στο στόχαστρο βρίσκονται ανήλικα παιδιά, πρόσφυγες, εξαθλιωμένοι και φτωχοδιάβολοι.

Οι εικόνες κουκουλοφόρων ανδρών της αστυνομίας με τα αυτόματα στα χέρια να περισυλλέγουν προσφυγόπουλα σαν τρόπαια από τις καταλήψεις και να τα φορτώνουν στις αστυνομικές κλούβες κάνουν το γύρο του κόσμου αποτελώντας εικόνες ντροπής. Αποτελούν συνέχεια -μέσα στην Ευρώπη-Φρούριο- του ίδιου πολέμου που μαίνεται με πολεμικές αποστολές ή "ειρηνευτικές" επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά του κόσμου: στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, την Παλαιστίνη, τη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Δικαιολογημένα οι αντιδράσεις φουντώνουν στο δημόσιο διάλογο όταν αντί για «σκληρούς ποινικούς που βρίσκουν καταφύγιο» στα Εξάρχεια, αντί για «κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και όπλων», αντί για «συλλήψεις βιαστών, διακινητών προσφύγων και αντιεξουσιαστών που διαπλέκονται με ναρκέμπορους», ξεδιπλώνεται στις τηλεοπτικές οθόνες η καπιταλιστική δυστοπία του προσφυγικού ζητήματος και η εγκληματοποίηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Η παρουσίαση της γειτονιάς των Εξαρχείων ως μια μεγάλη εστία ανομίας, ως μια μεγάλη εγκληματική οργάνωση που πρέπει να εξαρθρωθεί, αποτέλεσε -προεκλογικά για την ακροδεξιά- το βασικό προπαγανδιστικό εργαλείο για να ανελιχθεί εκλογικά στην εξουσία. Αποτέλεσε το όχημα άντλησης κοινωνικής νομιμοποίησης για μια συντριπτική αστυνομική επέμβαση.

Ήδη με την αποφυλάκιση Κορκονέα το δικαστικό σώμα φρόντισε προκαταβολικά να στείλει το δικό του μήνυμα στους ένοπλους πραιτοριανούς του καθεστώτος. Μια απόφαση που στέλνει μήνυμα ασυλίας και νομικής προστασίας στους κρατικούς μηχανισμούς, προετοιμάζοντας παράλληλα το έδαφος για την επερχόμενη κατασταλτική επίθεση που επακολούθησε της απόφασης.

Τα Εξάρχεια αποτελούν μια γειτονιά μπολιασμένη με τα αδιέξοδα και τις εκρηκτικές αντιθέσεις που παράγει το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας. Οι εκκενώσεις καταλήψεων, οι απελάσεις προσφύγων και μεταναστών, οι «σκούπες» στο σωρό στην πλατεία Εξαρχείων, οι σεξιστικές παρενοχλήσεις και οι ξυλοδαρμοί αστέγων και ομοφυλόφιλων από άνδρες των ΜΑΤ, οι επιθέσεις σε κοινωνικά κέντρα αγώνα και η μετατροπή της γειτονιάς σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη επιβολής και ελέγχου, όχι απλώς δεν δίνουν λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα αλλά δημιουργούν μια οριακή συνθήκη περικύκλωσης που φέρει τα χαρακτηριστικά ενός προσχεδιασμένου ρατσιστικού πογκρόμ με απρόβλεπτες συνέπειες και χαρακτηριστικά «συλλογικής ευθύνης».

Την ίδια στιγμή, η μαφία συνεχίζει ανενόχλητη να διοχετεύει την πραγμάτεια της στην πλατεία Εξαρχείων και να αυξάνει την κερδοφορία της ενώ οι έμποροι που δραστηριοποιούνται για λογαριασμό της συνεχίζουν να επιτίθονται μέσω της ένοπλης επιβολής των αντικοινωνικών και αντικινηματικών τους πρακτικών, με τελευταία παραδείγματα την επίθεση ναρκέμπορου με μαχαίρι εναντίον συντρόφων έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου και τις πρόσφατες επιθέσεις ναρκέμπορων σε συντρόφους στη Θεσσαλονίκη.

Η εγκαθίδρυση των ναρκέμπορων στην γειτονία -ως τμήμα ενός αντί-εξεγερσιακού σχεδίου που εφαρμόστηκε σταδιακά μετά την εξέγερση του 2008- εξασφάλισε στην αστυνομία και σε κρατικούς υπαλλήλους όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από σχέσεις διαπλοκής και υλικές απολαβές, το ουσιαστικό «αδυνάτισμα» του αναρχικού κινήματος που παραδοσιακά διατηρούσε την πολιτική πρωτοβουλία κινήσεων στην γειτονία. Η αστυνομία μπορούσε με αυτόν τον τρόπο τόσο να ελέγχει την περιοχή μέσω των πληροφοριοδοτών της όσο και να απονοηματοδοτεί τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονταν σε μια γειτονία όπου πλέον τον έλεγχο τον είχε η μαφία. Η ειρηνική συνύπαρξη με την μαφία αποτέλεσε εξαρχής μια αβίωτη κατάσταση για τις οργανωμένες δυνάμεις του κινήματος αφού η υποταγή τους σε αυτή αποτελεί ιστορικά και νομοτελειακά απαράβατο κανόνα συναινετικής συνύπαρξης.

Η ηγεμονία του «παράνομου» κεφαλαίου της μαφίας στη γειτονιά και η μετατροπή της περιοχής σε μια τσιμεντένια ζούγκλα που οι νόμοι διέπονται από τον νόμο του ισχυρότερου είναι λογικό ότι διαμόρφωσε μια συνθήκη μέσα στην οποία τα πιο «ευάλωτα» υποκείμενα ήταν εκτεθειμένα και έρμαια στις ορέξεις και τις συμπεριφορές των ισχυρότερων. Οι ομοφοβικές και σεξιστικές επιθέσεις, οι κλοπές και οι ληστείες περαστικών, οι επιθέσεις κατά γυναικών ακόμα και οι βιασμοί που συνέβησαν -μέσα σε ένα νοσηρό πλέον περιβάλλον- διαμόρφωσαν μια ζοφερή πραγματικότητα που συντηρητικοποίησε αναπόφευκτα τα προοδευτικά αντανακλαστικά της γειτονιάς και γέμισε με φόβο και βουβή οργή τους κατοίκους της. Η σταδιακή μετατροπή των Εξαρχείων από μια ελευθεριακή, φιλόξενη και ανοιχτή στη διαφορετικότητα γειτονιά σε μια αποξενωμένη και τρομαγμένη συνοικία, με κλειδαμπαρωμένες και σφραγισμένες τις πόρτες των πολυκατοικιών και με τον φόβο να κυριαρχεί διάχυτος στην ατμόσφαιρα, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ίσως ήττα -από το 2008 κι έπειτα- για το αναρχικό και το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα Αυτή η μετατόπιση αποτέλεσε για το Κράτος την μεγαλύτερη νίκη απέναντι στο κίνημα αφού ουσιαστικά ανέτρεψε με τον πιο βρώμικο και ύπουλο τρόπο τους συσχετισμούς που επέτρεπαν στη γειτονιά να εξασφαλίζει και στο κίνημα να περιφρουρεί, με τη δυναμική και την παρουσία του, τους προοδευτικούς συσχετισμούς που αναπτύσσονταν στη γειτονιά απέναντι σε κανιβαλικές νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στις μαφίες, από σημαντικά τμήματα του κινήματος, στην περιοχή των Εξαρχείων συμβαίνουν όλα αυτά τα χρόνια παράλληλα με την ταυτόχρονη διαστρέβλωση και συκοφάντηση τους από τους δημοσιογράφους που παρουσίαζουν τις κινητοποιήσεις ως «συγκρούσεις για το μοίρασμα της πίττας στην περιοχή». Ως επαγγελματίες ψεύτες, οι δημοσιογράφοι -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- κατάφεραν να χειραγωγήσουν ένα μέρος της «κοινής γνώμης» παρουσιάζοντας τις -ακόμα και αιματηρές- μάχες του κινήματος με τη μαφία ως «ύποπτες» και «σκοτεινές» υποθέσεις που συμβαίνουν σε κάποιο απομακρυσμένο κρατίδιο-άβατο για την αστυνομία.

Με αυτόν τον τρόπο, το Κράτος επιχειρεί διαρκώς να απονοηματοδοτεί τόσο το συγκρουσιακό περιεχόμενο των κινητοποιήσεων όσο και τους ίδιους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες σαν «σκοτεινές» φιγούρες, παρουσιάζοντας τους ως «διαπλεκόμενους» και «ιδιοτελείς». Απογυμνώνοντας έτσι το πηγαίο ενδιαφέρον για τη γειτονιά, τις ανησυχίες για την εξέλιξη του αγώνα και την ανιδιοτελή συνεισφορά στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση .

Οι στοχοποιήσεις και οι επιθέσεις κατά αγωνιστών από τους ναρκέμπορους ήταν απλώς η συνέχιση της επεκτατικής πολιτικής του κράτους στα Εξάρχεια με άλλους τρόπους και άλλα μέσα από αυτά της αστυνομίας. Έτσι λοιπόν οι -πλέον σχεδόν- καθημερινές επιχειρήσεις-φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια, δήθεν για την πάταξη του ναρκεμπορίου, εκτός από καθαρά σαθρές και επικοινωνιακές αποτελούν επιχειρήσεις υποτίμησης της μνήμης και της νοημοσύνης της κοινωνίας. Αφού η γιγάντωση των ναρκομαφιών, η μετατροπή της πλατείας στη μεγαλύτερη ναρκοπιάτσα του κέντρου της Αθήνας και το στρίμωγμα κάθε λογής αντικοινωνικών συμμοριών στην περιοχή αποτέλεσαν ένα κρατικό-καπιταλιστικό σχέδιο.

Οι συλλήψεις μικροπαραβατών και εξαθλιωμένων (κυρίως χρηστών) στην πλατεία που βαφτίζονται ως «ναρκέμποροι» επιχειρούν να διαμορφώσουν μια ψευδή -τηλεοπτική- πραγματικότητα όταν την ίδια στιγμή οι πραγματικοί ναρκέμποροι συνεχίζουν καθημερινά τον ανεφοδιασμό της πλατείας με ποσότητες ναρκωτικών και οι έμποροι-τσιράκια παραμένουν αμετακίνητοι και αλλάζουν βάρδιες στα πόστα τους.

Τα καθήκοντα που ορίζονται μέσα στο νέο περιβάλλον είναι σαφώς πιο αναβαθμισμένα και ίσως πιο επιτακτικά από ποτέ. Η διπλή κατοχή της γειτονιάς τόσο από τις ναρκομαφίες όσο και από τις δυνάμεις καταστολής διαμορφώνει ένα εκρηκτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο το κίνημα καλείται να δώσει τις απαντήσεις του. Η επανοικειοποίηση της γειτονιάς των Εξαρχείων από τις κινηματικές δυνάμεις και τους κατοίκους της και το διπλό καθήκον της εκδίωξης των μπάτσων και των μαφιόζων απαιτεί την ενεργοποίηση των πολύμορφων χαρακτηριστικών του κινήματος. Οι μαζικές διαδηλώσεις, οι στοχευμένες επιθετικές δράσεις, οι μαζικές αφισσοκολλήσεις, η περιφρούρηση και η επανακατάληψη χώρων αντίστασης και αγώνα, οι επιθέσεις σε μαφιόζους αποτελούν σημεία συνάντησης της αγωνιζόμενης νεολαίας με τη γειτονιά των Εξαρχείων.

Όμως, ο αγώνας για τα Εξάρχεια -για να πετύχει τους σκοπούς του- χρειάζεται να πλαισιωθεί από αγωνιστές και συλλογικότητες που συμμετέχουν και σε άλλα μετερίζια του κοινωνικού ανταγωνισμού και να συνδεθεί με τους υπόλοιπους αγώνες που υπάρχουν ή πρόκειται να ξεπηδήσουν το επόμενο διάστημα. Μόνο έτσι, τα Εξάρχεια θα ανακτήσουν ξανά το πραγματικά κοινωνικό και ταξικό περιεχόμενο τους και θα αποτελέσουν ένα -εκ νέου- σημείο ριζοσπαστικής αναφοράς, πολιτικοποίησης και έμπνευσης για τη νεολαία και το χειμαζόμενο λαό.

