τι; : συνέλευση θεματική : οργάνωση από : ΚΚΕ(μ-λ)

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19.30

Σύσκεψη για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αθήνα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μαζική αντίσταση στην πολιτική
• της ισοπέδωσης εργατικών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων
• της καταστολής και της τρομοκρατίας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη, 7:30 μ.μ.

στο βιβλιοπωλείο «Εκτός των τειχών»

(Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια, τηλ. 210-3303348)

Ένα ακόμη πιο αντιδραστικό πολιτικό σκηνικό διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα μετά τις εκλογές της 7ης Ιούλη και την ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

Οι δυνάμεις του κεφάλαιου και της αστικής τάξης, αποθρασυμμένες από τα μεγάλα ποσοστά που συγκέντρωσαν τα κόμματά τους στις βουλευτικές εκλογές, έχουν ήδη επιταχύνει τις διεργασίες για το νέο γύρο της επίθεσης. Λαϊκό εισόδημα, δημοκρατικά - εργατικά - κοινωνικά δικαιώματα, συνδικαλιστικές ελευθερίες, έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής. Η κατάργηση του Ασύλου, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων, οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίησή της, η συνέχιση της νομιμοποίησης των καταστροφικών γεωτρήσεων στο Ιόνιο και της καταστροφής τη Χαλκιδικής, το απροκάλυπτο κύμα βίας και καταστολής που έχει εξαπολυθεί με πρόσχημα τα Εξάρχεια, και μια ολόκληρη σειρά αντιδραστικών νομοθετημάτων, είναι μερικά μόνο από τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης της ΝΔ. Εκμεταλλευόμενη την πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τις αυταπάτες που καλλιέργησε και την υποχώρηση των λαϊκών και εργατικών αντιστάσεων, αλλά και τη φιλοσυστημική στάση των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες, η ΝΔ σκοπεύει να πάει τα πράγματα ακόμη πιο δεξιά, ακόμη πιο αντιδραστικά.

Το βάθεμα του εργασιακού μεσαίωνα και οι εκδηλώσεις απροκάλυπτης εργοδοτικής αυθαιρεσίας, βίας και τρομοκρατίας, οι απανωτές παρεμβάσεις-προτάσεις των επιτελείων του κεφάλαιου, αλλά και η φασιστικοποίηση που εκδηλώνεται σε καθημερινή πια βάση, σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, είναι αποδείξεις ότι το «μήνυμα» σχετικά με τον χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής έχει ήδη ληφθεί από τους κάθε λογής ενδιαφερόμενους αποδέκτες.

Και μαζί με όλα αυτά, έρχεται και η επικίνδυνη προθυμία της κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ της υποταγής στα ιμπεριαλιστικά -αμερικανικά και ευρωπαϊκά- συμφέροντα. Η μετατροπή της χώρας σε μια τεράστια αμερικανική βάση, η αποδοχή της πολιτικής των αιματηρών πλεονασμάτων που επιβάλλει η ΕΕ, η ενίσχυση των αντιδραστικών συνεργασιών με Ισραήλ και Αίγυπτο, αυξάνουν τους κινδύνους για το λαό της χώρας και τους λαούς της περιοχής.

Η ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αναμένεται να επικυρώσει πανηγυρικά όλους αυτούς -και ακόμη περισσότερους- τους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Θα αποτελέσει την έναρξη της νέας αντιλαϊκής-αντεργατικής εφόρμησης.

Οι δυνάμεις της αντίστασης και του αγώνα, οι δυνάμεις της Αριστεράς και κάθε προοδευτικός δημοκρατικός άνθρωπος δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Οφείλουν από τώρα να αναλάβουν πρωτοβουλίες κοινής δράσης για τη μαζική καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και για την προετοιμασία των αντιστάσεων που θα χρειαστεί να δοθούνε σε όλα τα μέτωπα.

Ως πρώτο βήμα σε μια τέτοια κατεύθυνση και σε συνέχιση των προγραμματισμένων αγωνιστικών κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ, το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε σύσκεψη την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη, στις 7:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Εκτός των τειχών» για τη διοργάνωση μαζικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.