Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 στις 19.30

2 καλέσματα : 1 2

Ανοιχτή μικροφωνική

Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε, οι μπάτσοι όμως μένουν.

Ακολουθώντας το έργο του χουντόδουλου προκατόχου τους Τόσκα, τα νέα δεξιόμουτρα του πολιτικού προσωπικού των αφεντικών και του δήμου της Αθήνας στέλνουν μπάτσους σε καταλήψεις στέγης προσφύγων και πολιτικές καταλήψεις αναρχικών.

Μικρά παιδιά - προσφυγόπουλα που μέχρι χθες ζούσαν αξιοπρεπώς και μέσα στους κοινωνικούς δεσμούς που δημιουργούσαν οι πολυεθνικές κοινότητες των προσφυγικών κινημάτων αλληλεγγύης - σπρώχνονται «σεμνά και ταπεινά» από γαντοφορεμένους μπάτσους. Οικογένειες ολόκληρες φωτογραφίζονται να μπαίνουν μέσα σε κλούβες για να μεταφερθούν σε στρατόπεδα εγκλεισμού, εκεί όπου χρόνια τώρα καταγγέλλονται και τεκμηριώνονται βασανιστήρια, παράνομες επαναπροωθήσεις, εσκεμμένα απάνθρωπες συνθήκες υγιεινής και θάνατοι παιδιών.

Την ίδια ώρα, μπροστά στις εικόνες ανήλικων προσφύγων/ προσφυγισσών που οδηγούνται στον εγκλεισμό, ο γνωστός νεοφασίστας αρχιμπάτσος δηλώνει πως οι άνθρωποι αυτοί, όπως και οι αγωνιστές των κινημάτων, είναι «σκουπίδια» και «σκόνη» που θα «καθαρίσει» η αστυνομία. Σταματάμε εδώ, μια ακόμα πολιτική ανάλυση δεν έχει κανένα νόημα… όλοι γνωρίζουν: Για τα ναυάγια, για την ποινικοποίηση της διάσωσης προσφύγων, για τα ρατσιστικά στρατόπεδα εγκλεισμού, για την παρανομοποίηση της προσφυγιάς και των ζωών που κατά κανόνα χρήζουν προστασίας, για τη ζωή και την εργασία χωρίς τα δικαιώματα και τα προνόμια των γηγενών.

Οι οργανωμένες μειοψηφίες των ρατσιστών, των αφεντικών και της νέας δεξιάς σηκώνουν κεφάλι σε όλη την Ευρώπη. Ήρθε η ώρα να τους το κόψουμε. Απευθυνόμαστε πλέον σε νοήμονες, σε ανθρώπους που έχουν συνείδηση να αναλάβουν δράση ενάντια στα απάνθρωπα φασιστοειδή.

Γιατί, πράγματι, όπως το είπε και ο αρχιμπάτσος:

Είμαστε τα σκουπίδια

στη φονική επιθυμία τους για φυλετική καθαρότητα

Είμαστε η σκόνη

κάτω από την οποία θα θαφτούν οι φασίστες

ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7:30 μ.μ.

Κατάληψη Rosa Nera

πηγή : https://rosanera.squat.gr/2019/08/26/Οι-κυβερ…


Oι μέρες είναι φυλακές όταν χτυπάνε κάρτα οι βασανιστές...

Τη μέρα των εκλογών ο ακροδεξιός αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Κ. Ηλιόπουλος έγραφε δημόσια: «Κυριάκο Μητσοτάκη κυβέρνησε τη χώρα και τους Έλληνες όπως γουστάρεις!!! Τα ΜΑΤ είναι δίπλα σου γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε το κράτος», συνεχίζοντας με απειλές εναντίον της «αναρχοαριστεράς των κόπρων». Στις 26-8, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σ. Μπαλάσκας, χαρακτήρισε την επιχείρηση εκκένωσης των 4 καταλήψεων ως «μία αθόρυβη, νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία και αυτή θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια», διευκρινίζοντας αργότερα πως «σκουπίδια είναι οι αναρχοαριστεροί και ενοχλητική σκόνη οι πρόσφυγες και μετανάστες».
Ακόμη κι αν γνωρίζουμε πως η ακροδεξιά διείσδυση στο κράτος έχει μεγάλο ιστορικό βάθος, ειδικά στους πολιτειακούς θεσμούς (αστυνομία, δικαιοσύνη, στρατός, εκκλησία), δεν παύουμε να συγκλονιζόμαστε από φασιστικά παραληρήματα όπως τα παραπάνω που συνθλίβουν κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος και μας οδηγούν κατευθείαν στην ωμή βαρβαρότητα.
Στις επιχειρήσεις εκκένωσης δε βρέθηκαν ούτε ναρκωτικά, ούτε όπλα, μόνο άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το ρατσισμό, την ξενοφοβία, την αγριότητα της «πολιτισμένης κοινωνίας», μ' ένα συνεχές σφίξιμο στην καρδιά, σ' ένα καθεστώς διαρκούς ομηρίας και ανασφάλειας. Ολόκληρες οικογένειες μεταναστών και προσφύγων εκδιώχτηκαν από χώρους που βρήκαν καταφύγιο και προσπαθούσαν συλλογικά να επιβιώσουν. Ακολουθεί βέβαια ο εγκλεισμός τους σε κάποιο κολαστήριο, αποκλεισμένοι σε γκρίζες ζώνες εκτός κοινωνικού ιστού, με τις γνωστές άθλιες συνθήκες κράτησης, με ανεπαρκή ιατρική περίθαλψη και σίτιση.

Η αλληλεγγύη δεν έχει τιμή...
Την επόμενη των εκκενώσεων και αφού η επιχείρηση αποδείχτηκε φιάσκο και ενώ κυκλοφόρησαν σ' όλο τον κόσμο φωτογραφίες γυναικόπαιδων στις κλούβες, τα Μ.Μ.Ε φιλοξενούν ψευδείς τοποθετήσεις, παρουσιάζοντας τις καταλήψεις ως μπίζνα κάποιων επιτήδειων, όπου υπάρχει αντίτιμο για τη διαμονή. Δεν αντιλαμβάνονται πως η αλληλεγγύη στους μετανάστες και πρόσφυγες συνιστά στην πράξη τη σχέση μεταξύ των καταπιεσμένων που στοχεύει στο να σπάσει τα τείχη της σιωπής και της εξατομίκευσης που προσπαθούν να υψώσουν οι κυρίαρχοι ανάμεσα στους φτωχούς. Πως η αλληλεγγύη σε εκείνο το κοινωνικό κομμάτι που δέχεται την πιο άγρια εκμετάλλευση και καταπίεση είναι αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, την κρατική καταστολή και το κεφάλαιο.

Ας μη γελιόμαστε, όσες και όσοι δε συμβιβαζόμαστε με την ασφάλεια -όπως αυτοί την ορίζουν- είμαστε σκουπίδια. Η υπόσχεση για έναν καλύτερο κόσμο πηγάζει από τους παλιούς και νέους αγώνες που φοβίζουν και διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του τέρατος.

Να είμαστε όλες και όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή στις 7.30, στην πλατεία Αγοράς.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!
ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ-ΟΛΟΥΣ!

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

πηγή : https://el-gr.facebook.com/stekichania/