Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 στις 18.00

6η Ανοιχτή Απολογιστική Εκδήλωση Athens Indymedia

post image

Ανακοίνωση 6ης Ανοιχτής Απολογιστική Εκδήλωσης Athens Indymedia:

Το Athens Indymedia στα χέρια του οριζόντιου κινήματος

Το Αthens Indymedia αποτελεί βασικό μέσο αντιπληροφόρησης, μια ανοιχτή αυτοοργανωμένη δομή του οριζόντιου αντιστασιακού κινήματος, σημαντική για τη διάχυση των ιδεών του και την ανάπτυξή του, μέσα από τον λόγο και την ενημέρωση των διαφορετικών τάσεών του. Θεωρούμε ότι με τη μέχρι τώρα δραστηριότητά του το Athens Indymedia έχει υπηρετήσει με συνέπεια αυτόν τον σκοπό κι έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα εξέλιξης, παρά τις πολλές και διαφορετικές δυσκολίες.

Στο διάστημα των δεκαεπτά χρόνων λειτουργίας του Athens Indymedia δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι έχουν συμβάλει με διάφορους τρόπους στο στήσιμο, την λειτουργία του και την βελτίωσή του. Από την προηγούμενη απολογιστική εκδήλωση-συζήτηση (1ος 2018) έχουν γίνει πολλές προσπάθειες βελτίωσης του μέσου, προς την αποσαφήνιση κι εφαρμογή της Πολιτικής Δημοσίευσης και την τεχνική-λειτουργική αναβάθμισή του, τις οποίες απολογίζουμε ως αποδοτικές. Ωστόσο, η παρατεταμένα ελλιπής στελέχωση του μέσου, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις προς το κίνημα, έχει καταστήσει την λειτουργία του μέσου δυσχερέστατη επί μακρόν.

Είχαμε τονίσει αρκετές φορές ότι η αύξηση των μελών της Διαχειριστικής Ομάδας ήταν απαραίτητη, τόσο για την ταχύτερη ενημέρωση, όσο και για την ακριβέστερη τήρηση της Πολιτική Δημοσίευσης, μέσω του συλλογικότερου ελέγχου και του περιορισμού των λαθών λόγω φόρτου εργασίας. Παρ' όλα αυτά, το πιο κοινό μέσο του κινήματος, που υπηρετεί χιλιάδες αγωνιζόμενους και δεκάδες συλλογικότητες, έχει αφεθεί στο αίσθημα αγωνιστικού καθήκοντος και στην διαθεσιμότητα ελάχιστων συντρόφων.

Ιδιαίτερη και σημαντική έκφραση της ίδιας αδιαφορίας και μετάθεσης των ευθυνών -στάσεις που συντηρούν την κουλτούρα της κυριαρχίας- αποτελεί η μη τήρηση των οδηγιών δημοσίευσης, η μη ανταπόκριση στην επικοινωνία μας ή η επιθετική απόκριση από αρκετές συλλογικότητες που έχουν λάβει προέγκριση δημοσίευσης (με κωδικους άμεσης ανάρτησης) και η σχεδόν ολοκληρωτική απουσία τους από τις ανοιχτές συνελεύσεις του μέσου (και την προηγούμενη απολογιστική).

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι μ' ένα χάσμα ανάμεσα στον οριζόντιο χαρακτήρα του μέσου και στην ισχνή συμμετοχή συντρόφων που το χρησιμοποιούν. Πρόκειται για μια έκφραση αναθετικότητας, αντίθετη στην κοινή μας ανάγκη και στο κοινό μας πρόταγμα για αυτοοργάνωση. Απευθυνόμαστε στους συντρόφους χρήστες του μέσου, θεωρώντας ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες κι έναν κοινό τρόπο. Κάνουμε ιδιαίτερη έκκληση προς τις συλλογικότητες, θεωρώντας ως αυτονόητη την ενισχυμένη ευθύνη τους.

Οι επιβραδύνσεις στην ενημέρωση και τα διαχειριστικά λάθη (που έχουν περιοριστεί, αλλά δεν έχουν εξαλειφθεί), λόγω της υποστελέχωσης και παρά τις προσπάθειες των μελών της συλλογικότητας, προκαλούν την απογοήτευση μερίδας του κινήματος και την απώλεια εμπιστοσύνης προς το μέσο. Το Athens Indymedia, η ποιότητα και η ευρύτητα της πληροφορίας που κοινοποιεί, η ποιότητα και η ευρύτητα του πολιτικού διαλόγου που πραγματοποιείται μέσω αυτής της ανοιχτής υποδομής, αλλά και η ποιότητα της διαχείρισης αυτών, που είναι απαραίτητη και καθοριστική, συναποτελούν την αντανάκλαση του οριζόντιου κινήματος. Θεωρούμε ότι το κίνημα οφείλει να αναλάβει να ξαναδώσει ενέργεια στην κοινή πληροφοριακή δομή του, μέσα από τις οριζόντιες συμμετοχικές διαδικασίες της. Ή θα βελτιωθούμε όλοι μαζί ή δεν θα υπάρξει επόμενη μέρα για το Athens Indymedia.

Η 6η Ανοιχτή Απολογιστική Εκδήλωση είναι η στιγμή που θα κριθεί αν το οριζόντιο αντιστασιακό κίνημα του ελλαδικού χώρου θέλει να διατηρήσει το Athens Indymedia στις δομές του και να το εξελίξει με μια ευρεία συμμετοχή του ή όχι. Τα παρόντα μέλη της συλλογικότητας του Athens Indymedia, τεχνικοί και διαχειριστές, με συλλογική απόφαση θα πάψουμε τις εργασίες μας στο μέσο και κατά συνέπεια την ενημερωτική λειτουργία του, στις 26 Οκτώβρη αν η ανοιχτή συνέλευση δεν φέρει το αναγκαίο αποτέλεσμα.

Σάββατο 26 Οκτώβρη 2019 6μμ, Αθήνα, Πολυτεχνείο (κτήριο Γκίνη)

Ενημερωτική υποσημείωση: Βρισκόμενοι στην οριακή συνθήκη που περιγράφουμε παύουμε μέχρι την ανοιχτή απολογιστική συνέλευση την δυνατότητα ανάρτησης στις κατηγορίες Έντυπα-Αφίσσες-Προκηρύξεις, Αναλύσεις, Βιβλιοθήκη, Αναδημοσιεύσεις και Συζητήσεις-Ερωτήσεις-Απόψεις, χωρίς να περιοριστεί η ροή της κινηματικής ενημέρωσης περισσότερο απ' όσο συμβαίνει λόγω της υποστελέχωσης του μέσου. Οι κατηγορίες Ανακοινώσεις, Τοπικά Νέα και Διεθνή Νέα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την ανοιχτή απολογιστική συνέλευση.

Συνέλευση athens Indymedia

23 Σεπτέμβρη 2019

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600160/