Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στις 19.00

Τακτική συνέλευση για την επανοικειοποίηση των πανεπιστημιακών χώρων

Δημιουργία Ανοιχτής Συνέλευσης Επανοικειοποίησης των Πανεπιστημιακών Χώρων

Επιλέγουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, καθώς αντιλαμβανόμαστε το πανεπιστήμιο ως χώρο ελευθερίας με ή χωρίς θεσμική νομιμοποίηση, ως ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας στο οποίο δεν χωρούν κατασταλτικοί μηχανισμοί και επιχειρηματίες. Προχωρήσαμε, λοιπόν στην δημιουργία Ανοιχτής συνέλευσης για την Επανοικειοποίηση των Πανεπιστημιακών χώρων. Η προσπάθεια αυτή δεν αποσκοπεί σε τίποτα άλλο, από το να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή στον πανεπιστημιακό χώρο και να συσπειρωθούμε ως ελεύθερα σκεπτόμενα άτομα μέσα από δράσεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις εντός αυτού. Με οριζόντια, αντιιεραρχικά χαρακτηριστικά και δίχως κομματικές γραμμές, καλούμε όσους κι όσες αντιλαμβάνονται τα παραπάνω να συμμετάσχουν και να συνδιαμορφώσουν. Τακτική συνέλευση κάθε Παρασκευή στις 19.00 στο Αμφιθέατρο Παλιάς Νομικής

post image

Δημιουργία Ανοιχτής Συνέλευσης για την Επανοικειοποίηση των Πανεπιστημιακών Χώρων

Μετά την εκλογική της νίκη τον περασμένο Ιούνη,η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άρχισε να υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις προς το συντηρητικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Μέσα σε αυτούς τους λίγους μήνες ξεκίνησε η εφαρμογή του δόγματος νομός και τάξη. Είδαμε εκκενώσεις καταλήψεων με εκατοντάδες προσφυγές να μένουν στο δρόμο, το κέντρο της Αθήνας να μετατρέπεται σε στρατιωτικοποιημένη ζώνη και την φερόμενη ως πάταξη του εγκλήματος στην πραγματικότητα να στοχεύει τα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Παράλληλα το εμπόριο της πρέζας συνεχίζεται, περιφρουρούμενο από την αστυνομία η οποία προτιμά να καταστέλλει φεστιβάλ κατά των ναρκωτικών. Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Τις πρώτες μέρες από την κατάργηση του, οι αστυνομικές δυνάμεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προέβησαν σε κινήσεις εντυπωσιασμού, με εισβολές σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, με τις ευλογιές του νομού αυτή τη φορά. Η απουσία του ασύλου ,που πλέον, νομιμοποιεί την καταστολή και μέσα στο πανεπιστήμιο,αποτελεί το κυβερνητικό εργαλείο για την επιβολή της επερχομένης εκπαιδευτικής αναδιάρθωσης. Οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με αυτά των δημοσίων πανεπιστήμιων, την διαγραφή των φοιτητών 2 χρόνια μετά την πάροδο του προβλεπόμενου έτους αποφοίτησης(ν+2) καθώς και με τις αξιολογήσεις ιδρυμάτων (μο.δι.π /εεπ) που καταλήγουν , ενδεχομένως ,στην υποχρηματοδότησή τους. Όλα αυτά στοχεύουν στο πρότυπο ενός φοιτητή-μελλοντικού εργαζομένου και υπαλλήλου που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την σχολή του, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο συμβαίνει γύρω του.

Η κυβέρνηση με προκλητικό πάντα τρόπο παρουσίασε προεκλογικά το πανεπιστήμιο ως χώρο ανομίας και εγκληματικότητας, αποδίδοντάς το στην ύπαρξη του ασύλου.Η προεκλογική και μετεκλογική στήριξη στην κυβέρνηση από τα ΜΜΕ, παγίωσε την παραπάνω άποψη στο μυαλό των συντηρητικών. Παράλληλα, τα κέντρα των μεγάλων πόλεων συνεχίζουν να είναι βουτηγμένα στην εγκληματικότητα και την εξαθλίωση. Τα τελευταία δεν λύνονται ούτε με την καταστολή ούτε με την υποβάθμιση, παρά μόνο με την βελτίωση των συνθηκών ζωής για όλη την κοινωνία.

Η κατάργηση του ασύλου ανάβει το πράσινο φως σε κάθε είδους ανάμειξη ιδιωτών στην δημόσια εκπαίδευση, υπό την προστασία του κατασταλτικού μηχανισμού ,ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν εκτός των άλλων και οι αυτοοργανωμένες δομές των φοιτητών εντός των πανεπιστημιακών χώρων όπως καταλήψεις, στέκια κλπ. Υπονομεύονται οι κινηματικές διαδικασίες εντος του πανεπιστήμιου, καθώς και η λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων.

Έχοντας στο νου μας όλα τα παραπάνω, επιλέγουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, καθώς αντιλαμβανόμαστε το πανεπιστήμιο ως χώρο ελευθερίας με ή χωρίς θεσμική νομιμοποίηση, ως ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας στο οποίο δεν χωρούν κατασταλτικοί μηχανισμοί και επιχειρηματίες. Προχωρήσαμε, λοιπόν στην δημιουργία Ανοιχτής συνέλευσης για την Επανοικειοποίηση των Πανεπιστημιακών χώρων .Η προσπάθεια αυτή δεν αποσκοπεί σε τίποτα άλλο, από το να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή στον πανεπιστημιακό χώρο και να συσπειρωθούμε ως ελεύθερα σκεπτόμενα άτομα μέσα από δράσεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις εντός αυτού.

Με οριζόντια, αντιιεραρχικά χαρακτηριστικά και δίχως κομματικές γραμμές ,καλούμε όσους κι όσες αντιλαμβάνονται τα παραπάνω να συμμετάσχουν και να συνδιαμορφώσουν.

Τακτική συνέλευση κάθε Παρασκευή στις 19.00 στο Αμφιθέατρο Παλιάς Νομικής.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600445/