Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στις 13.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Μικροφωνική/συγκέντρωση για την εκκένωση του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού ΑΣΟΕΕ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΑΣΟΕE

Το πρωί της Κυριακής 10/11/2019,μια εβδομάδα μετά την εκκένωση της πολιτικής κατάληψης Βανκουβερ απαρτμαν, κτήριο που βρίσκεται στην ιδιοκτησία του οικονομικού πανεπιστημίου,αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο χώρο της σχολής με σκοπό την εκκένωση του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ασοεε,της πολιτικής παράταξης αρενΑ και ενός νέου κατειλημμένου χώρου στο δεύτερο όροφο της σχολής . Μέχρι τις 9 η ώρα,σε διάστημα δηλαδή δύο ωρών,η διαδικασία εκκένωσης είχε λάβει τέλος με τους χώρους αυτούς να έχουν σφραγιστεί και τα κλειδιά να έχουν παραδοθεί στη πρυτανεία.Από εκέι και ύστερα στρατοπέδευσαν αστυνομικές δυνάμεις στα πέριξ της σχολής και το βράδυ της Κυριακής διμοιρίες ΜΑΤ ζητούσαν φοιτητικά πάσο, στη σίτιση της ασοεε , προκειμένου να μπορέσει κόσμος να εισέλθει στη σχολή.

Για εμάς οι μέρες που έγιναν οι 2 αυτές αστυνομικές επιχειρήσεις δεν επιλέχτηκαν καθόλου τυχαία,με την πρώτη να είναι Σάββατο και τη δεύτερη Κυριακή,μέρες κατά τις οποίες η σχολή είναι κλειστή,αποτρέποντας έτσι οποιοδήποτε ενδεχόμενο αντίστασης,στερώντας μας τη δυνατότητα της υπεράσπισης των ίδιων μας των χώρων και εξασφαλίζοντας την μηδενική παρουσία κόσμου εντός του πανεπιστημίου.Είναι φανερό πως για το κράτος ο κόσμος της αντίστασης αποτελούσε και αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη,έτσι προσπαθεί να βρίσκει τρόπους να καταστείλει χώρους που με τις δράσεις και την παρουσία τους διαταράσσουν την αποστειρωμένη καθημερινότητα και προτάσσουν τον αγώνα και την άρνηση στο κυρίαρχο.Συγκεκριμένα το στέκι ασοεε,μια αυτοργανωμένη δομή η οποία λειτουργεί από το 2003, με συνέπεια τόσο στο λόγο όσο και στις πολιτικές δράσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού κινήματος και με μία ιστορία χρόνων διεκδίκησης πέραν του δημόσιου πεδίου της σχολής αλλά και του πεζοδρομίου,για την εργασία του πλέον παρανομοποιημένου εργατικού δυναμικού, αυτoύ των μεταναστών, είναι ξεκάθαρο το πόσο ενοχλεί τα κρατικά σχέδια.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στρατηγικά και σε πλήρη συνεργασία με τον πρύτανη Εμμανουήλ Γιακουμάκη(γνωστό φιλόμπατσο σκουπίδι όπου με δικές του πιέσεις εκκενώθηκε η κατάληψη Βανβκούβερ και τώρα η κατάληψη μας) επιλέχτηκε και το lock out της σχολής από τη Δευτέρα 11/11 μέχρι και την Κυριακή 17/11.Αρχικά σαν τροχοπέδη σε εμάς τους ίδιους για την επανακατάληψη του χώρου μας και δεύτερον ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου,με σκοπό την αποδυνάμωση των εστιών αγώνα που διαχρονικά αποτελούσαν τα πανεπιστήμια αλλά και τη πτώση του ηθικού του κινήματος.

Με τις θρασύδειλες εκκενώσεις τους συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο !Ο αντιεξουσιαστικός χώρος έχει δείξει τη δυναμική του και την ενότητα του σε στιγμές τεταμένης καταστολής όπως αυτή που ζούμε και ακριβώς αυτή την παρουσία είναι που φοβούνται κράτος και μπάτσοι.Έχουμε οπλιστεί με αυταπάρνηση και οργή και είναι ξεκάθαρο πως ο Γιακουμάκης και οι ''φίλοι'' του θα μας βρουν απέναντί τους.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ασοεε

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600954/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα στήριξης στην μικροφωνική/συγκέντρωση για την εκκένωση του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού ΑΣΟΕΕ

Καλωσήρθατε στην βασιλεία των «ικανών»,
εκεί που η επιτυχία γράφεται πάντα με €

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες «επιτυχίας» της ελληνικής αστυνομίας μετά την είσοδο της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την έφοδο της στους κατειλημμένους χώρους της σχολής. Με βήμα την στρατηγική εικονικής υποβάθμισης και απονομιμοποίησης των αυτοοργανωμένων χώρων αγώνα που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση, προστίθεται και η εκκένωση του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού ΑΣΟΕΕ στο μωσαϊκό της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους. Συμπληρωματικά με τις εκκενώσεις κατάληψεων στέγης μεταναστών, την εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν και της κατάληψης Palmares στην Λαρισα, το πρόσφατο όργιο επίδειξης δύναμης στην γειτονιά των Εξαρχείων κλπ. το κράτος δείχνει τα δόντια του και μαζί με αυτά και τις σκοπιμότητες πίσω από τις κινήσεις του.