Μόνο αν συνδεθούν οι κινητοποιήσεις στη γειτονιά των Εξαρχείων με τους φοιτητικούς αγώνες ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Μόνο αν συνδεθούν με τους περιβαλλοντικούς-αντικαπιταλιστικούς αγώνες που αποτελούν την μοναδική σανίδα σωτηρίας για τον πλανήτη απέναντι στην αδηφάγα καπιταλιστική μηχανή του κεφαλαίου. Μόνο αν συνδεθούν με το μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα, στήνοντας αναχώματα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που σκορπά το θάνατο, την εξαθλίωση, την προσφυγιά.

Μόνο τότε θα μπορέσουν να αποτελέσουν ξανά τα Εξάρχεια σημείο αναφοράς των καταπιεσμένων. Αν καταφέρουν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της τάξης τους και να πλαισιώσουν τις εργατικές και αντικαπιταλιστικές διεκδικήσεις που θα ξεσπάσουν το προσεχές διάστημα. Αν καταφέρουν να συνδεθούν με τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των πολιτικών κρατούμενων και των φυλακισμένων αγωνιστών που θα είναι οι επόμενοι στόχοι της ακροδεξιάς κυβέρνησης. Αν επιχειρήσουν οι κινητοποιήσεις στα Εξάρχεια -ενάντια στην κρατική καταστολή και την μετατροπή της γειτονιάς σε καπιταλιστικό-τουριστικό φιλέτο για ντόπιους και ξένους επενδυτές- να αποτελέσουν ανάχωμα στα ευρύτερα «αναπτυξιακά» σχέδια των καπιταλιστών που περιλαμβάνουν την μετατροπή των δημοσίων χώρων σε εργοτάξια κακοπληρωμένης εργασίας με το αισθητικό και πολιτισμικό αίσχος της ανέγερσης καζίνο και ουρανοξυστών να αποτελεί το business plan τους.

Γιατί για το Κράτος τα κατεχόμενα Εξάρχεια αποτελούν την εισβολή στην προοπτική της κοινωνικής-ταξικής εξέγερσης. Αποτελούν τη σκόνη που λερώνει τις αστραφτερές βιτρίνες των πολυεθνικών και την ουτοπία ενός κόσμου χωρίς σύνορα, εκμετάλλευση και πολέμους.

Κάτω τα ξερά σας από τα Εξάρχεια και τον κόσμο του Αγώνα

Διαδήλωση Σάββατο 14/9 Προπύλαια 12:00

Tαξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Αθήνα, Σεπτέμβρης 2019

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…


Ενάντια στην κρατική τρομοκρατία

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Αυγούστου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στην περιοχή των Εξαρχείων και προχωρούν στην εκκένωση δύο πολιτικών καταλήψεων και δύο ακόμα καταλήψεων στέγης που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες. Προχωρούν στη σύλληψη τριών καταληψιών και στην απομάκρυνση και προσαγωγή 143 προσφύγων και μεταναστών. Η πλειοψηφία τους, οικογένειες με μωρά, μεταφέρονται σε βιομηχανικό κτήριο στο Μενίδι χωρίς νερό και ρεύμα με στοιχισμένα ράντζα στη σειρά και σταδιακά αφήνονται ελεύθεροι ή μεταφέρονται σε στρατόπεδα μεταναστών στην ενδοχώρα απομακρυσμένα από τον αστικό ιστό.

Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, η περιοχή των Εξαρχείων θυμίζει στρατιωτικοποιημένη ζώνη, με πάνοπλους άνδρες των κατασταλτικών υπηρεσιών του Κράτους να παρενοχλούν κατοίκους και περαστικούς, σε κάθε γωνία και στενό της περιοχής.

Η κατασταλτική εκστρατεία είχε προαναγγελθεί προεκλογικά από την κυβέρνηση, με την απαραίτητη επικοινωνιακή υποστήριξη, που πρόσφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν απλόχερα τα ΜΜΕ, παρουσιάζοντας την περιοχή των Εξαρχείων σαν εγκληματικό άβατο, συνδέοντάς το άμεσα και με την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου. Η συσχέτιση μόνο τυχαία δεν είναι: στη περιοχή συνυπάρχουν δυναμικό νεολαιίστικο στοιχείο (πανεπιστήμια, σχολεία, στέκια, καταλήψεις, κλπ.) και πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες που αμφισβητούν και αντιδρούν οργανωμένα στην κατασταλτική πολιτική και κερδοσκοπική χρήση γης που προορίζει το κεφάλαιο για την γειτονιά και την πόλη.

Στα Εξάρχεια, λειτουργούν πλήθος αυτό-οργανωμένων δομών όπως Υγείας, Στέγης, Συλλογικές Κουζίνες, Αυτό-οργανωμένα Πάρκα και Παιδικές Χαρές, Συνελεύσεις Γειτονιάς, που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης έχουν καταφέρει να χτίσουν ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς ανάμεσα σε κατοίκους και μετανάστες, ενισχύοντας τους αγώνες ντόπιων και μεταναστών για μια καλύτερη ζωή.

Η επίθεση στα Εξάρχεια στοχεύει στην εκδίωξη κάθε αγωνιστικού στοιχείου από την γειτονιά και σε μια ιδιότυπη κοινωνική εκκαθάριση με σκοπό την άμεση μετατροπή της περιοχής σε ζώνη τουριστικής εκμετάλλευσης και καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Είναι προφανές πως η νέα Κυβέρνηση συνεχίζοντας τις πολιτικές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, προσπαθεί να επιβληθεί στην περιοχή των Εξαρχείων, τρομοκρατώντας τους κατοίκους, ντόπιους και μετανάστες και τον κόσμο του αγώνα. Θέλει να ισοπεδώσει κάθε αγωνιστική φωνή διεκδίκησης και αμφισβήτησης και να τσακίσει όσους ορθώνουν αντιστάσεις απέναντι στην επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, όχι μόνο στην περιοχή αλλά και στο σύνολο της μαχόμενης κοινωνίας και των κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τη νέα ρατσιστική νομοθεσία για τους πρόσφυγες και μετανάστες (δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας σε μη έχοντες ΑΜΚΑ, κλειστά στρατόπεδα, κλπ.), την θεσμική υπαγωγή των φυλακών από το Υπ. Δικαιοσύνης στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη και την χωροταξική εκτόπισή τους μακριά από τον αστικό ιστό, τις εξαγγελίες για το νέο συνδικαλιστικό νόμο, το φακέλωμα των συνδικαλιστικών σωματείων, την νομιμοποίηση της αστυνόμευσης των εργασιακών χώρων του Δημόσιου Τομέα, προετοιμάζεται για μια ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στους εργαζόμενους, άνεργους, μετανάστες και τη νεολαία, τις κοινότητες αγώνα και τις κατακτήσεις τους.

Η Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Πανεπιστημίου Αθηνών καταγγέλλει την ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου, εκφράζει την αλληλεγγύη της απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο-η, σε κάθε εστία αγώνα απέναντι στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό και ΚΑΛΕΙ όλους τους εργαζόμενους και τους μαζικούς συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες να συμπαραταχθούν στο ανοιχτό κοινωνικό μέτωπο ενάντια στην κρατική καταστολή και να συμμετάσχουν στην πορεία, στα Προπύλαια, στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12:00.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 14/9/2019, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΣΤΙΣ 12.00

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Πανεπιστημίου Αθηνών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599902/


Από την κρατική καταστολή δεν θα μας σώσουν τα αφεντικά (αθήνα)

post image

Από την κρατική καταστολή δεν θα μας σώσουν τα αφεντικά (αθήνα)

Διάφοροι αριστεροί κολαούζοι του κράτους και του κεφαλαίου προβαίνουν σε κατηγορίες και προβοκατορολογίες σχετικά με τον κόσμο που επιστρέφει μέρος της βίας του κράτους πίσω στους ένστολους δολοφόνους του. Είναι πασιφανές το πόσο σπουδαίες ήταν όλες αυτές οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν ενάντια στο ελληνικό κράτος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης μετά την κατασταλτική εκστρατεία που αυτό εξαπέλυσε εναντίον μας. Είναι επίσης πασιφανές το πόσο σημαντικό είναι οι μπάτσοι, που έχουν στενέψει ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω από τα Εξάρχεια, να μην υπάρχει στιγμή που να ζουν χωρίς το άγχος ότι θα δεχτούν μια επίθεση. Tην Παρασκευή 30/08/2019, όταν μετά από μια έμπρακτη κίνηση κοινωνικής αντιβίας, ως συνέχεια οι μπάτσοι διέλυσαν το φεστιβάλ των αφεντικών που διεξαγόταν στην πλατεία Εξαρχείων, τότε ο αριστερός εσμός υπερθεμάτισε τόσο σε κατηγορίες αγωνιστ(ρι)ών, όσο και σε λόγους υπεράσπισης του φεστιβάλ.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο του συγκεκριμένου φεστιβάλ είναι ότι πριν λίγους μήνες ομάδα 40 συντροφισσών και συντρόφων πραγματοποιήσαμε εργατική παρέμβαση με συνθήματα, πανώ και κείμενα, καθότι στο φεστιβάλ συμμετείχαν και έβγαζαν κέρδος ακόμα και τα αφεντικά των εκδόσεων Οξύ (επισυναπτόμενη αφίσα), όπου ένας σύντροφός μας είχε προσωπική εμπειρία από τις συνθήκες κατέργου που είχαν επιβάλει στις εργαζόμενές/ους τους.

Ακόμα χαρακτηριστικότερο είναι ότι, όταν ο αφεντικάνος της Βibliotheque, ένας από τους κύριους διοργανωτές, αντίκρυσε την παρέμβαση, βγήκε έξω και απείλησε ότι είχε φωνάξει αναρχικούς από διπλανό στέκι να μας διώξουν (να μας καταστείλουν θα έπρεπε να πει, αν ήθελε να ήταν ακριβής) επειδή του χαλάμε το φεστιβάλ.

  • Να στηρίξουμε ολ@ την αντικατασταλτική πορεία το Σάββατο 14/09 και ώρα 12.00 στα Προπύλαια.
  • Να εμπιστευθούμε τις δυνάμεις μας, να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές και να φτιάξουμε καινούργιες, να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τους κοινωνικούς, ταξικούς και τοπικούς αγώνες.
  • Να μην αφήσουμε τον αγώνα να αφομοιωθεί από καμιά καθεστωτική δύναμη

Πρωτοβουλία Αναρχικών

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης που είχε μοιραστεί

Εκδόσεις Οξύ - Πολιτισμός - Κουλτούρα - Εκμετάλλευση

Ο πόνος των φτωχών γίνεται η τέχνη των αστών

Τ.Γ.Κ.

Ένα συνονθύλευμα ετερόκλητου πλήθους αφεντικών αποφάσισε να κάνει ένα "event πολιτισμού" στην πλατεία εξαρχείων. Καθότι ένας σύντροφός μας έχει βιώσει από πρώτο χέρι τον πολιτισμό και την κουλτούρα της εταιρίας Brainfood, όπου ανήκουν οι εκδόσεις Οξύ αποφασίσαμε να παρέμβουμε.

Οι εκδόσεις Οξύ, ως άνθρωποι της κουλτούρας, μάλλον "δεν μπορούν να μπουν στα καλούπια των εργατικών νόμων", γι' αυτό και το συνάδελφο Ηλία, όπου τον είχαν προσλάβει με κάποια κρατική επιδότηση, του είχαν αλλάξει όχι μόνο πόστο αλλά και κτίριο. Οπότε όταν στο άλλο κτίριο της εταιρίας έσκαγε η επιθεώρηση , παίρναν τον Ηλία τηλέφωνο, αυτός έπαιρνε το μπουφάν και από τα Σεπόλια έτρεχε στο Μεταξουργείο. Το ίδιο και με τη συναδέλφισσα Αντριάννα στην οποία δεν μπορούσαν να κολληθούν όλα τα νόμιμα ένσημα.

