Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 στις 18.00

Μοτοπορεια ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

FB_IMG_1572124855912

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2019/10/26/μ…


ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΡΟΘΙΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.

Τόσο πανελλαδικά όσο και στον Βόλο βλέπουμε να ξεπηδάνε κινήματα τα οποία εναντιώνονται στην καταστροφή του περιβάλλοντος από την πολυσυζητημένη ανάπτυξη «πράσινη ή συμβατική (καύση σκουπιδιών, αιολικά πάρκα-ανεμογεννήτριες ,εξόρυξη υδρογονανθράκων και η λίστα δε τελειώνει). Τα τελευταία δύο χρόνια ο λαός του Βόλου αντιστέκεται και εναντιώνεται απέναντι στο μαύρο μπλόκ ΑΓΕΤ-κυβερνήσεων- δήμου-περιφέρειας και ΜΜΕ, το οποίο προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να φιμώσει οποιαδήποτε φωνή αμφισβήτησης. Αγωνίζεται για να σταματήσει η δολοφονική καύση σκουπιδιών που απειλεί τις ζωές μας, την κοινωνία μας και την ελευθερία μας.

Η Lafarge είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως πολυεθνική η οποία χωρίς κανέναν ενδοιασμό στον βωμό του κέρδους θυσιάζει το περιβάλλον και την ανθρώπινη ζωή. Την ίδια στιγμή που σπέρνει καρκίνο, λειτουργεί υπό άθλιες συνθήκες εργασίας (εργολαβικοί εργαζόμενοι) και χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Συρία, προσπαθεί να κοιμίσει τη κοινωνική πλειοψηφία πλασάροντας μια κοινωνική ευαισθησία για το θεαθήναι κάνοντας δωρεές σε σχολεία. Ταυτόχρονα κυβερνήσεις - ΜΜΕ και τα τοπικά τους φερέφωνα προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι «κοινωνικές ανάγκες» απαιτούν επιπλέον παραγωγή ενεργείας, δωρεάν για τα συμφέροντα των εταιριών και πανάκριβη για την υπόλοιπη κοινωνία και ότι η μοναδική καινοτόμα και πλέον ακίνδυνη λύση για τον άνθρωπο και το περιβάλλον είναι οι Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΒΑΠΕ) και η κυκλική οικονομία της καύσης σκουπιδιών. Τελικά όμως ο ενεργειακός παροξυσμός υπηρετεί μόνο την καπιταλιστική κερδοφορία.

Αν θέλουμε να δώσουμε τέλος στην περιβαλλοντική καταστροφή θα πρέπει να ορίσουμε τελικά τις πραγματικές ανάγκες και να δοθεί απάντηση στην ρίζα του προβλήματος. Να αμφισβητήσουμε τον ενεργοβόρο καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και να ορίσουμε εμείς οι ίδιοι το πώς θα ζήσουμε σε μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και περιβάλλοντος. Δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα σε κανέναν πολυεθνικό κολοσσό να ορίζει το περιβάλλον της πόλης της οποίας ζούμε με το διαρκή εκβιασμό των θέσεων εργασίας. Παλεύουμε για την κοινωνικοποίηση των εγκαταστάσεων της ΑΓΕΤ, την εκδίωξη της Lafarge, τον έλεγχο της παραγωγής κάτω από εργατικό έλεγχο και τελικά τη μετεγκατάσταση της παραγωγή τσιμέντου εκτός αστικού ιστού και υπό προϋποθέσεις που δε θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και δε θα καθορίζονται από τις χρηματιστηριακές ανάγκες των πολυεθνικών.

Το τελευταίο διάστημα η Lafarge κλιμακώνει την επίθεση στην κοινωνία του Βόλου με την κατάθεση αγωγών εναντίων αγωνιστών ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Μια τακτική που επιχειρεί να ποινικοποιήσει συνολικά τον αγώνα του λαού της πόλης μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους υψώνουν τις φωνές και τις γροθιές τους ενάντια στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, την φτώχεια και την ανεργία. Όσο και να προσπαθούν Lafarge, δήμος, περιφέρεια και αστική δικαιοσύνη δεν μας τρομοκρατούν. Να παρθούν πίσω οι μηνύσεις στους 3 αγωνιστές της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών αλλά και της ίδια της επιτροπής.

Αντιμετωπίζουμε τις μαθητικές καταλήψεις του τελευταίου διαστήματος ως κομμάτι του μεγάλου αγώνα. Αγωνιζόμαστε για το συντονισμό και την κλιμάκωση όλων των αγωνιστικών ρευμάτων προκειμένου να βγούμε νικητές σε αυτό το μεγάλο αγώνα. Καλούμε στη στήριξη όλων των αγωνιστικών πρωτοβουλιών του επόμενου διαστήματος για να διαμορφωθεί ένα ασυγκράτητο ποτάμι νίκης και ανατροπής.

Σας καλούμε Παρασκευή 01/11 στις 18:00 στον Αγ. Νικόλαο στη μοτοποδηλατοπορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών.

Συντονισμός Συλλογικοτήτων

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2019/10/29/ν…