Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 στις 19.00

Ανοιχτή κουβέντα για την πορεία του Πολυτεχνείου

Ολοι στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

και την πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία

Η μαζική,λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικοφασιστική χούντα αμφισβήτησε με παλλαϊκό τρόπο την συνολική επίθεση που βίωσε η εργατική τάξη και ο λαός. Έθεσε επί τάπητος το αίτημα της ανεξαρτησίας από τον ξένο παράγοντα, της ανατροπής του φασιστικού παρακράτους που από βίαιη δύναμη καταστολής και δολοφονίας των αγωνιστών,των εργατών,του απλού λαού,των κομμουνιστών την προηγούμενη περίοδο μετατράπηκε σε επίσημο πολιτικό προσωπικό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αστικής τάξης. Προέταξε με τόλμη σαν συλλογικός φορέας της λαικής θέλησης την απαίτηση για δημοκρατικά δικαιώματα,ελευθερία,ψωμί και παιδεία,βρωντοφωνάζοντας ''ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ και οι αμερικανοί'', ''ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ''.

Η παραπάνω συνθηματολογία όχι μόνο δεν ανήκει στα μουσεία,αλλά αποκτάει υπαρξιακό χαρακτήρα για την εργατική τάξη και τον λαό. Οι πολεμικές συρράξεις,το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας και η μετατροπή της σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση εμπλέκει την εργατική τάξη και τον λαό στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού τόσο στην περιοχή των Βαλκανίων, όσο και στην Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή. Η περίοδος μυρίζει μπαρούτι,ο τυχοδιωκτισμός και ο ανταγωνισμός των διάφορων ιμπεριαλιστών, το σύγχρονο ξαναμοίρασμα του κόσμου και των σφαιρών επιρροής,οι προσφυγικές ροές ως αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας, αποδεικνύουν τον σάπιο χαρακτήρα και την ωμή βία του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Η άνοδος του εθνικισμού και της φασιστικοποιημένης ατζέντας, οι δηλώσεις Τραμπ πως το μέλλον ανήκει στους πατριώτες,η ανοιχτή πολιτική συμμαχία Σαλβίνι-Μπερλουσκόνι-της φασιστικής οργάνωσης κάζα πάουντ,πάνε χέρι-χέρι με την συνολική επίθεση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που επαναφέρει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας σχηματισμούς πολιτικού προσωπικού σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο βγαλμένους από τα πιο σκοτεινά μονοπάτια της ιστορίας.

Σ' αυτό το διεθνές πλέγμα, η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-που εκτός από τα άλλα ξεπέρασε κάθε όριο στο φιλοαμερικανισμό- προχωράει σε συνολική επίθεση στα εργασιακά-κοινωνικά-λαϊκά δικαιώματα,ισχυροποιώντας τον κρατικό-κατασταλτικό-νομοθετικό μηχανισμό απέναντι στο λαϊκό-εργατικό κίνημα. Η πτώση της Χρυσής Αυγής,δεν πρέπει να δημιουργεί κανένα εφυσηχασμό, η ρητορική και εφαρμογή μιας πιο φασιστικοποιημένης ατζέντας από επίσημα τμήματα του πολιτικού προσωπικού της Νέας Δημοκρατίας είναι γεγονός, ενώ από την άλλη μεριά νέες παρακρατικές-φασιστικές οργανώσεις εμφανίζονται στην δημόσια σφαίρα που επιθυμούν να αντικαταστήσουν τον αντιλαϊκό-αντεργατικό ρόλο των ''απενεργοποιημένων'' Χρυσαυγιτών-που διατηρούν την παρουσία τους σε επίπεδο δομής σε Αθήνα-Πειραιά και στο εργοδοτικό σωματείο στο Πέραμα- και να παίξουν τον ρόλο μιας παράλληλης δύναμης καταστολής και επίθεσης απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Σ' αυτό το μαύρο πλαίσιο συνολικής επίθεσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος η μόνη λύση είναι η λαϊκή και ταξική οργάνωση της συλλογικής μας άμυνας και αντίστασης απέναντι σε παζάρια,συμβιβασμούς και κοινοβουλευτικές αυταπάτες.Καλούμε τους αγωνιστές,την εργατική τάξη,την φτωχολογία, τους αντι-ιμπεριαλιστές και αντιφασίστες να στηρίξουν το μπλοκ μας και να διαδηλώσουν μαζί μας στην επέτειο του Πολυτεχνείου ως ένα ακόμη βήμα έκφρασης της οργάνωσης του μαζικού λαϊκού αγώνα.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ,ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ,ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ,ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Κάλεσμα σε ανοιχτή κουβέντα για την οργάνωση του μπλόκ της αντιιμπεριαλιστικής πρωτοβουλίας στην επέτειο του Πολυτεχνείου

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/11 στις 19:00 (Αίθουσα Γκίνη, ΕΜΠ)

Κάλεσμα στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11 στις 15:00 (προσυγκέντρωση Σταδίου & Χρήστου Λαδά)

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Νοέμβριος 13h