Εκεί όμως που οι άνθρωποι των εκδόσεων Οξύ "δεν το είχαν καθόλου" ήταν " με την καθαριότητα", δηλ με τις συνθήκες υγιεινής των εργαζομένων. Στη συνάδελφο στην καθαριότητα κ. Ελένη όπου ερχόταν μια φορά την εβδομάδα για 4 ώρες η αμοιβή ήταν ελάχιστη και εννοείται μαύρα. Μετά από αρνήσεις και διαμαρτυρίες της το αφεντικό έλεγε σε τρίτους ότι πρέπει να τη διώξει επειδή 'δεν στοιχίζει αλλά δεν μπορεί τη γκρίνια'. Οι συνθήκες υγιεινής ήταν πανάθλιες αφού ένα μπάνιο που εξυπηρετούσε 11 γυναίκες καθαριζόταν μόνο μια φορά την εβδομάδα. Οι άντρες ήμασταν πιο λίγοι και παλευόταν, ενώ το αφεντικό είχε τη δική του τουαλέτα!

Για την επαναλαμβανόμενη ξεφτίλα αυτών που στηρίζουν πολιτικά τόσο τα συγκεκριμένα όσο και γενικά τα αφεντικά, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Αυτοσυστήνονται μόνοι τους

. • Ενάντια στην εθνική ενότητα

• Να αντισταθούμε έμπρακτα στην εκμετάλλευση των αφεντικών - νόμιμων, παράνομων, κουλτουριάρικων ή εναλλακτικών.

• Να πολεμήσουμε με όλα τα μέσα την "κοινωνική συμμαχία" της γσεε, του σύριζα και των "αντεξουσιαστικών" του συνιστωσών.

συντρόφισσες/οι

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599891/


Ο Χρόνος είναι τώρα, ο Τόπος είναι εδώ.-Κάλεσμα στην πορεία της 14 Σεπτέμβρη ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους.

Η αριστερή παρένθεση μπορεί να έκλεισε ,τα ηνία της διαχείρησης του κράτους να τα ανάλαβε μια νεοφιλελεύθερη-ακροδεξιά κυβέρνηση όπως αυτή της Ν.Δ.,πάρα ταύτα η πολιτική ατζέντα του κράτους παραμένει ίδια και απαράλακτη.Η φασιστική-ακροδεξιά ρητορική της αποκτάει πλέον σάρκα και οστά.Η σημερινή κυβέρνηση όχι απλά αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής της πολιτικής που ξεκίνησε και ακολουθούσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αλλά επιχειρεί με όλα τα μέσα που διαθέτει να στραγγαλίσει,να ισοπεδώσει οτιδήποτε βρίσκεται ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τυφλά υπηρετεί.

Αναρχικοί/ες,άνθρωποι του αγώνα,μετανάστες/ρτιες,πρόσφυγες πάντοτε αποτελούσαν μόνιμο στόχο επίθεσης του κράτους ταυτίζοντας τους με δράκους και κακιές μάγισσες στα καλοστημένα του παραμύθια.''Σύγχρονες'' ηλεκτρικές σκούπες που δεν αφήνουν τίποτα στο περασμά τους,ποινικοποίηση των μέσων αγώνα,κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου,ενδυνάμωση του κρατικού στρατού μέσω 1500 προσλήψεων στα σώματα ασφαλείας είναι μερικά από τα βέλη που το κράτος βγάζει από την φαρέτρα του.

Η εκστρατεία και η σφοδρή επιθετικότητα του κράτους κατά κύριο λόγο αποσκοπεί σε δύο πράγματα.Καταρχάς την πλήρη αποδυνάμωση και αφάνιση του αναρχικού κινήματος και του κόσμου της αντίστασης που μάχεται ενάντια στο ολοκληρωτικό καθεστώς και κατά δεύτερον η οικοπεδοποιήση της περιοχής των Εξαρχείων ,στρώνοντας το έδαφος για ξένους και ντόπιους επενδυτές.Τα Εξάρχεια ,οι καταλήψεις ,οι αυτοδιαχειρζόμενοι χώροι ανέκαθεν ηταν άρρηκτα συνδεδεμένοι με τους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες και είναι καθήκον απο μεριά μας να τους υπερασπιστούμε μέχρι τέλους.Δεν παραδινόμαστε,υψώνουμε αναχώματα συγκρουσιακής αλληλεγγύης στην κρατική τρομοκρατία και δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή γης στους εχθρούς της ελευθερίας.

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ, ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αντιφασιστική-αντιεξουσιαστική ομάδα Bellini

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599913/


ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ- Κάλεσμα στην αντικατασταλτική διαδήλωση Σάββατο 14/9 12:00 Προπύλαια

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ- Κάλεσμα στην αντικατασταλτική διαδήλωση Σάββατο 14/9 12:00 Προπύλαια

Οι πρόσφατες εθνικές εκλογές μετέβαλαν το πολιτικό σκηνικό με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με διαφορετικές λογικές και δόγματα πολιτικής διαχείρισης της εξουσίας σε πολλά μέτωπα, ένα από τα οποία είναι και αυτό της κρατικής καταστολής. Η προηγούμενη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του κράτους δεν είχε τίποτα να ζηλέψει όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του κατασταλτικού της μοντέλου. Τα όποια κοινωνικά κινήματα είχαν υποχωρήσει ούτως ή άλλως, οι εκρηκτικές διαστάσεις του μεταναστευτικού ζητήματος αντιμετωπίζοντανπαραδοσιακά με κέντρα κράτησης (κατ' ευφημισμό φιλοξενίας) είτε στα νησιά είτε στο ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας, ενώ μια χαρά οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβαιναν δραστικά, όπου και όποτε κρινόταν απαραίτητο, είτε μέσα στο υποτιθέμενο άβατο των Εξαρχείων είτε οπουδήποτε αλλού. Στα σχεδόν πέντε χρόνια διακυβέρνησης της σοσιαλδημοκρατικής φρουράς χτυπήθηκαν διαδηλώσεις, έγιναν συλλήψεις στο σωρό, εκκενώθηκαν καταλήψεις, κάποιες από τις οποίες γκρεμίστηκαν κιόλας, πολλαπλασιάστηκαν οι επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στα Εξάρχεια (ειδικά κατά το τελευταίο διάστημα), και όλα αυτά χωρίς καμιά ιδιαίτερη ανάγκη διαφήμισης και υπερπροβολής τους, εκτός και αν επρόκειτο να υπάρξει κάποια κόντρα με τη δεξιά αντιπολίτευση αναφορικά με την ατζέντα της δημόσιας ασφάλειας.

Η διαφορά με τώρα όμως είναι ότι η νέα δεξιά και εθνικόφρων διαχείριση του κράτους δεν ενδιαφέρεται απλώς για την αποτελεσματικότητα της κρατικής καταστολής αλλά την έχει κάνει παντιέρα και ιδεολογικό σημείο αναφοράς της. Μερικές από τις βασικές της διακηρύξεις περιστρέφονται γύρω από το "καθάρισμα" των Εξαρχείων από τους κουκουλοφόρους και την ανομία γενικά, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ώστε να μπορεί η αστυνομία να μπαινοβγαίνει ανενόχλητη μέσα στις σχολές, το "συμμάζεμα" των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών στη χώρα (ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό) και την επαναφορά ενός σκληρού καθεστώτος εξαίρεσης εντός των φυλακών για πολιτικούς και άλλους ανυπάκοους κρατούμενους. Η υπαγωγή των φυλακών στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ., οι εξαγγελίες για επαναλειτουργία των φυλακών τύπου Γ', η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού εκτός αστικού ιστού και η αλλαγή των όρων αποφυλάκισης και χορήγησης αδειών για τους πολιτικούς κρατούμενους και τους πολυισοβίτες (με τον Δημήτρη Κουφοντίνα να βρίσκεται και πάλι στην αιχμή του δόρατος όσον αφορά την καταστρατήγηση δικαιωμάτων που οι ίδιοι κρατούμενοι έχουν κερδίσει με σκληρούς και επίπονους αγώνες), η αναβάθμιση του κατασταλτικού οπλοστασίου του κράτους με την πρόσληψη χιλιάδων αστυνομικών και την ανασύσταση της δολοφονικής ομάδας ΔΕΛΤΑ, η χυδαιότητα των δικαστικών αρχών που δεν διστάζουν να προφυλακίσουν τον αναρχικό Χριστόφορο Κορτέση για μικροκλοπή αντικειμένων αξίας 180 ευρώ απ΄το κατάστημα Leroy Merlin είναι σημεία του πολέμου που η νέα κυβέρνηση έχει κηρύξει σε όλους τους τόνους απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους.

Το κλίμα που προεκλογικά δημιούργησε και συντηρεί η νέα κυβέρνηση δεν αποσκοπεί μονάχα στη διασφάλιση μιας κάποιας κοινωνικής ομαλότητας που θα επιτρέπει την επιβολή των συμφερόντων της εξουσίας και του κεφαλαίου σε όσα κοινωνικά κεκτημένα έχουν απομείνει μέσω του κοινωνικού ανταγωνισμού και των αγώνων των προηγούμενων δεκαετιών. Πρόκειται και για έναν ιδεολογικό πόλεμο που εξαπολύεται με σκοπό να επανασυσπειρωθεί το στρατόπεδο της εθνικοφροσύνης, να συγκεντρώσει τις πιο ακραίες και φυγόκεντρες δυνάμεις του που τα προηγούμενα χρόνια είχαν καταφύγει στη φτερούγα της ακροδεξιάς, και ταυτόχρονα να καταφέρει να εδραιωθεί ως η κανονικότητα που επιστρέφει, θέτοντας κάθε αντίρροπη κοινωνική δυναμική απέναντί του ως αποκλίνουσα κοινωνική συμπεριφορά. Ή, όπως ξέφυγε στον αέρααπό τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Σταύρο Μπαλάσκα, ως μια «ενοχλητική σκόνη που πρέπει να ρουφήξει η ηλεκτρική σκούπα».

Σε αυτό ακριβώς το κλίμα, τα ξημερώματα της 28ης Αυγούστου μια νέα κατασταλτική επέμβαση της αστυνομίας στα Εξάρχεια έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα αστυνομικών επεμβάσεων σε ένα κατά τα άλλα άβατο. Δεκάδες αστυνομικοί κάθε είδους (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ) προχωρούν στην εκκένωση τεσσάρων καταλήψεων, ενώ εκατόν σαράντα τρεις μετανάστες που διέμεναν σε δύο από αυτές (ανάμεσα τους αρκετά παιδιά) θα τσουβαλιαστούν στα περίφημα κέντρα «φιλοξενίας» χωρίς καμία πρόβλεψη για στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπoύς διαβίωσης (επαρκή χώρο, τροφή κτλ), ως συνήθως. Από αυτούς τους μετανάστες, οι δέκα οδηγούνται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας προς απέλαση επειδή δεν έχουν χαρτιά. Τρεις καταληψίες συλλαμβάνονται, ενώ ένας αναρχικός που απλώς βρισκόταν στο δρόμο θα περάσει ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας για κάποιες ώρες, κατά τις οποίες γίνεται έλεγχος στο σπίτι του και σε ένα δεύτερο εγκαταλελειμμένο χώρο της περιοχής, όπου βάσει μιας, για άλλη μια φορά, ανώνυμης καταγγελίας έκρυβε όπλα και ναρκωτικά. Τελικά αφήνεται ελεύθερος, καθώς οι διωκτικές αρχές δεν βρίσκουν τίποτα.

