Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη των κατηγορουμένων της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας (30.09.12)

Συνέχεια της δίκης για την υπόθεση της αντιφασιστικής μοτοπορείας (30.09.12)

Στις 7/10/2019, μετά από πολυάρθιμες αναβολές, ξεκίνησε η δίκη των 21 κατηγορουμένων της αντιφασιστικής μοτοπορείας της 30ής Σεπτέμβρη 2012 στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αμερικής. Η αστυνομική παρουσία ήταν η συνήθης ύστερα από τα γεγονότα του Νοέμβρη του 2018 όταν και οι προκλήσεις των πρώην Δελτάδων - μαρτύρων κατηγορίας απαντήθηκαν αναλόγως από κατηγορούμενους και αλληλέγγυους.

Προ της έναρξης της δίκης και κατά την εκφώνηση των ονομάτων των μαρτύρων, διαπιστώθηκε η για ακόμα μία φόρα απουσία των βασικών μαρτύρων κατηγορίας Νίκου Παπαβασιλείου και Γιώργου Περρή. Η έδρα επιδίωξε να αντιμετωπίσει την πάγια άρνηση των συνηγόρων υπεράσπισης για διεξαγωγή της δικής χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία τους με έωλα δικονομικά επιχειρήματα και να εκβιάσει την ανάγνωση των καταθέσεων τους. Ύστερα από πιέσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και σύσκεψη της έδρας, η δίκη τελικά ξεκίνησε με μια αφηρημένη δέσμευση της προέδρου να εξετάσει την ανάγνωση η μη των καταθέσεων των απόντων μαρτύρων κατηγορίας σε επόμενο στάδιο της δίκης. Σημειωτέον ότι ο Παπαβασιλείου, καταδικασμένος για τον εμπρησμό του μπαρ Cointreau στην Πλ. Αμερικής, κατέθεσε μόλις την προηγούμενη βδομάδα στη δίκη της Χρύσης Αυγής, με την κατάθεσή του να τυγχάνει σχετικής δημοσιότητας στον Τύπο, ενώ υποχρεούται σε δήλωση τυχόν αλλαγής διεύθυνσης στην Εισαγγελία Αθηνών, καθώς του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Παρ'όλα αυτά η έδρα δήλωσε αδυναμία εντοπισμού τόσο αυτού όσο και του Περρή ως "αγνώστου διαμονής".

Η κυρίως διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του πρώτου "αυτόπτη" μάρτυρα κατηγορίας Μιλτιάδη Σκουντριάνου, προϊστάμενου εσόδων στον Δήμο Μεταμόρφωσης και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στις τελευταίες εκλογές με την Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών στο Ηράκλειο Αττικής. Ο Σκουντριάνος, που επισκεπτόταν την περιοχή για πάνω από δέκα χρόνια καθώς έμενε εκεί η μνηστή του, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πέρασε τις σχεδόν δύο ώρες της εξέτασής του επαναλαμβάνοντας ότι δεν θυμάται τίποτα και ότι δεν θέλει να πάρει κανέναν στο λαιμό του. Παρ'όλα αυτά προσπάθησε να αφήσει εντυπώσεις αναφέροντας πως κάποιοι από τους δράστες βρίσκονται στην αίθουσα, χωρίς όμως από την άλλη να είναι βέβαιος για τίποτα. Το γεγονός ότι οι προανακριτικές καταθέσεις του στη ΓΑΔΑ, η κατάθεση του στον Ανακριτή και τα τωρινά λεγόμενά του διαφέρουν όλα μεταξύ τους, προσπάθησε να το δικαιολογήσει λέγοντας ότι "οι αστυνομικοί τα έγραψαν όπως ήθελαν", ότι "ο ανακριτής τα έβαλε αλλιώς" και φυσικά ότι "δεν θυμάται". Δεν μπόρεσε, επιπλέον, να δώσει καμία εξήγηση για το πώς βρέθηκε να καταθέτει στη ΓΑΔΑ, ενώ η συγχυσμένη περιγραφή της διαδικασίας των αναγνωρίσεων που έκανε εκεί απέχει μακράν από τη νομότυπη διαδικασία. Αρνήθηκε αρχικά ότι γνώριζε τους Περρή και "Παπαβα...πώς τον λένε", αργότερα όμως ισχυρίστηκε ότι φυσικά και γνωριζε τον Παπαβασιλείου, αφού έμενε στην γειτονιά. Υποστήριξε πως δεν είχε ακούσει τίποτα για περιπολίες Χρυσαυγιτών στην περιοχή, παρά μόνο για κινήσεις πολιτών/κατοίκων της περιοχής που κινητοποιούνταν "ενάντια στα μπαράκια των μαύρων που είναι γεμάτα ναρκωτικά". Για την επίθεση στο Κέντρο της Τανζανικής Κοινότητας στην οδό Λεμεσού είχε ακούσει όπως ανέφερε μόνο "από τις τηλεοράσεις, από τον Χίο".

