Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Μικροφωνική αλληλεγγύης στις καταλήψεις

Σε συνέχεια της συνέλευσης για την αλληλεγγύη και την υπεράσπιση των καταλήψεων και με βάση τα χθεσινά γεγονότα στο Κ*ΒΟΞ

καλούμε σε νέα μικροφωνική συγκέντρωση το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 19.00 στην Καμάρα.

NO PASARAN ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ Κ*ΒΟΞ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ & ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

Κατειλημμένοι χώροι, πολιτικές συλλογικότητες και σύντροφοι-ισσες


ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Στις 26 Αυγούστου το ξημέρωμα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στα Εξάρχεια και εκκενώνουν τέσσερις καταλήψεις. Το αποτέλεσμα της επιχείρησης αυτής; 3 συλλήψεις καταληψιών και 143 προσαγωγές προσφύγων και μεταναστών. Την ίδια μέρα ήδη ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τους μετανάστες ως "ενοχλητική σκόνη" των Εξαρχείων και τους αναρχικούς αγωνιστές ως τα "πραγματικά σκουπίδια" που οι κατασταλτικές δυνάμεις ως "αθόρυβη σκούπα" θα φροντίσουν να απαλλάξουν τη γειτονιά από την παρουσία τους. Την ίδια στιγμή που τόσοι άνθρωποι, άντρες, γυναίκες και παιδιά στοιβάζονται μέσα στις αστυνομικές κλούβες για να οδηγηθούν σε hot-spots σε όλη την επικράτεια, την ίδια στιγμή που κάποιοι άνθρωποι χάνουν για δεύτερη φορά τη ζωή που κατάφεραν να χτίσουν μέσα στις κοινότητες, το κράτος προαναγγέλλει μέσα από τους μηχανισμούς του τη συνέχεια των επιχειρήσεων και τους στρατηγικούς του στόχους.

Το βράδυ της 29ης Αυγούστου διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε συναυλία στην πλατεία Εξαρχείων η οποία ήταν προγραμματισμένη και δημόσια ανακοινωμένη και στόχευε στην ανάδειξη του ζητήματος των ναρκομαφιών και στη συσπείρωση των κατοίκων της γειτονιάς ώστε να ανακαταλάβουν τους δημόσιους χώρους της περιοχής και να μην τους αφήσουν έκθετους στις ορέξεις μαφιόζων, μπάτσων και κράτους. Ταυτόχρονα οι μπάτσοι επιτέθηκαν και στο κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ σπάζοντας τη τζαμαρία, ρίχνοντας χημικά μέσα στο χώρο και χτυπώντας με γκλομπ κόσμο που έβρισκαν στο διάβα τους.

Το μήνυμα της καταστολής είναι ξεκάθαρο: οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και οι καταλήψεις θα φύγουν, οι μπάτσοι και οι ναρκομαφίες θα μείνουν. Οι πρόσφατες εκκενώσεις σηματοδοτούν την έναρξη ενός νέου κύκλου καταστολής που στο στόχαστρό του έχει το αναρχικό κίνημα, τις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες δομές στέγασης, του πρόσφυγες και τους μετανάστες, όλους όσους συγκροτούν τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Στόχος αυτής της αντιεξεγερτικής καμπάνιας του κράτους είναι η τρομοκράτηση της κοινωνίας και η εξουδετέρωση οποιασδήποτε αντίστασης, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Βαδίζοντας στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, με την αφομοίωση και την απονεύρωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και τα δεκάδες χτυπήματα σε κατειλημμένους χώρους και ιδιαίτερα σε δομές στέγασης προσφύγων και μεταναστών, η νέα κυβέρνηση υπόσχεται την πλήρη επιβολή του δόγματος "νόμος και τάξη", χτυπώντας όλους όσους επιμένουν να στέκονται ενάντια στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου.

Η απάντηση μας σε όλο αυτόν τον ζόφο και τον τρόμο που θέλουν να επιβάλλουν δε μπορεί παρά να είναι μια.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Το κίνημα δεν τρομοκρατείται. Δεν αφήνει τις δομές και τους χώρους του ανυπεράσπιστους

Εμείς, ως αναρχικοί αντιλαμβανόμαστε τις καταλήψεις και τα κέντρα αγώνα, ως την εδαφικοποίηση των κοινωνικών και ταξικών μας αγώνων, μέσω της συνολικής πρότασής τους για μια άλλη πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική θεώρηση ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και του θεάματος. Είναι χώροι μέσα στους οποίους καλλιεργούνται συνειδήσεις και συγκροτούν εκείνα τα κοινωνικά υποκείμενα και τις δυνάμεις που θα είναι εμπόδιο στα γρανάζια του κράτους και του κεφαλαίου. Οι χώροι αυτοί για το κράτος, το παρακράτος και το κεφάλαιο δεν θα μπορούν παρά να αποτελούν μια συνεχή απειλή και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο χτυπιούνται. Ως απάντηση, εμείς δεν υποχωρούμε και υπερασπιζόμαστε τις δομές μας με όλες μας τις δυνάμεις, ως απαραίτητο κομμάτι των αγώνων μας. Θωρακίζουμε πολιτικά τις καταλήψεις μας ενώ καθημερινές περιφρουρήσεις έχουν πάρει τη σκυτάλη. Στις απειλές τους δεν απαντάμε με οπισθοχώρηση αλλά με εξωτερίκευση των δράσεων μας και με συνέπεια στο δρόμο του αγώνα.

Καλούμε καταλήψεις, συλλογικότητες και δομές του κινήματος, αναρχικούς συντρόφους/ισσες και όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στο σάπιο κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού να πλαισιώσουν τη συνέλευση και τις δράσεις για την αλληλεγγύη και την υπεράσπιση των κατειλημμένων χώρων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κατάληψη Mundo Nuevo