Έκτοτε ένας μεγάλος όγκος αστυνομικών δυνάμεων, αποτελούμενος κυρίως από διμοιρίες των ΜΑΤ, θα στρατοπεδεύσει σε επιπλέον σημεία περιμετρικά των Εξαρχείων, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό τόσο για κατοίκους όσο και για επισκέπτες ή εργαζόμενους στην περιοχή, ενώ θα υπάρξει ένα κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής, που θα κορυφωθεί με τις συνεχείς και αδιάκριτες επιθέσεις με χημικά, κρότου λάμψης και ξύλο εναντίον συναυλιακού φεστιβάλ στην πλατεία Εξαρχείων και την επι τρεις συνεχόμενες ημέρες πολιορκία του κατάμεστου από κόσμο Κ*ΒΟΞ,εντός του οποίου θα γίνει και ρίψη ασφυξιογόνων. Στο ίδιο διάστημα επιθέσεις και φθορές από τα ΜΑΤ θα δεχτούν και άλλες καταλήψεις και κοινωνικοί χώροι, εξακριβώσεις και προσαγωγές γύρω από τα Εξάρχεια θα σημειώνονται διαρκώς, ενώ θα υπάρξουν και καταγγελίες για εντελώς απρόκλητους τραμπουκισμούς και ομοφοβικές επιθέσεις. Να σημειώσουμε πως όλα τα παραπάνω συμβαίνουν μέσα σε ένα αφόρητο κλίμα που έχει καλλιεργηθεί στην περιοχή εδώ και χρόνια, λόγω του ακραίου ανταγωνισμού διάφορων κυκλωμάτων και των ανεξέλεγκτων μισθοφόρων τους, για τον έλεγχο του μονοπωλίου κάθε είδους παράνομου εμπορίου και ειδικά του πιο επικερδούς, του ναρκεμπορίου. Γεγονός που δημιουργεί συνθήκες ακραίας επισφάλειας και κινδύνου για ανθρώπους που μένουν, κινούνται, εργάζονται, διασκεδάζουν, δραστηριοποιούνται πολιτικά και διατηρούν κοινωνικές και πολιτικές δομές, καθώς δεν είναι λίγες οι αναφορές για τραμπουκισμούς, λεκτικές απειλές ή ακόμα και βίαιες επιθέσεις εναντίον συντρόφων/σσων με αποτέλεσμα ένας ιδιαίτερα σημαντικής σημασίας ζωτικός χώρος για το κίνημα, να περιορίζεται ακόμα περισσότερο. Είναι δε ιδιαίτερα προκλητικό, τη στιγμή μάλιστα που από πολλές ενδείξεις προκύπτουν υποψίες, αν όχι για εμπλοκή μέρους των κρατικών μηχανισμών με τα συγκεκριμένα κυκλώματα, σίγουρα για μια ιδιότυπη ασυλία από μεριάς τους, να αποτελεί βασικό σημείο κυβερνητικής προπαγάνδας το ανεξέλεγκτο εμπόριο ναρκωτικών στα Εξάρχεια, με στόχο την συσπείρωση και του στρατοπέδου της νομιμοφροσύνης.

Συνολικά λοιπόν αυτή η συνθήκη, η οποία διαφημίζεται ως δείγμα συνέπειας της νέας κυβέρνησης στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, παρουσιάζεται ταυτόχρονα από τις ίδιες μιντιακές πηγές και διάφορους κλασικούς δημοσιογραφικούς και πολιτικούς μαϊντανούς ως η αρχή μόνο ενός αρμαγεδδώνα που πρόκειται να πέσει στα Εξάρχεια και γενικά πάνω σε κάθε εστία ανομίας. Οι καταλήψεις, είτε καθαρά στεγαστικές είτε πολιτικές, είτε στεγάζουν άτομα που αρνούνται τις συνθήκες ιδιοκτησίας είτε φιλοξενούν μετανάστες, βρίσκονται στο μάτι αυτού του επικοινωνιακού κυκλώνα ως οι πρώτες που θα νιώσουν τη σιδηρά πυγμή μιας κυβέρνησης που θα δώσει τέλος στην ανοχή της προηγούμενης, τη στιγμή που η προηγούμενη είχε κάνει ρεκόρ στις εκκενώσεις και το γκρέμισμα-σφράγισμα καταλήψεων.

Για τον κόσμο που αγωνίζεται ενάντια στις ασφυκτικές συνθήκες του υπάρχοντος εξουσιαστικού και εκμεταλλευτικού συστήματος οι καταλήψεις είναι από τα βασικά σημεία αιχμής του κοινωνικού ανταγωνισμού της εποχής μας. Αποτελούν τη συμπύκνωση πολλών διαδοχικών αρνήσεων και αντιστάσεων απέναντι στους όρους επιβολής της κυριαρχίας και ταυτόχρονα κομμάτι του δικού μας απελευθερωμένου κοινωνικού εδάφους. Τις αισθανόμαστε ως τα ζωντανά κύτταρα ενός παλλόμενου οργανικού ριζοσπαστικού κινήματος που επιδιώκει να ριζώσει μέσα στο κοινωνικό πεδίο, χτίζοντας σιγά σιγά τα δικά μας ανατρεπτικά προγεφυρώματα. Η επίθεση εναντίον τους, και αυτή που ήδη έχει τεθεί σε κίνηση αλλά και αυτή που εξαγγέλλεται, είναι κι αυτή κομμάτι του ίδιου κοινωνικού ανταγωνισμού. Μόνο που τώρα την πρωτοβουλία των κινήσεων την έχει η άλλη μεριά, επιδιώκοντας να επανακαταλάβει το έδαφος που έχει απωλέσει και να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της, να θέσει νέους όρους ισορροπιών και συσχετισμών και ταυτόχρονα να εκμηδενίσει την ψυχολογία και το ηθικό των ανθρώπων που αγωνίζονται αλλά και εκείνων που βρίσκονται ένα στάδιο πριν από αυτή την επιλογή. Ταυτόχρονα αποτελεί το σημείο εκκίνησης μιας ιδεολογικής ρεβάνς ενός αντεπιτιθέμενουεθνικού μετώπου που εδραιώνειτην ταυτότητά του στο υποτιθέμενο τέλος της μεταπολίτευσης και της "ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς", ένα τέλος που δήθεν ήρθε με την ήττα της προηγούμενης συμμαχίας σοσιαλδημοκρατών και εθνολαϊκιστών κυβερνώντων (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Η επικείμενη λοιπόν σε όλα τα προβλεπόμενα μέτωπα καταστολή έχει, μεταξύ άλλων, εμψυχωθεί ιδεολογικά πατώντας και στο παραπάνω αφήγημα, για αυτό και το στοίχημα της πάταξης των Εξαρχείων και της κατάργησης του ασύλου αποκτά επιπλέον σημασία, καθώςπαραδοσιακά το μέτωπο της εθνικοφροσύνης τα αντιλαμβάνεται ως τα δύο πιο χαρακτηριστικά κεκτημένα της υποτιθέμενης ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς κατά τη μεταπολίτευση.

Εδώ λοιπόν είναι που στέκονται οι δικές μας δυνάμεις, οι δυνάμεις που μάχονται για ελευθερία και ισότητα, για έναν κόσμο χωρίς εξουσία και εκμετάλλευση, να ορθώσουν τα δικά τους αναχώματα αντίστασης και αντεπίθεσης απέναντι στον κατασταλτικό οδοστρωτήρα που θέλει να σαρώσει τις δομές και τα δικά μας κεκτημένα, αυτά που έχουν κερδηθεί με ανυποχώρητο αγώνα, με προσωπικό και συλλογικό κόστος, κεκτημένα όχι μόνο μεγάλης πολιτικής σημασίας αλλά ταυτόχρονα και υπαρξιακής, γιατί πάνω από όλα δίνουν πνοή και ζωτικότητα στον ίδιο τον αγώνα. Κεκτημένα που σήμερα αφορούν τα απελευθερωμένα εδάφη των καταλήψεων, αύριο την παρουσία μας στο δρόμο, τις διεκδικήσεις μας στα εργασιακά ή στο μέτωπο της εκπαίδευσης αλλά και αυτές εντός των φυλακών, όπου συχνά πυκνά γεμίζουν με ανθρώπους που μάχονται τη βαρβαρότητα.

Ως Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές μπορεί να έχουμε αποφασίσει να ασχολούμαστε με συγκεκριμένα ζητήματα,αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε μια πραγματικότητα που θέλει όλα τα μέτωπα καταστολής να συναντιούνται και να ενώνονται σε μια κοινή από την πλευρά των κυρίαρχων επιθυμία: να τελειώνουν μαζί μας.

Αποφασίζουμε λοιπόν να στηρίξουμε και να πλαισιώσουμε την αντικατασταλτική διαδήλωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη στις 12:00 στα Προπύλαια.

Μέτρο μέτρο, εκατοστό εκατοστό, να υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εδάφους που έχουμε κατακτήσει ως τώρα κάνοντας τους δρόμους της πόλης να αντηχήσουν

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599907/


Κάλεσμα της Αναρχικής Ομοσπονδίας στην πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή και αλληλεγγύης στις καταλήψεις | Σάββατο 14/9, 12:00, Προπύλαια

Η νέα δεξιά κυβέρνηση έρχεται να θερίσει στο έδαφος της ήττας και της απόσυρσης που καλλιέργησε ο Σύριζα στην αντιμνημονιακή γενιά αγώνων. Το ρολόι του δικομματισμού έδειξε τώρα τον άλλο πόλο. Αυτόν που θα ηγηθεί μιας νέας επίθεσης κράτους και κεφαλαίου κατά της κοινωνικής βάσης, κατά των εργατών, των ανέργων, των προσφύγων, αλλά και όσων βγαίνουν από το πλαίσιο της συστημικής κανονικότητας σε κάθε επίπεδο.

Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία. Την ιστορία την ορίζουν κοινωνικές δυναμικές δεκαετιών. Και όλες τους αφορούν διακυβεύματα του κοινωνικού πολέμου. Από την πολιτισμική άρνηση ως κέντρο του underground της πόλης, έως τη μήτρα για πρακτικές αυτοοργάνωσης και επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου, έως το αντίπαλο δέος στο πλέγμα των εξουσιαστικών ιδεών, έως την αιχμή σύγκρουσης με την καταστολή, έως τον τόπο ζυμώσεων και στέγασης μέρους του οργανωμένου κόσμου του αγώνα. Την ιστορία αυτή κάθε κράτος θα ήθελε να την ξεφορτωθεί. Για αυτό και στα 40 χρόνια αυτού του μετώπου η κρατική καταστολή έχει επιτεθεί οργανωμένα πολλές φορές. Τα αποτελέσματα ήταν συλλήψεις και βία, αλλά τελικά οι κοινωνικές δυναμικές δεν παρακάμπτονται με στρατιωτικές επεμβάσεις.

Τώρα έχουμε άλλη μια τέτοια επίθεση. Η εκκένωση 4 καταλήψεων ήρθε σαν μια πρώτη κορύφωση ενός επικοινωνιακού ορυμαγδού που έχει θεριέψει πάλι την τελευταία τριετία. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιο είναι ακριβώς το χαρμάνι των προθέσεων του κράτους, ποιος ο συνδυασμός και η αναλογία των κινήτρων για αυτό το σόου καταστολής, πού αρχίζει και πού τελειώνει ο προληπτικός σχεδιασμός της εξουσίας για την επόμενη οικονομική κρίση, ποιο μέρος είναι προϊόν της ευκαιριακής προεκλογικής ρητορείας της δεξιάς, τι αντανακλά εσωκομματικές ή ενδοεξουσιαστικές συγκρούσεις μηχανισμών, ή πόσο παίζει ρόλο ο σχεδιασμός και τα ιδιοτελή κέρδη ανθρώπων της εξουσίας από το θρυλούμενο gentrification στα Εξάρχεια.