Η δίκη συνεχίστηκε με την έναρξη της κατάθεσης του δεύτερου μάρτυρα κατηγορίας, κατοίκου της οδού Λεμεσού και εργαζόμενου τον Σεπτέμβρη του 2012 ως σεκιούριτι. Κατέθεσε ότι είδε τα γεγονότα καθώς βρισκόταν στην πιτσαρία Mama΄s στην οδό Φυλής, αλλά πλέον δεν θυμάται κι ότι όλα είναι "όπως είναι γραμμένα στην κατάθεση". Αρχικά είπε ότι δεν γνωρίζει καθόλου τον Παπαβασιλείου, παρά μόνο τον Περρή εδώ και 20 χρόνια, μόλις όμως αναγνώσθηκε η κατάθεσή του στη ΓΑΔΑ όπου αναφέρει ότι ο Παπαβασιλείου είναι γνωστός του, υποστήριξε ότι "τον γνωρίζω, αλλά δεν είναι φίλος μου". Το πιο ενδιαφέρον σημείο της κατάθεσής του αποτέλεσε, όμως, ο ισχυρισμός του ότι στη ΓΑΔΑ βρέθηκε για να καταθέσει αφού του το ζήτησε τηλεφωνικά προηγουμένως άγνωστος σε αυτόν αξιωματικός της ΓΑΔΑ τον οποίον ονομάτισε. Στην εύλογη ερώτηση των συνηγόρων πώς ο αξιωματικός ήξερε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας και πώς γνώριζε τον τηλεφωνικό του αριθμό, απάντησε με το αμίμητο "άμα θέλει η αστυνομία, τα μαθαίνει όλα". Η κατάθεσή του διακόπηκε λόγω ωραρίου, με απειλές εναντίον των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους, για τις 10 π.μ., την Τρίτη 15 Οκτώβρη.

Μέρος των κατηγορουμένων θα βρεθεί για ακόμα μια φορά απέναντι στους βασανιστές της Όμαδας Δέλτα και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας συνηγόρου τους, Θάνου Πλεύρη, την Τρίτη 22 Οκτώβρη στις 08:30 π.μ., στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Να μην είναι μόνοι τους!

Συγκεντρώσεις

- Τρίτη 15/10 στις 10:00, Εφετείο (Δέγλερη)

- Τρίτη 22/10 στις 08:30, Ευελπίδων

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Συνέλευση κατηγορουμένων της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας (30.09.12)


Τετάρτη ανοιχτή συνέλευση στο Πολυτεχνείο στις 8.30 Δίκη Τρίτη 15/10 09:00 Δέγλερη Δίκη Παρασκευή 11/10 09:00 Ευελπίδων

Την Τετάρτη 9/10 στις 8:30 στο πολυτεχνείο, θα γίνει έκτακτη συνέλευση-ενημέρωση για τα δικαστήρια της αντιφασιστικής μοτοπορείας.

Η δίκη ξεκίνησε χθες (07/10) στο Μικτό Ορκτωτό και η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για την Τρίτη 15/10.

Την Παρασκευή 11/10 η δίκη των μπάτσων βασανιστών. Κτίριο 9, Ευελπίδων

Θα ακολουθήσει ενημέρωση.