Την ίδια ώρα που εντείνεται η απόπειρα υποτίμησης της ίδιας μας της ύπαρξης για την δημιουργία ενός πρόσφορου εδάφους της εκμετάλλευσης μας από τον κόσμο των αφεντικών, το κράτος χτυπάει κάθε εστία αγώνα που δύναται να του σταθεί εμπόδιο. Πως αλλιώς θα συνεχίσει απρόσκοπτα η διατήρηση της μαύρης επισφαλούς και ανασφάλιστης εργασίας για μισθούς πείνας, οι εργατικές δολοφονίες (βλέπε ΛΑΡΚΟ), τα υψηλά ενοίκια και η δολοφονικής πολιτική στο μεταναστευτικό το κράτος; Πως αλλιώς θα συνεχίσουν τα πανεπιστήμια να μισθώνουν με εκατομμύρια εργολαβίες μεγαλέμπορων ναρκωτικών; Πως θα συνεχίσουν να κάνουν τσάμπα έρευνα φοιτητές για να τις ανάγκες κρατικών και ιδιωτικών συμφερόντων; Πως αλλιώς θα απολύεται κατά βούληση το μισό διοικητικό προσωπικό; Πως ακριβώς θα δουλεύουν οι καθαρίστριες και οι λοιποί εργολαβικοί για 400 ευρώ τον μήνα σε συνθήκες γαλέρας; Αν δεν απονεκρωθουν όλες οι κοινότητες αγώνα πως ακριβώς θα επιβληθούν ευκολότερα οι νέες συνθήκες εντατικοποίησης, πειθάρχησης (ν+2) και οι ταξικοί αποκλεισμοί στα πανεπιστήμια;

Δυσκολευόμαστε να πάρουμε στα σοβαρά το ρεσιτάλ της μιντιακης γελοιότητας που παρουσιάζει το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ σαν το προπύργιο της ανομίας με πρόσχημα μερικά άδεια μπουκάλια μπύρας, ρούχα και σημαίες. Αν και συμμεριζόμαστε πως αυτά ίσως να μην ταιριάζουν στα πρότυπα της «κανονικής εγκληματικότητας» που οραματίζεται ο Πλεύρης.

Σε πείσμα του κράτους και των αφεντικών του, δεν μπορούμε παρά να εντείνουμε την παρουσία μας στις σχολές και στις γειτονιές μας, δεν μπορούμε παρά να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε κάθε κατασταλτική κίνηση στους χώρους όπου χτίζουμε τις σχέσεις που τόσο πολύ τους ενοχλούν. Να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ 11/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ /ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΣΟΕΕ

ΜΠΑΤΣΟΙ - TV - ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Αυτόνομο Σχήμα ★ ΦυσικοΜαθηματικού

πηγή : https://asfms.espivblogs.net/2019/11/10/kales…


1 2 3 4 5

Κάλεσμα στήριξης στη συγκέντρωση/μικροφωνική στην πλατεία Βικτωρίας

Την Κυριακή 11 Νοέμβρη οι κατασταλτικές δυνάμεις εισέβαλαν σε κατειλημμένο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ. Την επίθεση αυτή την αντιλαμβανόμαστε σαν επίθεση εναντίον όλων μας. Οι καταλήψεις είναι εργαλεία αγώνα και χώροι μέσα στους οποίους οργανωνόμαστε, χτίζουμε σχέσεις και μαχόμαστε ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας.

ΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Συντονισμός αναρχικών/αντιεξουσιαστικών/αυτόνομων στεκιών και σχημάτων εντός των σχολών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600956/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα στήριξης στην μικροφωνική/συγκέντρωση για την εκκένωση του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού ΑΣΟΕΕ

Καλούμε αύριο 11/11 στις 13:00 στη μικροφωνική συγκέντρωση για την εκκένωση του στεκιού ΑΣΟΕΕ, στην πλατεία Βικτωρίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

https://athens.indymedia.org/event/80794/

κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600960/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα στήριξης της μικροφωνικης για το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ασοεε στην πλατεία Βικτωρίας

Σήμερα, 13:00, Πλατεία Βικτώριας

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση-μικροφωνική αλληλεγγύης για το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ασοεε, μετά από επίθεση που δέχθηκε από τον κρατικό μηχανισμό, την Κυριακή.

Η καταστολή επιτίθεται όλο και πιο ξεκάθαρα οπότε η αλληλεγγύη και η συσπείρωση είναι αναγκαία.

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/τριών, μεταναστών-προσφύγων, αλληλέγγυων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600963/