Όλα αυτά πρέπει να έχουν το μερίδιο τους στην πραγματικότητα που ξεδιπλώνεται και το να καταλάβουμε γιατί οι κυρίαρχοι κάνουν ό,τι κάνουν είναι στρατηγικά σημαντικό. Δεν είναι όμως τόσο σημαντικό αυτήν την στιγμή. Αυτήν τη στιγμή αυτό που μετράει είναι να ανακοπεί το κύμα επίθεσης. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν υπερασπιζόμαστε ούτε κάποια «επαναστατική πατρίδα», ούτε ότι τα Εξάρχεια είναι κάποια «απελευθερωμένη ζώνη». Δεν είναι τα Εξάρχεια που δημιουργούν την αντίσταση, αλλά η αντίσταση που δημιούργησε τα Εξάρχεια. Δεν ήταν ποτέ απόν το κράτος από την περιοχή. Αντίθετα, ήταν πάντα εμφατικά παρόν, μόνο που εκεί η παρουσία του δε γινόταν παθητικά ανεκτή. Μια δυστοπία, όπως όλες οι εδαφικοποιημένες δυστοπίες της καπιταλιστικής μητρόπολης, είναι τα Εξάρχεια, με τη διαφορά ότι έχοντας αυτοσυνείδηση της ασχήμιας γεννά τους όρους αντίστασης σε αυτήν. Όπως κάνει ξανά τώρα. Όπως έκανε πάντα. Όπως έκανε πριν λίγα χρόνια όταν δεκάδες χιλιάδες εξαθλιωμένοι πρόσφυγες, πεταμένοι σε δρόμους και πλατείες, βρήκαν μέσα από τους ελάχιστους πόρους και τις δυνατότητες των αλληλέγγυων στέγαση, τροφή και φροντίδα, δηλαδή αυτά που το πανίσχυρο κράτος δεν μπορούσε και δεν ήθελε να τους εξασφαλίσει. Κι αυτό ήταν μια τεράστια επιτυχία για την κοινωνική βάση, διότι απέδειξε ότι αυτοοργανωμένη και αλληλέγγυα μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα που από πρώτη άποψη ξεπερνούν κατά πολύ το μπόι της.

Από την άλλη, η εισβολή του «παράνομου» καπιταλισμού, των μαφιών και του επιχειρηματικά πλέον οργανωμένου ναρκεμπορίου ήταν μια αποτυχία για τον κόσμο του αγώνα. Παρά τις σκληρές μάχες που δίνονται, η κοινωνική δυναμική που γεννά τον κοινωνικό κανιβαλισμό αποδείχθηκε ισχυρότερη, παίζοντας μάλιστα κομβικό ρόλο στην καμπάνια δυσφήμισης της περιοχής, ειδικά σε συντηρητικά κοινά που είναι εύκολα επιρρεπή σε τρομολαγνικές κορώνες.

Επιστρέφουμε, λοιπόν, σε αυτό που είπαμε πιο πάνω. Η πραγματικότητα των Εξαρχείων αποτυπώνει κοινωνικές δυναμικές. Αποτυπώνει ισορροπίες δύναμης ανάμεσα στην κορυφή και τη βάση, αποτυπώνει την υλική δύναμη που αποκτούν οι ελευθεριακές ιδέες, όταν αποκτήσουν κρίσιμες μάζες, ικανές να τις πραγματώσουν έστω και εν μέρει. Αντανακλά, όμως, και τους όρους επιβίωσης στο αστικό τοπίο του καπιταλισμού για τον πάτο του ταξικού βαρελιού. Αντανακλά και την αριβιστική μανία κέρδους του κεφαλαίου, που σαν μόλυνση απλώνεται νόμιμα μέσω της βιομηχανίας διασκέδασης και παράνομα με κιλά φούντας, κόκας, χαπιών ή ότι άλλο…

Ένα πεδίο μάχης είναι τα Εξάρχεια και όχι για τον εαυτό τους. Καμία σημασία δε θα είχαν σαν ένα νεκρό σύμβολο νεανικών εξεγέρσεων. Έχουν, όμως, σημασία σαν ένα ζωντανό εργαστήριο πειραματισμού του κοινωνικού πολέμου που αφορά όλη την καταπιεζόμενη και εκμεταλλευόμενη κοινωνία. Σαν τόπος με συμβολικό κύρος, αλλά και σαν εστία παραγωγής αντιστάσεων. Αυτά υπερασπίζεται σήμερα ο κόσμος του αγώνα. Βγαίνοντας από τον λήθαργο που επέβαλε η σοσιαλδημοκρατία, διαμορφώνοντας τους όρους ενότητας που επιβάλλει η συγκυρία, σηκώνει το γάντι.

Αν η σημερινή κυβέρνηση νόμισε ότι της αρκεί ο λήθαργος αυτός έκανε λάθος. Διαπιστώνει ήδη την συστράτευση που ξεκινά και έχει ακόμα να διαπιστώσει πολλά. Θα υπερασπιστούμε τα Εξάρχεια όπως υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της τάξης μας σε κάθε μέτωπο αγώνα. Σηκώνουμε το γάντι και ερχόμαστε.

Όλοι/Όλες στη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία και αλληλεγγύης στους κατειλημμένους χώρους, τις δομές του αγώνα, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 12:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αναρχική Ομοσπονδία

anarchist-federation.gr
anarexchist-feexderation@riseup.exnet
twitter: twitter.com/anarchistfedGr
fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015
Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία


Πορεία το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στα Προπύλαια ενάντια στην κρατική καταστολή

H επιχείρηση «νόμος και τάξη» στα Εξάρχεια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τόσο οι κάτοικοι όσο και όποιοι-ες παρατηρούν τα γεγονότα χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες, διαπιστώνουν ότι η αστυνομοκρατία δεν βελτιώνει την καθημερινότητα της γειτονιάς, αλλά τη δυσκολεύει. Δεν μειώνει τη βία, αλλά την αυξάνει. Δεν περιορίζει τις ναρκομαφίες, αλλά τους δίνει περισσότερο χώρο. Είναι φανερό ότι η επιχείρηση «νόμος και τάξη» στρέφεται εναντίον των προσφύγων και των ανατρεπτικών πολιτικών χώρων, εναντίον των ελευθεριών όλων μας.

Όπως συμβαίνει πάντοτε, την κρατική βία συνοδεύει το οργανωμένο ψεύδος των προπαγανδιστικών μηχανισμών. Τη βίαιη έξωση των προσφύγων από τις καταλήψεις ακολούθησαν καθοδηγούμενα από την αστυνομία ρεπορτάζ για τις συνθήκες διαβίωσης τους. Στη συνέχεια, δεν είδαμε κανένα δημοσίευμα για τους πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν σε σκηνές και κοντέινερ, σε συνθήκες πολύ χειρότερες από των καταλήψεων.

Η αντίσταση στην επιχείρηση «νόμος και τάξη» δεν αφορά μόνο τα Εξάρχεια, αλλά όλη την κοινωνία. Γιατί μέσα από τα Εξάρχεια επιχειρείται η εμβάθυνση της κατάστασης εξαίρεσης δικαιωμάτων, η επιβολή του καθεστώτος του γενικευμένου φόβου κι εντέλει η διαμόρφωση του αστικού ιστού με βάση τις επιδιώξεις του Κεφαλαίου, ερήμην των κατοίκων της πόλης. Οι ναρκομαφίες δεν απειλούνται από την ένταση της κρατικής καταστολής. Όχι μόνο λόγω της γενικευμένης διαπλοκής τους (στο ανώτερο επίπεδο) με την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Πιο σημαντικό είναι ότι ο Λεβιάθαν της κρατικής καταστολής και ο Βεεμώθ του κοινωνικού κανιβαλισμού βρίσκονται σε σχέση υπαρξιακής αλληλεξάρτησης. Το κράτος έχει ανάγκη τη μαφία και η μαφία το κράτος.
Στεκόμαστε στο πλευρό των καταλήψεων και των κοινωνικών χώρων που απειλούνται. Λέμε ηχηρό «όχι» στην αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Βάζουμε φραγμό στην επέκταση του τρομονόμου και το καθεστώς εξαίρεσης δικαιωμάτων.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου διαδηλώνουμε στις 12:00 στα Προπύλαια.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε
Αντιεξουσιαστική Κίνηση
ΕΚΧ Βοτανικός
ΕΚΧ Νοσότρος
Συνάντηση για την Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά
Στέκι Μεταναστών

πηγή : http://rocinante.gr/poria-to-savvato-14-septe…


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ 14/9

Η νέα πολιτική διαχείριση μετά τις εκλογές στις οποίες επικράτησε υποσχόμενη την επιβολή του δόγματος "νόμος και τάξη", προχώρησε άμεσα σε κινήσεις που προεικονίζουν την επίθεση που ετοιμάζει ενάντια στους από τα κάτω κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, στις δομές του αγώνα και συνολικά στην κοινωνία. Στόχος της νέας επίθεσης είναι το χτύπημα αυτών που αντιστέκονται και η καθυπόταξη των εκμεταλλευόμενων, των μεταναστών και των προσφύγων, των νεολαίων, των φοιτητών και των εργατών.

Η αποφυλάκιση του μπάτσου-δολοφόνου Κορκονέα και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια το Δεκέμβρη του 2008 που πυροδότησε την εξέγερση του Δεκέμβρη, οι δηλώσεις βουλευτών της κυβέρνησης πως δεν πειράζει αν "τρέξει λίγο αιματάκι" και οι δηλώσεις εκπροσώπων της αστυνομίας που χαρακτηρίζουν δημόσια ανθρώπους ως "σκουπίδια" δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα. Αντίθετα, αποτελούν τόσο σαφή μηνύματα για την τρομοκράτηση και τον αφοπλισμό της κοινωνίας όσο και προαναγγελίες μιας επόμενης κρατικής δολοφονίας ώστε αυτή να θαφτεί κάτω από τη σιωπή. Το ολομέτωπο χτύπημα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων αποτελεί από τη μία απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η νέα κυβέρνηση να καταφέρει να υλοποιήσει το αντικοινωνικό της πρόγραμμα που περιλαμβάνει περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, λεηλασία της φύσης και των κοινωνιών, ώστε να επιβάλει συνολικά την νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ενώ από την άλλη, αποτελεί μέρος του σχεδιασμού για την επιβολή του ελέγχου και της πειθάρχησης, την επικράτηση συνθηκών νεκροταφείου και την ολοκληρωτική καθυπόταξη της κοινωνίας.

Η νέα δεξιά διαχείριση, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση, έρχεται να ανταποκριθεί και αυτή πλήρως στις επιταγές του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Το εργαλείο της αφομοίωσης έρχεται να αντικατασταθεί από αυτό της καταστολής. Ήδη τον πρώτο καιρό της διακυβέρνησης, στις 26 Αυγούστου δυνάμεις των ΜΑΤ, ΕΚΑΜ και κάθε λογής αστυνομική μονάδα, εκκένωσαν 4 καταλήψεις στα Εξάρχεια και συνέλαβαν 143 πρόσφυγες και μετανάστες που εκτοπίσθηκαν σε όλη την ελληνική επικράτεια. Λίγες μέρες μετά στις 29 Αυγούστου δυνάμεις των ΜΑΤ, επιτίθενται με ρίψη χημικών στο Κ*Βοξ προκαλώντας τον τραυματισμό συντρόφων και επιφέροντας υλικές ζημιές στο κτήριο. Η δουλειά που επιτέλεσε η προηγούμενη κυβέρνηση στα Εξάρχεια, δηλαδή η γιγάντωση των ναρκομαφιών και η διαμόρφωση μιας αντικοινωνικής συνθήκης που στάθηκαν απέναντι στην ανάπτυξη των κοινωνικών και ταξικών αγώνων στη γειτονιά και αποσάθρωσαν την περιοχή, πρόκειται να συμπληρωθεί. Η νέα διαχείριση εκμεταλλεύεται τους τόνους μιντιακής προπαγάνδας, που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν να ταυτίσουν τους αγώνες και τη γειτονιά των Εξαρχείων με ναρκομαφίες και με αντικοινωνική δραστηριότητα, επιχειρώντας έτσι να αντλήσει κοινωνική νομιμοποίηση για την εισβολή της αστυνομίας και το χτύπημα των αγωνιστών, των προσφύγων και των μεταναστών, των φτωχών, όσων αντιστέκονται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Έτσι στρατηγικός στόχος του κράτους δεν είναι άλλος από την αλλοίωση των κινηματικών και αγωνιστικών χαρακτηριστικών των Εξαρχείων και την μετατροπή τους σε ελεγχόμενη ζώνη κερδοφορίας.