Συνέλευση κατηγορουμένων της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας (30.09.12)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600356/


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ… ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Στις 30 Σεπτέμβρη του 2012 πραγματοποιείται μαζική αντιφασιστική μοτοπορεία στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αμερικής και του Αγίου Παντελεήμονα, ενάντια στις συνεχείς άγριες ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, που λαμβάνουν χώρα εκείνο το διάστημα από ομάδες φασιστών, με την κάλυψη της ΕΛ.ΑΣ. Ομάδα φασιστοειδών γνωστή για την δράση τους στην περιοχή, εντοπίστηκε και απωθήθηκε από την αντιφασιστική μοτοπορεία και ακολούθησε γενικευμένη και λυσσαλέα επιχείρηση από την αστυνομία, με σκοπό την διάλυσή της. Αποτέλεσμα της επίθεσης είναι η σύλληψη 15 αντιφασιστών/τριών, οι οποίοι βασανίζονται από την ώρα της σύλληψής τους και για ώρες στην ΓΑΔΑ, καθώς και η σύλληψη 6 ακόμα συντρόφων που κατηγορούνται με βάση τους αριθμούς πινακίδων οχημάτων που εγκαταλείφθηκαν κατά την διάρκεια της κινητοποίησης.

Στις 5 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η δίκη της αντιφασιστικής μοτοπορείας με 21 συντρόφους κατηγορούμενους ενώ στις 11 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η δίκη που αφορά την υπόθεση για τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι 15 συλληφθέντες στην ΓΑΔΑ. Αυτές οι δίκες πραγματοποιούνται σε μια περίοδο όξυνσης της κρατικής καταστολής, η οποία εκδηλώνεται με τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα και δομών του κινήματος, την στρατοπέδευση αστυνομικών δυνάμεων κατοχής στην γειτονιά των Εξαρχείων, την επίθεση στον κοινωνικό χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου και την επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας. Μια συνθήκη η οποία αναπόφευκτα σηματοδοτεί την βίαιη καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που αποτελούν ανάχωμα στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αρωγοί κράτους και κεφαλαίου στις κατασταλτικές αυτές στοχεύσεις, αποτελούν οι φασίστες, οι οποίοι λειτουργώντας ως εφεδρεία του συστήματος και παίζοντας τον αντεπαναστατικό και παρακρατικό τους ρόλο εξαπολύουν πογκρόμ εναντίον μεταναστών και επιτίθενται σε καταλήψεις και εστίες αγώνα έχοντας φυσικά και την αμέριστη κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων.

Απέναντι σε κράτος και φασίστες, ο αντιφασιστικός αγώνας, αυτοοργανωμένα και έξω από θεσμούς και κόμματα, θέτει ισχυρό φραγμό στην επιβολή των φασιστικών συμμοριών στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στους δρόμους, στις πλατείες. Γι ΄ αυτόν τον λόγο η αντιφασιστική μοτοπορεία, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αντιφασιστικού αγώνα, χτυπήθηκε και διαλύθηκε με τόση μανία. Η άγρια επίθεση από την ομάδα ΔΕΛΤΑ και οι βασανισμοί που ακολούθησαν σκοπό είχαν, τόσο να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα, όσο και να ανακόψουν την αντιφασιστική δράση και να κάμψουν την αντίσταση απέναντι στους φασίστες και τους κρατικούς τους εντολοδόχους.

Ως Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση στηρίζουμε το δημόσιο κάλεσμα της Συνέλευσης Κατηγορουμένων της Αντιφασιστικής Μοτοπορείας στις δίκες της 15ης και 22ης Οκτώβρη για να ενισχυθεί έτσι ο αντιφασιστικός-αντικρατικός αγώνας και λόγος. Χωρίς να στηριζόμαστε στην αυταπάτη ότι ο φασισμός των επίσημων κρατικών ή ανεπίσημων παρακρατικών ταγμάτων εφόδου μπορεί να καταπολεμηθεί στις δικαστικές αίθουσες, αλλά μόνο στον δρόμο του αγώνα. Η παρουσία του κινήματος σε αυτές τις δίκες θα αποτελέσει ακόμα ένα πεδίο αντιπαράθεσης με την κρατική καταστολή και τις φασιστικές συμμορίες. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Ο αντιφασισμός των από τα κάτω, ξεπερνά την ανάθεση, τη θεσμική διαμεσολάβηση, τον δήθεν καθεστωτικό «αντιφασισμό». Διεξάγεται αυτοοργανωμένα, οριζόντια, μαχητικά στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 09:00, ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΕΦΕΤΕΙΟ) ΔΕΓΛΕΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 09:00, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2019/10/06/apena…