Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 στις 19.30

Ανοιχτή συνέλευση του συντονισμού συλλογικοτήτων ενάντια στην καύση σκουπιδιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ στο Βόλο

Η πορεία της Παρασκευής 20/9 ενάντια στην καύση σκουπιδιών και την περιβαλλοντική καταστροφή αποτέλεσε μία αποφασιστική καμπή στην κλιμάκωση του αγώνα για να αποτρέψουμε την μετατροπή του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής σε καμένη γη από τα πολυεθνικά καπιταλιστικά συμφέροντα.111

Εκατοντάδες εργαζομένων και νεολαίας κατέβηκαν στο δρόμο και έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα παραμείνουν θεατές στην παράσταση που παίζουν ενορχηστρωμένα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου, η κυβέρνηση της ΝΔ-ΣΕΒ και ο ΣΥΡΙΖΑ (που επιτέλεσε επάξια το ρόλο του νεροκουβαλητή της Lafarge, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντά της και υποδεχόμενος διαδηλωτές ενάντια στην καύση με ΜΑΤ στο δημαρχείο του Βόλου πριν κάποιους μήνες) για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών.

Μετά από ένα καλοκαίρι που κάηκε ο μισός πλανήτης, τα ευχολόγια για πράσινη ανάπτυξη, για ελεγχόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα, μετρήσεις και ελέγχους που θα εγγυηθούν την δημόσια υγεία, δεν αποτελούν παρά την προσπάθεια εξωραϊσμού ενός συστήματος που έχει φτάσει τα ιστορικά του όρια και απειλεί με καταστροφή την κοινωνική πλειοψηφία. Την ίδια στιγμή που τα πολυεθνικά και τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα ιδιοποιούνται τον παραγόμενο πλούτο του εργατικού και κοινωνικού μόχθου, ρίχνουν στις πλάτες του λαού το κόστος και την ευθύνη των επιβλαβών επιπτώσεων των σαρωτικών επενδύσεων.

Όλοι φταίμε για την κλιματική αλλαγή μας λένε! Όμως η εκστρατεία τρομοκράτησης και εκφοβισμού είναι για να αποκρύψουν τους πραγματίκούς ένοχους του εγκλήματος και να κάμψουν τη μαζική αντίσταση σε αυτά τα σχέδια. Αποκορύφωμα την επίθεση μπράβων της Lafarge στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ σε μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών την προηγούμενη βδομάδα.

Ως Συντονισμός Συλλογικοτήτων στο Βόλο θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ενίσχυση των ριζοσπαστικών ανατρεπτικών χαρακτηριστικών του κινήματος στην πόλη μας. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους μια καλύτερη ζωή και θα βρεθούμε στο δρόμο απέναντι στην εκστρατεία μηνύσεων από την Lafarge. Θα επιμείνουμε στο κοινωνικά αναγκαίο αίτημα να περάσει ο έλεγχος και η ιδιοκτησία των εγκαταστάσεων στην ίδια την κοινωνία, για την μετεγκατάστασή του εργοστασίου, την επιβολή αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και την αναπροσαρμογή της παραγωγής υπέρ των κοινωνικών αναγκών και όχι της γιγαντιαίας καταστροφικής διεθνούς δραστηριότητας της εταιρίας που φθάνει και μέχρι τα όρια της χρηματοδότησης του ISIS.

Αντλούμε δύναμη και συμπεράσματα από τα κινήματα από την Κερατέα μέχρι την Ήπειρο και τις πρόσφατες συγκρούσεις στην Καρδίτσα ενάντια στη λεηλασία των Αγράφων. Έχουμε ως παρακαταθήκη το αγωνιστικό πνεύμα των κατοίκων στις Σκουριές και παίρνουμε υπόψη μας τις μεθόδους καταστολής των πολυεθνικών και του κράτους. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι δεν έχουμε να ελπίζουμε σε κανένα διάλογο με τους μεσάζοντες των πολυεθνικών που παριστάνουν τους αντιπρόσωπους της κοινωνικής πλειοψηφίας. Με την κλιμάκωση και την διάρκεια των κινητοποιήσεων, τις μαζικές παρεμβάσεις στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια για την επιβολή των διεκδικήσεων μας, με την αποφασιστική σύγκρουση με την εργοδοσία της Lafarge, την απειθαρχία στις ντιρεκτίβες της ΕΕ για την καύση σκουπιδιών και το μπλοκάρισμα του διαρκούς εγκλήματος που συνεπάγεται η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου, μπορούμε να νικήσουμε.

Χαιρετίζουμε τον κόσμο που συμμετείχε στην πορεία της Παρασκευής 20/9. Η μαζική πλαισίωση του μπλοκ του συντονισμού αποτελεί το καλύτερο τεκμήριο για τις δυνατότητες να σπάσει η ομαλότητα στην πόλη και να αντιμετωπιστεί η βρώμα και η σαπίλα που ζέχνουν οι «ευεργέτες επενδυτές».

Επιδιώκουμε την μεγαλύτερη συμμετοχή μαζικών φορέων του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος και τη βαθύτερη δημοκρατική συγκρότηση του. Καλούμε σε μαζικότερη συμμετοχή στις επόμενες κινητοποιήσεις και καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση του συντονισμού την Τρίτη 1/10 στις 19:30 στην Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας (Μεταμορφώσεως 19).

23/9/2019

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2019/09/26/α…