Σε πλήρη σύμπλευση με την καταστολή έρχονται οι πολιτικές αναδιάρθρωσης που παράγει η κυβέρνηση που στόχο έχουν την θεσμική και νομική θωράκιση του κράτους τόσο απέναντι στο αναρχικό κίνημα, που σήμερα επιχειρείται να βρεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης, όσο και συνολικά στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, στο φοιτητικό και το ταξικό κίνημα. Δεν είναι τυχαίο πως από τα πρώτα νομοσχέδια που πέρασαν μέσα στο καλοκαίρι είναι και αυτό που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Προηγήθηκε της αστυνομικής εισβολής και στρατοπέδευσης στην περιοχή των Εξαρχείων και προετοιμάζει το έδαφος για τους επόμενους αντεργατικούς, αντιαπεργιακούς, και αντισυνδικαλιστικούς νόμους. Για να φέρει εις πέρας το κράτος τη στρατηγική για την επικράτησή του σε όλους τους δημόσιους χώρους, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου αποτελούσε διαχρονικά απαραίτητη προϋπόθεση. Γιατί το Πολυτεχνείο, η Νομική, το Χημείο, η ΑΣΟΕΕ, τα Προπύλαια ιστορικά αποτελούν σημείο αναφοράς και συσπείρωσης, αλλά και εργαστήριο όπου επωάζονταν οι ιδέες της κοινωνικής αμφισβήτησης, της ανυπακοής και της εξέγερσης, καταφύγιο και ορμητήριο όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στην βαρβαρότητα της εξουσίας.

Ενάντια στη συνολική και ολομέτωπη επίθεση στην κοινωνία και τις αντιστάσεις της, το αμέσως επόμενο διάστημα καλούμαστε να δώσουμε κομβικές μάχες. Ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα για την τάξη μας, να σπάσουμε το φόβο και την ηττοπάθεια, να οργανώσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις από τα κάτω, σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής, στις πλατείες, στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές. Γιατί μόνο οι αγώνες μας, βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις μπορούν να καταστήσουν τους δημόσιους χώρους άσυλο από το κράτος και την αστυνομία. Ενάντια στην καταστολή, να υψώσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης, να οικοδομήσουμε ένα πλατύ και οριζόντιο μέτωπο αγώνα και αντίστασης για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019, 12 μ.μ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2019/09/13/kales…


NO PASARAN! // Αναφορικά με τις τελευταίες κατασταλτικές ενέργειες του κράτους

Από τον πρώτο κιόλας καιρό της αλλαγής της αστικής διακυβέρνησης της χώρας, η νέα, δεξιά, φιλελεύθερη κυβερνώσα παράταξη δείχνει τα δόντια της σε όσους αντιστέκονται στην βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου. Έτσι νομοθετεί την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου(κάτι που παραδόξως είχε γίνει χρόνια πριν, αλλά αποτέλεσε άριστο επικοινωνιακό παιχνίδι της νέας κυβέρνησης), την κατάργηση διαφόρων παροχών σε πρόσφυγες και μετανάστες/-ιες αιτούντες άσυλο όπως για παράδειγμα την κατάργηση παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (Α.Μ.Κ.Α.), την ψήφιση αντι-εργατικών μέτρων (απελευθέρωση 7ημέρου για περισσότερους κλάδους της οικονομίας), αλλά και τις πρώτες κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά κατειλημμένων χώρων σε Αθήνα και Γιάννενα αντίστοιχα.

Στις 26 του Αυγούστου τίθεται σε εφαρμογή νωρίς το πρωί η επιχείρηση εκκένωσης της αστυνομίας 4 κατειλημμένων χώρων στην περιοχή των Εξαρχείων, 2 εκ των οποίων αποτελούσαν καταλήψεις που παρείχαν στέγη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Συλλαμβάνονται συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες -ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά- και 3 καταληψίες, χωρίς να βρεθεί οτιδήποτε μεμπτό πάνω τους που να παραπέμπει σε εγκληματική συμπεριφορά, γεγονός που ερχόταν σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του κράτους για δήθεν επιχείρηση πάταξης της ανομίας στην περιοχή, και που ταυτόχρονα έφερε τον κρατικό μηχανισμό σε αμήχανη θέση μιας που το πιο παράνομο πράγμα που βρέθηκε εν τέλει ήταν οι θωριές και τα χαμόγελα μικρών κατατρεγμένων παιδιών καθώς και λούτρινα αρκουδάκια .

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου τα ΜΑΤ επιτίθενται, με αφορμή επεισόδια που προκλήθηκαν από ναρκεμπόρους της πλατείας Εξαρχείων, μετά την εκδίωξη τους κατά την διάρκεια πολιτικών συζητήσεων/παρουσιάσεων και πολιτιστικών δρωμένων που πραγματοποιούνταν από κόσμο του αγώνα ενάντια στην επέλαση του κράτους στην περιοχή. Οι μπάτσοι πετούν δακρυγόνα και κρότου λάμψης εναντίον του πλήθους, επιχειρώντας ανεπιτυχώς να εισβάλουν στον κατειλημμένο χώρο Κ*ΒΟΞ, σε μια κίνηση σοκ και δέους.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν βεβαίως έκπληξη για τους αγωνιζόμενους και τις αγωνιζόμενες. Οι επιθετικές διαθέσεις της νέας κυβέρνησης και οι επιδιώξεις της για «ανάπλαση» της γειτονιάς αλλά και άλλων χώρων με αναρχική πολιτική δραστηριότητα, όπως διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα (Πολυτεχνείο, ΑΣΣΟΕ, Πάντειος, ΑΠΘ) ήταν ξεκάθαρες μήνες πριν μέσω ενός μηντιακού σήριαλ «διαρροών» από τα αστυνομικά επιτελεία. Οι τελευταίες ανέλυαν εκτός των άλλων την ύπαρξη σχεδίου εκκένωσης 23 συνολικά κατειλημμένων χώρων, την αύξηση της συνεχούς παρουσίας μεικτών αστυνομικών ομάδων στα Εξάρχεια, την συνεργασία 6 υπουργών με τον πολιτικό τους εταίρο και νέο δήμαρχο Αθηνών Κ. Μπακογιάννη -με σκοπό την «διευθέτηση» των «προβληματικών» για το κράτος αντιστάσεων στα Εξάρχεια αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας- μέχρι και την δημιουργία θέσης «εντεταλμένου συμβούλου Εξαρχείων» με τελικό σκοπό την «εκκαθάριση» και την ανάπλαση των προαναφερθέντων, με την επένδυση μάλιστα ενός ποσού 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον σκοπό αυτό. Η ευρεία αυτή επιθετική καμπάνια έρχεται ως συνέχεια της κρατικής τακτικής την προηγούμενη 4ετία, η οποία συστηματικά ωθούσε στα Εξάρχεια μέσω της αστυνομίας διάφορες δραστηριότητες της μαφίας του παρεμπορίου, ιδιαίτερα των ναρκομαφιών, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την περιοχή, μια περιοχή που αποτέλεσε το επίκεντρο αγώνων με αναρχικό και ευρύτερα ελευθεριακό και προοδευτικό πολιτικό στίγμα εδώ και δεκαετίες. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις τελευταίες κρατικές επιθέσεις η πραγματική εγκληματικότητα στις ναρκοπιάτσες δεν επηρεάστηκε καθόλου και μάλιστα συνέχισε απερίσκεπτη την δραστηριότητά της.

Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν παραλαμβάνοντας την σκυτάλη της εξουσίας από την προηγούμενη δήθεν μετριοπαθέστερη «αριστερή» κυβέρνηση έρχεται να παίξει τον ρόλο του «κακού μπάτσου» σε αντίθεση με αυτόν του «καλού μπάτσου» που κατείχε η συνομοταξία των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, σαν μια μεγάλης κλίμακας ανακριτική διαδικασία του κράτους σε μια προσπάθεια του να εκμαιεύσει αποδοχή και υποταγή από το κοινωνικό σύνολο. Προσπαθεί να εμφανιστεί σαν η κυβέρνηση της οικονομικής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, «καθαρίζοντας», «εξωραΐζοντας» και καταστέλλοντας οτιδήποτε στέκεται στο διάβα της, τόσο στα Εξάρχεια, όσο και στην υπόλοιπη επικράτεια, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για τις καινούριες μίζες-μπίζνες της κομματικής και μη ελίτ. Σε εμάς όμως, τους αναρχικούς και αναρχικές, τις αγωνίστριες και αγωνιστές, όλες και όλους όσοι δεν αποδεχόμαστε τον κόσμο της αλλοτρίωσης που καλλιεργεί η κρατική εξουσία δεν χωράνε στο νου μας τέτοιες αυταπάτες. Γιατί όσες φορές και αν αλλάξει προσωπεία το κράτος και η εξουσία του, δεν παύει να είναι αυτό που ήταν πάντα: ένας καλοστημένος μηχανισμός καταπίεσης, εκμετάλλευσης και καταστροφής της φύσης και των ανθρώπων. Δε θα παραδώσουμε σπιθαμή γης για να γίνει περιοχή υψηλής καπιταλιστικής κερδοφορίας, ούτε στο κράτος, ούτε στους ιδιώτες του.Δεν πρόκειται να υποκύψουμε όσο και αν προσπαθήσουν να μας καταβάλλουν. Ήμασταν και θα είμαστε αιώνια εχθρικοί προς τον κόσμο τους -όσα και αν μας τάξουν, όσα και αν μας πάρουν- και δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο πιο ελεύθερο, πιο ίσο.

Για την Αναρχία και τον Κομμουνισμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΝΟ PASARAN !

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΣΆΒΒΑΤΟ 14/9 :

  • ΑΘΗΝΑ // 12.00 // ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ // 12.00 // ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ , ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

Διαχειριστική συνέλευση της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Σεπτέμβριος 12h


Κάλεσμα στην πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή, Σάββατο 14/9

Η Αυτοοργανωμένη Δομή Υγείας Εξαρχείων καλεί στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, ενάντια στην κρατική καταστολή, το Σάββατο, 14/9, στις 12:00, στα Προπύλαια.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Αυτοοργανωμένη Δομή Υγείας εξαρχείων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599931/


Όλοι-Όλες στην πορεία της 14/09, 12.00 στα Προπύλαια

post image

Στις 26 Αυγούστου, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποιούν μεγάλη κατασταλτική επιχείρηση στην περιοχή των Εξαρχείων, με αποτέλεσμα την εκκένωση τεσσάρων καταλήψεων -3 προσφυγικών και της πολιτικής κατάληψης GARE όπου έγινε σύλληψη τριών καταληψιών- και τη βίαιη απομάκρυνση και προσαγωγή 143 προσφύγων και μεταναστριών.

Στις 29 Αυγούστου, δυνάμεις των ΜΑΤ, σε μια επίδειξη ισχύος, επιτίθενται με ρίψη χημικών στο Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κ*ΒΟΞ, προκαλώντας τον τραυματισμό συντρόφων και υλικές ζημιές στο κτίριο. Παράλληλα με το στρατό κατοχής που έχει στρατοπεδεύσει στη γειτονιά, το ναρκεμπόριο συνεχίζεται απρόσκοπτα, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι οι ναρκομαφίες είναι κομμάτι του κρατικού σχεδιασμού για τα Εξάρχεια.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις αποτελούν μέρος της ευρείας κατασταλτικής εκστρατείας του κράτους που έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό από τα αστυνομικά επιτελεία, τους ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους και τα Μ.Μ.Ε., θέτοντας ως βασικές της αιχμές το χτύπημα των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων δομών αγώνα , την αστυνομική κατοχή του δημόσιου χώρου, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την εγκληματοποίηση και ποινικοποίηση των αντιστάσεων που αναπτύσσονται απέναντι στις πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου, την συνολική καταστολή του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού κινήματος.

