Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 στις 19.00

Ανοιχτή συνέλευση σε σχέση με τις τελευταίες φασιστικές επιθέσεις

Στη γειτονιά μας ξένοι είναι μπάτσοι, μπράβοι και φασίστες.

Στις 2 Οκτώβρη οι μπάτσοι εκδίωξαν τρεις μετανάστες από εγκαταλελειμμένο σπίτι το όποιο είχαν οικειοποιηθεί ως κατάλυμα. Την επόμενη νύχτα 4/10 στις 3 τα ξημερώματα δέχθηκαν δολοφονική επίθεση ενώ κοιμόντουσαν στον δρόμο στην περιοχή του Κουμ Καπί. Ομάδα ατόμων με κουκούλες και ρόπαλα βγήκε από αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες και τους ξυλοκόπησε απρόκλητα. Στις 5 τα ξημερώματα της ίδιας νύχτας αντίστοιχη επίθεση δέχτηκαν, στην πόλη μας, δύο μετανάστες καθώς πήγαιναν με τα ποδήλατά τους, στον τόπο εργασίας τους, στην περιοχή Κόκκινο Μετόχι. Και σε αυτή την επίθεση, ομάδα ατόμων με ρόπαλα σταμάτησε το αυτοκίνητο και επιτέθηκε στους μετανάστες με το που τους είδε.

Τσακίζουμε κάθε απομεινάρι φασιστικού μορφώματος από τις γειτονιές μας.

Όλα αυτά τα χρόνια το κράτος χρησιμοποίησε τον φασισμό σαν ιδεολογία για να νομιμοποιηθεί ο ρατσιστικός λόγος μέχρι που επέλεξε να τον "μαζέψει" με την δικαιοσύνη να παίρνει την σκυτάλη.Με την επερχόμενη διάλυση της ΧΑ και αφομοίωση κομματιού της από την ΝΔ και ενώ η δίκη φτάνει στο τέλος της, τελειώνει και η περίοδος της "αστικής διαχείρισης" του φασισμού. Το ήδη στρωμένο έδαφος διευρύνεται με πιο σκληρή διαχείριση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, επαναπροωθήσεις και τυφλές επιθέσεις σε όποια και όποιον δεν είναι "χρήσιμη/ος" πια στο σύστημα.

Όσο ο φασισμός θα βρίσκει τη θέση του μέσα στον καπιταλισμό θα μας βρίσκει απέναντί του, να στέλνουμε ηχηρά και έμπρακτα μηνύματα. Έως τη μέρα της τελειωτικής εξάλειψης κάθε φασιστικής σκέψης ή πράξης και του συστήματος που τις γεννά και τις θρέφει.

Όποιο χέρι σηκώνεται σε καταπιεσμένο θα κόβεται.

Συγκέντρωση Σάββατο 12/10, στις 11:00 στο Κουμ καπί, Νικηφόρου Φωκά και Ακτή Μιαούλη Συνέλευση

Τρίτη 15/10, στις 19.00, στην αυλή της κατάληψης Rosa Nera.

Πρωτοβουλία ατόμων απο τον α/α χώρο από τα Χανιά

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Οκτώβριος 16h