Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20.00

Πρώτη ανοιχτή συνέλευση Φαβέλας

Καλεσμα σε πρωτη ανοιχτη συνελευση

Με πρόταγμα την αυτο-οργάνωση και βασισμένη στις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, η Φαβέλα φιλοδοξεί να φέρει νέα πνοή σε μια κοινωνία γεμάτη ιδιαιτερότητες(πολιτικές, οικονομικές,γεωγραφικές κ.α.), όπως αυτή του Πειραιά. Σε μόλις δύο χρόνια λειτουργίας, κατόρθωσε να εδραιώσει τη θέση της ως ένας χώρος ελευθερίας μέσα στο γκρίζο αστικό τοπίο. Αποτελεί κόμβο ακηδεμόνευτης πολιτικής έκφρασης, με σειρά πολιτικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων, συζητήσεων και προβολών. Παράλληλα, αποτελεί στέγη για πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Πειραιά Ex Portu, αλλά και δραστηριότητες ομάδων, όπως Ιστορίας, Αυτομόρφωσης, Λάτιν χορών, εκμάθησης γλωσσών, δανειστικής Βιβλιοθήκης, συναντήσεις με αναφορά στην τέχνη και την πολιτική της οπτικής κουλτούρας κ.α.
Πέραν αυτών, η Φαβέλα αποτελεί ανάχωμα προς το φασιστικό δηλητήριο που απειλεί τις γειτονιές μας. Η αποφασιστική μας παρουσία, η στήριξη από όμορα εγχειρήματα και συλλογικότητες, αλλά κυρίως η ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας εγγυάται συνέπεια και συνέχεια στο διαρκή αντιφασιστικό αγώνα. Είτε με την παρουσία μας στο δρόμο, είτε με εκδηλώσεις και συζητήσεις εντός χώρου, ξεκαθαρίζουμε ότι στις γειτονιές μας δε χωράνε το μίσος και ο φόβος.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι η Φαβέλα αποτελεί έναν ζωντανό χώρο, που αποζητά την εμπλοκή σε οποιοδήποτε κοινωνικό πεδίο. Απέναντι στην κοινωνική αποξένωση, αντιπαραβάλλουμε τη συλλογική διαχείριση των ζωών μας. Δύο χρόνια τώρα, έχουν γίνει πολλά βήματα, που ωστόσο μοιάζουν ελάχιστα μπροστά σε αυτά που ονειρευόμαστε και διεκδικούμε. Φυσικά, όπως αρμόζει σε κάθε τέτοιο εγχείρημα, δεν πορευόμαστε χωρίς να κάνουμε αυτοκριτική. Έχουμε υποπέσει σε λάθη, παραλείψεις και αστοχίες. Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί δεν έχουμε έτοιμες λύσεις ή πεφωτισμένους ηγέτες. Για εμάς πάντα η δράση ήταν μονόδρομος. Η Φαβέλα δεν είναι ένα κλειστό περιβάλλον,που υπάγεται σε έτοιμες νόρμες, αλλά μια δυναμική διαδικασία εν τη γενέσει. Μαθαίνουμε κι εξελισσόμαστε μέσα από τις πράξεις μας, τις συζητήσεις μας, τις αποφάσεις μας. Επιζητάμε οποιαδήποτε κριτική και δημιουργική λύση που θα συμβάλλει αποτελεσματικά σε όσα επιθυμούμε να πραγματώσουμε. Για αυτό και απευθύνουμε διαρκές και ανοιχτό κάλεσμα σε όσ@ ενδιαφέρονται και επιθυμούν να στηρίξουν τη Φαβέλα με τις ιδέες και τη φυσική τους παρουσία.
Μπαίνοντας στον τρίτο χρόνο λειτουργίας, έχουμε κάνει πολλά, αλλά θέλουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Οποι@δήποτε με ιδέες και προτάσεις, που βλέπει τον εαυτό του ως μέλος του κοινωνικού συνόλου, ανεξαρτήτως καταβολών, φυλής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμου, είναι ευπρόσδεκτ@ στο χώρο και έχει κάτι να προσφέρει. Οι διαδικασίες μας είναι ανοιχτές και οριζόντιες, με ισότιμα δικαιώματα λόγου και συμμετοχής για όλ@.

Καλούμε οποι@δήποτε ενδιαφέρεται να έρθει να συζητήσουμε στην πρώτη συνέλευση του χώρου για τη νέα σεζόν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου ώρα 20:00, όπου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων:

· Η συμμετοχή μας στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου
· Η οργάνωση και η λειτουργία δομών-ομάδων για αυτή τη χρονιά
· Το πρόγραμμα λειτουργίας και η στρατηγική του χωρου για αυτη τη χρονια

πηγή : https://el-gr.facebook.com/freesocialcenterfa…