Μπροστά στην κρατική καταστολή, στην διάλυση των κοινωνικών/ταξικών αγώνων και των κεκτημένων μας, μπροστά στην υποτίμηση των ζωών μας, να ορθώσουμε συλλογικά αναχώματα, να προτάξουμε τους αγώνες μας, να στήσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης.

Όλοι-Όλες στην πορεία της 14/09, 12.00 στα Προπύλαια

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599919/


Κάλεσμα σε στήριξη της πορείας αλληλεγγύης στις καταλήψεις | Προπύλαια - Σάββατο 14/9 - 12μμ

Ενάντια στις εκκενώσεις των καταλήψεων και τις επιθέσεις της αστυνομίας σε χώρους αγώνα

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις / Αλληλεγγύη στους μετανάστες και στις μετανάστριες

Να μπλοκάρουμε την κατασταλτική εκστρατεία του κράτους

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ | ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 14/9 - 12μμ

αναρχική συλλογικότητα parekura | parekura.espivblogs.net

πηγή : https://parekura.espivblogs.net/archives/775


Κάλεσμα στα Προπύλαια (14/9, 12.00)

Ο ρόλος του κράτους ως κατασταλτικού μηχανισμού, δεν προβλέπει τίποτα διαφορετικό από την επιβολή μιας μόνιμης συνθήκης βίας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Οι συνθήκες της εποχής επιβάλουν την αύξηση της καταστολής στο δρόμο, με την δικαιολογία της δημόσιας ασφάλειας.

Καθώς διανύουμε μια περίοδο με καινούρια κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία , γίνεται κατανοητό πως η ατζέντα της είναι μακροσκελής. Σε μόλις 2 μήνες που βρίσκεται στην πολυπόθητη εξουσιαστική καρέκλα, έχει προλάβει να τα βάλει με τους φοιτητές, τους εργάτες και όπως είχε προυποσχεθεί, με τον κόσμο του αγώνα .

Παρακολουθούμε αλλαγές σε νόμους και διατάξεις που είναι διαμετρικά αντίθετοι με τα συμφέροντά μας, κατάργηση ασύλου στα πανεπιστήμια, κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, αντεργατικούς νόμους, ιδιωτικοποιήσεις, το σταδιακό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την στοχευμένη αύξηση του κατασταλτικού μηχανισμού.

Προβλέπονται 1500 προσλήψεις στο σώμα των αστυνομικών, άλλες τόσες σε στρατό και πολεμικό ναυτικό και επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Τίποτα από αυτά δεν είναι τυχαίο ένα από τα κύρια προεκλογικά επιχειρήματα στο οποίο βασίστηκε για να εξασφαλίσει την εκλογική της νίκη, ήταν το περίφημο δόγμα «νόμος και τάξη».

Πρωταρχικός στόχος είναι οι εστίες αγώνα, στέκια και καταλήψεις, και ο κλήρος πέφτει στην περιοχή που διαθέτει τα περισσότερα , τα Εξάρχεια. Το τελευταίο χρονικό διάστημα εντάθηκε η αστυνομική παρουσία πέριξ των Εξαρχείων με τους ΜΑΤΑδες αφιονισμένους να κάνουν καθημερινές επιδρομές στα ενδότερα της περιοχής άνευ λόγου, να χτυπάνε και να παρενοχλούν κόσμο, να καταστρέφουν εκδηλώσεις, να ρίχνουν δακρυγόνα σε κλειστούς χώρους και να κάνουν επιθέσεις σε καταλήψεις. Ήδη έχουν εκκενωθεί 2 καταλήψεις προσφύγων με την δικαιολογία της εξάρθρωσης μαφίας ναρκωτικών, ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν ανενόχλητες και υπό την αιγίδα του κράτους.

Η κλασσική μιντιακή προπαγάνδα μονίμως αναφέρεται σε κάποιους "μπαχαλακιδες" δημιουργόντας το βολικό πρόσχημα των επιδρομών, ενώ ακόμα και κάτοικοι της περιοχής μαρτυρούν πως ο αστυνομικός κλοιός είναι το κυρίαρχο τους πρόβλημα καθώς κυκλοφορούν με τον φόβο μην βρεθούν "στο λάθος μέρος".

Αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως οι καταλήψεις που αυτοί θεωρούν καταγώγια είναι κοινωνικές εστίες ελεύθερης έκφρασης και αντίστασης. Είναι ελεύθεροι χώροι που ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει, να συμβάλει και να συνδιαμορφώσει. Να πει ελεύθερα την άποψη του και να κάνει πράξη τις ιδέες του.

Πολεμάμε για τα πιστεύω μας και τα δικαιώματά μας χωρίς κανείς να μας διευθύνει και να μας εξουσιάζει, μακριά από την καθημερινή σήψη που προβάλλεται ως μονόδρομος. Έτσι λοιπόν αντιστεκόμαστε σε αυτήν την στοχευμένη επίθεση και θα κάνουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε και να αυξήσουμε αυτά που μας ανήκουν, με όποιο τίμημα. Όσες φορές και αν εκκενωθούν οι καταλήψεις, άλλες τόσες θα είμαστε εκεί να τις ξανακερδίσουμε πίσω. Γιατί οι ιδέες δεν εκκενώνονται.

Για όλα αυτά λοιπόν, καλούμε στην πορεία το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στα προπύλαια για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας, να δείξουμε πως είμαστε εκεί με κάθε κόστος εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

Αναρχική Συλλογικότητα «ΜΑΣΟΒΚΑ»
Εξέγερση για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία, τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

πηγή : https://www.facebook.com/masovkaanarxikisillo…


Μικροφωνική Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις | Θεσσαλονίκη

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Στις 26 Αυγούστου το ξημέρωμα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στα Εξάρχεια και εκκενώνουν τέσσερις καταλήψεις. Το αποτέλεσμα της επιχείρησης αυτής; 3 συλλήψεις καταληψιών και 143 προσαγωγές προσφύγων και μεταναστών. Την ίδια μέρα ήδη ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τους μετανάστες ως "ενοχλητική σκόνη" των Εξαρχείων και τους αναρχικούς αγωνιστές ως τα "πραγματικά σκουπίδια" που οι κατασταλτικές δυνάμεις ως "αθόρυβη σκούπα" θα φροντίσουν να απαλλάξουν τη γειτονιά από την παρουσία τους. Την ίδια στιγμή που τόσοι άνθρωποι, άντρες, γυναίκες και παιδιά στοιβάζονται μέσα στις αστυνομικές κλούβες για να οδηγηθούν σε hot-spots σε όλη την επικράτεια, την ίδια στιγμή που κάποιοι άνθρωποι χάνουν για δεύτερη φορά τη ζωή που κατάφεραν να χτίσουν μέσα στις κοινότητες, το κράτος προαναγγέλλει μέσα από τους μηχανισμούς του τη συνέχεια των επιχειρήσεων και τους στρατηγικούς του στόχους.

Το βράδυ της 29ης Αυγούστου διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε συναυλία στην πλατεία Εξαρχείων η οποία ήταν προγραμματισμένη και δημόσια ανακοινωμένη και στόχευε στην ανάδειξη του ζητήματος των ναρκομαφιών και στη συσπείρωση των κατοίκων της γειτονιάς ώστε να ανακαταλάβουν τους δημόσιους χώρους της περιοχής και να μην τους αφήσουν έκθετους στις ορέξεις μαφιόζων, μπάτσων και κράτους. Ταυτόχρονα οι μπάτσοι επιτέθηκαν και στο κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ σπάζοντας τη τζαμαρία, ρίχνοντας χημικά μέσα στο χώρο και χτυπώντας με γκλομπ κόσμο που έβρισκαν στο διάβα τους.

Το μήνυμα της καταστολής είναι ξεκάθαρο: οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και οι καταλήψεις θα φύγουν, οι μπάτσοι και οι ναρκομαφίες θα μείνουν. Οι πρόσφατες εκκενώσεις σηματοδοτούν την έναρξη ενός νέου κύκλου καταστολής που στο στόχαστρό του έχει το αναρχικό κίνημα, τις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες δομές στέγασης, του πρόσφυγες και τους μετανάστες, όλους όσους συγκροτούν τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Στόχος αυτής της αντιεξεγερτικής καμπάνιας του κράτους είναι η τρομοκράτηση της κοινωνίας και η εξουδετέρωση οποιασδήποτε αντίστασης, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Βαδίζοντας στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, με την αφομοίωση και την απονεύρωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και τα δεκάδες χτυπήματα σε κατειλημμένους χώρους και ιδιαίτερα σε δομές στέγασης προσφύγων και μεταναστών, η νέα κυβέρνηση υπόσχεται την πλήρη επιβολή του δόγματος "νόμος και τάξη", χτυπώντας όλους όσους επιμένουν να στέκονται ενάντια στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου.

Η απάντηση μας σε όλο αυτόν τον ζόφο και τον τρόμο που θέλουν να επιβάλλουν δε μπορεί παρά να είναι μια.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Το κίνημα δεν τρομοκρατείται. Δεν αφήνει τις δομές και τους χώρους του ανυπεράσπιστους

Εμείς, ως αναρχικοί αντιλαμβανόμαστε τις καταλήψεις και τα κέντρα αγώνα, ως την εδαφικοποίηση των κοινωνικών και ταξικών μας αγώνων, μέσω της συνολικής πρότασής τους για μια άλλη πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική θεώρηση ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και του θεάματος. Είναι χώροι μέσα στους οποίους καλλιεργούνται συνειδήσεις και συγκροτούν εκείνα τα κοινωνικά υποκείμενα και τις δυνάμεις που θα είναι εμπόδιο στα γρανάζια του κράτους και του κεφαλαίου. Οι χώροι αυτοί για το κράτος, το παρακράτος και το κεφάλαιο δεν θα μπορούν παρά να αποτελούν μια συνεχή απειλή και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο χτυπιούνται. Ως απάντηση, εμείς δεν υποχωρούμε και υπερασπιζόμαστε τις δομές μας με όλες μας τις δυνάμεις, ως απαραίτητο κομμάτι των αγώνων μας. Θωρακίζουμε πολιτικά τις καταλήψεις μας ενώ καθημερινές περιφρουρήσεις έχουν πάρει τη σκυτάλη. Στις απειλές τους δεν απαντάμε με οπισθοχώρηση αλλά με εξωτερίκευση των δράσεων μας και με συνέπεια στο δρόμο του αγώνα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κατάληψη Mundo Nuevo

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/9 :

  • ΑΘΗΝΑ 12:00 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ενάντια στην επερχόμενη κατασταλτική εκστρατεία του κράτους& αλληλεγγύης στους κατειλημμένους χώρους αγώνα, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12:00 ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τις δομές του κινήματος ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/80198/


Για την κρατική καταστολή

Η δεξιά διαχείριση του κράτους, παραμένοντας πιστή στις προεκλογικές της διακηρύξεις εντείνει συνεχώς τα κρούσματα κρατικής καταστολής, προχωρώντας το σχέδιο της να «πατάξει την ανομία και το άβατο των Εξαρχείων» και να επαναφέρει την «ασφάλεια και την τάξη», κάνοντας τα Εξάρχεια μια «καθωσπρέπει» συνοικία του κέντρου της Αθήνας. Αφού πρώτα οργάνωσε αποστολή Ειδικών Σωματων ασφαλείας τα χαράματα, αναγκάζοντας τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν το χώρο φιλοξενίας τους στη Σπύρου Τρικούπη, προχώρησε στη βίαιη και απρόκλητη επίθεση κατά τη διάρκεια πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πλατεία Εξαρχείων. Οι επιθέσεις αυτές πέρα από αναίτιες που ήταν, είχαν στόχο τον εκφοβισμό των παρισταμένων.

