Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 στις 18.00

Μικροφωνική - ανοιχτή συγκέντρωση ενάντια στην καταστολή & την αστυνομοκρατία

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ

Τη Δευτέρα 18 Νοέμβρη -μία μέρα μετά την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του '73- το Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου ΕΒΕ Κορυδαλλού διοργανώνει ημερίδα-υπερπαραγωγή με θέμα την εγκληματικότητα στην πόλη μας φέρνοντας ως ομιλητές τους υπουργούς αστυνομίας Χρυσοχοΐδη και Οικονόμου, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων!!!

Το Δ.Σ. του συλλόγου ΕΒΕ Κορ/λού και η Δημοτική Αρχή διογκώνουν εν γνώσει τους κάποιες μικροδιαρρήξεις καταστημάτων με άγνωστο και ύποπτο σκοπό αφού ο Κορυδαλλός δεν έχει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα "εγκληματικότητας". Αν κάποιοι ονειρεύονται ιδιωτικές αστυνομίες ή εξυπηρετούν προσωπικές business (όπως ακούγεται στην πόλη για κάποια μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου ΕΒΕ), είναι γελασμένοι. Ζούμε ήδη σε μια πόλη που εκτός από τις 24ωρες περιπολίες των ΔΙΑΣ πρέπει καθημερινά να ανέχεται και τους σερίφηδες της εξωτερικής φρουράς των φυλακών που κόβουνε βόλτες με τα τζιπ και τα αλεξίσφαιρα τραμπουκίζοντας εφήβους.

Η πολιτική και φυσική ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας θέλουν να κάνουν στις πλάτες μας μια κρατική-αστυνομική διαφήμιση του δόγματος Ησυχία, Τάξη και Ασφάλεια, επικαλούμενοι μια δήθεν εγκληματικότητα και ανομία στην πόλη μας και παντού. Η περιστολή των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων του νέου πολυνομοσχεδίου και των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα, η νέα αστυνομοκρατία της προσαγωγής ανηλίκων σε σινεμά ή των γονατισμένων θαμώνων ενός club, των προσχεδιασμένων επεμβάσεων στις πανεπιστημιακές σχολές και τα κατειλημμένα σχολεία (βλ. Λάρισα), η πολεμική διαχείριση των μεταναστών και προσφύγων με στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονίες στα σύνορα, οι εκκενώσεις προσφυγικών και πολιτικών καταλήψεων και η μετατροπή των Εξαρχείων και του κέντρου σε εμπόλεμες ζώνες καταστολής των κοινωνικών-ταξικών αγώνων, οι παρακολουθήσεις και οι επιθέσεις σε γνωστούς αγωνιστές όπως η σύλληψη και ο ξυλοδαρμός του αγωνιστή Λάμπρου Γούλα στα Εξάρχεια και η σύλληψη του φοιτητή-μέλους των ΕΑΑΚ έξω από το σπίτι του, είναι οι πιο πρόσφατες εικόνες της πραγματικότητας που θέλουν να επιβάλλουν.

Οι πραγματικοί εγκληματίες κυκλοφορούν σε ακριβές βίλες, οικονομικά φόρουμ και κυβερνητικούς διαδρόμους και όχι στις εργατικές-λαϊκές συνοικίες. Η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση σε αυτή τη χώρα διευθύνεται από αυτούς που απαρτίζουν το πολιτικό-οικονομικό σύστημα, στους νόμους που ψηφίζουν και εφαρμόζουν ενάντια στην κοινωνική πλειοψηφία καταληστεύοντας τον παραγόμενο πλούτο και τη δημόσια περιουσία δημιουργώντας τη φτώχεια και την καθημερινή αγωνία για την επιβίωση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ -οι μεγαλύτεροι ταξικοί προδότες και απατεώνες- ακολουθώντας μια ύπουλη αντιλαϊκή και κατασταλτική στρατηγική πέτυχε μια σχετική κοινωνική ειρήνη, η σημερινή κυβέρνηση του ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο στον φαύλο κύκλο της όξυνσης της επιτήρησης, του αυταρχισμού και της καταστολής. Από τη Χιλή και το Εκουαδόρ μέχρι το Λίβανο και την Καταλονία, το μάθημα για όσους επιδιώκουν την απόλυτη εξουσία είναι ξεκάθαρο!

Ως ενεργοί και αγωνιζόμενοι κάτοικοι δε θα αφήσουμε τις γειτονιές μας να μετατραπούν σε ανοιχτές φυλακές και πειραματόζωα αστυνομοκρατίας. Καλούμε όλους και όλες να μη δώσουμε κανένα χώρο στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς ούτε στην πόλη μας, ούτε πουθενά.


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΗ - 18.00
ακριβής τοποθεσία : στο πάρκο του Δημαρχείου Κορυδαλλού (επί της Γρ. Λαμπράκη)

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ομάδα δράσης και διαλόγου
& αγωνιζόμενοι κάτοικοι Κορυδαλλού - Νικαίας

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2019/11/blog-…