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα και οι δηλώσεις της κυβέρνησης - πιστή λόγω και έργω - δε θα μπορούσαν παρά να χαρακτηριστούν κρατική τρομοκρατία. Η καταδίωξη και οι τραμπουκισμοί προσφύγων και αλληλέγγυων - «σκόνης» και «σκουπιδιών» αντίστοιχα, κατά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ - είναι δηλωτικά της πολιτικής φθήνιας που έναντι πραγματικού επίδικου, κατασκευάζει εγκληματίες στα πρόσωπα των προσφύγων και δημιουργεί εμπόλεμο κλίμα. Οι επιθέσεις με γκλομπ και χημικά σε κλειστούς χώρους και βολές κανίστρων σε ευθεία βολή στο πλήθος, θέτουν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων. Φυσικά, δε λείπουν και τα «συνηθισμένα μικροπεριστατικά», όπως η ομοφοβική επίθεση έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο σε ζευγάρι που βρέθηκε να περνάει μπροστά από άνδρες των ΜΑΤ.

Το κράτος και οι πρόθυμοι εντολόδοχοι του έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι κάνουν έργο με λάβαρο τον «καθαρισμό» των Εξαρχείων, δημιουργώντας μέχρι στιγμής κλίμα τρομοκρατίας. Ωστόσο, με όση ένταση επίτιθενται, με άλλη τόση ανασυντασσόμαστε και απαντάμε με έμπρακτη αλληλεγγύη στις καταλήψεις στέγης προσφύγων και συσπείρωση ενάντια στην κρατική καταστολή.

Στεκόμαστε αλληλλέγυες/οι/α στις χτυπημένες καταλήψεις, είμαστε στο πλευρό των θυμάτων της κρατικής καταστολής και του ομοφοβικού μίσους. Θα μας βρίσκετε απέναντι σας!

Στηρίζουμε την πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή στα Εξάρχεια, το Σάββατο 14/9, ώρα 12.00, στα Προπύλαια

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα

πηγή : https://el-gr.facebook.com/freesocialcenterfa…


Διαδήλωση το Σάββατο 14/9/2019 * 12.00 - Προπύλαια

Κάλεσμα στήριξης και συμμετοχής στη Διαδήλωση Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις και τους Αυτοοργανωμένους χώρους Αγώνα και Ενάντια στην Κρατική Καταστολή.

Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2019, 12:00 - Προπύλαια

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!!!

Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη

πηγή : https://solidaritymed.espivblogs.net/?p=652


Κάλεσμα στην πορεία του Σαββάτου

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ/

Κάλεσμα στη πορεία 14/9

Την Δευτέρα, 26/8 πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στα Εξάρχεια και εκκένωσαν 4 καταλήψεις. Όλη η γειτονιά γέμισε από νωρίς το πρωί με καθεστωτικά ΜΜΕ που μετέδιδαν λεπτό προς λεπτό την θεαματική επιχείρηση εκκαθάρισης "εγκληματικών στοιχείων", όπως αρχικά υποστήριζαν.Από τις καταλήψεις στέγης μεταναστών Transito και Σπύρου Τρικούπη 17 προσήχθησαν 143μετανάστες/-τριες, σχεδόν όλες τους οικογένειες με παιδιά, οι οποίοι οδηγήθηκαν αρχικά στην Πέτρου Ράλλη, έπειτα σε ένα χώρο στο Μενίδι, για να καταλήξουν τελικά στις γνώριμες "φιλόξενες" δομές που τους παρέχει το κράτος. 5 άτομα, μετανάστες, συνελήφθησαν για οπλοκατοχή (για σημαία που βρέθηκε στο κτήριο) και μετά από μεθόδευση του δικαστηρίου, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν ερήμην τους. Εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε κατάληψη στην Ασημάκη Φωτήλα και στην κατάληψη Gare όπου και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις. Οι μπάτσοι προχώρησαν επίσης και σε εισβολή στο σπίτι συντρόφων από την κατάληψη Gare, ενώ προσήγαγαν και ένα ακόμη άτομο κρατώντας το σε μια ιδιότυπη ομηρία μέχρι να γίνει αντιληπτό από το ίδιο, ότι ετοιμάζονταν να σκηνοθετήσουν κατηγορίες εναντίον του με φυτεμένα όπλα και ναρκωτικά σε εγκαταλελειμμένο σπίτι από τους ίδιους, που για "καλή του τύχη, αυτή τη φορά δε βρέθηκαν".

Από τότε η στρατιωτικοποίηση της γειτονιάς έχει ενταθεί, με οπλισμένους μισθωτούς κρατικούς μπράβους σε διάφορα στενά, οι οποίοι όταν δεν παρενοχλούν με σεξιστικά, ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια περαστικούς/ες, και δεν επιτίθενται με δακρυγόνα σε κλειστούς πολιτικούς χώρους, προκαλούν και αλωνίζουν με ύφος σερίφηδων. Τα έμμισθα αρθρόποδα έχουν ξεσαλώσει και τα πολιτικά τους αφεντικά φροντίζουν να τους ντοπάρουν με τις απαραίτητες δηλώσεις περί σκουπιδιών και αίματος, που ανταγωνίζονται τη δήθεν δημοκρατική νομιμότητα που εκπροσωπούν. Μόνο που την καταστολή την έχουμε γνωρίσει καλά με όλα τα χρώματα. Και η τοποθέτηση γυμναστηριακών φασισταριών που κυκλοφορούν με τα μπλουζάκια τους μέσα στις γειτονιές μας, ως υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης, είναι μια από τις προφανέστερες αποδείξεις της σαθρότητας της αστικής δημοκρατίας και του κοινωνικού της συμβολαίου. Είναι από το ίδιο ανέκδοτο, όπου η αποκατάσταση της νομιμότητας θα επέλθει από αρχιμαφιόζους, μιζαδόρους διαπλεκόμενους, κουμπάρους ναρκέμπορων που στηρίζουν ο ένας τον άλλον με τα απαραίτητα νομοθετικά εργαλεία για να συνεχίζουν να ρουφάν σαν βδέλλες τον πλούτο που παράγουμε εμείς. Όπως το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, έτσι και το κράτος της ΝΔ μετεκλογικά, έρχονται να επιβάλλουν το δόγμα της "τάξης και ασφάλειας" πάνω στις πλάτες μας. Πάνω σε όλους και όλες εμάς που στήνουμε καθημερινά τους αγώνες μας απέναντι στην βαρβαρότητα του κόσμου που μας επιβάλουν. Πάνω σε εκτοπισμένους και εκτοπισμένες από τους πολέμους της κερδοφορίας τους, που τους περιμένει η εκμετάλλευση, η απαξίωση και η παρανομοποίηση στο πλαίσιο μιας "φιλόξενης και δημοκρατικής" Ευρώπης. Πάνω στις πλάτες των έγκλειστων συντρόφων/ισσών μας, για τους οποίους πάντα η δικαιοσύνη τους επιφυλάσσει το πιο άδικο πρόσωπο. Πάνω στις πλάτες του κόσμου που κάθε μέρα προσπαθεί και οργανώνει τις αντιστάσεις του απέναντι στην πλήρη καταπάτηση των εργασιακών του κεκτημένων,για τα οποία ήδη έχουν βγει ληστρικές αναγγελίες κατ'εντολή των αφεντικών τους, πάνω στην ίδια τη φύση, στο όνομα της σαρωτικής τους ανάπτυξης, πάνω στην ίδια τη διάλυση της δυνατότητας αναπαραγωγής των όρων των ζωών μας, με τον πολυδιαφημισμένο εξευγενισμό των πόλεων, που μεταφράζεται σε εξώσεις, αυξήσεις ενοικίων και όση καταστολή χρειαστεί για να κυλάει απρόσκοπτα το εμπορικό-τουριστικό αλισβερίσι. Οι καταλήψεις για ακόμη μία φορά είναι η αρχή για να ανοίξει το εύρος της καταστολής και άλλων κοινωνικών ομάδων.

Όλοι αυτοί που προσπαθούν να επιβάλλουν την "καθαρότητα" στις γειτονιές μας, μια καθαρότητα βασισμένη στην εκκαθάριση, στα πογκρόμ, στις απελάσεις, στις συλλήψεις, στην καταπίεση και την αποξένωση, ας καταλάβουν ότι για εμάς οι καταλήψεις δεν είναι απλά κτήρια.

Είναι οι αξίες μας και ο τρόπος που οργανωνόμαστε, η κουλτούρα και οι πολιτικές επιλογές μας και θα τις υπερασπιστούμε, κόντρα στον φόβο που προσπαθούν να ενσταλάξουν.

Γιατί οι γειτονιές που εμείς ονειρευόμαστε διαφέρουν από τις δικές τους, είναι γειτονιές ζωντανές, γειτονιές συντροφικότητας και αλληλεγγύης.

Όλες και όλοι στην πορεία Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, 12:00 στα Προπύλαια.

10,100,1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΉΨΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνέλευση για την διάχυση των μεταναστευτικών αγώνων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599943/


ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18 Άνω
Σωματείο Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Έργου του 18 Άνω σας προσκαλούμε στη διαδήλωση ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία και αλληλεγγύης στους κατειλημμένους χώρους,τις δομές του αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Ίσως για πρώτη φορά με τέτοια συνέπεια οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ τέθηκαν σε εφαρμογή άμεσα μετά την εκλογή της. Το δόγμα τάξη και ασφάλεια ξεκίνησε να γίνεται ορατό στην πολυδιαφημισμένη περιοχή των Εξαρχείων. Καθημερινά άνθρωποι προσάγονται και συλλαμβάνονται από επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας.

Το ναρκεμπόριο αποτέλεσε το Δούρειο Ίππο ώστε να καταστεί η περιοχή των Εξαρχείων υπό ασφυκτική αστυνομοκρατία με αποτέλεσμα να χτυπηθούν εστίες αγώνα και καταλήψεις στέγασης προσφύγων και μεταναστών. Στόχος τους είναι να αξιοποιηθεί εμπορικά η περιοχή προς όφελος μεγάλων συμφερόντων, καθώς και η καπιταλιστική αναβάθμιση της μητρόπολης στη βάση ενός γενικευμένου αποκλεισμού των φτωχών.

Η εξάλειψη των ναρκωτικών είναι εντελώς προσχηματική και σαφώς η τοξικοεξάρτηση που αποτελεί ένα βαθύτερο κοινωνικό σύμπτωμα δεν αντιμετωπίζεται με κατασταλτικές εκστρατείες που εν τέλει μετατοπίζουν την πιάτσα από τη μια γειτονιά στην άλλη.

Μην κοροϊδευόμαστε! Η κρατική πολιτική έχει συνέχεια, το ίδιο και η επίθεση στις ζωές μας. Ο απώτερος στόχος των κυρίαρχων - πέρα από την εναλλαγή των κυβερνήσεων - είναι το τσάκισμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Μην ξεχνάμε επίσης ότι οι συλλήψεις των τελευταίων μηνών γίνονται υπό τον νέο Ποινικό Κώδικά και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που είχε θεσπιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξεχνάμε ακόμα ότι στο ίδιο πλαίσιο κρατικής καταστολής υπάγεται και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που ιστορικά υπήρξε έδαφος ακαδημαϊκής ελευθερίας και καθοριστικών πολιτικών αγώνων.

Η κατασταλτική εκστρατεία του κράτους δεν αφορά μόνο τα Εξάρχεια, αλλά ξεκινά από αυτά ώστε να επεκταθεί σε κάθε γειτονιά. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και σταθερότητας είναι πάντα βασική προϋπόθεση για την κανονικοποίηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Αντί για δασκάλους προσλαμβάνουν χιλιάδες αστυνομικούς, αντί για γιατρούς μισθώνουν φασίστες εθνοφύλακες, αντί για προγράμματα απεξάρτησης χτίζουν καινούργιες φυλακές.

Είναι προφανές ότι προτεραιότητα του κεφαλαίου είναι η περιφρούρησή του από οτιδήποτε απειλεί την ομαλή αναπαραγωγή του, τσακίζοντας τους καταπιεσμένους.

Οι Συλλογικές Δράσεις και το Σωματείο Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Έργου του 18 Άνω στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε κάθε κοινωνικό χώρο που αντιστέκεται, σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη που διώκεται, σε κάθε καταπιεσμένο που εξεγείρεται.

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ ΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΔΕΚΑ!

Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18 Άνω

Σωματείο Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Έργου του 18 Άνω

πηγή : https://draseisgia18ano.wordpress.com/2019/09…